Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum

Pilihan saya Vitamin Arayyan Kids

Vitamin Arayyan Kids Untuk Kanak-kanak
- Fariza bila dia lakukan sesuatu mesti dia akan fokus, masa tu otak dia akan berjalan dan menangkap apa yang dia lihat. Sejak usia dia setahun, dia dah minat dengan pen dan kertas. Sekarang, memang suka menulis, mewarna dan membaca. Jadi, nad sebagai ibu, kenalah siap sediakan apa yang patut untuk galakkan dan kembangkan lagi minat Fariza . Salah satu cara, berikan dia makanan supplement tambahan atau vitamin untuk membantu merangsang minda dia untuk terus fokus terhadap sesuatu yang dia minat.

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing

Budak-budak sekarang pun memerlukan vitamin atau supplement khas supaya mereka membesar dengan sihat, cergas dan cerdas. Bila sihat, otak pun lebih fokus melakukan sesuatu. Dalam banyak vitamin, memang semua bagus, tapi dalam masa yang sama, nad tengok isi kandungannya. Pilihan nad, vitamin Arayyan Kids dengan Susu Kambing kerana bahannya yang sangat bagus, dihasilkan daripada makanan-makanan sunnah.

Selain susu kambing ada lagi bahan seperti Buah Delima, Susu Kambing, Kurma, Kismis, Berries, Apricot, Gingko Biloba, DHA, Pennywort, Zaitun. Semua bahan ni memang sangat bagus untuk kanak-kanak membesar dan menguatkan tubuh badan kanak-kanak. Ia juga membantu memfokuskan perkembangan minda kanak-kanak, dan ternyata Arayyan Kids memberi kelebihan yang optimum.

Bentuk Tablet mudah dimakan

Sebagai ibu bapa, mestilah nak yang terbaik untuk anak-anak kan. Jadinya, nad memang tak salah pilih vitamin untuk Fariza. Dah sebulan lebih nad bagi Fariza Arayyan Kids ni, memang laju je dia hisap. Sedap sangat ler tu...ehehe. Arayyan Kids berbentuk tablet dan perlu dihisap macam gula-gula. Didatangkan dengan 30 biji tablet @1200mg setiap satu.

Sedapnya dia makan

Cara makan senang je, 1 - 2 tablet sehari, pagi dan malam, boleh isap atau terus kunyah. Lepas tu kena sorokkan..hehee. Memang kena sorokkan, kalau tak Fariza nak je. Dia ingat gula-gula..hehee. Yela, budak-budak ni suka makan yang ada perisa. Arayyan Kids perisa 100% buah delima (pomegranate) dan adunan susu kambing menjadikannya berlemak susu. Mana tak sedapnya kann..

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing bukan sahaja menguatkan otak kanak-kanak, malah dengan kandungan campuran mineral, anti oksida, vitamin dan esktrak herba menjadikan membantu menguatkan gigi dan tulang serta sistem saraf.

Harga Vitamin Arayyan Kids

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing makanan yang lengkap untuk kanak-kanak dan boleh didapati dengan harga RM 79.90 untuk Semenanjung Malaysia dan  RM89.90 bagi Sabah dan Sarawak.

Galakkan Anak-anak Minat Membaca, Menulis Dan Melukis Sebagai Langkah Persediaan Ke Sekolah Dengan Kiddy Kid Edu Play Set

Anak Minat Menulis, Membaca Dan Melukis - Apa yang nad perhati dengan Fariza ni, masa usia dia setahun lebih, dia memang dah ada minat menulis dan membaca. Memang akan fokus bila menulis, walaupun dia belum kenal huruf, nombor, tulis pun bukan tulis macam orang besar, cuma conteng-conteng je, tapi dia suka. Bila bawa keluar, sediakan pen dengan kertas je, duduk diam la dia.

Pernah pergi ke Pesta Buku PWTC, ada la satu tempat tu yang jual buku untuk anak-anak. Nad sajala singgah, walaupun tau, orang tu akan cakap lama..ahhaa. Masa tu dia keluarkan la buku khas untuk kanak-kanak belajar dan mudah paham. Masa tu Fariza nampak pen, terus dia ambik dan tulis. Tukang jual tu terus macam terperanjat sebab Fariza sangat fokus bila dia dapat pen dan kertas..hahaa. Jadi, nad tau Fariza ni memang suka sangat dengan membaca, menulis dan melukis. Nad pun tak pernah paksa dia buat semua tu. Fariza sendiri yang buat. Bila dia dah ada minat terhadap menulis, melukis dan mewarna ni, nad sebagai ibu kena terus galakkan dia. Nanti masuk sekolah dah senang kan.

