Articles by "Cerita tv"
Showing posts with label Cerita tv. Show all posts
hai assalammualaikum

Hah!!, siapa suka tengok cerita puteri-puteri cantik seperti Rapunzel. Nad suka tengok cerita kartun macam ni. Dah jadi mak orang pun tetap layan cerita macam ni..hehee..best kan..Hah!!, korang baca sampai habis tau, sebab nad ada buat contest, nak bagi korang hadiah best punya..baca sampai habis ok..contest mudah je..hehee..



Rapunzel buat kemunculan menerusi "Tangled: The Series" 

Hah ni nak bagitau, si gadis jelita berambut panjang, Rapunzel akan muncul dalam siri animasi terbaharu Saluran Disney, “Tangled: The Series”! Ditayangkan pada setiap hari Ahad, pukul 11:30 pagi di Saluran Astro 615, siri ini adalah gabungan di antara filem hebat, “Tangled” yang dihasilkan oleh Studio Animasi Walt Disney pada 2010 dan filem pendek, “Tangled Ever After”. Siri ini menyaksikan Mandy Moore dan Zachary Levi kembali memegang watak mereka sebagai Rapunzel dan Eugene.

Diserikan lagi dengan visual rekaan animasi menarik yang diinspirasikan dari lukisan Rapunzel dalam filem asal, siri ini akan mengisahkan tentang pengembaraan Rapunzel apabila dia mula mengenali dengan lebih dekat ibu bapanya, kerajaannya, dan rakyat Coronora. Sifat tidak mudah putus asa dan sentiasa ingin mempelajari benda baru membuatkan dia menyedari yang masih banyak perlu dia terokai dalam dunia ini sebelum boleh menggalas tanggungjawabnya sebagai Puteri Coronora.

Kisah utama yang akan diketengahkan dalam siri ini adalah hubungan Rapunzel dengan rakan-rakan dan keluarganya. Watak-watak kesayangan ramai dari filem asal akan turut memeriahkan siri ini. Antaranya, kekasih sang puteri, Eugene Fitzherbert (atau Flynn Rider); panglima diraja yang juga rakan baiknya, Pascal; kudanya yang setia, Maximus; dan Snuggly Duckling Pub Thugs. Siri ini akan memperkenalkan watak baharu, Cassandra (suara oleh by Eden Espinosa), seorang wanita kental yang menjadi orang kuat Rapunzel. Tidak ketinggalan, ibu bapa Rapunzal, King Frederic (Clancy Brown) dan Queen Arianna (Julie Bowen).

Kisah Rapunzel yang dekat dengan penonton, menyentuh hati dan penuh gelak ketawa menekankan tentang pentingnya untuk membina dan mengekalkan hubungan sesama manusia, di samping mengenali kekuatan diri dan sifat-sifat positif dalam diri kita. Kecekalan, keyakinan, sikap positif dan kreativiti Rapinzel menjadikan beliau contoh terbaik untuk para penonton cilik yang juga sedang belajar untuk menggalas tanggungjawab baharu seperti Rapunzel.


Jangan lupa ambil bahagian dalam The Tangled Quest dari 21 Mei hingga 30 Jun untuk memenangi hadiah-hadiah eksklusif “Tangled: the Series”!

Untuk meraikan kemunculan semula Rapunzel di Asia Tenggara, Saluran Disney memperkenalkan pencarian watak di pelbagai platform, Tangled Quest. Dari 21 Mei hingga 30 Jun, para kanak-kanak dan keluarga mereka boleh mengambil bahagian dengan mengambil gambar Rapunzel, Eugene, Maximus atau Pascal dengan lambang Tangled Quest di Saluran Disney dan platform sosial milik Disney dan memuat naik di laman web Tangled Quest (www.tangledquest.com). Lapan puluh (80) pemenang bertuah berpeluang memenangi beg cenderahati eksklusif yang bertemakan Tangled.



Tangled Quest akan membuat kemunculan di Malaysia dan mengajak peminat Saluran Disney menyertai keseronokan dengan menjejaki watak-watak siri ini di beberapa aktiviti menarik yang akan diadakan di Kuala Lumpur. Lokasinya akan diberitahu melalui petunjuk-petunjuk mingguan di Saluran Disney dan platform Astro Circle, jadi jangan ketinggalan! Selain beg cenderahati bertemakan Tangled, tiga pemenang bertuah akan berpeluang mengalami sendiri kisah pengembaraan Rapunzel di rumah dengan hadiah berupa ubah suai penuh bilik tidur bertemakan Tangled.

Siri ini memuatkan lagu-lagu yang diterbitkan oleh pemenang Academy Award dan Legenda Disney, Alan Menken, yang turut menggubah lagu filem asal.

Contest Hadiah Rapunzel Untuk Dimenangi 

Okeh! Macam yang nad janji kat atas tadi. Nad mencari 4 pembaca bertuah untuk diberikan hadiah menarik satu set dari Rapunzel:
1 x Rapunzel tote bags
1 x Rapunzel pouches
1 x Rapunzel dolls
1 x Disney Channel tumblers

Soalan:

Q: What day, time, and channel is “Tangled: The Series” aired? 
A: ???

Jawab soalan yang nad berikan seperti di atas,  dan Sambung ayat "Tie-breaker: Rapunzel is one of my kid’s favorite Disney Princesses because…( tidak melebihi 30 patah perkataan) di bahagian komen

Syarat peyertaan: Preferably the contest is only open to Malaysian parents with kids up to 14 years old

Contest tamat 31 jun ni..selamat mencuba..hadiah menarik ni...
hai assalammualaikum

Nad tau pasal drama ni dekat twitter. Ada orang retweet dekat orang sebenar yang melalui kisah ni..terus pergi ke tweet dia. Cerita ni mulanya dari the vocket lepastu katanya baru dinovelkan, sekarang dibuat cerita..tengok macam menarik je..ni yang nak tengok..terlepas 3 episod dah sebab drama ni bermula pada 29 Mei..takpe tengok online nanti..


Drama lakonan Jihan dan suami. Mesti best sebab Jihan kelakar, pulak berlakon dengan suami sendiri, takde batas nak pegang, nak peluk ke..eh..hehhee..mestila best cerita ni kan...hehehe...

Sinopsis Biniku Ninja

JUDUL : BINIKU NINJA
TARIKH TAYANGAN : 29 Mei 2017
HARI / MASA : Isnin-Rabu 9.00 malam
SIARAN : Astro Oasis 104 & Maya HD 135
PENULIS NOVEL : Azlan Andi
PENGARAH : Syed Fariz
TERBITAN : Aanomalous Films
PELAKON : Ungku Hariz, Jihan Muse, Mark Adam, Zain Hamid

WATAK PELAKON

Ungku Hariz sebagai Azlan
Jihan Muse sebagai Sabatini
Mark Adam sebagai Andi
Zain Hamid sebagai Tuan Syed Kalis

SINOPSIS BINIKU NINJA

Mengisahkan Azlan berasal dari keluarga susah yang akhirnya berjaya merantau ke UK setelah mendapat tawaran menyambung ijazah dalam aliran seni.

Azlan telah berjumpa dengan seorang gadis niqabis bernama Sabatini, semasa terlibat dalam aktiviti persatuan pelajar. Selepas 3 minggu Azlan kemudian menikahi gadis tersebut dan perkara itu membuka kisah kehidupan nikah muda mereka yang mencabar.

