Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum

Beli Kereta Secara Online Hanya Di Tookar

Korang ada bercadang nak beli kereta?? Atau nak tukar kereta baru?? Hah!! apa kata korang beli kereta secara online. Korang duduk dengan relaks, pastu pilih kereta idaman korang hanya di hujung jari sahaja. Jimat masa, jimat tenaga dan jimat duit. Tengah ada Promosi Beli kereta Secara Online di Tookar Sempena Tahun Baru Cina nanti.

Meh nad kongsikan kepada korang semua, bahawasanya korang boleh beli kereta melalui laman web Tookar tanpa perlu pergi ke showroom ataupun pusat jualan.


Apa Tookar tu??.  Tookar adalah laman web terbaru di mana ianya direka khas untuk mereka yang ingin membeli kereta idaman secara online. Boleh rujuk online mereka di www.tookar.my

Menariknya dekat Tookar ni, korang boleh dapat penjimatan pembelian dan rebate. Lagi satu ada dapat angpow Sempena Tahun Baru Cina nanti. Hah! Macam best je kan..nad pun usha la lebih mendalam website dia.

Kenapa perlu pilih Tookar??



Kereta yang ditawarkan di laman web Tookar dari semua jenis dan pelbagai jenama. Korang boleh tau harga promosi atau diskaun ditawarkan hanya di Tookar. Di Tookar korang sebagai pembeli diberikan peluang meletakkan harga mengikut kemampuan masing-masing. Rundingan harga dibuat diantara pengedar dan pembeli sebelum bersetuju untuk membeli. Jangan risau, dealer di Tookar semua sah.

Cara booking



Mudah je nak booking kereta idaman korang tu. Pertama sekali kenala login dulu, sama ada dengan facebook tau handphone. Lepas tu bolehlah membuat pemilihan kereta yang menarik perhatian korang. Fikir dengan betul ye. Semua pertanyaan akan dijawab oleh dealer dengan mudah. Tengok je step dekat gambar ni..

Lagi menarik, setiap kereta yang korang dah beli, diaorang hantar kepada pembeli secara percuma..woo..betul-betul bagus ni.


Mesti korang rasa ragu-ragu kan, jangan risau, dah ada testimoni daripada pembeli yang pernah menggunakan khidmat Tookar ni.

Promosi Sempena Tahun Baru Cina Hanya Di Tookar


Hah!! Sempena Tahun Baru Cina yang akan tiba tak lama lagi, tookar menawarkan promosi terhad di mana pembeli kereta boleh menikmati penjimatan bermula dari RM1000. Promosi angpow Tahun baru cina ini sehingga pertengahan Februari 2017.

Satu lagi berita baik, korang boleh guna code SL1E8PC2 untuk digunakan di website Tookar sewaktu pembelian untuk dapatkan diskaun yang menarik. Hah apa tunggu lagi, pergi website www.tookar.my untuk beli kereta idaman korang.




hai assalammualaikum

Produk Nickellskin Dari Korea Jadikan Kulit Wajah Lembut Seperti Bayi.


Siapa yang tak nak kulit cantik macam bayi kan? Kalaulah kulit kita ni gebu, cantik, mulus dari bayi sampai ke tua kan bagus. Ni tak, makin berusia, makin kasar kulit kita. Bila beli produk yang set lengkap ada toner, moisturizer, krim siang lah, krim malam lah, mula-mula je rajin, lepas tu terlupa atau malas. Hasilnya pun tak seberapa sebab tak konsisten. Pastu salahkan produk..hahaha.

Ni nad nak kongsi satu produk dari Korea..Ye, Korea ok!! Produk yang lengkap dalam satu botol mampu buat kulit wajah korang mulus, lembut seperti bayi kulit. Mana tau, dapat sekali wajah seperti orang Korea.

Serum Triple Stemcell


Serum  pertama di Malaysia menggunakan teknologi farmasi dan kosmetik terkini dari Korea. Ia menggabungkan bahan termahal dan berkualiti serta dianggap sebagai kolagen mewah kerana ianya diperbuat dengan menggunakan kolagen ikan Salmon yang dipelihara rapi dan berkualiti.

Gabungan teknologi farmasi dan APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) menjadikan molekulnya sangat halus sehingga mampu menembusi lapisan dermis dan epidermis kulit manusia dengan amat baik sekali. Ini kerana kolagen ikan Salmon mempunyai protein kulit yang seakan sama dengan protein kulit manusia.


Kuasa TRIPLE STEMCELL nya pula mampu memperbaharui struktur kulit manusia dan menggantikan dengan kulit baru seperti KULIT BAYI.

Kelebihan Produk Nickellskin


1) Berkuasa melembutkan kulit anda
Makin berusia, kolagen dalam kulit pun berkurangan, dan mengakibatkan kendur dan kasar. Jadi, kenalah cari produk yang ada kolagen.

Nickellskin merupakan serum yang telah dimasukkan kolagen di dalamnya yang berfungsi untuk melembutkan dan menganjalkan kulit yang berkuasa 10 kali lebih tinggi dari kolagen jenis lain yang ada di Malaysia.