Seronok dapat Alat Tulis dan Buku

Dah dia minat melukis, mewarna semua tu, jadi sebagai ibu, mestilah kena galakkan lagi dengan membeli buku dan segala peralatan alat tulis. Kalau korang nak tau, Arayyan Kids ni turut dilengkapi dengan Kiddy Kit Edu Play Set. Aduh, memang seronok la Fariza dapat buku ni semua, satu set ni.  Ada 16 item dalam tu, siap ada warna, pensel, pemadam, crayon, pelekat, eh macam-macam la kalau korang tengok gambar tu. Gambar dekat alat tulis semua gambar movie Cars.

Warna warni set ni bila tengoknya. Fariza kalau teruja nampak sesuatu dia cakap " wahhh"..terus tak sabar nak buka. Suka nad tengok dia gembira dapat ni semua. Semua untuk kebaikan Fariza juga..

Kiddy Kit Edu Play Set
Arayyan Kids Dan Kiddy Kid Edu Play Set

Dalam set ni juga disediakan cakera padat  ( CD ) untuk anak-anak belajar. Dari mata kasar, set ini dilihat biasa namun jika ibu bapa membuka CD yang disertakan, paparan video dengan konsep kartun dan ceria menarik perhatian anak-anak.

Mana satu nak belajar dulu ye

Buku-buku ni sesuai untuk anak 2 hingga 6 tahun. Ada tujuh buah buku dalam tu. Boleh membaca, mewarna, mengenal huruf dan nombor. Bagusnya, buku-buku dalam set Kiddy Kit ni menggunakan dwibahasa, Bahasa Melayu dan Bahasa English. Memang jimat kan. Memang bagus sangat. Dalam masa sama, galakkan anak speaking. Pastinya, ia memudahkan kanak-kanak memahami huruf dan nombor dalam bilingual dalam aktiviti-aktiviti menarik yang disediakan dalam set pembelajaran ini.

Buku ada 7 series
- Asas Huruf
- Basic Alphabet
- Basic Numbers
- Basic Shapes
- Basic Animals
- Basic Transportation
- Basic Dot, Mazes Activities

Semua buku ni memang sesuai untuk Fariza yang baru nak mengenal huruf, nombor, binatang dan macam-macam lagi. Yela otak mereka tengah berfungsi melihat apa yang dipandang dan disebut.

Mommy ajar kita menulis dan mewarna

Lagi best bila ibu bapa luangkan masa dengan anak-anak semasa mereka buat aktiviti ni. Kanak-kanak lebih cenderung untuk menyiapkan aktiviti-aktiviti menarik dengan buku ni. Inila masanya taknak bagi anak tertarik dengan gadget seperti telefon pintar, tab semua tu. Lagipun ia mudah, ia muda diawa ke mana sahaja selain saiz buku-buku latihan asas lebih kecil sesuai untuk si kecil.

Set produk yang menerima pengiktirafan Malindo International Best Entrepreneur Award 2017 itu bukan set pembelajaran biasa semata-mata.

Khusyuk dia

Tengokla Fariza ni, khusyuk dia buat, tak pandang dah kiri kanan. Dia boleh habiskan masa berjam jugakla dengan mewarna, dan melihat gambar dalam buku ni. Lepas tu tunjuk dekat mommy, mommy pun ajarla dia. Lagipun ada buku tu yang jenis bintik-bintik kita kena sambungkan untuk dibentuk menjadi huruf dan bentuk. Hah!!, mommy kena pegang tangan dia dan ajar dia perlahan-perlahan. Insyallah, lama-lama Fariza akan pandai dan buat sendiri.

Harga Kiddy Kit Edu Play Set

Kiddy Kit Edu Play Set pula boleh didapati dengan harga  RM 169.90, jauh lebih murah daripada produk dalam segmen sama di pasaran.

Arayyan Kids dan Kiddy Kit Edu Play Set

Arayyan Kids Global Holdings Sdn Bhd diasaskan oleh pasangan suami isteri Abdul Ahmadil Razman dan Surita Abdullah pada tahun 2010 lagi. Abdul Ahmadil selaku CEO manakala Surita sebagai Pengarah Urusan syarikat.

Untuk maklumat lanjut mengenai Arayyan kids, sila layari :
Website: http://www.arayyankids.biz
Facebook: @KidsArayyan
Tel : 019-490 8769




hai assalammualaikum

SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga - Sekarang tengah mengandung ni, memang kena kurangkan benda-benda manis, takut dapat penyakit diabetes atau penyakit lain. Nad tau ramai suka ambil makanan dan minuman manis, kalau tak manis rasa tak sedap kan, sama macam nad, tapi nad kalau boleh nak pemanis yang semulajadi dan sihat. Bila nad baca google, ramai pakai stevia. Stevia dijadikan pemanis kepada makanan dan minuman sebagai pengganti gula. Pelbagai jenis stevia ada di pasaran yang kita boleh nampak. Korang kena hati-hati memilih stevia ni, takut ada yang tiruan. Tengah mencari tu, kawan sarankan amik SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga ni. Harga pun murah. Apa lagi nad pun cubalah.