Sebagai pasangan yang gemar mengembara, mereka mengembara ke negara-negara asing selain kemelut yang dilandai mereka sepanjang mereka hidup berdikari diluar negara






Pasangan Sebenar

Hah!! Ni la pasangan sebenar yang cerita mereka telah dinovelkan dan didramakan. Jom la kita layan sama-sama cerita ni.
hai assalammualaikum

Nad memang selalu tengok drama TV3 jam 10 malam. Kalau cerita best, menarik dan sampai kepada diri ni, memang layan habis. Lagi-lagi cerita bulan Ramadhan ni, mestila best. Mesti ada massage yang nak disampaikan. Macam drama yang ditayangkan sejak Isnin haritu, pelakon pun best, berlakon tak kaku, lepas tu apa yang ditunjukkan ada benda yang mengingatkan nad kisah silam..huhu..eeee ngeri nak ingat..sebijik situasi macam dalam drama " Andainya Takdir " ni part suami dia yang panas baran dan cemburu buta. Tapi kisah silam nad bukan dengan suami, dengan ex boyfriend..hahaha...

Hero dalam cerita ni Syukri Yahya. Selalu kita tengok, Syukri Yahya berlakon sweet-sweet je, tapi dalam cerita ni masih sweet dan dalam masa yang sama panas baran..fuhhh..menjadi kau...


Sinopsis " Andainya Takdir "

JUDUL : ANDAINYA TAKDIR
EPISOD : 16 episod
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 10.00 malam di Slot Samarinda TV3
SKRIP : Wan Mahani Wan Hassan
PENGARAH : Along Kamaludin
TERBITAN : A.Aida Production Sdn Bhd
PELAKON : Shukri Yahaya, Nina Iskandar, Puteri Balqis, Sheila Mambo, Idris Md Diah, Sabhi Saddi, Adiba Yunus, Annie Ariffin, Ikhlas Jalil, Rosnah Mat Haris, Dilla Ahmad, Putra Amaris

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang ketabahan seorang wanita bernama Fatihah, yang cuba mempertahankan rumah tangganya bersama Airil. Pasangan suami isteri ini mempunyai seorang puteri bernama Aleeya. Kehidupan mereka sentiasa dalam keadaan genting kerana Airil merupakan seorang yang panas baran dan cemburu buta. Segala perbuatan Fatihah dipantau oleh Airil. Bukan itu saja, Fatihah juga sering dipukul.

Fatihah yakin dia mampu bertahan dengan sikap suaminya itu hanya kerana Aleeya. Kesengsaraan Fatihah bukan hanya kerana suaminya saja, tetapi ibu mertuanya Normah, seorang yang keras kepala, suka menghasut dan berprasangka buruk terhadap Fatihah. Normah sememangnya tidak disenangi oleh orang kampungnya kerana sikapnya yang suka menuduh tanpa soal siasat.

Fatihah tidak terlepas menjadi mangsa buli emosi Normah apabila segala permintaan Fatihah kepada suaminya ditentang normal. Airil pula sentiasa menyebelahi ibunya dan perkara itu membuat Fatihah berasa terpinggir.

Tidak kurang penderitaannya, Fatihah juga mempunyai adik iparnya Norlin, seorang yang obses kepada kanak-kanak. Dia amat mencemburui kecantikan Fatihah dan rezeki Fatihah kerana mempunyai zuriat.

Walaupun Airil panas baran dan sering memukul Fatihah, jauh disudut hati dia amat menyayangi Fatihah. Airil cuba mengubah sikapnya.

Dunia Realiti Lelaki Panas Baran, Ibu Mertua Penghasut

Situasi dalam cerita, ada je dekat dunia realiti. Macam perangai suami tu, panas baran, cemburu buta, tak tanya tanpa usul periksa, terus belasah suami. Setiap saat kena message bagitau, dekat mana,buat apa dengan siapa..memang tak tahan oo.. Macam dikongkong..eh bukan macam tapi memang dikongkong. No life dalam hidup seorang perempuan ni kalau dapat laki macam ni..stress je sepanjang masa. Kisah hidup nad dalam boyfriend panas baran pernah nad tulis dalam blog ni..hahaha..nak baca pandai-pandaila korang cari..hehee. Boleh search " kekasih panas baran "..

Bila dapat lepas tu sesuatu yang sangat menggembirakan. Macan baru dapat kehidupan..hahaha..

Kalau bab mak mertua, ermmm memang ada, tapi sebab nad tak laluinya susah nak cerita. Tapi dalam cerita ni sangat tak patut mak mertua buat macam tu..kena fikir la pasal orang lain juga..boleh ambik iktibar cerita ni.

Hah, setiap hari akan tunggu cerita ni sebab nak tau kisah selanjutnya..apa jadi last cerita..korang tengok sekali ok..heheh
hai assalammualaikum

Misteri Wan Peah

Siapa layan cerita TV3 pukul 10 malam, Misteri Wan Peah, kita geng..hahaha. Dari episod pertama lagi dah layan, tapi ada juga terskip. Bila terskip tu la rasa menyesal, sebab tak berapa tau jalan ceritanya. Tapi dah nak akhir-akhir ni dapat tangkap balik Misteri Wan Peah ni. Bestnya cerita ni, sebab dia seramidi, iaitu seram campur kelakar..Jadi takda bosan sangat. Cerita kita tertanya-tanya, dengan gelak ketawa dengan perangai manusia yang bermacam ragam.


Cerita ni nak kata seram, seram la juga, nak kata tak seram iye juga..hehee. Cerita ni dalam bahasa Perak. Jadi masih terngiang-ngiang cara diaorang bercakap sampai nak tertaip dalam bahasa Perak..hehe. Kisahnya cerita ni, orang ingat Wan Peah ni dah mati. Jadi apa yang diaorang nampak ingatkan hantu. Wan Peah diherdik dan dicaci oleh penduduk kampung. Mereka mengatakan Wan Peah menggunakan ilmu hitam dan dia diberi amaran untuk tidak keluar rumah langsung. Selama 12 tahun orang kampung tidak melihat kelibat Wan Peah, sehingga mereka berfikir bahawa Wan Peah sudah meninggal dunia. Tiada siapa peduli kerana mereka juga tidak berani untuk mendekati rumah Wan Peah.


Tiga orang kawan yang menghiburkan cerita tu iaitu, Yeh, Li Kelubi dan Ghani seorang yang gagap selalu dikacau dengan Wan Peah. Sampai ke besar kena hadap dengan Wan Peah...hahaa.


Nak dijadikan cerita, datang pulak Cik Siti dengan anak Aisyah dan adiknya Nurin berpindah ke rumah kosong bersebelahan dengan rumah Wan Peah. Satu demi satu perkara pelik berlaku kepada Cik Siti dan keluarganya sejak Cik Siti berpindah ke situ. Bermula dengan peristiwa Aisyah yang hilang semasa bersiar-siar bersama Nurin dan akhirnya ditemui di tingkat bawah rumah Wan Peah. Orang kampung beranggapan bahawa hantu Wan Peah sudah mula mengganggu penduduk di situ kerana sering juga dilihat berjalan di kawasan kampung. Macam-macam yang terjadi waktu tu. Sampai kawan bertiga tu turut terlibat.

