hai assalammualaikum

Kuat Betul Pengaruh Didi & Friends - Sejak ditayangkan dekat Astro Ceria, memang dapat sambutan betul rancangan ni. Bukan sahaja kanak-kanak usia 6 tahun ke atas suka tengok cerita ni, malah baby usia 7 bulan ni pun suka..hahaha..siapa lagi kalau bukan baby Fariza. Huh!! Pantang dengar suara Didi terua senyum lebar, duduk senyap dalam walker, khusyuk tengok rancangan tu. Sampai nad pun terjebak..hahaha..


Rancangan ni bagus, sebab ia merupakan rancangan yang memperkenalkan lagu-lagu lama yang pernah kita nyanyi dulu. Bila dengar teringat balik zaman nad kecik-kecik dulu. Tapi ada sesetengah lagu yang diubahsuai sedikit. Dan ada jugak lagu yang nad baru dengar macam " Pak atan ada kucing namanya Bingo"..lagu " Semut".. hahaha macam-macam lagi la..


Tengokla gelagat dia bila dengar lagu Didi & Friends ni. Macam mana budak-budak tak suka, semua lagu,lepastu menari..kalau kita pun suka..pastu watak dari anak ayam comel, ada pak atan la, tatak la,kucinglaa..Lagu pun bagus sebab masukkan unsur-unsur kebaikan..


Nah nad sampai tersasul nyanyi ke anak...ish..ish..lagu-lagu ni sampai kene download dengan kakak untuk anak dia..hahha..nak bagi budak diam pun senang..heehhe


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. budak skrg cepat belajar..baru 7 bulan dah pandai tengok didi..comel sgt.

    ReplyDelete
  2. my anak buah sethn lebih klu nangis x ingat dunia , buka didi n friends terus je senyap ... perghhh .

    ReplyDelete