hai assalammualaikum

Baju Sedondon Mak Dan Anak - Suka tengok diaorang yang suka pakai baju sedondon ni. Tak kisahla couple, adik beradik, suami isteri, mak anak dan keluarga. Memang nad suka pakai pakaian sedondon ni. Bila satu family pakai sedondon macam best je. Meriah...kau..baru tau ni keluarga Pak Johari dan Latipah..hehee..Tapi keluarga nad pun tak pernah pakai sedondon. Sebab masing-masing nak baju sendirian berhad. Tak boleh buat apa la..

Pernah pakai sedondon pun masa tu raya pertama sebagai suami isteri..hahaa..Baju tu muat lagi kalau nak pakai raya tahun ni. Tapi nad jenis suka sedondon bukan sahaja baju raya , malah baju tshirt ke, baju berjalan..ermm. Tapi, memang takkan dapatla sebab mr mafia jenis tak suka nak serupa ni. Dia, biar dengan style dia..Tapi sejak ada anak ni, suka sangat, sebab nad boleh pakai sedondon dengan anak..hehee..Anak pulak tak boleh cakap apa la..dia mesti kena pakai juga kan..hahaa


Seronok ada anak ni rupanya. Lagi-lagi perempuan..Boleh la sama je selalu. Nad tak kisah pun, kalau dapat anak lelaki pun tetap nak sedondon. Daddy tak mau sedondon takpa..hahaa..mommy dah ada geng. Tapi bukan senang nak cari baju sedondon ni, macam corak sama, semua samala..Macam dalam gamabr ni. Ala comelnya..nak cari jugak sedondon macam ni. Mesti ada kedai untuk ibu dan anak baju sama kan..tapi dekat mana??..huhuhu..nanti kami cari..hehe

Sekarang nad kalau nak sedondon dengan anak, warna jela boleh sama. Macam kalau warna biru, anak pun pakai warna biru. Kalau hijau dia pun hijau. Walaupun corak tak sama. Warna sama okla kan..hahahaa..nak juga.




Hah macam ni, Nad pakai warna biru dan gold. Nasib baik baju Fariza ada biru dan gold jugak..samala kan..hahaa..


Yang ni baju askar..warna hijau..hehee..

Takpe nanti kita cari lagi mana baju sedondon ye Fariza..nasib baik raya ni baju sedondon..Korang cadangkan kedai mana yang jual baju sedondon anak mak ni..please...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. skrg bnyk baju sedondon.fariza besar esok lagi best melawa dgn mummy.sedia pulusss jer

    ReplyDelete
  2. sindrom mak-mak ne kan?..hehehe
    semua nak sepesen dgn anak esp kalau anak pompuan.hehehehe

    ReplyDelete
  3. Akak pun suka kalau dpt pakai kaler sedondon ngan anak anak, dengan hubby tak kisah hehe

    ReplyDelete
  4. wahh, IQ pun nak sedondon tapi mostly da beli baju..tapi warna je la lebih kurang semua..warna biru..heee

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaa.. untung Fariza dapat begaya dengan mama diaaa :D

    ReplyDelete
  6. Anak akak dh besar pun akak Masih amalkan buat baju sedondon...

    ReplyDelete
  7. ddkna jarang-jarang pakai sedondon...hahahaa.. tengok mood kadang kala bagi anak ngan bapak jer pakai tona yang sama..atau sebaliknya

    ReplyDelete