March 2015
hai assalammualaikum

Jom Bersteamboat Di Maharaja steamboat Selayang - Makan..makan dan makann..oo yeahhh..tak sudah-sudah dengan steamboat..hahaa..apa nak buat..dahla murah tapi makan boleh berlebih-lebih..ni la sebabnya steamboat menjadi kegemaran. Mak pun tak kuatt bila dengar steamboat..pasti nak serbu..hahahhha..


Pagi tu nad dengan mr mafia bergerak pagi..Tak susah nak cari Maharaja Steamboat ni..die dekat dengan stadium Selayang..(tak susah sebab ade mr mafia..ce kalau nad pergi sorang..haha..waze kan hadooo..ahhaa)...ok pelik kan makan steamboat waktu pagi selalu malam..hahha..korang jangan terkejut..dekat Maharaja Steamboat ni macam-macam hadoo..dekat Maharaja steamboat korang takyah tunggu malam nak makan steamboat..dekat sini siang pun dah boleh makan..sampaila ke malam..


Sampai-sampai je semua rakan-rakan blogger dah sampai dan ade siap dah makan..haha..kalau korang nak tau dekat Maharaja Steamboat ni disediakan menu sarapan pagi, tengahari dan makan malam..see kan dah cakap semuaa hadoo..


Tapi setiap waktu berlainan steamboatnya..cuba tengok gambar di atas..hehee..Pagi dan Tengahari dikatakan tiada sayur dan lauk..maknanya ahnya bebola sahaja..jangan risau, kalau tak cukup bebola ade makanan lain yang disediakan..


Ok ni steamboat untuk makan malam..Untuk malam disediakan sayur mayur dan seafood..sebab tu harga dia lain sikit..Tapi still murah ok..dalam RM 23.90 je tauu..









Dekat sini ade dua jenis..Grill dan tak de grill..



Dua menu yang memang super iaitu Sup dan Roti Bakar..dua-dua menu memang marbelous yoo..Meh tunjuk Roti bakar dulu..alahaii..dahla lembut..bila masuk mulut..fuh..terbaikkk



Kedua pulak sup..sruupp sruuupp bila hirup..memang marbelous..kuah yang pekat dan rasa dia memang terbaikk.. 





Menu lain yang terdapat di Maharaja steamboat..makanan berlauk, lempeng, nasi lemak dan makanan bergoreng.

 Makanan berlauk untuk menu tengahari

 Lempeng waktu sarapan pagi

 Nasi Lemak sarapan pagi

 Makanan bergoreng siang dan malam

Gelagat rakan blogger..




Info harga steamboat

Kanak-kanak 7-12 tahun : RM12
Dewasa : RM23.90

Set couple 2 orang ; RM22
Untuk special set 2 orang (ada seafood) : RM27

Set Couple 4 orang: RM37
Special 4 orang (ade seafood) : RM47

Set Big group 10 orang ; RM72
special: RM 92

Alamat
Lagenda Maharaja Steamboat
lot 6 jalan 2/10, Dataran Templer,
bandar Baru selayang,
68100 Batu Caves, selangor

WAKTU OPERASI : 8 Pagi - 2 Pagi


semua makanan memang tiptop dan marbelous..cuma penambahan kuah sahaja..diharap menyediakan kuah yang lebih sedap..
hai assalammualaikum

Blogger Party - KFC Zinger Rice Wrap - Ya ampunn..maaf kalian semua..lama tak mengupdate blog disebabkan masalah kesihatan..lenguh badan..harini ade kekuatan untuk menulis..dan nad akan push-push untuk menulis entry yang ketinggalan..bukan disengajakan ok..ok nad nak cerita haritu nad telah dijemput untuk ke part blogger di KFC Pavillion..ramai blogger yang datang..memang meriah..huhuhu..

Siapa tak suka makan dengan KFC..makan ayam, kentang, wedges dan macam-macam lagi.KFC Malaysia kini menyediakan lebih banyak pilihan untuk pelanggan. Masa datang ke event ni, KFC telah memperkenalkan menu baru iaiatu KFC Zinger Rice Wrap. jenis macam mana KFC Zinger Rice Wrap tu,..hah!! sabar-sabar..nanati nad tunjuk gambar..

