Articles by "Cerita tv"
Showing posts with label Cerita tv. Show all posts
hai assalammualaikum

AZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016


Semalam final Gegarvaganza 3. Harini nak update juga..hehee. Final konsert Gegar Vaganza 2016 berlangsung di Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak di Ria HD (123) bermula jam 9 malam pada hari Ahad 4 Disember 2016.

Untuk Gegarvaganza 3, nad memang layan sampai final. Tauk tau, best sangat sebab kebanyakan penyanyi yang dah lama tak muncul. Suara pun masih maintain. Antara peserta Gegarvaganza 3, nad paling suka Siti Sarah. Bukan sebab suami dia shuib pelawak tu, tapi nad suka suara dia dengan gaya dia. Memang nad target, dia akan jurara.

Final Gegarvaganza, memang semua artis buat yang terbaik. azharina suara yang besar tu. Nad memang tak berapa suka, hahaha..tapi orang lain suka kan. Zarul pun hebat juga malam tu. Ameng, Intan Safarina dan Gmie biasa-biasa je. Tapi yang menang yang and tak berapa suka..hahaa.

KEPUTUSAN DAN JUARA KONSERT AKHIR GEGAR VAGANZA 2016 Pada konsert final Gegar Vaganza 2016, enam finalis membuat tugasan akhir dengan menyanyikan dua buah lagu secara medley dan lagu dalam pusingan “Battle” yang telah diberikan kepada mereka.

JUARA GEGAR VAGANZA 2016 (GV3) DAN KEPUTUSAN PENUH KEDUDUKAN PESERTA.
Kedudukan     Pemenang        Hadiah
Juara             Azharina        RM100,000
Naib Juara     Siti Sarah              RM50,000
Ketiga      Zarul                 RM30,000
Keempat      Ameng                 RM15,000
Kelima      Intan Sarafina RM10,000
Keenam      Gmie                 RM5,000

Persembahan Pilihan Penonton   Siti Sarah RM5,000

Malam tu ada persembahan dari dato Siti Nurhaliza..memnag best gilerr..Suara Dato Siti memang takda siapa boleh lawan..ehehe. Kalau dia masuk, memang dia akan kaut semua..hahahha..Love Dato Siti.
hai assalammualaikum

Enam Peserta Mara Ke Final Gegarvaganza - Akhirnya setelah Nora tersingkir, enam peserta telah berjaya ke Pusingan Akhir Gegarvaganza. mereka semua telah buat sebaik mungkin menarik hati para juri. Dan yang terpilih ni memang bagus dan tiada masalah. Semua yang bertanding memang hebat-hebat belaka. Sampai tak tau siapa yang bakal menjuarai Gegarvaganza 2016 kali ni. Tak boleh nak agak, tapi ku tetap sokong Sarah..hehehe..

Keputusan Final Gegarvaganza 2016


Minggu depan, para peserta perlu menyanyikan dua buah lagu. Dan ini 6 peserta yang layak ke pusingan akhir Gegarvaganza 2016.

1) Siti Sarah dengan lagu I Will Always Love You dan Matahariku. Suka dengan lagu matahariku, mesti Sarah mampu buat.
2) Zarul - Gerhana dan Dendangan laguku
3) Azharina - Mama Aku Ingin Pulang dan Izinkanlah
4) Ameng - Bougenvilla dan Romantis
5) Intan Sarafina -Sedetik Lebih dan Kemelut Di Muara Kekasih
6) Gmie - Bila Bulan berwarna Biru dan Salam Terakhir.

Tak sabar nak tunggu minggu depan. Fuh..siapakah juara agaknya ye..

Boleh baca sini juga http://miszrockers.blogspot.my/2016/11/gegarvaganza-2016-separuh-akhir-malam.html
hai assalammualaikum

Gegarvaganza Separuh Akhir - Malam ni Gegarvaganza, keseluruhannya bagi nad memang menakjubkan. Setiap peserta menyanyikan dua lagu. Satu lagu nyanyi solo dan satu lagi berduet dengan artis. Nad semestinya sokong Siti Sarah..ahaha..bukan sebab dia kecik macam nad atau ramping macam nad, tapi suara dia memang mantap. Sekali dia lontar suara dia, fuh..nad dengar pun nak berjoget..hahaa.

Malam ni Sarah nyanyi lagu " Di Bwah Pohon Asmara " dan duet dengan Misha Omar lagu " Bunga-bunga Cinta "..Suka dengar masa dia nyanyi Di Bawah Pohon Asmara tu..juri pun puji..yeahh..kipidap Sarah. Selain itu, duet antara Gmie dan Tomok menyanyikan lagu " Sejarah Mungkin Berulang "..memang terkenang kembali lagu tu..aduh..masa jiwang-jiwang karat..hahahha...dan lagi satu nad suka bila Azharina dan Black. Dua-dua suara ni tinggi dan besar. Jadi bila dua-dua bergabung memang mantap. Memang bila dengar, fokus habis dengar diaornag nyanyi " Fantasia Bulan Madu "..terbaiklaa..