Sweetroyale Stevia Pharmaniaga

SweetRoyale Stevia Sweetener Pemanis Semulajadi

Kalau sebelum ni, nad selalu nampak yang jenis botol dan cecair. Kalau nak guna, titis beberapa titik sahaja. Tapi SweetRoyale Stevia ni, ia berbentuk sachet. Dalam sekotak ada 40 sachet. Bukan jenis cecair, tapi dalam bentuk serbuk. Satu sachet dah  mencukupi untuk memaniskan minuman seperti gula tau. Korang tak perlu risau, sebab SweetRoyale Stevia ni diperbuat daripada daun Stevia Rebaudiana yang original. Stevia mengandungi kalori yang rendah, jadi takde masalah dah kalau nak ambil makanan dan minuman manis-manis ni. Korang mesti guna SweetRoyale Stevia keluaran Pharmaniaga ni.

Satu sachet untuk satu cawan

SweetRoyale Stevia ni adalah pemanis stevia yang telah diadun rapi, menggabungkan bahan-bahan terpilih seperti Eryhritol, Xylitol, Stevia, Agen Anti Pergerakan sebagai kondisioner makanan yang dibenarkan dan Oligofruktosa  untuk memberikan anda rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori. Memang unik rasanya, sesuai dengan slogan yang digunakan " Rasa Manis Unik Sejati ".

Ramai yang suka minum minuman manis, tak kurang juga makanan manis. Nad pun suka, tapi nad guna pemanis semulajadi iaitu SweetRoyale Stevia Sweetener ni. No gula putih dah. Nak sihat, taknak kena penyakit, kena ambik benda semulajadi. Satu sachet sama dengan 2 sudu teh gula. Produk ni disahkan halal. Kalau korang nak boleh dapatkan di cawangan @royalepharma berdekatan atau online di Lazada, 11street dan Shopee. Review nad http://miszrockers.blogspot.my/2017/11/sweetroyale-stevia-sweetener-pemanis.html?m=1 #SweetRoyaleStevia #SweetRoyale #RoyalePharma #Stevia #SteviaSweetener #SteviaBiarBetul #SteviaHalal #ProdukMuslim #Pharmaniaga #lifestyleblogger #ceriterasigadisbiru #miszrockersblogspot #nadreview #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger #igerskolumpo #igersmalaysia #quotes
A post shared by Nadia Johari (@nadiasamjohari) on


Jangan risau tentang SweetRoyale ni, sebab ia telah diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci. Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit. Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula. Bagusnya, Sweetroyale ni boleh digunakan untuk makanan dan minuman. Minuman pulak bukan untuk yang panas sahaja, malah untuk minuman sejuk pun boleh sebab ia mudah larut dalam air.

Amaran ** Penggunaan berlebihan boleh menyebabkan kesan laksatif

Oleh itu saranan penggunakan hanya perlu gunakan satu sachet pemanis SweetRoyal ke dalam setiap cawan minuman anda.

Rasa Manis Unik Sejati

Dalam banyak-banyak stevia yang nad nampak, SweetRoyale la stevia yang paling murah dan mampu milik. Lagipun dengan saiz sachet macam ni, ia boleh di bawa ke mana sahaja. Tak kisahla pergi berkelah ke, travel ke, hiking ke, pergi kedai makanan bawa stevia ni pun boleh..hehee. Yela orang kedai kan selalu buat minuman manis giler, lagi-lagi kedai mamak kau..hah!!, order dekat kedai tu minuman tanpa gula, dah sampai, korang bubuhla stevia ni. SweetRoyale telah disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017

Harga sekotak SweetRoyale Stevia Sweetener :
RM17.00 - di outlet ( harga bergantung pada promosi atau event )
RM15.90 pembelian online ( tak termasuk kos penghantaran )



Artis-artis Malaysia juga turut  memilih SweetRoyale Stevia sebagai pemanis yang sihat untuk minuman mereka. Antaranya adalah Syarifah Sakinah dan Scha Al-Yahya. Mereka pun nak jaga kesihatan, jadi mereka pilih SweetRoyale.