Dalam cerita ni Cik Siti ni cikgu ganti. Lepas tu ada pulak cikgu lelaki Farhan syok dengan Cik siti ni. Farhan pulak anak Tok Hashim dengan Mak Timah. Tok Hashim ni dengan Mak Timah ni ada kene mengena dengan Wan Peah..hah nampak tak cerita dia berkait..hahaha. Bila Farhan dah jatuh hati dengan Cik Siti, ada la orang yang dengkinya, iaitu Cikgu Zaiton. Tak sudah-sudah buat pedajal dekat orang..haishh..Sampai Mak Timah pun benci dengan Cik Siti. Tapi akhir sekali, Mak Timah restu juga perhubungan Farhan anaknya dengan Cik Siti.

Kisah Wan Peah pulak, sikapnya suka yang meuncul tiba-tiba dan menyorok..ahaha..siapa yang tak takut. Mula-mula jadi tanda tanya juga, betul ke dia hantu atau apa, atau dia ada saka. Wan Peah ni ada anak, Ramli lakonan CaT Farish. Ramli dah berkahwin, isterinya Yam, lakonan Zarina Zainuddin. Ramli pun jarang balik rumah, lepas tu kalau balik rumah Wan Peah, mesti nyorok-nyorok..macam mana orang tak sangka lain. Harini episod terakhir Wan Peah. Sikit-sikit tau dah kenapa dia bersikap macam tu. Tapii..Tapiiiii..kenapa dia bercakap sendiri..tu yang tadi tanda tanya..dengan siapa dia bercakap..haishhh..

Malika Cucu Betong Dalam Misteri Wan Peah

Terkejutnya, muncul pulak Malika dalam tu..hahahaa. Jadi betul la Wan Peah ada saka..dia ada sebut perjanjian, perjanjian apakahh..hah!!!..Masih misteri lagi oiiii..Malika tu siapa???..hahaha. Malika tu Sheila Rusli. Dia punya pakaian sama macam Malika dalam cerita Cucu Betong..hahaha..Sesat ke apa..hehee..Cerita Misteri Wan Peah ni dia yang buat, jadi mesti la dia nak berlakon sekali..


Ni dia Malika..hahhahaa..

Ingatkan dah terbongkar misteri dia, tapi rupanya belum lagi. Adakah Ramli anak buluh betung..jeng..jeng..jeng...hahaa..Mungkin ada part 2 Misteri Wan Peah..adoii..lambat betul nak tunggu...


hai assalammualaikum

AZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016


Semalam final Gegarvaganza 3. Harini nak update juga..hehee. Final konsert Gegar Vaganza 2016 berlangsung di Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak di Ria HD (123) bermula jam 9 malam pada hari Ahad 4 Disember 2016.

Untuk Gegarvaganza 3, nad memang layan sampai final. Tauk tau, best sangat sebab kebanyakan penyanyi yang dah lama tak muncul. Suara pun masih maintain. Antara peserta Gegarvaganza 3, nad paling suka Siti Sarah. Bukan sebab suami dia shuib pelawak tu, tapi nad suka suara dia dengan gaya dia. Memang nad target, dia akan jurara.

Final Gegarvaganza, memang semua artis buat yang terbaik. azharina suara yang besar tu. Nad memang tak berapa suka, hahaha..tapi orang lain suka kan. Zarul pun hebat juga malam tu. Ameng, Intan Safarina dan Gmie biasa-biasa je. Tapi yang menang yang and tak berapa suka..hahaa.

KEPUTUSAN DAN JUARA KONSERT AKHIR GEGAR VAGANZA 2016 Pada konsert final Gegar Vaganza 2016, enam finalis membuat tugasan akhir dengan menyanyikan dua buah lagu secara medley dan lagu dalam pusingan “Battle” yang telah diberikan kepada mereka.

JUARA GEGAR VAGANZA 2016 (GV3) DAN KEPUTUSAN PENUH KEDUDUKAN PESERTA.
Kedudukan     Pemenang        Hadiah
Juara             Azharina        RM100,000
Naib Juara     Siti Sarah              RM50,000
Ketiga      Zarul                 RM30,000
Keempat      Ameng                 RM15,000
Kelima      Intan Sarafina RM10,000
Keenam      Gmie                 RM5,000

Persembahan Pilihan Penonton   Siti Sarah RM5,000

Malam tu ada persembahan dari dato Siti Nurhaliza..memnag best gilerr..Suara Dato Siti memang takda siapa boleh lawan..ehehe. Kalau dia masuk, memang dia akan kaut semua..hahahha..Love Dato Siti.
hai assalammualaikum

Enam Peserta Mara Ke Final Gegarvaganza - Akhirnya setelah Nora tersingkir, enam peserta telah berjaya ke Pusingan Akhir Gegarvaganza. mereka semua telah buat sebaik mungkin menarik hati para juri. Dan yang terpilih ni memang bagus dan tiada masalah. Semua yang bertanding memang hebat-hebat belaka. Sampai tak tau siapa yang bakal menjuarai Gegarvaganza 2016 kali ni. Tak boleh nak agak, tapi ku tetap sokong Sarah..hehehe..

Keputusan Final Gegarvaganza 2016


Minggu depan, para peserta perlu menyanyikan dua buah lagu. Dan ini 6 peserta yang layak ke pusingan akhir Gegarvaganza 2016.

1) Siti Sarah dengan lagu I Will Always Love You dan Matahariku. Suka dengan lagu matahariku, mesti Sarah mampu buat.
2) Zarul - Gerhana dan Dendangan laguku
3) Azharina - Mama Aku Ingin Pulang dan Izinkanlah
4) Ameng - Bougenvilla dan Romantis
5) Intan Sarafina -Sedetik Lebih dan Kemelut Di Muara Kekasih
6) Gmie - Bila Bulan berwarna Biru dan Salam Terakhir.

Tak sabar nak tunggu minggu depan. Fuh..siapakah juara agaknya ye..

Boleh baca sini juga http://miszrockers.blogspot.my/2016/11/gegarvaganza-2016-separuh-akhir-malam.html
hai assalammualaikum

Gegarvaganza Separuh Akhir - Malam ni Gegarvaganza, keseluruhannya bagi nad memang menakjubkan. Setiap peserta menyanyikan dua lagu. Satu lagu nyanyi solo dan satu lagi berduet dengan artis. Nad semestinya sokong Siti Sarah..ahaha..bukan sebab dia kecik macam nad atau ramping macam nad, tapi suara dia memang mantap. Sekali dia lontar suara dia, fuh..nad dengar pun nak berjoget..hahaa.

Malam ni Sarah nyanyi lagu " Di Bwah Pohon Asmara " dan duet dengan Misha Omar lagu " Bunga-bunga Cinta "..Suka dengar masa dia nyanyi Di Bawah Pohon Asmara tu..juri pun puji..yeahh..kipidap Sarah. Selain itu, duet antara Gmie dan Tomok menyanyikan lagu " Sejarah Mungkin Berulang "..memang terkenang kembali lagu tu..aduh..masa jiwang-jiwang karat..hahahha...dan lagi satu nad suka bila Azharina dan Black. Dua-dua suara ni tinggi dan besar. Jadi bila dua-dua bergabung memang mantap. Memang bila dengar, fokus habis dengar diaornag nyanyi " Fantasia Bulan Madu "..terbaiklaa..

