October 2012
haii assalammualaikum...

Interview Session : Keje oh Keje - pekabo korang sume..harap2 sihatla erk..biasalah cuaca sekrg x menentu..jap panas jap hujan...kadg2 duk umh pun leh dpt demam..hahaha..asl agknyer erk..keje og kje...itula ayt tuk budk bru hbis beljr..hahahha..mcm sy la..pelajar lepsn ijazah..yang sedg menanti kje..kje oh kje...dan perkara biasalah pelajar lepsn ijazh dgr interview2 nyer....woooooo..ooppss bukn lepszn ijazh shj yg kne interview seng citer sume org yg nk mintk kje..haha..mmg xkn ade spe2 yang suka interview itu..tkut tnyer soaln2 yang kite xleh jwb..oh my god..nak xnk kite kne laluinyerr kan..it can improved ourself..make our more confident when we talk..sukatila diaorg nak tnyer ape..klo dpt jwb..just jawb..klo x..emmm..i dont knowla..hehee..

kishnyer miszrockers dah dua tempat interview..now just wait to they call me back..(mmmm berharap)...xkan nak menggangur je kaann..haishh..i need more money for my life...hohoho..mmg bukn seng nak cr kje ni...kne bnyk bersbr..kdg2 mse nk cr pk trnsport..klo jauh pk tmpt tgl..hahaahha..mcm miszrockers la..huhuhu..kang klo jauh dr umh mak plk kdg2 x bg..biasalah risaukn anknyer ni..aritu miszrockers p interview tul cimb wealth advisor dengan telemarketing...mse interview leh la..walaupun jntung dup2..mcm nak jatuh..tkut die tnyer soaln2 yng xleh dijwb..tapi ditnyer simple je..tp sekrg tggu panggiln je lg..k bai...

sekrang ni mula nak berjinak-jinak menjual tudung bawal...nak cr duit sebb x kje lg..ade spe2 nk..hehe
haii asslammualaikum u olllssszzzzzzz...

Convocation Day : Bila Memakai Jubah dan Mengambil Sijil - alhamdulillah..setel dah semua...walaupun pda mulanyer agk kelm kabut tapi dah selesai dan im officially gradutaes pada 7hb oktober..sarjana muda keusahwanan..yup that's me..ehhehe...terasa best bila memakai jubah dengan topi yg talinyer berjuntai2 tu..hehee..dengan suasana dalam dewan yang dipenuhi mak ayah..dan para graduan yang ramai...mula2 rs biasa sebab lum turn kite nak amik sijil..tapi bila dah tibe mase kita nak p amik..mulala kaki tgn sume mengggil..x toleh kiri kanan dah haii..hehee..mse tu la plak nk terkencg..(tapi kne tahan)..hhahhaammg best la walupun sesi miszrockers petg..so dpt gak la amik gmbr dgn fmly dgn mmber2 tu pun sebhagian mmber..yg lain nth ke mn..hehehee..

terharu sgt bila mak ayh ade..abg pkcik mkcik...dtg tgk miszrockers berkonvo...wah sedih disitu tp tahan jele..terima kash mak ayh sebb didik ankmu yang nakal ni smpai ke menara gading...terima kasih sebb menasihati ankmu walupun kdg2 ankmu ini x dgr ckp..hohohoho...terima ksh kepada adik2 juniorku hib, marean ngn bai bnyk mmbntu.syg korg la..hrp korg bljr rjin2.dan pling bestnyer bile jejaka mafia trut serta..sebb die jurugmbar miszrockers...hehehhee..thnk you awk sebb merealisasikn impian saya...yoo...the best moment i have...weee

eh aq la..msuk tv tu..hahaha

mak ayah aku..alolo sweetnyerr..

my fmily...thnks semua..


saat2 bersama kawan-kawan..walupun sibuk ngn fmly msg2..tp msti ade mse tuk kwn..hehe

Ni ha sijil kitaorang

Peace

Seronok kemain dah habis belajar

teman bergosip..hehe...