Pilihla SweetRoyale sebagai pemanis semulajadi

Cawangan Farmasi RoyalePharma

Kalau korang nak, korang boleh pergi ke cawangan Royale Pharma yang berdekatan ye. Ni antara cawangan RoyalePharma:
RoyalePharma : https://goo.gl/Z6qvUb
- Farmasi RoyalePharma Seksyen 7, Shah Alam
- Farmasi RoyalePharma Quill City Mall
- Farmasi RoyalePharma My Town
- Farmasi RoyalePharma Vista Alam
- Farmasi RoyalePharma Laguna Merbok
- Farmasi RoyalePharma Bangi

Ada juga dijual secara online di Lazada, 11street dan Shopee:
Lazada : https://goo.gl/8LgaVv
11street : https://goo.gl/wwNrac
Shopee : https://goo.gl/n9edGM

Nak tau lebih lanjut boleh layari
WEBSITE:: http://www.royalepharma.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/royalepharma
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/royalepharma





hai assalammualaikum

Cara Meluruskan Rambut Dengan Mudah, Senang Dan Jimat - Ingat lagi dulu, nad suka tengok orang rambut panjang dan lurus. Cantik je rambut bila lurus ni. Kena angin pun masih rapi je, tak mengerbang atau berbentuk ikal mayang macam nad ni..haaha. Kalau yang dah panjang lurus semulajadi tu, memang beruntung la. Pernah dulu, sebab nak rambut panjang, nad pernah pergi salun nak buat rebonding. Pergh memang mahal la, sebab banyak step nak kena buat. Disebabkan nak cantik, tolak tepi duit tu. Tapi tahan berapa lama je lurus dia. Kalau nak rambut lurus lagi, kenala bayar. Adoii kopak duit.

Lepas tu, nad beli pelurus rambut elektrik tu, apa ntah namanya. Biasalah nak pakai kena pandai. Kena cucuk dekat elektrik. Kalau ada orang buatkan memang bestla. Ni kalau buat sendiri, memang tak menjadi, sebab tak teratur..hahaa. Lurus memang lurus, tapi sekejap jela. Lepas tu rambut jadi rosak dan kering. Nak cantik, makin hodoh pulak rambut kita ni. Lepas tu, eh lantak rambut kita macam mana. Tapi dalam hati, masih pandang wanita rambut lurus cantik dan teringin nak rambut lurus.


StraightPro, Produk Luruskan Rambut 

Akhirnya impian nak rambut lurus tercapai. Ada kawan kenalkan produk yang boleh luruskan rambut dengan mudah dan senang. Lagi best jimat..hehee. Sukanyaaaa kitaaa..Bila dapat produk tu, apa lagi nad pun cuba. Ya, memang lurus rambut kita wak. Sukanya kita. Mudah sangat nak gunakan. Lagipun jimat sebab boleh pakai berulang kali tanpa mengeluarkan banyak duit. Meh korang, yang teringin nak rambut lurus juga, nad nak kongsikan korang dengan produk luruskan rambut iaitu StraightPro.


StraightPro merupakan produk yang telah diformulasikan di Jerman dan telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Bahan asas StraightPro menggunakan bahan-bahan yang selamat digunakan keatas rambut tanpa kesan sampingan yang merbahaya mengikut standard & teknologi German. StraightPro merupakan pelurus rambut untuk kegunaan di rumah terdiri daripada 3 bahan utama. Straightening Cream, Neutralizer, Sleek & Shine Serum. Dekat rumah pun dah boleh buat salon luruskan rambut bila ada produk StraightPro ni tau..Lengkap 3 produk untuk luruskan rambut tanpa susah-susah pergi ke salon dekat luar tu.


Tiga Langkah Menggunakan StraightPro.

Meh nad tunjukkan cara nak menggunakan Straightpro ni. Cara penggunaan adalah sepantas 30-45minit .


1) Straightening Cream ( 120g )
- Sapukan krim straightening ke rambut sehingga hujung rambut tapi bukan sampai habis rambut,pastikan biarkan 1 cm dari kulit kepala. Selesai letak krim, sisir dengan sikat. Semasa proses ni, biarkan je terbiar, jangan tutup rambut dengan tuala ke apa.Biarkan selama 12 hingga 30 minit bergantung kepada jenis rambut. Selepas tu, bilas rambut. Straightening Cream ni bau dia macam dekat salun tau. Ala paham-paham jela bau salun..hehe..


2) Neutralizer ( 120g )
Selesai step pertama, keringkan rambut dengan teliti Selepas itu, pakai neutralizer secara merata. Biarkan selama 10 minit.  Selesai, boleh bilas rambut dengan teliti. lap dengan tuala kering. Neutralizer ni baunya sedap. Rambut pun wangi je. Iajuga boleh buat rambut korang sinar, lembut dan lurus.


