hai assalammualaikum

Banyak Syaitan Dekat Ikea - Sebelum kawin, tak pernah langsung jejak Ikea ni. Tak tau pun ape tu Ikea. Sedangkan selama ni, nad beli kat kedai perabot biasa je, atau kedai ah cong atau kedai dua seringgit..hehehe. Sampai dah kawin, mr mafia kalau nak beli barang dia akan pikih Ikea. Sebab dia cakap barang Ikea tahan lasak. Sejak tu, nad pun dah terikut cara dia..ish..ish..ish..




Niat nak pergi Ikea, nak beli bakul baju kotor je untuk anak dengan nad.  Biasalah sampai sana, kena berjalan satu pusingan dulu baru dapat cari barang. Bila kau tengah jalan, kau tengok, pastu berfikir. Lepastu tengok cantik ke tak. Bila hati dah suka, kau nak beli pulak. Nampak tak, niat datang nak beli satu barang, tapi nampak lain, beli juga.




Tu baru part orang dewasa, untuk anak pulak, tiba-tiba ternampak flitig ( palypen) ni. Memang tengah cari untuk Fariza, sebab dia dah mula merayau sana sini. Tak boleh nak buat kerja. Jadi kalau ada ni, takda la nad risau. Dia main jela dalam ni. Siap dah tanya dekat pekerja Ikea mana tempat section dia bagai. Tapi nasib ade mr mafia tegur. " Cukup ke duit sayang ni ". Errmm entah tapi cantik kan playpen tu. " memangla, tapi kita beli la nanti, beli jangan ikut nafsu tapi keperluan. Banyak syaitan hasut sayang ni.".. nad pun iyakan jela..hahaha..nasib baik tak beli..Untuk fariza daddy belanja anak patung arnab tu jela.

Memang susah kalau dah datang ikea ni. Lagi bila Ikea dekat Cheras. Dekat sangat dengan rumah.



Dan hasilnya, dari nak beli bakul baju kotor, tiba-tiba terbeli tempat iron baju, dengan besi.

Nampak tak, macam ni la jadinya kalau pergi Ikea..suaah orang perempuan ni.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. iyer nad..berhantu kan ikea ni..kadang tu plan nk gi makan jer tapi tetiba ada je benda tengok nak beli..haihh

    ReplyDelete
  2. btoi2... tmbh lak klu ada sales dr katalog dia tuu. hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Tau xpe.. memang swlalunya mcm tu laa kan.. z��

    ReplyDelete
  4. hahahaha..tu yang malas pegi ikea tuh!

    ReplyDelete
  5. betul..tu yang akak tak sabar2 nak tunggu IKEA kat Batu Kawan ni siap..huih..simpan duit dah sekarang ni tau..kahkahkah....

    ReplyDelete