Budak Usahwan

adik2 junior yng bnyk mmbntu kk2 seniornyer..hehe..thnks korg

teman stu blok..temn p kels..ni la die si jue..huhhu..bnyk kngn antr kmi

Rasa taknak tanggal baju konvo ni

yeahh kami dah hbis bljr..time tuk dunia pekerjaan...peace yoo..

ooppss tertgl srg...hehhehee..with him..thnks awk buat saya ngn kwn2 jd artis aritu..hehee..

Mr Mafia sebagai Photographer

salah satu impian ku tercapai..nak tau apa dia..ade kekasih datang ke majlis konvo saya..hehehe...
haii semuaa..assalmmualaikum..
bru muncul ni haish..selm ni sibuk..huhuhu
sibuk sembelih lmbu..hahaha (nk dkt ngn lmbu pun tkut..bukn pe tkut kne tnduk
miszrockers nak ucpkan selamat menyambut hari raya Aidiladha..
mse ni la dapat makan daging lembu kaw2 punyer..smpai munth2 pun xpe..haha..
syukur alhamdulillah..macam2 perayaan kia sambut kaann...

korang msti tau kenapa perlunyer adenya hari raya Aidiladha..??

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s. dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail a.s. dalam memenuhi perintah Allah SWT.

 Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.

 ape pun kita sebagai umat islam perlulah sentiasa mengingati kisah-kisah nabi kita dan juga Allah S.W.T...Allhuakbar..Allahuakbar...Allhuakbar...


haii lah lembu..awat hang duk ats nu..meh trun meh sayang...jgn mcm ni..nak mama critakn stu crita ke..atau nak mama nyanyikn stu lgu...hehehee...hai la lembu..time2 mcm ni ko nk naik ats tu..



 

haiii..=( 
malam ni sgt sedih...xleh nak ckp pe.
kalo leh nk nngis 24 jam..
salah sy gak kot..tp xpela..better x ckp pe
stress kje x dpt lg..
ank kucg plak ilg nth mn..=(..
ayh la lepskn diaorg kat luar..=(
baru nk jg smpai besr...
stressnyerlaaa
 kurung diri dalam blik.. 
 silent is more better..ermm..
haiii assalmmualaikum...



korang sume nmpk kan gmbr di ats ni..msti korang sume tgk td kann..kejadian ni berlaku siang tadi..benda ni miszrockers tau pun daripada anak buah..diaorang baru balik dari sekolah..smpai rumh je diaorg trus menjerit.."cik diah tgk pelangi tu..bulaatt"..miszrockers pun pndg ats..tapi silau disebbkn mathari..so amikla cermin mata hitam..yes nmpk jels..pelngi bulatan..dan ditenghnya matahri...

ape yang kita lihat pada gambar ade pelangi disekeliling matahari..ape yang biasa kite tgk..pelangi bentuknyer melengkung tapi yang ni die berbentuk bulatan dan ditengah2nyer matahri..sebelum ni ade penh terjadi bulatan seperti ini disekeliling bulan..tapi yang ni sekeliling matahari..mengikut maklumat yang diberikan rakan..situasi ini dipanggil HALO..kalo korang nak tau lebih lanjut baca la sni  22 halo  atau pun ini.. optical_phenomenon ...pe pun semua yang terjadi adalah kekuasaan Allah..kite kene sentiasa ingat padaNya...k tataata
haii assalammualaikum
tak tau nak mula mcm ne..hahaha...penat baru lepas main ngan ank buah..layanz budak kecik ni mmg best....hati kita yang tengah sedih pun leh jd hepy..ooo sebenrnyer miszrockers nak ckp pasl percutian miszrockers ke PAHANG...hohoho...jakun x penh p pahang..nak wat mcm ne..family jarang p jalan2 jauh mse cuti..so miszrockers amik kesempatan pegi PAHANG dengan kawan-kawan..p PAHANG ni dah lama..mse bulan 4 x silap..mse ni kitaorng tengah praktikal..almaklumla..bru dpt gambar..so bru leh wat entry..hehhee...xpo eh..

