hai assalammualaikum

Terlalu Emosi Tonton Lambaian Ramadan - Dah nak masuk Bulan Ramadhan ni, semua rancangan sempena bulan puasa ni pun dah start ditayangkan di televisyen. Nad pun tak ketinggalan untuk menyaksikan rancangan yang pasti memberi keinsafan dan pengajaran kepada kita semua. Harini mula Episod satu untuk rancangan Samarinda di TV3. Drama melayu yang selalu ditayangkan jam 10 malam. Episod terbaru iaitu Lambaian Ramadan, lakonan Adiputra dan Elizad.


Nad tau cerita mesti best punya. Baru mula ditayangkan malam ni, dah buat nad emosional..hahaha..bukan sahaja nad, malah suami sekali..hahaha..Biasalah kami berdua memang macam ni. Kalau kami emosional tu, maknanya cerita tu sampai kepada penonton. Siap baling-baling bantal kau..eee geram sangat..!!!..hahaha..Syabas tuan pengarah, penulis skrip, pelakon yang menjayakan lakonan ni sampai menusuk hati ini..hehehhe..


Cerita berkenaan sebuah keluarga bahagia dahulunya selepas 16 tahun perkahwinan. Tiba-tiba muncul orang ketiga. Mana tak frust. Pulak tu suami, Adam ( Adiputra ) melebihkan perempuan tu pulak. Isteri, Shila ( Elizad) mana yang tak tercabar. Perempuan tu pulak ( Reen Rahim ) beria konon dialah paling memahami..choiii..masa bercinta memang memahami. Cuba kawin, tengok memahami ke tidakk...huh!!!..geramm..gerammm...

Isteri mungkin dah lama tahan amarah..lama-lama lepas jugakla geram kan. kesian anak-anak jadi mangsa. Lakonan Iman (Izz Ilham), Iskandar (Muntazar Ghani), Nurin (Puteri Balqis). Ni yang tak sabar nak tunggu episod seterusnya..haishh...


Nak bagitaula Elizad retweet kita punya twitter..hahaa..Jangan lupa tengok drama Samarinda Lambaian Ramadhan TV3 setiap Isnin-Rabu jam 10 malam.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Untungla retis retweet.. ahaha

    ReplyDelete
  2. semalam tak tengok tv.. ermm.. hari ni ada lagi tak drama ni?

    ReplyDelete
  3. haaaa...same laa..emo tgk cite ni..
    elizad plak berlakon..best

    ReplyDelete
  4. kena tengok ni..pelakon semua best2...

    ReplyDelete
  5. tgk sekerat jalan..pastu tv tolong tgk I tido..ngee

    ReplyDelete
  6. Tu malas tgk drama emo2 ni..boleh bikin stress..

    ReplyDelete
  7. Uuuuuuuu artis retweed. Hehehe. Memang emosi sangat cerita ni sampai satu part Nani geram tak tengok sekejap. Hahahaha.

    ReplyDelete