hai assalammualaikum

Perut Lembu Santapan Tengahari - Anak dah masuk 3 buLan..mula la nak cuba makan macam-macam..tapi sebelum tu kene tanya "mem besar" my mom la...hahaha. Kalau dia kata boleh, tersenyum lebar la..Lagi-lagi kalau feveret makanan tu..


Siapa suka makan perut lembu atau babat dalam bahasa jawa..hahaha..angkat tangann!!!.. Mula dulu masa kecik nad tak suka..geli..sebab lembik-lembik..pastu macam ade bulu-bulu..haahan.geli nok nak makan..tapi mak suruh cuba sebab tengok abang dengan kakak makan, sedap betul. Pertama kali cuba, makan sikit-sikit dulu..macam nak muntah..hahha..pastu mak masak lagi..cuba, lama-lama sedap pulak. Dan sekarang jadi salah satu menu feveret.

Perut lembu sedap dimasak tumis pedas. Memang banyak la nad amik..tapi tengah susukan fariza ni, mak kata amik sikit..sikit jela..asalkan masuk dalam perut..dapat merasa. Nikmatnua bila dapat makan..Kenyang alhamdillah..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Kalau perut lembu...akak memang tak makan.
    Cium bau satu hal tak..
    Tengok je..kembang tekak...hihi

    ReplyDelete
  2. kat kg, saya tengok sepupu2 smua beselera makan perut lembu.. mesti best kan kena try la sekali.. btw blog akak sangat comel mmg tak sia-sia blogwalking sampai sini..bnyak input menarik, nanti lawat la blog saya juga kitamuslimsuper.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. 2 minggu lepas.buat akikah anak.. banyak perut kambing lebih. memang hari2 duk melantak perut ja laa

    ReplyDelete