3) Sleek And Shine Serum ( 30mL )
Langkah ketiga, sapukan serum rambut Sleek and Shine untuk melembapkan rambut keriting yang kering dan tidak teratur untuk kelancaran tahan lurus dan bersinar. Sapu secara rata ke rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lurus. serum ni pun wangi. Suka dengan bau dia.

Pakai Sekali Seminggu

Lepas korang dah guna StraightPro ni satu hari, korang kena tunggu lepas seminggu, baru boleh pakai lagi StraightPro. Jangan korang guna, setiap hari. Cukup la buat seminggu sekali, kalau nak dapat rambut lurus yang berpanjangan. Selalunya paling lama rambut lurus pun 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penjagaan rambut kita. Yela, bila dah pakai produk lurus, rambut dah lurus, kenalah jaga supaya sentiasa lurus. Elakkan ikat rambut dengan ketat dan topi selalu. Digalakkan iron rambut seminggu sekali jika perlu.

Hah!!, kalau korang yang jenis rambut kerinting, yang memang lahir sejak azali, kerinting yang macam bentuk megi tu, bila korang pakai straightpro ni, tiba-tiba rambut tak nampak lurus sangat atau tak kekal, jangan salahkan produk ni, sebab rambut kerinting disebabkan genetic. Rambut baru akan tumbuh mengikut jenis rambut asal. Boleh guna StraightPro selepas rambut baru mulai panjang.


StraightPro dirumuskan khas untuk meluruskan dan melembutkan rambut untuk mereka yang mempunyai rambut kering. Rambut beruban juga boleh gunakan StraightPro ni. Rambut tidak akan rosak dan tiada kesan sampingan jika gunakan dengan betul dan mengikut arahan. Elakkan meluruskan rambut atau dye rambut dalam masa seminggu dari masa penggunaan. Paling penting, sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat.

Disarankan supaya tidak basahkan rambut selama 3 hari dari penggunakan StraightPro untuk mengekalkan efek rambut lurus.

Straightpro Halal Dan Selamat


BERDAFTAR DENGAN KKM
Senarai nombor pendaftaran KKM kami:
Straightpro Straightening Cream - NOT170904031K
StraightPro Neutralizer - NOT170903465K
StraightPro Sleek & Shine Serum - NOT170903466K


HALAL DAN SELAMAT
Semua kandungan StraightPro adalah Halal dan selamat digunakan. Tiada unsur-unsur yang meragukan di dalam produk ini. Gunakanlah tanpa was-was dan ia juga sah dibawa sembahyang

Hah!, mudah kan cara nak gunakan dia. Kalau korang pergi salon luar pun macam ni la cara dia kot, tapi mungkin tambah sikit servis, sebab tu bayar mahal. Beli je StraightPro ni..mudah, senang, jimat pun ye.

Sama je kalau luruskan rambut dengan salun luar. lagipun produk ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Testimoni nad sendirI
Nad suka, sebab rambut memang lurus. Lepas tu kena la jaga elok-elok. Senang tak payah keluar, pergi salun. Buat sendiri je. Tiga produk ni tahan lama jugakla sebab nad guna dua minggu sekali. Kalau rambut panjang dan kerap guna, mungkin cepat habisla. Rambut nad taktau panjang mana pun.

Nad nak tunjuk tak boleh, aurat. Tapi memang lurus rambut nad. Kalau tak caya, korang boleh tengok hasilnya bila kawan nad Ayuejean pakai. Boleh tengok dekat SINI.

Testimoni StraightPro






Harga StraightPro untuk Semenanjung Malaysia:
 1 Set RM65, 2 Set RM1OO
Harga StraightPro untuk Sabah Sarawak: 
 1 Set RM75, 2 Set RM110

Untuk maklumat lanjut mengenai StraightPro sila layari laman tertera di bawah :

Facebook Page : StraightPro HQ
Instagram : StraightPro HQ
Website : StraightPro

hai assalammualaikum

Doctor On Call Platform Konsultasi Secara Online - Sakit ni memang kita tak boleh jangka. Bila-bila masa dia boleh datang. Bila sakit mestilah perlu pergi klinik kan! Klinik pulak jauh. Malas nak bawak kereta pergi klinik dengan sakitnya. Lagi tak suka bila dah sampai klinik, kena tunggu nombor giliran pulak. Kalau orang sikit takpe, kalau ramai, berjam la menghabiskan masa dekat klinik tu. Lepas tu jumpa doktor sekejap je pun. Rutin biasa bila dah sakit dan perlu pergi klinik untuk dapatkan rawatan. Tapi semua tu ada penyelesaiaannya. Lepas ni, kalau korang sakit, tak perlu lagi pergi ke klinik, sebab semuanya akan dibantu oleh Doctor On Call, Platform Konsultasi Secara Online. Hebat kan!!..

