hai assalammualaikum


Drama Bibik-Bibikku Kongsi Resepi Sempena Ramadhan - Memang setiap ulan Ramadhan mesti ada rancangan yang kan dselitkan dengan resepi-resepi khas untuk untuk berbuka atau bersahur. Kalau sebelum ni rancangan Azam Ramadhan Su yang dilakonkan oleh Rita Rudaini dan Faizal Hussin, kali ni rancangan terbaru di TV3 iaitu Bibik-bibikku. Sinopsis
Mengisahkan tentang kehidupan keluarga Dr Hanafi dan isteri Qaisara yang sibuk bekerja. Disebabkan itu, beliau terpaksa mengambil pembantu rumah aka bibik untuk menjaga anak-anaknya. Pelbagai ragam  dan insiden lucu berlaku apabila beliau sering bertukar pembantu rumah dari pelbagai negara. Sambil tu diselitkan pelbagai resepi yang boleh korang amik untuk bersahur atau berbuka.

Pengarah: Khalid Nadzri
Terbitan: Macheallstar United production
Pelakon: Ungku Ismail Aziz, Fasha Sandha, Wan Sharmila, Bell Ngasri, Amyza Adnan (sbg bibik Jawa), Balqish Semundur Khan (sbg bibik Thailand) , Bienda (sbg bibik Terengganu), Julia Ziegler (sbg bibik Filipina), Wan Maimunah (sbg bibik Melaka), Faye Kusairi (sbg bibik Sarawak), Noorkhiriah, Enot Abdullah, Syuhaida Abraz (Dottie), Ezzaty Abdullah, Kismah Johar, Nazia Mustafa, etc. 
Pelakon kanak-kanak: Duerra Mitilda, Syafi Danish
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours