hai assalammualaikum

Kereta Sewa Paling Murah Di Kuching, Sarawak - Siapa bercadang nak pergi bercuti di Sarawak? Nad pun tengah nak kumpul duit nak pergi bercuti ni. Rancang macam nak pergi Sarawak..kihkih. Sebab tengok banyak tempat menarik dekat Sarawak ni. Air Asia pun kadang ada buat promosi tiket murah kan.

Jadi sebelum pergi bercuti, selain search tempat menarik, perkara paling penting ialah cari perkhidmatan kereta sewa paling murah kan?? Wajib oo, yela nak pergi sana sini mestilah nak ada kenderaan, takkan nak guna public transport kan. Lagi bagus kalau ada driver sekali, yela takut tak tau jalan. Pertama kali datang kan..kalau sesat kang naya..huhuhu..

Selepas nad research dan compare harga semua kereta  sewa, nad rasa kereta sewa ni yang paling murah. Lagipun dah direview dari member blogger juga dan dipercayai. Jadi nad tak teragkla nak pilih kereta sewa ni nanti. Nad pun nak suggestkan dekat korang yang nak bercuti dekat Kuching Sarawak, better amik kereta sewa Cikgu Halid ni. Ada macam-macam kereta dia ada, kereta kecik sampaila kereta besar.

Tanpa segan silu, nad pun wahtsup la Cikgu Halid ni bertanyakan tentang hasrat nak ke Kuching. Sambil tu nak tau harga kereta sewa tu. Senang nad nak bajet belanja..hehee..Cikgu Halid layan nad baik je. Ni senarai harga kereta nad tunjukkan. Murah kan!! Semua harga mampu milik. Ni harga untuk perday ok. Kalau rasa nak diskaun, boleh je berurusan dengan Cikgu Halid ni. sempoi je dia jawab..hehe. 

Senarai Harga Kereta Sewa Murah
1) Viva / Axia / Kenari / Kelisa - RM100
2) Saga Flx / Myvi - RM120
3) Alza / Exora / Grand Livina / Avanza - RM180
4) Innova - RM250
5) Toyota Hiace RM 250
6) Nissan Urvan- RM 300
7) Kia Pergio - RM 230

Ni nah share gambar kereta. Kalau pergi bercuti beramai tu, nak selesa atau nak sumbat barang shoping ke, bolehla naik yang besar terus. 





Kalau korang nak driver, kena tambah RM60 sahaja. Driver akan tunggu dan bawak korang ke mana sahaja. Mudah kan. Jimat masa, jimat tenaga, korang boleh pergi banyak tempat bila ada driver.

Lepas ni takyah la pening-pening kepala nak pilih kereta sewa mana. Nad dah chop dengan Cikgu Halid ni..hehee..Korang kalau nak kereta sewa murah dekat Kuching ni, nah boleh call Cikgu Halid  di 016 - 8559 792 atau 019 - 8787 101. Selamat bercuti.









Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. boleh try khidmat ni kalau ke sarawak

    ReplyDelete
  2. Not bad harganya.. thanks kak nad for the info

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom datang sarawak..hehe

      Delete
  3. bleh buat rujukan time nak ke kuching nnti.

    ReplyDelete
  4. Info yg sngt berguna Nad..hehe.tq

    ReplyDelete
  5. Info yg sngt berguna Nad..hehe.tq

    ReplyDelete
  6. Terima kasih nadia johari

    ReplyDelete
  7. Kereta sewa terbaik kuching sarawak

    ReplyDelete