DOCTOR ON CALL
Doctor On Call

Apa tu Doctor On Call??

Doctor On Call ni menghubungkan pesakit dan doktor di atas talian. Jadi bila korang sakit, malas nak pergi klinik, tiada kawan nak tolong hantarkan, dan memerlukan rawatan segera, korang boleh call atau chat atau bervideo dengan doktor terus secara talian ( online ) dengan menggunakan telefon, komputer atau laptop. Tak kira korang berada di mana. Di rumah, di pejabat, masa tengah travel atau di mana-mana sahajala. Mudah kan??

Kelebihan Menggunakan Doctor On Call

1) Sangat mudah dan cepat
Caranya mudah sahaja. Korang boleh pergi ke https://www.doctoroncall.com.my/ Mestilah kena register dulu.

DOCTOR ON CALL
Step untuk register

DOCTOR ON CALL
Step satu isi nama, email dan no telefon dan register

DOCTOR ON CALL
terus ke penyakit korang yang mana satu

DOCTOR ON CALL
tulis condition..lepas tu akan terus ke pemilihan sama ada nak chat, video atau call dengan doktor

- Macam nad kata tadi, bila korang sakit, nak dapatkan rawatan segera, boleh sahaja dapatkan di Doctor On Call mengikut keselesaan kita dan di mana kita berada. Lagi best ikut jadual kita. Tak perlu appoinment atau menunggu lama. Tak kiralah di pejabat, rumah atau di bilik hotel. Pastikan line internet cukup kuat untuk mendapatkan khidmat doctor on call ni ye. Tak kisah guna laptop atau telefon. Memang sangat sesuaila untuk surirumah macam nad ni. Sakit je, terus on Doctor On Call. Tak perlu risau siapa yang tolong tengokkan anak semasa nak dapatkan rawatan.

Kalau anak sakir pun, boleh je dapatkan rawatan dengan Doctor On Call ni.

DOCTOR ON CALL
tiga jenis talian yang korang boleh guna untuk dapatkan rawatan dengan doktor samada nak Audio, video atau chat

DOCTOR ON CALL
Chat free, audio dan video rm20

2) Menjimatkan masa dan mengurangkan wang
- Memnag sangat menjimatkan masa dan wang. Dari keluar yang membuang minyak untuk ke klinik, menunggu lagi. Dengan adanya Doctor On Call, segalanya dihujung jari. Yuran konsultasi dan ubat-ubatan dari klinik yang sangat mahal dan korang boleh bayar kurang daripada apa yang dilakukan di klinik. Untuk chat, ianya adalah percuma manakala audio dan video anda diperlukan membayar khidmat konsultasi serendah RM20.00.

DOCTOR ON CALL
Doktor di Doctor On Call sangat beriktiraf dan berpengalaman

3) Doktor yang berpengalaman
Jangan risau, doktor di Doctor On Call semuanya berpengalaman dan sudah menjalani latihan.
Semua doktor adalah MMC yang berdaftar dengan lebih daripada 10 tahun pengalaman.
Rangkaian doktor dipilih dengan teliti dan mendapat latihan yang betul untuk menyediakan perundingan maya yang berkualiti. Setiap doktor juga diselidik sepenuhnya untuk pensijilan, pengalaman dan kepakaran mereka sebelum menyertai DoctorOnCall.com.my.

Korang juga boleh memilih doktor kegemaran korang atau doktor yang sama untuk berinteraksi tentang penyakit korang tu. Hanya klik ke kegemaran doktor dan anda boleh menetapkan temujanji untuk susulan dengan dia atau dia.

DOCTOR ON CALL
Penyakit yang dirawat

DOCTOR ON CALL
Penyakit yang sangat privasi juga ada

4) Hanya menghantar gambar terhadap penyakit yang perlu ditunjuk
- Terdapat beberapa jenis penyakit yang dirawat di Doctor On call seperti di gambar yang nad paparkan. Ada juga penyakit yang sangat privasi boleh diutarakan di Doctor On Call juga. Yela, kadang kita malu nak berjumpa doktor tentang sesetengah penyakit yang privasi, bolehla guna perkhidmatan ni ye.

DOCTOR ON CALL
Hantar gambar sakit seperti gatal, kudis atau sebagainya

DOCTOR ON CALL
Keluar dokumen atau fail yang membolehkan korang menghantar gambar

Kalau rasa nak tunjuk penyakit korang seperti ruam, luka, atau penyakit lain yang tak kena dekat badan korang atau anak kecil, hah boleh je hantar gambar di fail yang disediakan. mudah je kan.