Ameng, Intan Sarafina, Zarul pun terbaik juga. Cuma satu artis ni jela, malam ni dia down sikit. Mungkin disebabkan ramai nitezin tak suka dia berkenaan lagu tukar minggu lepas. Nad ada baca juga dekat blog orang lain, Yang Artis yang bertanding ni, boleh mintak untuk tukar lagu yang sepatutnya telah ditetapkan diaorang. speatutnya dah masuk bertanding, kenala terima apa je yang diterima. Mana boleh request nak tukar itu ini. Dah namanya bertanding, kenala cabar diri tengok mampu tak bawak lagu-lagu yang telah disediakan..kann!!..Tapi ada juga taknak ikut. Tapi tak tau la betul ke tak..


Malam ni, untuk Nora, nad tengok dia baisa je. Sebelum ni nad suka tengok dia juga, sebab suara dia mantap. Nyanyi lagu rock pun ok. Tapi untuk separuh akhir malam ni, dia punya suara lain dah. Untuk Solo, dia nyanyi lagu sendiri, tapi dia campur dengan lagu orang putih. Jadi, suara dia macam tak sampai. Macam tunggang terbalik..Lagu duet dia bersama Aizat pun macam tak kena je..ermm..Tapi kesian dia sebab kena bahan dengan netizen..komen-komen netizen dasyat sangat..huhuhu..kita taknak la amik port..cuma malam ni Nora memang biasa je..

Dan malam untuk separuh akhir, Nora telah tersingkir. Takpela..lebih baik dia keluar daripada dicemuh orang..


hai assalammualaikum

3 Juara Tampil Kelainan - Siapa layan 3 Juara?? Angkat tangan, sebab kita sama..ehhee..Tau tak ramai tengok 3 Juara ni sebab sibuk layan Gegarvaganza, Nad layan juga Gegarvaganza, tapi nad record, sebab nak cepatkan iklan tu ha..hehee. Jadi setiap hari Ahad, pukul 9 malam, nad layan 3 Juara je. Bestnya cerita ni, sebab dia ikut kategori yang kita tau, iaitu Balada, Rock dan Irama Malaysia.


Tiga genre yang dipertandingkan ini bakal diwakili oleh komposer-komposer terkenal seperti Edrie Hashim untuk Rock, Ajai (Balada) dan Pak Ngah (Irama Malaysia). Hos untuk rancangan 3 Juara ni ialah Isey, Amar dan Mira Filzah.

Menaikkan Semula Irama Malaysia 

Genre Irama Malaysia dah lama tak muncul di televisyen. Kebanyakan sekarang lagu hip hop, balada, rock dan ada yang nad tak tau tu genre apa..heehehe. Rindu zaman-zaman Noraniza Idris dan Siti Nurhaliza, dan ramai lagi yang aktif dalam genre Irama Malaysia. Cerita ni melahirkan generasi penyanyi Irama Malaysia. Walaupun nad tau ada yang tak suka genre ni, tapi nad suka, sebab kalau buat persembahan mesti ramai penari.

“Biarpun ia irama zapin, dondang sayang, atau ghazal, setiap varian Irama Malaysia itu memerlukan teknik yang berbeza.

“Oleh itu, saya menggalakkan para peserta uji bakat untuk menyanyikan lagu Irama tradisional atau etnik negeri masing-masing dalam sesi uji bakat nanti, kerana ia merupakan markah tambahan untuk mereka yang menguasai irama etnik mereka. Jika ada peserta uji bakat yang ingin membawa instrumen muzik tradisional sendiri juga dialukan, tetapi hendaklah menyanyi dalam Bahasa Melayu,” jelas Pak Ngah.




Tapi nad lebih suka rock..hehe

Kelainan Program 3 Juara 

Tiga Juara akan diumumkan

Program ini bakal mengangkat 3 juara daripada 3 kategori iaitu sorang daripada Balada, Sorang daripada Rock dan sorang daripada Irama Malaysia. Setiap kategori ada pemenangnya.

Pertandingan Battle

Konsep program ini bakal memperlihatkan konsep 'battle' oleh dua peserta dari setiap kategori setiap minggu.

Tiada Penyingkiran

Pertandingan ini juga tiada penyingkiran.lima minggu pertama pertandingan tiada sebarang penyingkiran akan diadakan bagi memberi peluang kepada mereka mencari rentak sebelum yang benar-benar layak mara ke peringkat seterusnya.

Setiap minggu akan dipasangkan dengan lain-lain pasangan. Jadi boleh nampak mana bagus dan tak bagus. Mana makin menyerlah, dan komitmen.

Bakal juara program tersebut akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM300,000. Siapa bakal Juara, saksikanlah sampai habis..ehhee



hai assalaammualaikum

Anugerah Skrin 2016 Kurang Menarik Kerana Pengacara - Pengacara diibaratkan sebagai nadi sesebuah majlis atau rancangan. Tanpa pengacara, sesebuah majlis atau rancangan menjadi hambar. Hal ini kerana fungsi utama seorang pengacara adalah untuk menghidupkan sesuatu majlis atau rancangan dan mengawal agar majlis atau rancangan berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan. Memang bukan sesuatu yang mudah untuk menjadi seorang pengacara baik pengacara majlis atau pengacara rancangan yang baik tetapi bukan juga sesuatu yang mustahil.


Anugerah Skrin 2016 dah ditayangkan jumaat lepas, harini baru nak buat entry. Almaklumla, nad super duper sibuk. Nad bukan nak buat entry siapa pemenang, tapi nak cerita yang Anugerah Skrin kurang menarik bagi nad, dan sangat hambar. Takda yang menyeronokkan untuk tengok sampai habis. Selalunya, sesebuah rancangan tu best disebabkan hos dia. Hos perlu pandai bercakap dan membuat jenaka supaya rancangan tu tak membosankan. Tapi malam tu..ermm..

Nad tau Alif Satar, penyanyi, dan pelakon popular tu merupakan pengacara Anugerah Skrin 2016 dekat iklan. Masa tu nad dah cakap " La Alif Satar hos, mesti tak best "..haha memang terbukti, rancangan tu hambar. Walaupun ada Fiza Sabjahan, Sarimah Ibrahim, Haiza, Ajak Shiro, Mira Filzah, Ammar, Issey Fazlisham, Azrel Ismail dan Puteri Aishah tapi sikit je la terhiburnya. Nad bukan salahkan Alif Satar,  jadi hos, yela, dia buat ikut kehendak dan kepercayaan TV3 terhadap dia. Memang gerun mengendalikan Anugerah Skrin (ASK) 2016 majlis pengiktirafan berprestij, yang disaksikan berjuta-juta penonton.

