hai assalammualaikum

Gaya Simple Shawl Di Hari Raya - Orang perempuan ni, shawl dah banyak, semestinya nak cantik di Hari Raya. Selalu shawl asyik buat gaya sama je ka, sesekali nak buat gaya shawl lain tak salah pun kan. Banyak tutorial shawl yang nad tengok dekat youtube, media sosial. Tapi nad berkenan cara pemakaian yang mudah dan simple. Lepas tu tak amik masa banyak. Lagi-lagi sekarang, gaya yang loose shawl tu. Tengok cantik je orang pakai..Yang penting pemakaian masih menutup aurat.

Kebanyakan wanita berhijab sekarang suka mengikuti trend semasa lebih-lebih lagi tentang fesyen muslimah. Tapi jangan terlebih overdose sangat berfesyen sampai orang pandang pun macam ntah apa-apa ntah..hahaa..Nad memilih simple dan nampak cantik di Hari Raya. Jadi nad pilih gaya shawl yang mudah penggayaaannya, walaupun pakai shawl yang paling mudah ialah lilit satu atau pakai sarung je, tapi saja la nak tukar sikit kan. Meh nad tunjukkan beberapa gaya yang menjadi trend sekarang.


Inilah dia loose shawl yang orang selalu buat sekarang. Tengok cantik je orang buat kan. Nad tengah cuba nak pakai. Tapi fail nak pin belakang..hehee..haritu nampak tutorial, pin biasa dekat depan pun boleh buat macam ni..

Gaya ni nad penah buat. Tapi kena pandai pin bahagian atas dan betulkan . Kalau tak nanti dia tak kan beralun bahaian yang berjuntai tu..


Ni pun nad pernah cuba. Senang je kan. Pin bahagian pendek ke bahu. Bahagian panjang bawak ke kepala..

Ni orang panggil gaya elfira loy.dok pusing sekali je. Ni nak cuba buat..hehehe...

Ni pun ok..cantik-cantik..



Hah ni cara yang nad teringin buat..hahaa..Tapi tengokla Hari Raya nanti. Yang penting shawl mestilah panjang dan menutup aurat. ok..bye..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Belum potong lagi empat helai kain untuk buat shawl... tunggu cuti ni baru nak buat..

    ReplyDelete
  2. Ena pun rancang nak buat gaya macam ni nanti.. Hehehe kemas

    ReplyDelete
  3. memang cantik memang kemas tengok diaorang buat, tapi kalau akak sendiri buat ... habis punha jadinya! So, akak lilit biasa je shawl ni ... lilit basic kemudian pin. Haaaaa kan sonang! haha :D

    ReplyDelete
  4. tak penah jd lilit shawl cmtu..dok try belit2 tp x jd2 jugak..last2 belit biasa jugak..hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahha lama pulak lepak blog nad ni...dok tgk tutorial haishhh pipi besaq mcm kak julia ni susah nau nak buat hehehehe...tu yg buat biasa2 je

    ReplyDelete
  6. selamat pagi..jalan2 sini ambil mood raya.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Cantik .. tpi masih fill dgn tutorial ni ..tgk diorang pkai cntik je .

    ReplyDelete
  8. Baju raya pon tk beli lagi..shawl apa lagi..hahaha tapii belit2 yg first tu sllu tk jadiii

    ReplyDelete
  9. Allah..shawl still tak lepas lagiii..huarghh..

    ReplyDelete
  10. macam-macam gaya tapi shawl by jajakalam juga pilihan i

    ReplyDelete
  11. Rajin x rajin je kan hahha... cntik2 semua~

    Jemput singgah blog ;) selamat menyambut ramadhan nad!!

    ReplyDelete
  12. cantik2. tp raya kali ni bli instant je. aduh x lrt lilit. nak save lah link ni. sbb shawl pn pkai jgk

    ReplyDelete
  13. Nampak senang...sendiri buat mmg terkial2

    ReplyDelete