hai assalammualaikum

Ikan Siakap Besar Dan Rangup Di Setapak - Ikan yang paling nad suka bila dia digoreng rangup, sebab masa tu kau akan ratah dia sampai tinggal tulang..sebab bila rangup dari kepala sampai ke ekor kau akan makan..hahaha..yang tinggal hanyalah tulang /duri dia. Ni kali kedua nad datang tempat ni. Sebelum ni pergi masa zaman dating-dating dulu..hahhaa..Rasa dia masih sama dan rangup dia lagi bertambah rangup...memang sedap..

Nama kedai dia Restoran Makanan Thai Asli Om Fruit Juice..nad pun lupa..yela waktu tu balik dari bercuti Port Dickson. Rancang nak berenti dekat RNR, tapi dah terlajak. Jadi nad dengan jejaka mafia pun terus nak balik kuala lumpur, lepas tu lapar lagi, terusla ke setapak ni. Kedai terletak di tepi jalan dan hanya kedai-kedai biasa sahaja. Tempat ni pun kawan jejaka mafia yang ajak dia, then dia rasa sedap, die bawak kite pulak..huhuhuhu..

Penat pulak membebel..hahhaa..Jom layan ikan Siakap ni..




Amacam..terliur tak...hahaha..ni semasa ikan dihidangkan..Selepas ituu.....jenjenjengg


Nampak tak..nampak tak..Duri je tinggal..hahhaha...Satu ekor kami makan dua orang..nampak tak kerakusan kami..hahahha..Memang terbaikk

Minuman kami order, Banana shake dan Laici shake..sedappp..sampingan sayur cendawan...makan dua jenis ni pun cukupp..Air boleh campur dua buah, contoh macam banana+mango, Carrot+ Oren dan macam-macam lagi..semua ade dekat menu..

Ni gambar sebelum kami kawin..hehehee..saje je nak tunjuk muka nad yang excited..kihkihkih...



 Riak muak aku yang menggambarkan tak sabar nak pelahap ikan tu..hahahhaa

Rasa lapar jom terjah kedai ni
Restoran Makanan Thai Asli Om Fruit Juice
Seri Pelangi, Janlan Genting Klang Setapak
53300 Kuala Lumpur.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Suka jugak siakap goreng garing sweet sour. Aahhh sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  2. sedapnyeee sis oiii.....kena terjah laju2 ni..nak merasa jgak

    ReplyDelete
  3. Feveret siakap goreng rangup2!dpt makan pedas2 mmg syok..sy suka tmbah tomyam ,kailan ikan masin dan sotong goreng tepung kalauu makan dengan siakap sweet sour

    ReplyDelete
  4. Akak tinggal di tmn melati...tapi tak pernah sampai sini lagi...boleh terjah lepas ni..:)

    ReplyDelete
  5. Asalam singgah sini ya..done follow ..huuuu! wow orang kampung jerit nampak ..kesian kan ...tak lah semewah ni di desa.Follow blog Etuza ya dek..

    ReplyDelete
  6. owh , mmg menggoda selera la nad ...

    ReplyDelete
  7. ikan siakap lau goreng gareng mmg sedap...sy pun kalau mkn tak tinggal lansung isi.kepala pun abis di ngap.hehehehe

    ReplyDelete
  8. Nani dah pergi dah kak Nadia. tapi tak makan siakap pun sebab kawan tu tak mau. tsskkk. tak pe lah asalkan dapat minum air banana + mangga tu. ya allah. sedapnyaa lahaii. tak sabar nak review dekat blog restoran ni :)

    ReplyDelete