2) Penyerapan maksima ke dalam kulit
Seperti yang kita tahu kolagen yang paling bagus adalah kolagen yang mampu menyerap dalam kulit dengan lebih sempurna.

Sodium Hyaluronate dapat membantu memaksimumkan penyerapan
kolagen ke dalam kulit dan bahan Triple Stemcell di dalam serum Nickellskin menyerap lebih jauh ke dalam kulit manusia.

Ianya lebih berkuasa daripada ASID HYALURONIC yang tengah top di pasaran sekarang. Jadi, Nickellskin sebenarnya lagi ADVANCE TECNOLOGY.

3) Memperbaiki semua jenis kulit 
Nickellskin mampu memperbaiki semua jenis kulit seperti berminyak, kering atau sensitif. Ini adalah kerana Triple Stemcell & kolagen ikan Salmon dalam Nickellskin mampu membunuh yis di dalam kulit manusia yang akan menyebabkan kerosakan kulit seperti kulit sensitif, berminyak atau kering.


4) Memudarkan jeragat, parut, bintik hitam dan cela pada kulit
Nickellskin mengandungi APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) serta daun alovera & Cactus Extract yang merupakan anti-kanser dan mampu mencerahkan bahagian kulit manusia dari jeragat, parut jerawat, bintik hitam dan sebagainya.

Cara pemakaian Nickellskin


Mudah je nak gunakan Nickellskin ni. hanya perlu cuci muka macam biasa (gunakan pencuci Sabun muka Super Collagen) kemudian sapu je terus serum kat muka arah atas ke bawah dan tepuk-tepuk bagi meresap. Setitik serum je sudah mencukupi.

Tak perlu buang masa pakai toner lah, krim malam lah, krim siang lah, sunblock lah...
Dalam NICKELLSKIN ni dah ada TONER + MOISTURIZER + SERUM + SUNBLOCK SPF 35.

Nickellskin Produk Terbaik Untuk Kulit Wajah

Korang tau tak, kulit yang kering, sensitif, kusam dan tidak bermaya boleh menjadi punca utama penuaan berlaku sebelum usia. Ini kerana kulit ini sebenarnya sudah kehilangan kolagen yang diperlukan untuk mengekalkan elastik dan struktur pada kulit.


Bukan ke dah banyak produk kat luar untuk kulit kering?
Ya..memang betul... tapi anda perasan tak mula- mula pakai produk ni, kulit kering dan sensitif memang akan jadi normal. Tapi jika anda teruskan pakai dalam jangka masa panjang, kulit anda akan jadi terlebih berminyak. Memanglah kulit kering jadi baik, tapi lagi teruk jika kulit berminyak dan jerawat mula tumbuh. NICKELLSKIN ni lain dari yang lain.. KENAPA? Ia pakar dalam memperbaiki kulit. Semua jenis kulit samaada kering, sensitif, minyak atau kombinasi akan diperbaiki secara menyeluruh oleh NICKELLSKIN. Ia lebih berkuasa dari yang lain kerana ianya lebih bijak menyesuaikan fungsinya dengan masalah kulit yang berbeza.

Lagi teruk, kalau salah pilih produk, kulit boleh nipis. Produk sekarang kena hati-hati, ramai yang nak FLAWLESS GEBUS segera, tapi tak sedar selama ni bertahun-tahun dah tepek hydroquinone atau mercury kat muka. Efek nya jangka masa panjang nanti, kulit mula tumbuh bintik hitam, dan worst case scenario boleh sebabkan KANSER KULIT. Nak elakkan penyakit ni gunalah produk Nickleskin, produk yang mampu menjadikan kulit anda anjal, lembut, mulus macam kulit bayi dan lindungi kulit anda dari KANSER KULIT.


Nickellskin adalah bebas dari bahan pencerah yang terlarang seperti MERCURY, PARABEN & HYDROQUINONE yang digunakan oleh kebanyak pengeluar produk pencerah di Malaysia.

Dengan Nickellski kulit jadi mulus, gebus dan flawless seperti bayi. Produk dari korea khas untuk wanita Malaysia. Jenuh nad cerita tentang kelebihan Nickellskin ni, bagus kan. Apa tunggu lagi, cepat dapatkannya. Korang boleh hubungo dan layari info dibawah.

Hotline number : 017-3780217
Instagram : @nickellskinhq
Facebook: https://www.facebook.com/nickellskinhq/




hai assalammualaikum

Hanie Foundation: Makeup Menjadi Mudah Dan Pantas


Kelmarin nad dah terima barang yang di tunggu. Apa lagi, barang makeup la..hehehe..Memandangkan foundation nad dah nak habis, jadinya kenala cepat-cepat tambah stok. Foundation benda penting kena ada dalam koleksi makeup. Sebab dengan foundation la boleh tutup segala cela dekat wajah..huhuhu.


Kalau sebelum ni, nad pernah guna foundation jenis cecair, sebab jenis cecair ni memang best, dia tutup segala cela dekat muka. Nak sapu dekat muka pun mudah, tapi kalau salah pilih, akan berminyak muka, macam nad dulu la. Sebab tu nad takut nak guna jenis cecair ni. Tapi, bila tengok Hanie Foundation ni, nad tertarik pula. Walaupun foundation ni jenis cecair.

