hai assalammualaikum

Samyang Ramen Korea Pedas - Ya, nad tau ramai dah makan samyang ramen Korea ni. Nad je baru nak cuba..hahaha. Mudah sangat terpengaruh dengan orang kan. Orang buat, kita pun nak buat..heheee..Hari ahad hari malas masak, tiba-tiba suami pun mintak masakkan dia maggi. Jadi nad masakla maggi ramen korea ni. Konon nak challenge dengan dia, tapi dia tak mau..ok takpa, biar nad sorang je..hahaha..Ingat nak lawan Melayu Vs Jawa, yela laki kita kuat makan pedas, nad pulak kurang makan pedas. Jadi tengok nad sorang jela makan ye.


Pertama kali rasa, makan ramai-ramai dengan keluarga. Tapi masa tu masak dua paket je. Dua paket pun dah banyak sebab ramen Korea ni besar mak aihh..Bila masak memang jadi banyak. Lagipun nak bagi diaorang rasa kepedasan maggi ni. Setiap sorang makan sikit-sikit..hahaa..tapi makan sikit pun dah pedas. Gilerla..sekali tengok cili dia, mak aihh..mengalahkan cili padi kecik tu..fuhh..


Ramen ni sedap diamakan gaul-gaul je. Kalau buat kuah tak sedap. Senang je masaknya. Mula-mula masak ramen dulu, dah masak toskan dia. Lepas tu buh dalam mangkuk, tuangla kuah dengan cili dia. Lepas tu gaul bagi sebati..memang merah kau..meletupp!!!..



Video Samyang Ramen Challenge

Kali ni nad makan satu paket sorang. Mula-mula makan tak pedas, lama-lama dia punya pedas tu sikit-sikit terasa. Berpeluh jugak..Habis bibir kita bengkak..hahhaha..Siap anak bagi semangat..hahaha.

Oitt siap bagi dekat laki suruh habiskan..hahaa..tapi dia tak mau..ceh!!..Last-last kita pun giveup..ahhaaa..maafla..dia punya pedas sampai buat mata kita terkeluar..hahaa..Habis bengakk bibir nad, dahla bibir memang besar, lagi besar jadinya. Dah macam kena sengat tebuan.

Cara nad nak hilangkan pedas tu cepat, minum air sejuk la. Memang hilang pedas cepat..ahhaa..k bye. 


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. dkna pernah minum air sejuk , lagi bertambah pedas... nak kurangkan pedas, minum air suam..

    ReplyDelete
  2. teringin pulak nak try bila tgk nad makan ni hehe .. tapi akak tak tahan pedas la :p

    ReplyDelete
  3. yui kali pertama cuba 30 mnt hbskan.

    yg strusnya 5 mnt settle. hahaha.

    ReplyDelete
  4. gigih smpi buat video! haha kita mkn sepekt ni mesti kena share dgn ujang..xmampu nk mkn sorg oii..pedih perut..huhu pastu i klu minum air lg terasa pedas tu..so i mkn coklat or benda² manis br hilang rasa pedas :)

    ReplyDelete
  5. Hahahha...mmg pedas kan..suapan pertama je dh x leh makan...akak makan 3 suap je pas tu surrender...x larat laaa

    ReplyDelete
  6. husna tak jumpa lg kat memana kedai, jd masih tak dak keinginan lg utk mencuba.. hihihi..

    ReplyDelete