Ameng, Intan Sarafina, Zarul pun terbaik juga. Cuma satu artis ni jela, malam ni dia down sikit. Mungkin disebabkan ramai nitezin tak suka dia berkenaan lagu tukar minggu lepas. Nad ada baca juga dekat blog orang lain, Yang Artis yang bertanding ni, boleh mintak untuk tukar lagu yang sepatutnya telah ditetapkan diaorang. speatutnya dah masuk bertanding, kenala terima apa je yang diterima. Mana boleh request nak tukar itu ini. Dah namanya bertanding, kenala cabar diri tengok mampu tak bawak lagu-lagu yang telah disediakan..kann!!..Tapi ada juga taknak ikut. Tapi tak tau la betul ke tak..


Malam ni, untuk Nora, nad tengok dia baisa je. Sebelum ni nad suka tengok dia juga, sebab suara dia mantap. Nyanyi lagu rock pun ok. Tapi untuk separuh akhir malam ni, dia punya suara lain dah. Untuk Solo, dia nyanyi lagu sendiri, tapi dia campur dengan lagu orang putih. Jadi, suara dia macam tak sampai. Macam tunggang terbalik..Lagu duet dia bersama Aizat pun macam tak kena je..ermm..Tapi kesian dia sebab kena bahan dengan netizen..komen-komen netizen dasyat sangat..huhuhu..kita taknak la amik port..cuma malam ni Nora memang biasa je..

Dan malam untuk separuh akhir, Nora telah tersingkir. Takpela..lebih baik dia keluar daripada dicemuh orang..


hai assalammualaikum

3 Juara Tampil Kelainan - Siapa layan 3 Juara?? Angkat tangan, sebab kita sama..ehhee..Tau tak ramai tengok 3 Juara ni sebab sibuk layan Gegarvaganza, Nad layan juga Gegarvaganza, tapi nad record, sebab nak cepatkan iklan tu ha..hehee. Jadi setiap hari Ahad, pukul 9 malam, nad layan 3 Juara je. Bestnya cerita ni, sebab dia ikut kategori yang kita tau, iaitu Balada, Rock dan Irama Malaysia.


Tiga genre yang dipertandingkan ini bakal diwakili oleh komposer-komposer terkenal seperti Edrie Hashim untuk Rock, Ajai (Balada) dan Pak Ngah (Irama Malaysia). Hos untuk rancangan 3 Juara ni ialah Isey, Amar dan Mira Filzah.

Menaikkan Semula Irama Malaysia 

Genre Irama Malaysia dah lama tak muncul di televisyen. Kebanyakan sekarang lagu hip hop, balada, rock dan ada yang nad tak tau tu genre apa..heehehe. Rindu zaman-zaman Noraniza Idris dan Siti Nurhaliza, dan ramai lagi yang aktif dalam genre Irama Malaysia. Cerita ni melahirkan generasi penyanyi Irama Malaysia. Walaupun nad tau ada yang tak suka genre ni, tapi nad suka, sebab kalau buat persembahan mesti ramai penari.

“Biarpun ia irama zapin, dondang sayang, atau ghazal, setiap varian Irama Malaysia itu memerlukan teknik yang berbeza.

“Oleh itu, saya menggalakkan para peserta uji bakat untuk menyanyikan lagu Irama tradisional atau etnik negeri masing-masing dalam sesi uji bakat nanti, kerana ia merupakan markah tambahan untuk mereka yang menguasai irama etnik mereka. Jika ada peserta uji bakat yang ingin membawa instrumen muzik tradisional sendiri juga dialukan, tetapi hendaklah menyanyi dalam Bahasa Melayu,” jelas Pak Ngah.




Tapi nad lebih suka rock..hehe

Kelainan Program 3 Juara 

Tiga Juara akan diumumkan

Program ini bakal mengangkat 3 juara daripada 3 kategori iaitu sorang daripada Balada, Sorang daripada Rock dan sorang daripada Irama Malaysia. Setiap kategori ada pemenangnya.

Pertandingan Battle

Konsep program ini bakal memperlihatkan konsep 'battle' oleh dua peserta dari setiap kategori setiap minggu.

Tiada Penyingkiran

Pertandingan ini juga tiada penyingkiran.lima minggu pertama pertandingan tiada sebarang penyingkiran akan diadakan bagi memberi peluang kepada mereka mencari rentak sebelum yang benar-benar layak mara ke peringkat seterusnya.

