hai assalammualaikum

Percutian 2 hari 1 malam di Pangkor memang best weii!!..Nad rasa tak cukup lagi walaupun banyak aktiviti yang kitaorang dah buat. Macam ada lagi benda tertinggal..hahahaa..Macam tu la kan bila dapat bercuti..keseronokan takkan hilang..Masih terbayang lagi laut dekat Pangkor tu..hahaha..

Artikel berkaitan:
- Pulau Pangkor Destinasi Percutian
Makan Malam Di Ikan Bakar Shema Hashim Pulau Pangkor.
- Aktiviti Best Dan Tempat Menarik Di Pulau Pangkor

Nad dengan mak depan Pangkor Bayview Beach Resort
Credit pic: Kerex Studio

Ni la dia Pangkor Bayview Beach resortCredit pic: Kerex Studio

Selama bercuti dekat situ, kitaorang stay dekat Pangkor Bayview Beach Resort. Resort ni kakak nad yang booking. Masa plan tu, kakak tak cakap resort ape, cuma dia tunjuk gambar bilik je.

Tak sangka bila dah sampai, tempatnya best, menarik. Persekitaran pun bersih dan tenang. Tak jangka resort ni betul-betul dekat pantai. Yela, nad pertama kali datang, Pulau Pangkor pun nad tak dapat gambarkan macam mana suasananya. Walaupun baca di blog orang lain, tak sepenuhnya kita dapat agak sampaila bila datang sendiri..ooo macam ni rupa dia..kannn...

Credit pic: Kerex Studio

Pangkor Bayview Beach Resort ni berdekatan dengan pantai Teluk Nipah, dan kedai-kedai di situ. Jadi mudah nak pergi jalan kaki sahaja. Dekat sini Check in pukul 2 petang check out pulak pukul 12 tengahari..

Ruang depan tempat menunggu atau beristirehatCredit pic: Kerex Studio

Ada kerusi untuk menunggu. Sementara kakak selesaikan bilik, kitaorang duduk dekat sini. Nak balik, tunggu teksi van datang duduk sini juga.

Laluan ke bilik

Ada cermin depan ni hah..hehee..
Credit pic: Kerex Studio

Hah ni laluan ke bilik..ni dari kaunter,  kiri kanan tu bilik. Bilik nad terus je pastu belok kanan dah sampai..hehehe..kitaorang punya bilik dekat bahagian bawah..senang nak kemana-mana..tempat ni ade bilik dekat atas, juga..

Bilik Standard Katil KingCredit pic: Kerex Studio

Credit pic: Kerex Studio

Credit pic: Kerex Studio

Sedapnya dia tidur..

Dekat sini ada macam-macam jenis bilik, ada bilik standard, bilik Deluxe dan room family. Macam nad punya bilik standard. Cukupla satu bilik dengan katil besar bersaiz raja..ahhaa..Anak pun tidur lena je..macam dia ambil satu katil raja ni..haahhaha..

Bilik keluarga, dua katil king size

Bilik family pulak, ada dua jenis katil king size. Kalau bawak keluarga smestinya nak beli besar dan selesa kan. Nak tidur pun selesa je. Bilik keluarga ni lagi cantikla..

Setiap bilik ada aircond, tv astro, dan mandian air panas atau sejuk. Setiap bilik dah disediakan tuala, sejadah semua. Cawan pun ada dalam bilik. Cuma barang mandian bawak sendiri la.

seterika..ini rare..seterika dekat luar..hehee..

Mesin air..senang nak air panas atau sejuk dah ada..

Tempat duduk, nak lepak luar bilik..

Dekat sini ada macam-macam kemudahan disediakan. Depan bilik keluarga nad ada disediakan mesin air, seterika, dan tempat istirehat. Tak payah bawak iron..heheh..nak rehat, lepak dekat luar, beronline boleh aje.

Credit pic: Kerex Studio

Credit pic: Kerex Studio

Paling penting ada swimming pool..wajib kalau nak duduk hotel atau resort mesti kena ada swimming pool...ahhaa..kalau tak boring jele duduk dalam bilik je. Masa sampai dah main swimming pool, sebelum balik pun swimming pool..ahaha..

Abang ipar kita tengah mengurut..penat sangat tu

Hah!!menariknya dekat sini ade mesin urut..mana taknya banyak buat aktiviti, badan pun letih, sakit sana sini, apa lagi mesin urut kan ada..bagus betul ye Pangkor bayview Beach Resort ni..

Kat sini ada free wifi, jadi tak payah nak pakai data sangat..jimatt..banyak sangat nak uploadnya..blogger dan internet tak dapat dipisahkan..huhuhu

Tempat mandian

Tempat mandian untuk bersihkan diri lepas mandi dekat pantai atau swimming pool. Benda ni sebelah bilik nad je..

Sewa motor RM40 sehari

Jalan-jalan pusing Teluk Nipah

Resort ni pun ada buat sewa motor. Sewa RM40 sehari no limit masa.

Bagi nad okla, semua ada, lengkap. Mudah je untuk kita. Kalau korang rasa menarik juga boleh je buat reservation
Pangkor Bayview Beach Resort
website: www.pangkorbayview.com
email: pangkor_bayview@yahoo.com.my
Facebook: Pangkor Bayview Beach Resort

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Menarik tempat ni.. tak pernah pergi lagi. Atleast klu ke pangkor nanti dah tau mana nak di tuju.. thanks sharing Nad :)

    ReplyDelete
  2. ika pon dok sini masa p dgn suami. heeeee. jalan kaki je nak p pantai.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikumnad...wah !! best dan menarik ni..;)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. Tetiba rase nk pegi sini..sbb dh lama xpegi...

    ReplyDelete
  5. Saya kalau ke Pangkor selalu lepak kat Chalet milik bapa saudara Arash Mohammad .. kalau blogger .. mesti dapat layanan istimewa .. :)

    ReplyDelete