Nad baca testimoni, bukan sahaja sebagai makeup untuk menutup cela, malah mampu merawat kulit muka kita. Part tu yang nad tertarik..Muka nad memang sensitif sikit, pakai makeup yang tak sesuai dengan kulit, mesti naik jerawat. Sebab tu nad sekarang hati-hati pilih barang makeup. Sekarang proses nak baikpulih muka. Seronok dengar yang foundation pun boleh rawat muka. Sambil makeup sambil merawat..


Bahan berkualiti yang terkandung dalam Hanie Foundation seperti serbuk mutiara, jojoba oil, kolagen, dan vitamin E..mampu merawat kulit. Pulak tu ada SPF 35. Kulit kita ni pun kena ada perlindungan daripada cahaya matahari. Memang sesuai sangatla guna Hanie Foundation ni.

Semua dia ada..fuh lengkap. Tak payah dah nak tepek concealer, bedak bagai. Memang makeup pun tak sampai 5 minit weiii...Sebelum ni nad ambil masa nak makeup sebab berlapis-lapis pakai foundation semata nak tutup cela, sekarang, tengok je gambar dekat atas sebelum dan selepas pakai Hanie Foundation..kebabom kau..

Memang best pakai Hanie Foundation ni. Teksturnya ringan, macam tak pakai foundation. Muka nad tak berminyak, tak bercapuk, kira halus je. Muka pun nampak cerah dan glowing. Memang dia tutup semua cela dekat wajah. Takda nampak pun..fuh..Hanie Foundation ni tahan 24 jam.


Foundation ni takda banyak warna, maksudnya macam medium, light atau dark. Dia ada satu jenis je ni. Walaupun satu jenis, Hanie Foundation ni sesuai untuk semua jenis kulit. Hanie Foundation, botolnya comelnya je, ringan pulak tu. Mudah dibawa kemana-mana.


Foundation ni jenis tekan. Jadi korang kena tekan perlahan-lahan untuk keluarkan cecair foundation tu. Jangan tekan kuat-kuat, kang terkeluar, dah membazir. Lagi satu, jangan tekan terlalu banyak. Nanti jadi putih giler muka weii..haha.

Pertama kali pakai, tak tau pulak foundation ni jenis pekat. Punyalah kita tertekan banyak, dah tekan banyak, kita pun sapu semua dekat muka, habis putih muka kita oii..dah macam opera cina. Korang tekan sikit je, sikit jee macam dalam gambar..sikit tu pun dah boleh cover seluruh muka. Best sangat, kalau sikit macam ni, boleh tahan berbulan-bulan. Jimat weiii.. Korang boleh sapu dengan tangan, span atau brush. Macam nad suka sapu pakai span. Taknak tangan comot.


Hanie Foundation ni tahan 24 jam. Melainkan korang pergi cuci muka untuk solat, hilanglah foundation tu. Jangan risau, Hanie Foundation sangat mesra wudhuk. Jadinya mudah untuk dicuci ketika hendak solat.

Haishh korang tu yang dah jadi mak, ibu ,mommy, kalau nak bersiap mestila nak kena cepat kan, jadi nad sarankan gunalah Hanie Foundation ni. Yang nak makeup simple, nak pergi kelas atau kerja atau jalan-jalan nak siap cepat, sapu je Hanie Foundation ni, terus nampak cantik. Harga cuma RM80 je..tapi boleh tahan berbulan-bulan.

Psssttt...ni lah rahsia kecantikan muka nad..hahaaha..

Jangan risau, Hanie Foundation selamat digunakan. Dah dapat kelulusan dari KKM. Ni nombor NOT KKM Hanie Foundation: 161002133k. MUA artis pun pakai foundation ni. Hanie Foundation dah setanding dengan produk lain ok..terlaris di pasaran gitu.

Makeup pantas, Tak Sampai 5 Minit!!!


Ni video nad pakai Hanie Foundation. Maafla pertama kali buat video..Sesaje nak cuba. Lampu pun suruh anak buah pegang.hahaha..Tiga jenis barang je, selalu nad buat 1 minit je, ni sebab depan video, bercakap lagi, tergugup sekejap, jadinya 3 minit..hahaha. Selalu 3 minit siap eyeshadow, eyebrow bagai...hehehe..

Bila tang bersiap, nadlah kena cepat bersiap. Pernah sekali, lambat bersiap, terus bapak dengan anak tertidur dekat kereta tunggu mommy bersiap..hahaha. Sekarang dah mudah dah..Tak sampai 5 minit, dah siap dengan Hanie Foundation.

Kalau korang berminat boleh layari

HANIE BUSINESS SOLUTIONS
NO 1-31 Jalan Anggerik Perdana 1, Taman Anggerik Perdana 43500, Semenyih,
Selsngor Darul Ehsan
HP : 010-2267854
Hotline : 0102267854/ 0146687854
Contact stokis/agent berdekatan boleh lihat di sini : SENARAI STOKIS DAN AGEN HANIE.FOUNDATION


hai assalammualaikum

Jus Qalbi Bantu Kurangkan Kolesterol

Penyakit kolesterol sangat bahaya pada kesihatan. Lagi bahaya kalau kolesterol kita tinggi, boleh jadi penyakit jantung..Kolesterol tidak kira lelaki atau perempuan. Lagi satu, sebut kolesterol, mesti korang fikir, orang badan besar je ada, Oh tidak..tidak..mereka yang badan kecik macam nad pun mesti ada jugak.