Bagi nad, kalau rancangan seperti itu, perlu ada pengacara yang pandai menghiburkan orang. Jadi orang akan tengok sampai habis. Dalam masa yang sama, penonton yang tengok di televisyen pun terhibur, dan ketawa bersama. Baru seronok nak tengok. Ni kalau macam tu jeee..memang tak tengokla..huhu..walaipun memang kita nak tengok drama mana yang menang. Sudahnya, nad tau dari blog juga..huhhu..
hai assalammualaikum

Gegarvaganza 3, Layan Habis - Untuk Gegarvaganza 3 ni, nad memang layan habis, siap rekod lagi. Tak macam Gegarvaganza sebelum ni, sekejap tengok sekejap tak tengok. Mungkin sebab untuk Gegarvaganza 3 ni, penyanyi semua yang dah lama tak muncul di televisyen, walaupun sesetangah penyanyi ada yang nampak berlakon beberapa cerita. Semua penyanyi memang mempunyai suara mantap. Dan pemilihan lagu yang diberi pula, memang lagu yang dah lama tak dengar.

Pemilihan Lagu di Gegarvaganza 


Bersoal tentang pemilihan lagu, Untuk semalam, lagu Ameng pula bertajuk Tiara. Ada part lirik lagu tu "Di penjara terkurung terhukum, Hanya bertemankan sepi", dan Ameng buat persembahan di dalam penjara. Korang tau kan yang Ameng pernah dipenjara. Mungkin bila masa dalam tirai besi tu, dia dapat rasakan dulu, dan sewaktu dia berjalan keluar daripada sangkar besi itu,  dia terlupa lirik, ketara sangat, sampai dia menggelengkan kepala. Walaupun Ameng terlupa lirik ulasan juri, Datuk Zainal Abidin yang memuji-muji persembahan Ameng kerana dia sentiasa menghayati lagu yang dinyanyikan.


Kalau sebelum ni, Elly Mazlein menerima lagu yang hampir sama macam kisah hidup dia. Tidak habis dengan kontroversi rumah tangga, kehadiran Elly Mazlein didalam Gegar Vaganza turut menjadi perhatian orang ramai. Malah tugasan lagu yang diberikan setiap minggu pula membuatkan ramai yang menganggap program itu seolah mengenakan penyanyi itu yang baru sahaja .

Pada minggu pertama program tersebut, Elly diminta menyanyikan lagu Berpisah Jua yang turut memberikan kesan kepadanya. Manakala pada minggu kedua pula, Elly diberikan pula lagu Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan. Ketiga pula Perawan atau Janda. Sementara itu, masalah kesihatannya juga menjadi salah satu faktor dia tidak dapat membuat persembahan terbaik. Tapi Kak Lina Pom pom dah buat sebolehnya. Tapi dia, telah tarik diri atas sebab tertentu. Ala korang dah tau kan.


Ni la adat pertandingan, kena terima dengan tabah. Yang penting lupakan kisah lama, buat yang terbaik. Untuk minggu ke lima, Shidi telah tersingkir..tapi nad tengok dia ok je..huhuhu..takpela..ada rezeki mereka di luar sana. Good luck korang.
hai assalammualaikum

12 Lagu Berjaya Ke Anugerah Juara Lagu 31 - Selalunya Separuh Akhir Muzik-Muzik akan buat tiga siaran pertandingan untuk ke Anugarah Juala Lagu, tapi kali ni dia buat dua kali sahaja. Ermmm..makin lama makin pendek pulak kan. Ke memnag dah tiada masa. Semua lagu-lagu yang tercalon, lagu terbaru, yang selalu kita dengar di radio.

Separuh Akhir Muzik Muzik 31 dihoskan oleh Fizie Hot FM dan Fara Fauazna, manakala persembahan peserta separuh akhir diadili oleh juri profesional iaitu AG Coco, Habsah Hassan, Yasin Sulaiman, Azlan Abu Hassan, Edrie Hashim, Johan Nawawi, Azlan Typewriter dan diketuai oleh Dato’ Ramli MS.


SENARAI 12 LAGU YANG BERJAYA KE ANUGERAH JUARA LAGU 31

Setelah dua hari berlangsung maka inilah 12 lagu yang berjaya ke Anugerah Juara Lagu ke 31
1) Lelaki Teragung – Dayang Nurfaizah (Natasyah/Iman Imran)
   
2) Terakhir – Sufian Suhaimi (Shirkhan/Rinkarnaen)

3) Sudah Ku Tahu – Projector Band (Razif)

4) Selamanya Cinta – Shila Amzah & Alif Satar (Shila Amzah)

5) Terimaku Seadanya – Misha Omar & Hafiz Suip (Ajai)

6) Ku Rela Dibenci – Aiman Tino (A.C.K/Riena)

7) Di Amaran Mama – Hazama/The Penglipur Lara (Ajai/Ad Samad)

8) Obses – Akim & The Majistret (Hang Nadim & Laq)

9) Setia – Elizabeth Tan feat Faizal Tahir (Faizal Tahir/Mike Chan, Ezra Kong)

10) Hang Pi Mana – Khalifah (Harry Khalifah/Yabang Khalifah)

11) Kalah Dalam Menang – Syamsul Yusof feat Mawi (Syamsul Yusof)

12) Anugerah Terindah – Black (Omar K)

Siapakah dan lagu manakah agaknya ye yang bakal merangkul gelaran juara nanti.. Sama-samalah kita tunggu dan lihat...
hai assalammualaikum

Kang Gary Meninggalkan Running Man - Nad ni bab-bab gosip korea memang tak amik tau la. Tak pernah pun layan cerita Korea. Cuma satu rancangan Korea je nad layan iaitu Running Man. Memnag suka giler. Setiap orang dalam tu memiliki personaliti berbeza. Pernah buat entry pasal Running Man..

Running Man Best Ke??
Kenapa Running Man Best Dan Digilai??


Dan macam baisa nad akan blogwalking blog orang. Dan nad terbaca dekat tiga blog dah mengatakan Kang Gary akan meninggalkan Running Man. Serius!!!..Kang Gary ni takde la hensem mana, takde lawak mana, tapi kadang-kadang lawak juga, blur juga..hehee..nak menipu pun tak pandai.

Dan selalu diejek yang rupa dia ni macam sotong. Kesian giler!! Paling best bila dia dengan Ji Hyo digandingkan sebagai Monday Couple..Tapi lepas ni semua tu takda..T_T...mesti lain macam bila Gary takda...


Gary nak berhenti dari Running Man sebab dia nak tumpukan pada muzik dia.  "I want to spend more time on music, and I want to study it more" - Kang Gary. Walaupun Gary sudah dipujuk oleh staff Running Man untuk tidak keluar dari Running Man tapi ianya tidak mengubah keputusan Gary. So, staff Running Man hormat dengan keputusan beliau tersebut.

"We sincerely thank Gary for putting everything into the show for 6 years, as one of the original members of Running Man. Gary wishes to focus on his career as a musician, and we wish him the best" - production staff Running Man



Gary akan bersama untuk kali terakhir dengan Running Man pada 31 Oktober nanti. Apa kan jadi deka cerita Running Man nanti tanpa Gary..huaaa..Mesti last episod tu sedih gilerrr..Lagi-lagi Ji Hyo..semua la sedih..entah-entah dengan nad sekali sedihh...huaaaa..why!!..why!!//why!!...Apa-apapun semoga berjaya Kang Gary.


hai assalammualaikum

Rancangan Gegar Vaganza - Dari Gegar Vaganza pertama sampaila nak masuk ketiga ni, nad suka tengok. Gegar Vaganza ialah sebuah program realiti terbitan Astro yang menyaksikan 12 penyanyi professional lama atau berpengalaman dalam industri muzik di Malaysia bersaing dalam satu pertandingan nyanyian. Rancangan realiti TV ini disiarkan di Astro Ria (104 & 123).

