hai assalammualaikum


Berat Badan Bawah 40kg - Haritu bawak check up anak pergi cucuk, alang-alang dekat situ ada penimbang, nad pun pergilah timbang. Last timbang masa Fariza cucuk sebulan, lepas tu dah tak timbang. Haritu nampak orang ramai post timbang berat, jadi nad pun nak timbangla, nak tau gak berat sekarang berapa. Adakah dah naik 40kg atau masih bawah 40kg. Sekali timbang, huhuhu, tengok jela gambar, dah nampak kan. berat hanya 39.80kg ..bawah 40kg...hehee..nak gembira ke nak sedih..

Berat ni sama je macam zaman sekolah..hahaha. Nak kata berubah, berubah la sikit kot, rasa sebleum pregnant lagi 38kg..hahaha..Rutin nad macam biasa je, makan tetap makan. Lagi sekarang makan bertambah. Kadang lepas makan, tertido atau duduk depan tv. Sejak jadi isteri, memang tak payah exercise la, sebab buat kerja rumah pun dah exersice ok. Siap turun naik tangga berapa kali ntah. Kadang exercise juga, macam berlari je, meloncat sikit ke..yela nak jaga kesihatan. Tapi lepas tu makan juga..hahaa..

Lagi ada anak ni, memang kadang kena dukung anak waktu buat kerja. Main kejar-kejar dengan dia. Kadang buat senaman dengan dia. Orang ramai nampak Fariza ni kecik, ringan, tapi bagi nad yang selalu dukung dia, memang tau la rasanya macam mana..hahaa..Lenguh jugak tangan. Tak tau lah kalau ni salah satu buat berat badan nad maintain slim bawah 40kg.

Terbaca salah satu sebab badan kurus ialah sebab penyakit, alhamdulillah setakat ni nad sihat, takda sebarang penyakit. nad pun ada ambil supplement. Lagi sebab ialah keturunan. Setakat ni nad sorang jela dalam keluarga yang kurus, yang adik beradik ok je berat diaorang, atas 40kg. Kurang istirehat tu mungkin betul la. Yela sejak ada anak, ada jela kerja dia..Tapi tu tak ada apa pun.

Tak kisahla pasal apa, selagi nad tak memudaratkan diri dan orang lain. Selagi nad masih sihat dan mampu buat apa saje. Yang penting badan kurus ni, baju semua muat. Baju dari sekolah lagi pun muat..hahaha..ok bye..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Hi Nad ... Nama kita sama !!!! =)

    Ya Allah , dear ~ berat 40kg ??? That's my ideal weight tapi still tak dpt , sebelum kahwin berat Nadia 45kg tue pun sbb exercise semua dpt lah berat tue .. Lepas kahwin , nakk berdesup 5 kg ... Now rasa susah nak turun sbb dah mls exercise asyik mkn je ... Btw, salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  2. fuhhhhhh fuhhhhh Ya Allah kalau aku tak boleh kurus ko gemukkan la kawanku nadia johari ni hahahhaha

    ReplyDelete
  3. fuhh.. bawah 40kg.. hebat2.. sy nk turunkan sikit un punya la payah.. hurmm

    ReplyDelete
  4. huhu saya berat 43 kg tapi underweight >_< berusaha nak naik kan berat nih tapi tak berjayaa haha

    ReplyDelete
  5. kurusnya bwh 40kg...xpe la asalkan sihat sdh la..

    ReplyDelete
  6. kurus ke berisi...yang penting tubuh badan sihat..tak ada sebarang penyakit...

    ReplyDelete
  7. wehhh..
    kalah berat shark camnie..
    ringat betul tu bawah 40kg.

    ReplyDelete
  8. Hai sis. Saya pun sama berat bawah 40kg. Makan macam mana pun xnaik2 juga berat tu haha. Alhamdulillah, walaupun kurus tetap sihat xda sebarang penyakit.

    ReplyDelete