Ni antara tanda-tanda kolesterol tinggi:

- Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher
- Mudah letih
- Penat dan cepat mengantuk
- Sakit pada bahagian kaki
- Lesu
- Selalu Rasa Kembung
- Jantung terasa sakit atau berdebar-debar
- Muncul lebam pada beberapa bahagian badan
- Kram terutama di malam hari
- Kuku berubah kuku menebal dan tumbuh lebih lambat ketika anda potong
- Rasa tegang di tengkuk

Kalau korang mempunyai tanda-tanda macam tu, baik cepat-cepat pergi jumpa doktor dan buat pemeriksaan  doktor. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.

FAKTA !!! SETIAP 1 JAM 6 ORANG RAKYAT MALAYSIA KENA SERANGAN JANTUNG DAN STR0K ( Sumber Kementerian Kesihatan Malaysia ). Kau tengok berapa ramai orang yang kena Kolesterol. Jadi kenala cegah awal-awal. Jadi, korang kenala ambil Jus Qalbi untuk kurangkan kolesterol dalam badan tu. Kenapa Jus Qalbi??


Ada banyak kelebihan dan kebaikan Jus Qalbi Al-Ehsan. 

- Mencuci dan Membuang Kolesterol
- Merawat Masalah Saluran Jantung Tersumbat
- Mencegah kompilasi jantung
- Menyingkirkan Toksin Dalam Badan
- Melancarkan Peredaran Darah
- Menurunkan tekanan Darah Tinggi
- Melancarkan sistem pernafasan
- Menghindari Penyakit Strok
- Mencairkan lemak
- Mengurangkan Serangan Gout
- Membuang Angin dalam badan
- Mengatasi Masalah Selsema
- Meningkatkan Daya Pemikiran dan Minda
- Melegakan sakit-sakit badan dan sendi
- Kaya dengan Vitamin C
- Menurun dan melangsingkan badan
- Menambah tenaga
- Meningkatkan sistem immunisasi badan
- Kesihatan yang berpanjanga



Haritu nad pergi ke MAHA 2016, terus ke booth D18 Hall C ( International Hall ), nak cari Jus Qalbi ni. Nad nak belikan untuk mak ayah, juga untuk nad sendiri. Jus ni boleh diminum seisi keluarga. Kalau dekat sini, boleh lah tester dulu kan. Nad minum rasanya ok je, sebab ada madu. Jadi manis-manis madu gitu. Sedap sangat. Pelbagai ramuan terpilih dalam Jus Qalbi yang sangat mujarab bukan sahaja menurunkan kolesterol malah boleh memberikan tahap kesihatan yang paling optimal kepada badan.

Berikut adalah bahan-bahan yang bertindak sebagai fungsi utamanya:
1 - Bawang Putih
Bawang putih mengandungi Allicin. Allicin ialah zat anti bakteria yang bertindak sebagai anti biotik semula jadi.
2 – Halia
Halia mengandungi kromium,magnesium dan zink yang membantu dalam meningkatkan kitaran darah dan juga membantu dalam memecahkan sel lemak yang berkumpul dalam saluran darah
3 – Lemon
Lemon kaya dengan khasiat yang tinggi seperti vitamin C, vitamin B, fosfor, protein , dan karbohidrat. Lemon juga mengandung flavonoid, iaitu merupakan komposit yang mengandung antioksidan dan memiliki sifat melawan kanser. Hal ini membantu mencegah diabetes, sembelit, tekanan darah tinggi, demam, gangguan pencernaan, dan banyak masalah lain termasuk menyehatkan kulit, rambut, dan gig
4 - Pati Cuka Epal
Pati Cuka Epal mengandungi Pectin. Pectin ini yang membantu untuk kurangkan kolestrol dalam badan.
4 - Madu Asli
Memang tak dapat disangkalkan lagi manfaat Madu Lebah Asli. Sehingga dirakam dalam al-Quran. “Di dalamnya (madu) terdapat ubat yang boleh menyembuhkan bagi manusia.” – (An-Nahl:69) . Madu lebah merawat penyakit jantung dan penyakit dalaman kerana mengandung karbohidrat, glukosa, fraktose, zat gula tebu, protein, potassium, zat besi, belerang dan fosfor.

Cara pengambilan
Aku tanya penjual dekat situ, macam mana cara minum dia? dia cakap ambil sebelah pagi dan sebelum tidur. Jadi dua kali sehari. Yang ni penting!!, kena ambil dengan memakai sudu plastik dan jangan pakai sudu plastik sebab khasiat madu akan hilang. Lepas tu simpan dalam peti ais.



Jadi korang kalau nak harga jimat, harga diskaun giler Jus Qalbi ni, datang ke MAHA 2016 ni. Pergi ke HALL C (International Hall ), booth D18..Cepat-cepat dua hari lagi MAHA 2016 di Maeps Serdang tu.. Nad dah beli..

Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan Jus Qalbi Al-Ehsan ni, boleh melayari laman web dan menghubungi talian berikut:
Algae Park Sdn Bhd 
No.80A, Jalan Renang 13/26 Seksyen 13, 
Shah Alam. 
Contact : 03-5511 4366
Instagram : @qalbialehsan
Facebook : Jus Qalbi Al-Ehsan
No. Telefon Office : 03-5511 4366  
No. H/P : 017-7300366 & 017-3730366

Booth Jus Qalbi Di Maha 2016



Kawal Kolesterol...baru sihat!!!..Jangan lupa ye pergi Maeps beli Jus Qalbi untuk kesihatan seisi keluarga. Jangan lupa booth D18 Hall C..Boleh tengok video ni..
hai assalammualaikum

Produk Penjagaan Diri Halal Jenama Asianic.



Hari Isnin haritu nad hadiri satu majlis Sepetang bersama Reen Rahim dan Asianic bertempat di Donates Coffee, Cake & Bread di Jalan Kuchai Lama.  Asianic ni bukan nama orang tau, tapi nama produk. Pertama kali nad diperkenalkan dengan produk Asianic ni. Korang ada pernah dengar produk ni??


Produk Asianic produk yang halal dan semua bahannya adalah semulajadi. Ada kawan cakap masa majlis tu, bagus produk Asianic ni. Macam skrub dia boleh tanggal semua daki-daki dekat badan. Yang cakap tu pulak kawan lelaki. Wah!!, best betul, tak sabar nak cuba produk Asianic ni. Produk Asianic ni yang terdiri dari penjagaan diri termasuk krim mandian, skrub badan, losyen, syampu, perapi rambut, mandian garam, krim halia dan juga pencuci wanita.


Bagi krim mandian, skrub badan dan losyen terdapat campuran estrak dari Bunga Sakura dan juga Susu Beras. Di formulasikan dari estrak Bunga Sakura dan Susu Beras bersama bahan-bahan terbaik seperti daun lidah buaya dan Akar Kayu Manis bagi membantu menanggalkan lapisan kulit mati dengan lembut dan berkesan. Ianya juga akan memastikan kulit sentiasa lembut, cerah dan muda sentiasa.

Syampu rambut pula diformulasikan dari natural ekstrak buahan dan teh hijau untuk rambut lebih sihat sentiasa. Syampu Asianic akan membuat rambut sentiasa lembut bagaikan mutiara, berkilat dan bermaya. Terdapat syampu bagi kepala yang mempunyai masalah kelimumur, rambut gugur ,rambut biasa dan berminyak. Pilih mengikut kesuaian dan lihat  hasilnya seawal lima hari apabila menggunakan syampu jenama Asianic.

Produk jenama Asianic adalah mampu milik dan berharga dari RM10.90 hingga RM17.90 setiap satu. produk Asianic boleh didapati di hampir semua pasaraya besar, farmasi dan  kedai kedai runcit seluruh Malaysia. Produk Asianic juga boleh dibeli melalui online : www.wonderlandprimary.com Korang tidak perlu ragu-ragu lagi apabila menggunakan produk penjagaan diri kerana Asianic adalah mempunyai rangkaian produk Halal yang pertama  di Malaysia.

Info Tentang WonderlandPrimary
Wonderland Primary Sdn. Bhd telah ditubuhkan pada tahun 2009 dan merupakan syarikat pemasaran bagi barangan penjagaan dan kesihatan diri untuk semua lapisan umur...
Mengukuhkan lagi kedudukan runcitnya dengan memasarkan produk keluaran syarikat ke pasaraya-pasaraya besar ,farmasi, kedai kedai runcit dan toko jamu di seluruh Malaysia malahan telah memenuhi permintaan pengguna bagi pasaran luar negara juga...

Misi Wonderland Primary Sdn Bhd mengetengahkan jenama Halal dibawah jenama Asianic yang telah dikilangkan oleh kumpulan syarikat yang berstatus ISO, disahkan memiliki sijil Halal dan Good manufacturing Practice - GMP (Praktis Penghasilan Produk Berstandard) dan bermatlamat untuk
menjadi syarikat yang bersaing maju dalam mengeluarkan produk yang bermutu tinggi dan setanding dengan produk antarabangsa selain menjadi syarikat yang kompetitif dan inovatif di Malaysia.

Sepetang bersama Artis Reen Rahim



Siapa tak kenal dengan pelakon Reen Rahim. Nad selalu tengok dia punya drama dekat tv. Dan hari Isnin haritu, nad dapat tengok dia depan-depan. Dekat dalam tv lain muka, bila tengok depan-depan, cantik sangat. Putih dan kurus. Bukan itu sahaja, pelakon Reen rahim ni begitu rendah diri dan sangat Friendly. Reen Rahim merupakan duta untuk produk Asianic ni.


Reen Rahim bersama blogger. Riuh dengan Reen Rahim bila bercakap. Dia cakap macam kawan-kawanje. Majlis pun best, santai habis..hehe..memang banyak masa diluangkan dengan Reen ni. Sampai Fariza kena buli..hahaa..tu nanti nad buat entry lain..Memang bagus dia jadi duta Asianic ni.