so..kitaorng bertolak pagi..spe kitaorg tu erk..miszrockers..dhabitah dan pijah..
kitaornag naik kete dhabitah..sebab pe??..sebab die orang pahang..so nak p tempat diela..
diela kne drive..hahahhaha...sebab nnt kitaorg stay umah die..hehehe...
perjalanan yang jauh..tapi miszrockers xmo tdo..sebb nak tgk pemndgn nk ke pahang..hahaha..dan akhirnyer perjalann yang mengmbil mse 3 jam..smpai gak..PAHANG DARUL MAKMURsesampai je di sana lepk umah dhabitah dulu..pstu rancg nak p mana...tapi lama2 zzzzzzzzzzz...tdo jap..hahaha...

bangun2 je...kitaorng jemput stu member..haziani ezy namanyer...hahhaa..
pstu kitaorng rancg p tgk movie..AVENGERS..hahahaa...


ye cik dhabitah tengah tuggu turn nak bli tiket AVENGERS.....x ramai orang..sebab kitaorng tgk midnite...hahahhaa..bolehnyer mse tengok ezy ngn pijah tido dalam wayg..aiyaaakkk..kes mengantuk la tu..apa pun x boleh..tp aq ..hoho..no way nak tdo..byr tu..so tahan2 mata...hhaa...hbis je trus blik n tdooooo..hahaha



wah..sebelum perut rasa lapar la apalk..nmpk MCDONALDS..time2 lapar apa pun sume nmpk sedap..so melntak jele...x kishla ape di depn mata.. (sebenrnyer tgh bagjet)..hahahha



apapun nampak sedp...nyum2..nyumm..

pastu kitaorg bertolak p kuantan..tempat orng sellu nak bergambar..bg bukti yg hang memg p..haha


K dengan N dah hilang sebab aq nagn pijah amik..N aq amik sebb nama aq huruf N hahaaha..apa pun x boleh (mcm jambu palk)



 pastu kitaorng pun p pantai....malam mcm ni mmg syok dengan angin kat pantai


ni la nama pantai tu...biasa2 je..hehe


diaorng tgk gmbr apa la tu..hehehhee,,,...


sayalah model ratu biru..hahahha..suma biru..lalala..nsb de coklat nagn merh..


ni ratu pasir..nak amik dengn pasir je..x tau pe motif..hahaha..tapi lawa pasir tu jatuh..lalala


bersantai di tepi pantai..smbil skodeng2 orang..hahahha....pastu kitaorng pun p la tgk wayang midnite tu..n then blikkkk...weeeee...wlupun x bnyk tempt miszrockers enjoy...
 p/s: ade smbungan citer..hahahaa..k bai



haii assalammualaikum..
nak update citer yang dah basi..hahaha..tapi kalo basi maknan xleh makn kan..kang skit perut..tapi klo basi citer..leh bc lagi..haha..so update..sebb citer ni tergntung..jadi nak tamatkan citer ni kne la update..citer ni tergntung sebb seblum ni miszrockers xde internet kat rumah..so x dptla nak update blog..klo dpt intrnt pun x dpt on9 lm..so x sempt nak hbiskn cerita..nak update blog pun kne ade mood dulu..(tu la miszrockers)...sekarng dh dpt on9 sellu..dh leh upde blog...sebb miszrockers telah membeli berukband (maxis)..huhuhuhu....kne bli gak..sebb miszrockers xleh hidup tnpa on9...sebb ape2 perkara msti ade dlm ni kan..dunia pun dh semkin cnggih..(miszrockers je x cnggih2 lg)...hehehe...

ok back to the story...smbungan entry ni berkenaan trend...(nak tau ape die tekan la situ..^_^ )...yelah biasa kan..mcm2 style dh de...sekrg ni jgn ckpla...tekn je utube..nah sume style de..korang nak ape..membelit..melintang....me ape lg..hahahhaa...so di usia semkin meningkat dewasa mcm miszrockers pun dah terikut trendnyer..tapi hnyer sekjp..huhuhu...nak tgkkkkk...mehh cni tekan bawh....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:




tapi sekrg miszrockers lg seng pkai style mcm ni..hehehee..now my style is..



hehhee...cept dan mudah..k nunite..tatattata