KFC ZINGER RICE WRAP YANG SUNGGUH MENGENYANGKAN DAN ENAK


Hah inilah die KFC Zinger Rice Wrap tu..


Kfc Zinger Rice Wrap ni merupakan sajian seimbang dan juga merupakan antara hidangan jenis wraps yang menggabungkan nasi, sayuran dan ayam yang dibalut dengan tortilla .see lengkap kan. Makanan ni boleh dimakan pada bila-bila masa sahaja dan pasti mengenyangkan. Bagi mereka yang sibuk tu..hah KFC Zinger Rice Wrap la menu pilihan mereka..


Ahmad Taufek berkata produk ini mengandungi semua zat seimbang yang diperlukan dalam setiap hidangan. Protein daripada kepingan zinger, nasi colonel untuk karbohidrat dan sayuran segar.


Harganya memang boleh dimiliki..memang murah iaiatu RM4.90..kalau nak lebih, korang boleh pilih kombo iaitu ade kentang dan minuman beserta KFC Zinger Rice Wrap dengan harga RM 7.80..kann..dahlah murah pastu konfirm kenyang..

CONTEST INSTAGRAM

- Heii you alls..diaorang ade buat pertandingan la..Selaras dengan promosi ini, KFC dengan kerjasama Fly & One FM juga akan melancarkan pertandingan foto #GrumpyNoLunchFace di Instagram.

- Peminat dikehendaki untuk mengepos gambar "riak wajah kecewa" mereka kerana tidak sempat makan tengah hari akibat jadual sibuk mereka dan #hastag gambar dengan kapsyen.

- Pemenang yan terpilih akan menerima hadiah menarik dan juga kejutan dari ihak KFC dan stesen-stesen radio tersebut.

- Untuk maklumat lanjut boleh layari : www.kfc.com.my


BLOGGER PARTY

Its time for Blogger Party..wihuuuuu...Masa tu bukan dapat makan sahaja then duduk-duduk bagai..ada gak mainan dia..hahaha..macam-macam mainan ada..mehla nad tunjuk gambar ye..hihuu..











hai assalammualaikum

Cosmoder Tea Tree Oil Anti Blemish Gentle Mampu Kecutkan Jerawat - Orang kita ni, kalau tumbuh jerawat mesti gatai nak pergi picit kan..walaupun dah pesan jangan picit sebab tangan kita ni bakteria, bila picit kang makin tumbuh nanti..dah tumbuh mulalah kau sumpah seranah muka kau yang teruk tu..sedangkan yang buat diri sendiri..kannn..huhu..macam nad memang dari dulu tak penah picit jerawat ni sebab geli weii picit-picit ni..dengan nanah la, dengan darah..nad selalu biarkan jela..dengan basuh muka..nanti kering sendiri..tapi nak tunggu die kering bukan sekejap..lama..

Jadi nad pikir ubat ape yang boleh kecutkan jerawat ni. Pulak tu masa tu iklan berlambak untuk muka berjerawat dan salah satunya ialah OXY. Jenis sapu dekat jerawat..tapi tetap tak berhasil..die tak kering atau kecutkan malah makin bertambah..sedihh mak kau..kite punyalah percaya dekat iklan..tapi jadi kat kita lain pulak..berminyak pulak muka kita lepas tu..sobsobsob..lepas tu stop pakai sapuan-sapuan ni..


Sampai la sekarang, lepas kenal produk Cosmoderm. Nad jumpa Cosmoderm Tea Tree oil anti Blemish Gentle. Hari pertama nad pakai dua kali sehari selepas solat isyak dan nak tidur. Alhamdulillah jerawat cepat kering dan esoknya pakai lagi terus kecut..best kann..Nad lakukan setiap hari..dan memang jerawat hilang sedikit demi sedikit..

• Minyak Tea Tree mengawal kulit dengan anti septik, anti bakteria, anti kulat dan anti ransangan.
• 
Membuka pori-pori tersumbat, mengawal minyak dan menghentikan jerawat tumbuh kembali- cara lembut atau cepat.
• 
Penyelesaian yang pantas membuang cela, bintik-bintik putih dan hitam dalam masa 3-4 hari untuk kulit berminyak.


sebenarnya Cosmoderm ni ada 2 jenis Anti Blemish ..satu Gentle dan satu lagi Ekspress..


