hai assalammualaikum


Photoshoot  Raya KBBA 2016 Di Matic - Hah!! ni kali kedua nad join Kelab Blogger Ben Ashaari berphotoshoot. Kalau sebelum ni dalam studio, kali ni pulak kita shoot di luar studio iaitu outdoor. Photoshoot kali ni, di buat di Matic Ampang (Pusat Pelancongan Malaysia  atau Malaysia Tourism Centre). Nasib baikla dekat dengan rumah je. Pagi tu kena bangun awal, sebab pukul 9 pagi dah kena ada dekat sana sebab nak makeup lagi, nak pilih baju lagi..fuh.. Gigihla kejut anak dara Fariza ni..hehee..



Sampai je sana, semua tengah sibuk dengan memilih baju. Dalam hati gembiranya dapat jadi model sementara harini..hahaha..Impian nak jadi model tapi takut..hahaa..sebab bukan senang nak jadi model. Lagi-lagi bila dpat makeup.  Makeup kali ni disponsor oleh Rita Rahman dan Team Artistic. Masa tu ada 25 orang MUA..hebat tak hebat la. Hasil kerja tangan seorang MUA yang rupanyan mirip Nad Zainal kau..hahaa..ni la dia akak wani.Yela!!, nad selalu makeup simple je, nah sekali ditonyoh muka nad, terus berubah jadi baby doll..hahaha..Suka sangat dengan makeup kali ni. Korang kalau nak tengok hasil makeup dia, boleh usha instagram dia di @wanie_touch


Makeup ni telah menyebabkan anak sendiri tak kenal mommy dia..hahaha..



Part ni paling ditunggu. Nak berposing depan kamera..hehee..sebelum tu nampak tak, semua gadis-gadis KBBA baju diaorang semua lawa-lawa kan. Tengok baju nad ni, unik sangat corak dia. Saiz nad pakai saiz XS. Hah!!, sesuai dengan nad, fit je dengan badan. Shawl pun lawa. Haritu nad semua warna coklat..hahaha..biru dah dikebas orang..hehee.. ok baju dan shawl kali ni ditaja oleh Deea Boutique . BUkan sahaja baju kurung, baju jubah ada, kurung moden pun ada. Pergi-pergi la singgah tengok butik tu, kot ada yang terbekenan dan nak terbeli..hehehe..


Aksesori pin daripada Vonaish. Semestinya amik warna biru..hehee..pin tu pulak amik warna merah. Raya ni boleh la pakai sebab tema memang biru..hehehe



Masa haritu dapat jugakla rasa model berfashion show..hahaha..Persekitaran yang sangat cantik dengan bunga-bunga sana sini, ada pondok, memang sesuai untuk tema hari raya . Terima kasih Matic..Tengok sahajalah gelagat kami menjadi model..hahaha..Bila lagi kan dapat merasa..Kali ni jela.


Photoshoot tanpa banner dan props memang tak boleh lari..hehee..banner dan props ditaja oleh  Dalizgraphic


Setelah penat berposing, apa lagi mesti kena makan..hahaha..kasi perut kenyang pulak. Makanan haritu ditaja oleh  Cafe Cerita Kambing. Makanan haritu ada dua jenis iaitu nasi beriyani ayam masak merah dan kambing beriyani. Tapi nad pilih kambing beriyani sebab sedap kambing dia. Kambing dia lembut dan tak kenyal. Masa tu makan dan makan je. Ingat nak tapau bawak balik..hahaa..tapi takpela.. Korang patut cuba lah.. memang sedap dan menyelerakan. Cafe Cerita KAmbing ni ada dekat Anggerik Mall.

Mohla tengok kemeriahan Photoshoot Raya KBBA 2016 Di Matic









Hah!! Nila di sebalik tabir photoshoot KBBA. Tunggu ye gambar lawa dari abang jurukamera sponsor kami tu.

Setinggi-tinggi Penghargaan Kepada Pihak PENAJA

Lokasi: MATIC

Banner & Props : Dalizgrafix

Makanan : Cafe Cerita  Kambing
FB : Cafe Cerita Kambing
IG : Cafe Cerita Kambing

Pakaian Wanita : Deea Boutique

Pakaian Lelaki: Emin Madrosa

Aksesori : Vonaish
FB : Vonaish
IG: Vonaish

Make Up Artist: Rita Rahman 

IG Artistic Team:@zanazack @put3ratnasari @makeupbywinwin @fetriany @farizha_mua @alkazamdacute @makeup_mimiezoll @raihana.basar @iamizuansani @aresue86 @syuhada_said
@wearemarymary @makeup_byel @_violetgrape @farinabasneemakeup @byfidaramli @wanie_touch


















Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Ni memang ratu... ratu sekeping

    ReplyDelete
  2. Ni memang ratu... ratu sekeping

    ReplyDelete
  3. fariza pun terpegun mama dia cun sangat

    ReplyDelete
  4. CUN LA MAMA... MAMA HEBAT SANGAT, PERGI MANA-MANA MESTI BAWA FARIZA....PROUD OF U MAMA

    ReplyDelete
  5. Ñk pic kt kerek studio.. hihi

    ReplyDelete
  6. Fariza tak kenal siapa dokong dia. Haha

    ReplyDelete
  7. hahaha...comel betul si bambam...hihihi

    ReplyDelete
  8. pin cherry tu sy pnya. hahaha.. termasuk balik dlm bekas tu. huhu

    ReplyDelete
  9. Photoshoot tu.. semua pose lawa-lawa ^^

    ReplyDelete
  10. cantik kak nad..tu pun sampai fariza tak kenal mommy dia..hihi

    ReplyDelete