Sebab Gegar Vaganza Diminati

1) Artis lama muncul kembali
- Apa yang kita tengok, semua artis yang pernah menyinari dunia hiburan suatu ketika dulu. Semua artis ni memiliki suara yang masih mantap dan sedap didengar. Artis yang dah berpuluh tahun tak pernah kembali dalam dunia hiburan, dapat kembali menyanyi. Perghh!!..memang terbaik, sebab muka dahulu lain dengan sekarang, tapi suara masih mantap.

2) Lagu lama muncul kembali
- Konsep Gegar Vaganza yang lebih mengutamakan lagu-lagu yang pernah popular di era 80an dan 90an sememangnya menjadi. Lagu-lagu di dua zaman itu kebanyakannya malar segar, dan sudah tentu membuatkan penonton ternanti-nanti gaya persembahan dan nafas baharu dari peserta yang bertanding. Lagu-lagu laam ni feeling dia rasa lain sikit. Boleh mengamit memori kau..hehee. Lagi satu boleh nampak tak rentak, maksud sesebuah lagu lama dengan sekarang macam langit dengan bumi. Walaupun lagu lama, tapi masihingat lagi bila dinyanyikan..

3) Pengacara yang happening
- Dua pengacara yang tidak asing lagi, Nabil dan Jihan.Kalau sebelum ni, tengok jihan susah betul nak buat lawak, tapi makin lama makin happening program tu dengan dua orang ni. Diaorang makin serasi dalam mengacara. Lawak semakin menjadi. Nabil terutamanya, sering dikritik gara-gara sikapnya yang gemar menyampuk ketika juri memberikan komen. Namun hakikatnya, mereka adalah penyumbang kepada kemeriahan Gegar Vaganza.

4) Juri 
- Part ni nad suka tengok Tok Ram iaitu Datuk Ramli MS..hahaa..muka nampak garang, tapi kalau dah tergelak, si Nabil buat lawak, dia pun nak buat lawak juga. Pandai dah Tok Ram ni..hahaa. beliau tampak lebih relaks, sekaligus menyerlah sisi humour yang dimilikinya.

Ni bestnya Gegar Vaganza. Memang layan sampai habisla..
hai assalammualaikum

Johan Juara Super Spontan Superstar 2016 - Masa tengok Super Spontan superstar 2016 di astro warna 132, memang dah agakla Johan mesti menang..haha..Walaupun dia agak kepoh sikit, tapi malam tu semuanya lawak. Kalau ikut minggu lepas, Achey yang terkeluar, tapi si Fad telah bagi imuniti kepada Achey, jadinya Kamal Adli yang keluar. Kan bagus kalau Kamal Adli ada, takdela orang yang sama je kan. Atau adakah Fad memilih sebab tu geng dia??..ermm no komen. Apa yang penting, malam terakhir ni semua persembahan yang diberikan terbaik dan buat orang ramai ketawa.


Antara Finalis Super Spontan Superstar ialah Johan, Ozlynn, Tauke, Abam, Fad dan Achey. Malam tu semua dikira individu. Malam tu artis jemputan, Black, Tomok, Zizan, Ayda Jebat dan Apek, sebagai pembantu dan main sekali. Hans isaac sebagai tetamu bersama Afdlin shauki. Malam tu game yang dimainkan ialah beku, maju dan mundur,dahiku di dahimu, pantun dua kerat dan menari. Tapi nad suka tengok yang part menari. Bagi macam mana pun gaya menari, tapi bila menari gaya dengan lagu yang diberi. Lagu janam janam dengan lagu ayda jebat, pencuri hati kot..huhu..

Walaupun agak kelam kabut malam ni, sebab Johan asyik mencelah je, tapi okla..ahhaa. Lagi dengan soalan Amir yang panas tu, time bagi dekat Fad, sekali Amir yang kena balik..hahaa. Lawak time Amir dengan Dato Ac Mizal lawan dahiku di dahimu..hahaha..Kalah juga Dato Ac..Dan malam tu, Johan telah dinobatkan sebagai Juara Super Spontan Superstar 2016.


Keputusan Super Spontan Superstar 2016

Juara ialah Johan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi. Sebagai makluman, Johan sebelum ini pernah muncul sebagai juara Super Spontan 2014.‎

Tempat kedua pula dimenangi oleh Abam Bocey dan beliau berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM50,000 berserta trofi.

Tempat Ketiga Achey dan habuannya adalah hadiah wang tunai RM20,000 berserta trofi

Keempat Fad membawa pulang RM5000 beserta trofi.

Kelima Ozlynn yang merupakan finalis wanita pertama di Super Spontan Superstar menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.

Keenam Tauke masing-masing menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.


Suami Isteri Dapat Duit
Memang sweet bila nampak suami isteri ni dekat pentas. Siapa lagi kalau bukan Johan dan Ozlynn. Rezeki diaorang, pulang dengan wang tunai. Rezeki anak-anak juga. Lagipun Ozlynn pun dah lama tak keluar tv. Alhamdulillah..

Super Spontan Superstar 2016 yang diadakan secara langsung di Dewan Besar, Universiti Putra Malaysia

 


hai assalammualaikum

Patahnya Sebelah Sayap - Episod pertama bermula, dan nad pun terengok. Cuba layan cerita ni sampai habia. Wah!!macam best. Kadang ada drama mula je dah tak berapa best. Nad selalu tengok cerita bukan tengok pelakon sangat, tapi tengok jalan cerita..hehe.Pelakon yang berlakon dalam cerita ni pun pelakon hebat.

Sekarang dah episod ke berapa pun and dah lupa..ehehe. Drama Patahnya Sebelah Sayap akan dibintangi oleh Ummi Nazeera, Aeril Zafrel dan Izzue Islam. Antara barisan pelakon lain yang turut menjayakan drama ini adalah Wawa Zainal, Syainie Shuhaimi, Normah Damanhuri, Zainab Othman dan Neera Azizi.

Kenapa Suka Cerita Ni,


Mulanya nad tengok, dua pasangan ni, iaitu Wawa zainal dan Aeril Zafrel. Dah memang pasangan sah, masa berlakon romantik je. Dah lama tak tengok diaorang berlakon. Jadi terus layan. Lagi satu pasangan bahagia Ummi Nazeera dan Izzue Islam. Sekali Izzue dapat kerja bagus, tetiba makcik sebelah hasut mak izzue supaya jangan bagi rapat izzue dengan ummi nazeera. Yang nad tak paham, makcik tu dah kenapa, dok sibuk nak hasut-hasut...hahaa..Ingatkan nak kenankan dengan anak dia ke, tapi takde pulak. Mungkin dia bengang dengan mak ummi kot..haha..kisah silam agaknya..tak tau la. Ummi ni pulak baik hati giler, kadang belanja izzue apa-apa..fuhh..