Setiap minggu akan dipasangkan dengan lain-lain pasangan. Jadi boleh nampak mana bagus dan tak bagus. Mana makin menyerlah, dan komitmen.

Bakal juara program tersebut akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM300,000. Siapa bakal Juara, saksikanlah sampai habis..ehhee



hai assalaammualaikum

Anugerah Skrin 2016 Kurang Menarik Kerana Pengacara - Pengacara diibaratkan sebagai nadi sesebuah majlis atau rancangan. Tanpa pengacara, sesebuah majlis atau rancangan menjadi hambar. Hal ini kerana fungsi utama seorang pengacara adalah untuk menghidupkan sesuatu majlis atau rancangan dan mengawal agar majlis atau rancangan berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan. Memang bukan sesuatu yang mudah untuk menjadi seorang pengacara baik pengacara majlis atau pengacara rancangan yang baik tetapi bukan juga sesuatu yang mustahil.


Anugerah Skrin 2016 dah ditayangkan jumaat lepas, harini baru nak buat entry. Almaklumla, nad super duper sibuk. Nad bukan nak buat entry siapa pemenang, tapi nak cerita yang Anugerah Skrin kurang menarik bagi nad, dan sangat hambar. Takda yang menyeronokkan untuk tengok sampai habis. Selalunya, sesebuah rancangan tu best disebabkan hos dia. Hos perlu pandai bercakap dan membuat jenaka supaya rancangan tu tak membosankan. Tapi malam tu..ermm..

Nad tau Alif Satar, penyanyi, dan pelakon popular tu merupakan pengacara Anugerah Skrin 2016 dekat iklan. Masa tu nad dah cakap " La Alif Satar hos, mesti tak best "..haha memang terbukti, rancangan tu hambar. Walaupun ada Fiza Sabjahan, Sarimah Ibrahim, Haiza, Ajak Shiro, Mira Filzah, Ammar, Issey Fazlisham, Azrel Ismail dan Puteri Aishah tapi sikit je la terhiburnya. Nad bukan salahkan Alif Satar,  jadi hos, yela, dia buat ikut kehendak dan kepercayaan TV3 terhadap dia. Memang gerun mengendalikan Anugerah Skrin (ASK) 2016 majlis pengiktirafan berprestij, yang disaksikan berjuta-juta penonton.

Bagi nad, kalau rancangan seperti itu, perlu ada pengacara yang pandai menghiburkan orang. Jadi orang akan tengok sampai habis. Dalam masa yang sama, penonton yang tengok di televisyen pun terhibur, dan ketawa bersama. Baru seronok nak tengok. Ni kalau macam tu jeee..memang tak tengokla..huhu..walaipun memang kita nak tengok drama mana yang menang. Sudahnya, nad tau dari blog juga..huhhu..
hai assalammualaikum

Gegarvaganza 3, Layan Habis - Untuk Gegarvaganza 3 ni, nad memang layan habis, siap rekod lagi. Tak macam Gegarvaganza sebelum ni, sekejap tengok sekejap tak tengok. Mungkin sebab untuk Gegarvaganza 3 ni, penyanyi semua yang dah lama tak muncul di televisyen, walaupun sesetangah penyanyi ada yang nampak berlakon beberapa cerita. Semua penyanyi memang mempunyai suara mantap. Dan pemilihan lagu yang diberi pula, memang lagu yang dah lama tak dengar.

Pemilihan Lagu di Gegarvaganza 


Bersoal tentang pemilihan lagu, Untuk semalam, lagu Ameng pula bertajuk Tiara. Ada part lirik lagu tu "Di penjara terkurung terhukum, Hanya bertemankan sepi", dan Ameng buat persembahan di dalam penjara. Korang tau kan yang Ameng pernah dipenjara. Mungkin bila masa dalam tirai besi tu, dia dapat rasakan dulu, dan sewaktu dia berjalan keluar daripada sangkar besi itu,  dia terlupa lirik, ketara sangat, sampai dia menggelengkan kepala. Walaupun Ameng terlupa lirik ulasan juri, Datuk Zainal Abidin yang memuji-muji persembahan Ameng kerana dia sentiasa menghayati lagu yang dinyanyikan.


Kalau sebelum ni, Elly Mazlein menerima lagu yang hampir sama macam kisah hidup dia. Tidak habis dengan kontroversi rumah tangga, kehadiran Elly Mazlein didalam Gegar Vaganza turut menjadi perhatian orang ramai. Malah tugasan lagu yang diberikan setiap minggu pula membuatkan ramai yang menganggap program itu seolah mengenakan penyanyi itu yang baru sahaja .