Banyak aturaca akan dijalankan bagi mempromosikan jenama Asianic antaranya adalah majlis ramah mesra selebriti Asianic, Reen Rahim. Peminat bukan sahaja dapat  akan dapat berjumpa dengan selebriti ini malah akan dapat berjumpa secara lansung pada acara-acara yang akan dijalankan.
Untuk yang gemar melayari atas talian, boleh juga melayari FB & Instagram Asianic Halal untuk maklumat dan aktiviti terkini yang telah diatur.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi:
Leny Adam
+6019 265 6687

WONDERLANDPRIMARY SDN BHD (877104-M)
No.17, Jalan PJS 5/26,
Taman Desaria,
46000 Petaling Jaya , Selangor.
Tel : +603 7782 6308    Fax :  +603 7783 6308

Website  : www.wonderlandprimary.com
Facebook : Asianichalal
Instagram : Asianichalal


Ni produk Asianic nad dapat..Tak sabar nak cuba..

hai assalammualaikum

Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat 

Masalah utama nad sejak masuk kolej ialah jerawat. Entah macam mana, boleh muncul pulak jerawat sana sini. Mungkin sebab hormone atau perbezaan persekitaran. Masalah ni sampai la nad kawin. Memang banyak produk untuk jerawat ni nad dah guna. Alhamdulillah, jerawat dah kurang, tinggal parut je. Parut pun boleh mencacatkan muka..hahaa..


Ada produk, kesannya lambat, ada produk kesannya cepat. Perubahan selalunya bergantung kepada individu. Ada orang perubahan nampak lamam sikit mungkin sebab sebelum ni pakai produk yang mengandungi merkuri yang paling tinggi. Ada testimoni cepat, 3 hari je dah nampak. Macam nad, dalam masa seminggu dah nampak perubahan. alhamdulillah..Tu nad suka dengan produk ni. Nak tau apa?? Nad pakai Luminous Serum dari Remedy. Produk dari Remedy ni memang dah dikenali dan diyakini. Jadi tanpa was-was, nad mencuba Lumious serum ni dari Remedy.

Kenapa Lumious Serum ni best?? Memandangkan nad dah cuba, dan nak masuk botol kedua, mehla nad share..hehee. Nad suka pakai produk jenis serum sebab dia terus meresap ke kulit muka. Macam biasa, sebelum pakai nad akan cuci muka bagi bersih dulu. Lepas tu baru sapu Lumious Serum ni. Lepas pakai Luminious Serum ni, muka nad akan segar dan lembut je.

Luminious serum ni diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat. 100% tiada bahan kimia yang merbahaya. Telah mendapat kelulusan KKM dan halal..



Jenis kulit nad memang sensitif. Dahla sensitif, berminyak pulak tu. Sebab tu timbulnya jerawat. Pakai Luminious Serum ni, muka nad dah tak berminyak. Yang bestnya, jerawat pun dah tak muncul banyak. Kadang dia taknak muncul dah..hahaa..suka giler.. Memang sejak pakai Luminous Serum ni, alhamdulillah, muka makin ok. Memang nad sentiasa pakai pagi dan malam. Muka pun nampak makin bercahaya je.


Dia ada jual pencuci sekali. Kalau pakai dua-dua kan bagus. Mengandungi Tea Tree Oil yang sangat bagus menghindarkan dan membersihkan muka daripada jerawat serta mengurangkan minyak di wajah. Tiada paraben, tiada mercury, tiada steroid dan 100% tiada bahan kimia. Diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat.

Harga: 
Serum 15ml: RM79
Cleanser 50ml : RM60


Kelebihan Luminous Serum

- Sesuai untuk kulit normal dan sensitif
- Menghilangkan jerawat dan menghilangkan parut
- Menghilangkan ketuat
- Memberi kesan glowing pada wajah
- Mengecut dan menghilangkan milia seed/oil seed
- Untuk kulit berminyak dan nipis/

Bestnya Lumious Serum ni, boleh hilangkan ketuat dan milia seed..Hah!!..Korang ada masalah ni bolehla cuba pakai Luminious Serum.


Luminous Serum dihasilkan dari serbuk berlian yang dapat meningkatkan warna kulit dan menyerikan wajah. Serum ini dicipta dengan campuran khas dan bahan perlindungan aktif seperti glucan beta, sodium hyaluronate dan ekstrak kaktus.

Empat Produk Serum Remedy Yang Lain


Selain Luminous Serum, Remedy juga turut menawarkan 4 Serum lain yang mana ia berfungsi merawat masalah kulit tertentu.

Serene Serum - Serene ni ada Aloe Vera, jadi ia sesuai untuk kulit sensitif, gatal-gatal, jerawat merah, parut merah dan jerawat nanah. sesuai juga untuk kulit kering.

Plush Serum -  Untuk kulit berminyak dan berjerawat hitam/batu, pori tersumbat
dan sesuai untuk orang lelaki. Yang ni kulit nipis tak boleh pakai.

Radiance -  Membantu membaiki permukaaan kulit berparut,
mengecilkan pori, membaiki sel kulit muka sera menyerikan wajah. Yang ni sesuai untuk masalah kulit yang sangat teruk.