Lepas tu kes dimana, Izzue dan Ummi telah melanggar orang dan lari. Maknanya kes langgar lari. Orang yan dilanggar ialah Wawa Zainal. Jadi untuk lakonan wawa dah takde. Sekejap dia berlakon..hehe..Lagipun nad pernah dengar yang Wawa tak suka berlakon dengan suami dia, sebab nanti semua tak kena, yela ni salah, tu salah..hahaa. Ok teruskan cerita, Ummi suruh izzue bagitau polis, tapi izzue taknak, jadinya dua-dua diam, tapi akhirnya ummi kena tangkap dengan polis kes langgar lari tu. Macam mana polis tau, lupa pulak, terlepas scene tu..hahaa. Yang geramnya dah kenapa ummi taknak bagitau izzue tu terlibat sekali..haishh..Dah sengsara sorang-sorang dalam penjara.

Dua Tahun sudah, Ummi pun keluar penjara, tapi maknya meninggal. Lepas tu Izzue pulak dah tak suka dengan Ummi. Huh!!..memnag takyah dengan lelaki macam Izzue tu. Dan Ummi memang lucky, tiba-tiba ada orang kaya suka dia. Dengan hanya memandang sahaja..perghh..hehe...Aeril Zafrel la, tapi sebenarnya Aeril ni suami kepada wawa zainal yang kena langgar lari tu. Romantik snagat Aeril berlakon. Cakap direct terus dia suka Ummi..hehee. Lepas tu..tengok jela cerita ni ye..


Sinopsis Patahnya Sebelah Sayap Di TV3

Drama Patahnya Sebelah Sayap adalah tentang Alisha lakonan Ummi Nazeera yang merupakan seorang gadis kampung yang setia mencintai Amzar. Hubungan Alisha dan Amzar lakonan Izzue Islam sangat bahagia pada awalnya. Sementara Amzar keluar mencari kerja, Alisha banyak membantu keluarga Amzar.

Satu hari Amzar lulus temuduga dan diterima bekerja sebagai seorang penguam di sebuah firma guaman. Alisha sangat teruja bila mendapat tahu bahawa Amzar berjaya menjadi seorang peguam, kerjaya yang selama ini diidamkan Amzar. Demi untuk memastikan Amzar selesa ke tempat kerja, Alisha membeli beberapa helai kemeja untuk kekasih hatinya itu sebagai tanda sokongan.

Kerana komited dan fokus bila menjalankan kerja, Amzar berjaya memenangi kes pertama yang dibicarakan. Amzar meraikan kejayaannya itu bersama Alisha di sebuah kedai makan. Amzar juga tidak melepaskan peluang untuk melamar Alisha. Alisha yang masih teruja dengan kejayaan yang baru dikecapi Amzar terus menerima lamaran itu.

Dalam perjalanan pulang selepas meraikan kejayaan Amzar, mereka berdua bergurau senda dalam kereta Alisha yang kebetulan waktu itu dipandu oleh Amzar. Tiba-tiba ada sebuah kereta hampir melanggar mereka dari arah bertentangan. Amzar cuba mengelak tetapi dia pula yang terlanggar sesuatu. Kerana hujan yang sangat lebat ketika itu, Amzar dan Alisha tidak nampak apa yang dilanggar. Amzar akhirnya turun dari kereta untuk melihat apa yang telah dilanggarnya. Bila dia kembali semula ke dalam kereta, Amzar berdalih mengatakan dia terlanggar sebuah tong besar.

Satu hari ketika Alisha sedang membelek surat khabar, dia terbaca sebuah artikel tentang satu kes langgar lari. Kejadian itu berlaku pada waktu yang hampir sama ketika dia dan Amzar terlanggar sesuatu. Hati Alisha mula tidak sedap, dia yakin insiden itu ada kaitan dengan mereka.

Belum sempat dia berbuat apa-apa, datang pula sekumpulan anggota polis ke rumah Alisha dan menahannya. Alisha dituduh sebagai suspek utama kes langgar lari tersebut. Mula-mula Amzar berjanji untuk membela Alisha tetapi bila kes mula dibicarakan di mahkamah Amzar tidak bersuara dan membiarkan Alisha bersendirian menjalani tempoh hukuman dua tahun yang dikenakan ke atasnya.

Selepas Alisha dibebaskan, dia bekerja sebagai tukang cuci di pejabat Kuzairi lakonan Aeril Zafrel. Sebenarnya Kuzairi adalah suami kepada mangsa langgar lari insiden dua tahun lepas. Namun hal itu langsung tidak diketahui Alisha.

TAJUK DRAMA : DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP
Bil Episod : 15
Waktu Mula tayang : 20 September 2016
Waktu Tayangan : Isnin-Rabu , Jam 10.00 malam

Tak sabar nak tunggu episod seterusnya..fuhh..harap dia pilih Aeril a.k.a Kuzairi.
hai assalammualaikum

Zukie Dan Jamal Tiada Lagi dalam Super Spontan Superstar - Nad tengok rancangan ni dari awal lagi. Kali ni, nad tengok kebanyakannya lawak dan menjadi. Tapi ada juga la yang tak menjadi lawaknya. Bukan senang nak buat lawak dan buat orang ketawa. Kira bagus diaorang dah perah idea nak buat lawak spontan tu.


Siapa tak kenal Zukie dan Jamal. Diaorang buat lawak di vlog. Diaorang ni femes, tapi nad tau pasal diaorang pun masa pergi satu event ni..hahaha. Kalau tak memang tak kenal. Kalau buat lawak sendiri lepas tu rakam, lepas tu post memang tak kisahla kan, sebab tak ada rasa malu atau apa bila lawak tak menjadi. Tapi bila berhadapan dengan orang memang berbeza. Lagi berganding dengan artis yang biasa masuk tv dan memang lawak.

Bila nad tengok rancangan ni, Zukie dan Jamal memang agak kekok sikit. Mula-mula ok, lama-lama biasa je. Kadang tengok diaorang macam disisihkan dalam kumpulan..eh..cakap je..hahah..tak tau betul ke tidak..huhuhu..Zukie tersingkir minggu lepas, Jamal pulak minggu ni tersingkir di Super Spontan Superstar.

Apa pun tahniah untuk korang berdua sebab masuk dalam rancangan Superspontan Superstar. Sekurangnya mereka berani menyahut cabaran untuk menyertai rancangan ini. Lagipun diaorang dah ada peminat sendiri di kalangan masyarakat yang menyukai video yang diaorang buat sehingga menjadi viral. Mereka berdua lah satu-satunya kumpulan media sosial yang menyertai rancangan ini. Tahniah sekali lagi.
hai assalammualaikum

Super Spontan Superstar 2016 Memang Havoc - Program realiti Super Spontan Superstar bermula harini. Siang lagi dah siap-siap rekod sebab takut tertinggal. Jadi bolehla tengok semula nanti. Super Spontan program realiti yang mempunyai banyak game. Dari dulu sampai sekarang, memang layan Super Spontan ni, walaupun kadang-kadang ada part yang tak berapa nak lawak, kita layankan jela..hehee.. Tapi untuk Super Spontan kali ni, macam best pulak. Tapi ni baru episod pertama, banyak lagi episod oii..Kali ni ramai pulak pelakon yang masuk, termasuk sekali ada pelawak Zuki dan Jamal. Penyanyi pun masuk sekali..hehe..


