hai assalammualaikum

Tutorial Open Link In New Tab - Dua hari blog senyap..badan letih..baru balik dari Johor..mana tak letih..balik hari kan..bertolak pagi..petang balik..pergi kenduri kawin kawan je..harini baru on laptop..nak update blog kesayangan..sebelum nak cerita pasal dekat Johor..nak buat tutorial ni sekejap..Mesti ramai dah tau, mungkin ada yang tak tahu lagi..jadi nad buatla tutorial ni..


Tutorial nad nak buat ialah buka link entry lain dalam new tab yang baru..Cara ni memudahkan kita untuk membaca entry dia sebanyak mana yang boleh. Nad selalu buat..senang..takyah la kita nak buka satu-satu entry dia dalam new tab yang sama..kalau lain-lain new tab senang, dan cepat. Kelebihan Open link In New Tab:
1) Banyak pencarian dan pembacaan
2) Entry sebelumnya still ada dan takkan hilang selagi tak tekan pangkah (X)
3) Lebih efisien
4) Meningkatkan visitor
5) Memudahkan pembaca

Tutorial Open Link In New Tab



1) Pergi  ke Template - Edit HTML


2) Cari perkataan code <head> . Cara nak cari tekan CTRL+ F, lepas tu tekan perkataan tu..nanti jumpa la..


3) Copy dan paste code <base target='_blank'/>  dibawah  <head> . Seperti dalam gambar.

4) Save dan tengok hasilnya.

Selamat mencuba.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. lagi senang mcm ni..leh buka byk entry

    ReplyDelete
  2. iqha punya dah mmg sedia mcm tu,,sampi penuh tab dekat ats tu iqha buka..
    btw,,iqha singgah sambil main klik2 nuffnang :)

    ReplyDelete