Gold - Berfungsi seperti Luminous tetapi sesuai untuk
pengguna yang berumur 30 tahun ke atas. Untuk kulit yang normal sehingga yang sensitif. Hilangkan jeragat pun boleh.

Sesiapa nak beli serum ni, perlu ada consult dulu dari penjual untuk kenalpasti serum mana yang sesuai berdasarkan jenis dan masalah kulit korang. Yela, lagi bagus macam ni, sekurangnya dia tau, serum mana sesuai untuk korang, untuk merawat kulit korang tu.

Korang kalau berminat bolehlah layari
Instagram@staygorgeous_byzyra
Contact : 019 370 9368
Name : Zura / Zyra
hai assalammualaikum

Gula-Gula Mince Dan Gel Cool Rose 


 Setiap hari asyik pandang cermin je, cek lemak sana sini. Tak kat perut, kat bawah dagu, tak pun bawah lengan, sampailah ke peha. Stress nampaknya..kalau boleh nak ramping, ada bentuk, dan boleh selit sana sini.. Setiap tahun, mesti korang ada azam kan?? Salah satu yang wajib masuk dalam kategori ialah nak kurus. Apa kata korang capaikan azam korang nak kurus tu dengan dua produk yang nad nak kenalkan ni. Kurus dengan mudah, selamat dan sihat. Hanya kunyah gula-gula dan sapu gel..hah!!..best kan..Dua produk dari Dimar iaitu Gula-gula kurus Mince dan Gel Cool Rose.

Meh nad cerita details tentang dua produk ni..

Cara Untuk Kurus Dengan Mudah Dan Selamat.

Gula-Gula Mince


Mince diformulasikan dengan rasa masam manis , sangat sedap dikemam dan sesuai untuk mereka yang sibuk serta nak cepat dan takut telan capsul. Mince dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu Guarana, Garcinia, White Kidney Bean dan Vitamin C. Ia jugak telah mendapat kelulusan dari Pusat Racun Negara.

Tak Ada pun Pantang larang time mengamalkan Mince nih, Cuma disarankan minum 3-4 liter air kosong sehari..Makan nasi 2 kali sehari, kalau boleh segenggam sahaja supaya dapat memenuhi karbohidrat yang kita perlukan seharian.  Sebenarnya bila ambil Mince ni, dia secara automatik akan kurangkan selera makan kita tanpa disedari. Makan sikit pun dah kenyang. So korang jangan risau lapar ok…


CARA PENGAMBILAN SWEET SOUR CANDY : 
Amalkan 1 Biji Sebelum Sarapan (Seeloknya 30minit sebelom Bfast)
Amalkan Sebiji lagi Sebelum Makan malam (30 minit Sebelom ye)

Kenapa Mince lain daripada produk kurus yang lain???
Kerana ....
MINCE ni rasanya sedap, masam-masam manis
MINCE ni mudah untuk dimakan, hanya masuk dalam mulut dan hisap macam gula-gula
MINCE ni terbukti berkesan
MINCE ni boleh kawal selera makan
MINCE ni senang untuk dibawa ke mana-mana
MINCE ni tiada seberang kesan sampingan
MINCE ni kesan seawal 14 hari

FUNGSI HEBAT MINCE atau GULA-GULA KURUS : 
- Membantu menyingkirkan lemak
- Menurunkan berat badan tanpa kesan sampingan
- Menghalang pembentukan lemak
- Mengawal berat badan
- Dapat menghentikan penyerapan lemak
- Meningkatkan metabolisme tubuh
- Menukarkan lemak yang tersimpan sebagai tenaga
- Membuang toksin dalam tubuh
- Mengawal kestabilan gula dalam darah
- Meningkatkan imunisasi tubuh
- Agen awet muda
- Bertindak sebagai Anti Kanser
- Menurunkan kolestrol

Gel Cool Rose


Gel cool rose ni sebenarnya fungsi dia membantu mengurangkan berat badan. Macam nad, sebab perut buncit..nampak je kurus tapi sebenarnya buncit. Suami pun pakai, sebab hari-hari tengok perut sebab buncit..hahaha..

Hah kalau korang nak tau, Gel Cool Rose ni bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan malah melembutkan kulit dan kalau ada sesiapa yang selulit pun sesuai pakai. Dan kalau nak tau, bila pakai gel cool rose ni, paling best part gel ni sejuk je bila sapu dekat kulit dan bau wangi semerbak satu bilik. Sejuk beranginnn je kulit. Fuhhhh, syiokkk.

Sebab ape & Kenapa korang H.A.R.U.S miliki Gel Cool Rose nih.... 


Sebab .....

- Rasa Sejuk Kulit Bila Sapu
- Tidak Melekit pada tapak tangan
- Bau sangat wangi yang Syok
- Tube Kecil yang sangat Senang dan Mudah untuk dibawa ke mana sahaja

Antara kelebihannya selain menjadi agen penghapus lemak ia jugak mampu.. 
- Menghilangkan kesan stretch mark pada kulit
- Memperbaiki struktur kulit kering dan melembutkannya kembali.
- Menghilangkan kulit kering dan pecah
- Membantu membakar lemak bawah kulit
- Merawat selulit dan rekahan kulit
- Pelembap untuk merawat dan mencegah kulit kering
- Melancarkan peredaran darah dengan meningkatkan pengangkutan oksigen dan lain-lain lagi


Cara Pakai :
Sapu dan urut dalam keadaan membulat untuk kesan yang lebih efektif seluruh badan secara perlahan-lahan.