DOCTOR ON CALL
Farmasi

5) Farmasi Di Hujung jari Anda
Bila dah berjumpa dengan doktor mestilah ambil ubat kan. Kalau dengan Doctor On Call, doctor akan bagi senarai ubat melalui email. Korang tengok ubat tu dan buat pembayaran. Yang bestnya, ubat yang diberi itu boleh dihantar terus sampai ke rumah atau di mana sahaja korang berada. Tempat penghantaran ubat atau korang nak ambil ubat itu sendiri semuanya di pilihan korang. Nak mudah, mestilah nak dihantar kan. Farmasi dalam talian juga menawarkan penghantaran untuk pelbagai ubat. Waktu penghantaran purata adalah 4-6 jam untuk kawasan di Kuala Lumpur dan Lembah Klang, dan 1-2 hari untuk seluruh Malaysia.

Pengalaman Menggunakan Doctor On Call

Haritu nad cuba menggunakan service Doctor On Call ni. Nad memilih untuk berchating sahaja dengan doktor. Waktu tu, nad ada demam dengan selsema. Almaklumla, cuaca tak menentu, jaga anak lagi. Anak pun terjangkit demam. Boleh la tengom conversation nad ni. Waktu ni, nad menggunakan handphone sahaja.

DOCTOR ON CALL
Chat aku dengan doktor

DOCTOR ON CALL
Terus je cakap ada sakit apa.Untuk anak kecil juga boleh dirawat di sini.

DOCTOR ON CALL
Doctor akan consult, tanya macam-macam

DOCTOR ON CALL
Dia akan bagi pendapat.

So amacam? Dah faham tak, apa doctor on call ni? Senang cerita , kalau sakit, kita on laptop atau phone dan dapatkan rawatan melalui chat, call atau video. Lepas tu, doctor akan jawab.. Doctor akan tanya itu ini, bagi nasihat, bagi pandangan, then last sekali dia akan bagi ubat... Haaaaaaaaaa sonok tak? Jimat tenaga dan masa.. Tak perlu redah jem. Tak perlu usung anak, kalau dia pun demam. Mudah kan!!!..

Untuk mengetahui info tentang DoctorOnCall.com.my, boleh layari
Contact: +6012 510 3569
Email: contact@doctoroncall.com.my
hai assalammualaikum

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Jom berus gigi

Darlie Jolly Junior Dengan Rilakkuma, Ubat Gigi Dan Berus Gigi Kanak-kanak - Ingat tak, nad pernah cerita semenjak dia nak jadi kakak susah sangat dia nak masuk bilik air suruh mandi. Apa yang nad perasan, sesudah masuk bilik mandi, Fariza akan mintak berus gigi orang dewasa. Sejak tu, nad memang bagi dia berus gigi jela bila masa nak mandi. Mula-mula tu dia pegang jela berus gigi tu sambil buat main. Lepas tu, dia perhati nad gosok gigi, dia pun nak tiru. Bila nad dah nampak dia nak berus gigi, terus nad ajar dia cara memberus gigi.

Lama-lama dia sendiri berus gigi, bila kita cakap " Fariza berus gigi tu "..hehehe. Cepat belajar Fariza ni. Yela, nak kena ajar gosok gigi dari sekarang. Kena jaga gigi, kalau tak habis rosak sana sini. Sepatutnya, jaga gigi anak ni dari dia baby lagi, jaga gusi, lepas tu tumbuh gigi pun kena jaga, sampaila ke besar bila dah banyak tumbuh gigi. Biar gigi cantik dan sihat.

Bila dia dah nak gosok gigi, kena selalu galakkan dia memberus, supaya tak susah nanti bila dia dah besar.

Jadikan Aktiviti Memberus Gigi Sesuatu Yang Menarik

Mengajar serta menggalakkan anak-anak memberus gigi bukan lah suatu perkara yang mudah untuk dilakukan.  Salah satu penyebabnya adalah kerana mereka masih belum faham tentang kepentingan memberus gigi.  Ada ibu bapa yang menggunakan kaedah memujuk, dan tidak kurang juga ada yang menggunakan ugutan dalam menangani masalah ini. Tapi sepatutnya, aktiviti memberus gigi mestilah aktiviti yang menyeronokkan.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Ni berus gigi saya dan ubat gigi saya

Aktiviti yang boleh menarik minat kanak-kanak memberus gigi ialah melalukan aktiviti memberus bersama. Macam nad buat dekat Fariza. Anak-anak suka meniru segala perbuatan ibubapa atau adik-beradiknya. Jadi, duduk di depannya dan berus gigi bersama-sama. Semasa memberus gigi, tunjukkan yang kita seronok memberus gigi, sambil tersenyum dan menari. Anak tengok pun teruja. Pastikan anak-anak memegang berus gigi sendiri dan melihat sendiri apa yang kita lakukan. Itu yang nad buat.