Jadi kalau nak try dulu boleh la cuba..
Harga untuk Anti Blemish Gentle - RM12.90
Harga untuk Anti Blemish Xpress - RM 18.90
Harga untuk Anti Blemish 30 ml - RM 26.90
 
hai assalammualaikum

Print Kaler Tshirt Printing Murah Di Shah Alam - Sekarang kita boleh lihat di setiap majlis pengantin atau family day, atau majlis jemputan mesti nak berpakaian sedondon menandakan mereka semua itu terlibat dalam majlis berkenaan. Lawa kan kalau semua berpakaian sedondon, sama je..lagi-lagi masa majlis kawin, semua adik beradik, dengan orang yang rewang berpakaian sama je. Bila amik gambar memang menarik. Sekarang memang banyak cetak baju ni tapi nak cari perkhidmatan mencetak baju t-shirt yang berkualiti dengan harga yang murah memang susah nak dapat.


Tapi jangan risau, nad sarankan salah satu Printing baju yang berkualiti dan murah yang mampu buat anda tersenyum dengan kualiti kain bajunya. Meh nad kenalkan printing baju T-shirt Murah di Shah Alam ni iaitu Print Kaler. Print Kaler merupakan syarikat cetak baju di Shah Alam yang  100% bumiputera yang telah berdaftar dengan SSM di bawah nama ABBASY PRO SOLUTION (SA0267485-X) sejak tahun 2011. 




Ni la mereka yang bertukus lumus membina empayar Print Kaler ni. Tengok muda-muda dah membuka bisnes. Memang respek habis..ehhee..bestnya cetak baju di tempat mereka,kalau korang takde idea nak design macam mana untuk baju korang, mereka akan bagi idea dan cadangan yang sesuai untuk T-shirt korang dengan cas yang sangat murah dengan kain yang berkualiti. Hebat sangat diaorang ni.



Untuk memberi kepuasan kepada pelanggan, korang juga boleh melawat showroom mereka untuk melihat sendiri  contoh kain dan design-design yang telah mereka buat untuk pelanggan kami yang terdahulu. Korang boleh tengok jenis kain, kualiti, dan design yang mereka dah lakukan. Jangan risau, kalau korang tak mampu nak pergi ke showroom mereka , korang boleh juga berjumpa di luar, sebab diaorang ni sentiasa ada untuk customer. Siap boleh minum-minum kopi bagai..hehehe..

Murah, Cepat dan Berkualiti




testimoni pelanggan






Antara pelanggan yang penah menempah cetak baju T-shirt, korporat di Print Kaler ialah student UITM, TUDM (tentera udara), Perodua, dan banyak lagi.

Harga adalah sangat bergantung kepada :
  • Kuantiti tempahan – Semakin banyak yang anda tempah, semakin murah harga yang kami boleh tawarkan
  • Jenis baju – Sila berikan kod t-shirt / baju yang ingin anda tempah kerana harga untuk setiap jenis baju adalah berlainan
  • Jumlah warna cetakan / sulaman – Sila emailkan kepada kami design anda serta beritahu kepada kami sama ada anda ingin membuat cetakan atau sulaman pada t-shirt / baju tersebut

Selain cetak baju T-Shirt mereka jugak ada menawarkan perkhidmatan cetak uniform, spotwerar dan Gift..

Lokasi Print Kaler
Abbasy Pro Solution
Tingkat 3 Bangunan PTAR 1 UiTM Shah AlamShah Alam, Selangor.
Lokasi : *Dalam UiTM Shah Alam

Jika anda berminat nak Print baju yang murah dan berkualiti boleh pergi ke call atau layari

Pemilik: Encik Mazlan Bin Mashudi
Hubungi: 013-5942697 whatsapp/sms/call 24 jam
Email : sales@printkaler.com.my | Borang Online ↗
Nombor Telefon Pejabat : 03-55211988 | 0169859231
email : sale@printkaler.com.my