Harga Produk Asal:
Gula-Gula Kurus Mince - RM80 (termasuk pos)
*promosi: beli 2 - RM140 (free pos)

Gel CoolRose - RM60 (tidak termasuk pos)
*promosi: beli 2 - RM120 (free pos) + free gift

Promosi sehingga 10 Disember
Dimar tengah buat promosi diskaun untuk dua barang ni..cepat-cepat grab korangg..

2 Gula² Kurus Mince + 1 Gel CoolRose :RM190
(Free pos+ Free Skipping + Free Tape + Free Kalendar 2017 )

Jadi nad sarankan gunalah kedua-dua produk dimar ni. nakkurus secara sihat , mudah dan selamat.

Untuk melihat testimoni atau nak tau lebih lanjut korang boleh layarai:
Website :http://www.dimarexclusive.com/
Facebook: DIMAR Gula Gula Kurus
Instagram: @dimar_official
hai assalammualaikum

Ameena KSK III - Setiap hari tengok mata dekat cermin. Ya Allah, teruknya mata, sebam , dah macam panda. Mana tak mata lebam, siang melayan anak, malam update blog. Kadang tidur lewat sebab nak siapkan kerja. tak cukup tidur pun ye. Macam ni la, rutin nad setiap hari. Maka muncullah lebam dan hitam di bawah mata. Masalah ni bukan sahaja wanita, malah lelaki pun ada. Tak lawa bila gelap bawah mata ni.

5 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata atau lebam bawah mata.
1. Keturunan
2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan
3 . Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.
4. Pertambahan Usia atau Penuaan
5. Alergik atau Alahan
6. Kekurangan Zat Besi atau Anemia

Cara Menghilangkan Lebam Bawah Mata

Petua orang lama ajar cara nak hilangkan lebam bawah mata ni dengan
- dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan.
- Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif).
- Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh.


Kadang dah buat semua tu pun tak menjadi, jadi kena pakai produk khas untuk bawah mata ni kan. Haritu nad diperkenalkan dengan satu produk oleh seorang blogger ni. Tertarik sangat dengan produk ni. Produk Ameena KSK III khas untuk hilangkan lebam bawah mata. Setiap pagi dan sebelum tidur nad sapu dekat bawah mata. Sekarang dah seminggu nad pakai, alhamdulillah, makin lama, makin berkurangan lebam bawah mata ni. Masa pakai pun tegang je mata.


Cara pakai pun mudah. Hanya titiskan beberapa titik dan sapu dibawah mata dan urut dengan lembut. Boleh gunakan minimun 3 kali atau 5 kali sehari, selama  24 jam.

Jenis Water Base

Formulasi Khas yang pertama  jenis 'BIOMIST,  AQUA - water base , ia sangat halus  8 kali ganda kelebihan ianya  mudah meresap jauh lebih dalaman kulit .Berfungsi pelindungan masalah kulit lebam merawat mengawal kulit dari cepat kusam hitam gelap, ia meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran kulit bawah mata mengurangkan gelap hitam menebalkan merawat mencegah hilangkan sembab kantung dibawah mata , diciptakan keunikkan meresap jauh ke dalam kulit  mengawal melindungi serta  mengurangi garis garis halus kedut kedutan bayangan  yang nampak jelas.



AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula negara Jepun & Malaysia yang mempunyai kandungan bahan semulajadi menggabungkan pelbagai ramuan yang sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki yang lapisan umur 18  tahun ke atas . Keistimewaan bagi dalaman & luaran khas untuk kulit bawah mata menjadi urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata , cerah , lembap , licin , bersih dan gebu serta berseri



Kelebihan Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator   

- Menolong  serikan menegangkan kawasan sekeliling kulit .
- Segarkan hilangkan bulatan lingkaran hitam kulit dibawah mata.
- Melembapkan kulit mengurangkan kesan lebam sekeliling mata.
- Menenangkan kitaran di kawasan kulit bawah mata.
- Mengurangkan lindungi  rasa letih pada kulit bawah mata.
- Menjadikan kulit bawah mata lebih segar  dan sihat.
- Merawat memberi pelindungan menghilangkan garis-garis kulit bawah kulit mata.
- Membantu menjadikan lebih cantik lebih licin , halus gebu ke seluruh sekitar kulit bawah mata , ia - juga  memperbaiki tekstur kulit di sekeliling mata dan seluruh kulit muka.

Jangan risau, produk Ameena KSK III ni tanpa bahan kimia, 100%   BAHAN HALAL ! dan telah difomulasi  oleh kajian pakar. Produk ini telah didaftarakan  dengan No. Kelulusan :NOT KKM   15120 5676 K

Sekarang memang nad konsisten pakai Ameena KSK III ni.Kalau korang berminat boleh hubungi
website : http://www.ameenacare.com/
Eyda : 019-5081433

#ameena
#lebambawahmata
#lebammata
#ubatmatalebam
#misiterusjalan