Aktiviti memberus menjadi lebih menarik apabila memilih ubat gigi yang sesuai.dengan mereka. Umur Fariza sekarang setahun sebelas bulan..bulan depan dah 2 tahun. Jadi, nad carikan berus gigi dan ubat gigi yang sesuai dengan dia. Memilih berus lembut dengan kepala kecil dan pemegang besar, dan ubat gigi yang berperisa, mungkin dengan adanya warna yang menarik dan packaging watak kartun. Fariza tengok pun seronok.

Ubat gigi Dolly jolly junior Dan Rilakkuma

Nad memilih ubat gigi Darlie Jolly Junior & Rilakkuma sebagai ubat gigi Fariza.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Darlie Jolly junior perisa Strawberi

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Wangi dan sedap

Ubat gigi Darlie Jolly Junior memang best, ada dua perisa iaitu Vanila Milk dan Strawberi. Ubat gigi ni ade ikut peringkat umur, jadi tengok anak korang sesuai yang mana. Macam nad pilih perisa Vanila untuk umur 2 tahun sehingga 6 tahun. Perisa Strawberi untuk umur 6 tahun sehingga 10 tahun. Kalau ada perisa ni memang sedapla budak ni naktau menggosok gigi. Dahla wangi. Bila dia gosok gigi, cantik je gigi Fariza ni dan berbau harum. Mommy cium dia habis.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Darlie jolly Junior & Rilakkuma perisa Vanila

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Selamat untuk kanak-kanak

Lagi best ubat gigi Darlie Jolly Junior Dan Rilakkuma ni selamat untuk kanak-kanak
sebab kandungannya dibuat daripada gred makanan, tanpa gula tambahan dan bebas dari ramuan berasaskan haiwan. Ubat gigi Darlie Jolly Junior dengan Rilakkuma diformulasikan dengan florida dan kalsium yang membantu gigi anak-anak daripada kaviti dan menguatkan gigi. Ditambah dengan vitamin E  dan Xylitol membantu membersihkan gigi dengan sempurna.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Berus Gigi Darlie lembut 

Untuk berus gigi pulak, mestilah sama jenama dari Darlie Jolly Junior juga..hehee. Berus gigi Darlie ni sangat cantik dengan warna yang menarik. Paling penting untuk Fariza mestilah bulu berus yang lembut. Jadi, gigi Fariza tak rasa sakit bila memberus. Berusnya pun tirus dan menjaga kebersihan keseluruhan gigi dengan sempurna apabila memberus. Bahagian pemegang ada gambar kartun, dan selesa dipegang.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Darlie Brush-Up Apps

Darlie Brush-Up Apps di Playstore

Seronok! Seronok! Sangat seronok waktu nak berus gigi. Masa memberus mainkan lagu atau muzik kegemaran anak-anak semasa mereka memberus gigi. Ni yang nad nak bagitau, Darlie ada buatevent apps untuk anak-anak kita seronok memberus gigi. Hanya cari apps Darlie Brush-Up di playstore dan download dengan percuma.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Step 1

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Step 2: Muatnaik gambar dan nama

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Step 3

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Selesai..dah boleh guna

Kenapa comel sangat ni, mak pun teruja nak gosok gigi. Ada template yang menarik. Anak-anak mesti seronok memberus gigi, siap ada muzik. Video ni bertahan sehingga 2 minit. Jadi anak-anak boleh menggosok gigi selama dua minitfor. Kalau tak mesti diaorang gosok sekejap sahaja. Dekat apps ni pun ada bagi tips..serius menarik. Nad dah download. Nad sarankan anak yang susah nak gosok gigi tu, mak ayah boleh download apps ni.

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Video 2 minit

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Ada tips, lagu, dan template menarik

Fariza, tengok diri sendiri..happy je..hahaha..senyum sorang-sorang tengok muka dia macam tu..hahhaa.

Last sekali, mestila puji mereka. Yang ni sangat penting. Dah gosok gigi bolehlah cakap " cantiknya gigi", " wanginya gigi ", " pandai dia berus gigi ", macam-macam lagi, la..mesti dia..suka..

DARLIE JOLLY JUNIOR & RILAKKUMA
Join contest

Pertandingan Jolly brushing with Rilakkuma

Ok ni berita gembira untuk ibu bapa , jom sertai pertandingan Jolly Brushing With Rilakkuma.Sila klik di sini untuk muat turun Terma & Syarat lengkap. Tempoh pertandingan adalah dari 7 September 2017 hingga 4 Oktober 2017.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari
Website: www.darlie.com.my
Facebook: Darlie Malaysia