PROGRAM : SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016
EPISOD : 10 Minggu
HARI / MASA : Jumaat, 10.00 malam
SIARAN : Astro Warna 132 & Mustika HD 134

Program realiti Super Spontan kembali dengan musim terbarunya, menampilkan 16 peserta terdiri daripada para selebriti dan pelawak popular tanahair. 16 selebriti ini akan dipecahkan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan Harimau Hipster dan Monyet Mafia. Tauke ketuai Harimau Hipster manakala Johan ketuai Monyet mafia.

SENARAI PESERTA SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016







HARIMAU HIPSTER1. Tauke
2. Abam Bocey
3. Syuk Joras
4. Fad Bocey
5. Zulin Aziz
6. Ozlynn
7. Jamal
8. Waris





MONYET MAFIA
1. Johan Raja Lawak
2. Achey
3. Ali Puteh
4. Amyza Adnan
5. Kamal Adli
6. Julia Ziegler
7. Altimet
8. Zuki
 
Pengacara masih lagi sama iaitu Ac Mizal bagi meriuhkan lagi suasana..hehee..memang best kalau Dato Ac jadi host, sebab dia pun kelakar. Ingatkan si Amir Raja Lawak dah takda, rupanya ada lagi..hehee..Takpela, die tanya soalan yang panas walaupun time dia kadang orang "Booo"..

Lainnya kali ni, ada tetamu jemputan setiap minggu menemani Afdlin Shauki sebagai komentor tetap..malam tadi Awie..minggu depan kita tengok pulak siapa..hehee..Malam ni best sikit..harap-harap malam seterusnya pun best..huhu..baru syok nak tengok.. 
hai assalammualaikum

Lambaian Ramadan Sentuh Hati Ramai Penonton - Nad tak pernah terlepas menonton cerita Lambaian Ramadan ni daripada episod pertama sehinggalah semalam episod yang terakhir. Drama ni mendapat pujian daripada semua penonton. Drama kekeluargaan yang menyentuh hati dan memberi message dan kesan mendalam kepada penonton. Rata-rata yang menonton drama ni, emosinya sama macam nad..sedih, marah, gembira..semua perasaan ada..hahaha..

Episod pertama je dah emosi, belum episod seterus dan seterusnya. Drama kekeluargaan yang jalam ceritanya simple, tiada watak datin, datuk, anak orang kaya, atau orang miskin, malah tiada watak membalas dendam. Yela selalu tengok cerita, bila tak dapat seseorang tu, dia akan balas dendam..tapi yang ni berakhir dengan baik je. Orang cakap " happy ending "..



Dalam cerita ni hanya seorang bapa je yang antagonis. Tapi mula sedar selepas mengetahui anaknya sakit. Si isteri yang sentiasa sabar dalam mengharungi rumah tangga. Anak-anak yang sentiasa ada je idea nak satukan ibu bapa. Adik beradik yang sentiasa memberi support menggembirakan si adik...dapat kita tengok semua tu.



Selalu memang kita nampak, bila seseorang tu sakit, baru masing-masing nak sedar. Bila dah tiada baru teringat-ingat. Sebab tu kita kene hargai mereka yang masih ada. Sayang mereka ketika mereka ada. Tak kiralah mak bapak, anak atau adik beradik. Kalau boleh, setiap saat tu buat perkara yang menggembirakan. Gaduh sekejap takpe..huhuhu..

Ni la drama melayu yang dapat menarik ramai penonton..tahniah kepada pengarah, pelakon,penulis skrip, dan krew-krew yang terlibat dalam drama ni..syabas korang..huhuhu..
hai assalammualaikum


Drama Bibik-Bibikku Kongsi Resepi Sempena Ramadhan - Memang setiap ulan Ramadhan mesti ada rancangan yang kan dselitkan dengan resepi-resepi khas untuk untuk berbuka atau bersahur. Kalau sebelum ni rancangan Azam Ramadhan Su yang dilakonkan oleh Rita Rudaini dan Faizal Hussin, kali ni rancangan terbaru di TV3 iaitu Bibik-bibikku. 



Sinopsis
Mengisahkan tentang kehidupan keluarga Dr Hanafi dan isteri Qaisara yang sibuk bekerja. Disebabkan itu, beliau terpaksa mengambil pembantu rumah aka bibik untuk menjaga anak-anaknya. Pelbagai ragam  dan insiden lucu berlaku apabila beliau sering bertukar pembantu rumah dari pelbagai negara. Sambil tu diselitkan pelbagai resepi yang boleh korang amik untuk bersahur atau berbuka.

Pengarah: Khalid Nadzri
Terbitan: Macheallstar United production
Pelakon: Ungku Ismail Aziz, Fasha Sandha, Wan Sharmila, Bell Ngasri, Amyza Adnan (sbg bibik Jawa), Balqish Semundur Khan (sbg bibik Thailand) , Bienda (sbg bibik Terengganu), Julia Ziegler (sbg bibik Filipina), Wan Maimunah (sbg bibik Melaka), Faye Kusairi (sbg bibik Sarawak), Noorkhiriah, Enot Abdullah, Syuhaida Abraz (Dottie), Ezzaty Abdullah, Kismah Johar, Nazia Mustafa, etc. 
Pelakon kanak-kanak: Duerra Mitilda, Syafi Danish
hai assalammualaikum

Terlalu Emosi Tonton Lambaian Ramadan - Dah nak masuk Bulan Ramadhan ni, semua rancangan sempena bulan puasa ni pun dah start ditayangkan di televisyen. Nad pun tak ketinggalan untuk menyaksikan rancangan yang pasti memberi keinsafan dan pengajaran kepada kita semua. Harini mula Episod satu untuk rancangan Samarinda di TV3. Drama melayu yang selalu ditayangkan jam 10 malam. Episod terbaru iaitu Lambaian Ramadan, lakonan Adiputra dan Elizad.


Nad tau cerita mesti best punya. Baru mula ditayangkan malam ni, dah buat nad emosional..hahaha..bukan sahaja nad, malah suami sekali..hahaha..Biasalah kami berdua memang macam ni. Kalau kami emosional tu, maknanya cerita tu sampai kepada penonton. Siap baling-baling bantal kau..eee geram sangat..!!!..hahaha..Syabas tuan pengarah, penulis skrip, pelakon yang menjayakan lakonan ni sampai menusuk hati ini..hehehhe..


Cerita berkenaan sebuah keluarga bahagia dahulunya selepas 16 tahun perkahwinan. Tiba-tiba muncul orang ketiga. Mana tak frust. Pulak tu suami, Adam ( Adiputra ) melebihkan perempuan tu pulak. Isteri, Shila ( Elizad) mana yang tak tercabar. Perempuan tu pulak ( Reen Rahim ) beria konon dialah paling memahami..choiii..masa bercinta memang memahami. Cuba kawin, tengok memahami ke tidakk...huh!!!..geramm..gerammm...

Isteri mungkin dah lama tahan amarah..lama-lama lepas jugakla geram kan. kesian anak-anak jadi mangsa. Lakonan Iman (Izz Ilham), Iskandar (Muntazar Ghani), Nurin (Puteri Balqis). Ni yang tak sabar nak tunggu episod seterusnya..haishh...


Nak bagitaula Elizad retweet kita punya twitter..hahaa..Jangan lupa tengok drama Samarinda Lambaian Ramadhan TV3 setiap Isnin-Rabu jam 10 malam.