Pada minggu pertama program tersebut, Elly diminta menyanyikan lagu Berpisah Jua yang turut memberikan kesan kepadanya. Manakala pada minggu kedua pula, Elly diberikan pula lagu Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan. Ketiga pula Perawan atau Janda. Sementara itu, masalah kesihatannya juga menjadi salah satu faktor dia tidak dapat membuat persembahan terbaik. Tapi Kak Lina Pom pom dah buat sebolehnya. Tapi dia, telah tarik diri atas sebab tertentu. Ala korang dah tau kan.


Ni la adat pertandingan, kena terima dengan tabah. Yang penting lupakan kisah lama, buat yang terbaik. Untuk minggu ke lima, Shidi telah tersingkir..tapi nad tengok dia ok je..huhuhu..takpela..ada rezeki mereka di luar sana. Good luck korang.
hai assalammualaikum

12 Lagu Berjaya Ke Anugerah Juara Lagu 31 - Selalunya Separuh Akhir Muzik-Muzik akan buat tiga siaran pertandingan untuk ke Anugarah Juala Lagu, tapi kali ni dia buat dua kali sahaja. Ermmm..makin lama makin pendek pulak kan. Ke memnag dah tiada masa. Semua lagu-lagu yang tercalon, lagu terbaru, yang selalu kita dengar di radio.

Separuh Akhir Muzik Muzik 31 dihoskan oleh Fizie Hot FM dan Fara Fauazna, manakala persembahan peserta separuh akhir diadili oleh juri profesional iaitu AG Coco, Habsah Hassan, Yasin Sulaiman, Azlan Abu Hassan, Edrie Hashim, Johan Nawawi, Azlan Typewriter dan diketuai oleh Dato’ Ramli MS.


SENARAI 12 LAGU YANG BERJAYA KE ANUGERAH JUARA LAGU 31

Setelah dua hari berlangsung maka inilah 12 lagu yang berjaya ke Anugerah Juara Lagu ke 31
1) Lelaki Teragung – Dayang Nurfaizah (Natasyah/Iman Imran)
   
2) Terakhir – Sufian Suhaimi (Shirkhan/Rinkarnaen)

3) Sudah Ku Tahu – Projector Band (Razif)

4) Selamanya Cinta – Shila Amzah & Alif Satar (Shila Amzah)

5) Terimaku Seadanya – Misha Omar & Hafiz Suip (Ajai)

6) Ku Rela Dibenci – Aiman Tino (A.C.K/Riena)

7) Di Amaran Mama – Hazama/The Penglipur Lara (Ajai/Ad Samad)

8) Obses – Akim & The Majistret (Hang Nadim & Laq)

9) Setia – Elizabeth Tan feat Faizal Tahir (Faizal Tahir/Mike Chan, Ezra Kong)

10) Hang Pi Mana – Khalifah (Harry Khalifah/Yabang Khalifah)

11) Kalah Dalam Menang – Syamsul Yusof feat Mawi (Syamsul Yusof)

12) Anugerah Terindah – Black (Omar K)

Siapakah dan lagu manakah agaknya ye yang bakal merangkul gelaran juara nanti.. Sama-samalah kita tunggu dan lihat...
hai assalammualaikum

Kang Gary Meninggalkan Running Man - Nad ni bab-bab gosip korea memang tak amik tau la. Tak pernah pun layan cerita Korea. Cuma satu rancangan Korea je nad layan iaitu Running Man. Memnag suka giler. Setiap orang dalam tu memiliki personaliti berbeza. Pernah buat entry pasal Running Man..

Running Man Best Ke??
Kenapa Running Man Best Dan Digilai??


Dan macam baisa nad akan blogwalking blog orang. Dan nad terbaca dekat tiga blog dah mengatakan Kang Gary akan meninggalkan Running Man. Serius!!!..Kang Gary ni takde la hensem mana, takde lawak mana, tapi kadang-kadang lawak juga, blur juga..hehee..nak menipu pun tak pandai.

Dan selalu diejek yang rupa dia ni macam sotong. Kesian giler!! Paling best bila dia dengan Ji Hyo digandingkan sebagai Monday Couple..Tapi lepas ni semua tu takda..T_T...mesti lain macam bila Gary takda...


Gary nak berhenti dari Running Man sebab dia nak tumpukan pada muzik dia.  "I want to spend more time on music, and I want to study it more" - Kang Gary. Walaupun Gary sudah dipujuk oleh staff Running Man untuk tidak keluar dari Running Man tapi ianya tidak mengubah keputusan Gary. So, staff Running Man hormat dengan keputusan beliau tersebut.

"We sincerely thank Gary for putting everything into the show for 6 years, as one of the original members of Running Man. Gary wishes to focus on his career as a musician, and we wish him the best" - production staff Running Man



Gary akan bersama untuk kali terakhir dengan Running Man pada 31 Oktober nanti. Apa kan jadi deka cerita Running Man nanti tanpa Gary..huaaa..Mesti last episod tu sedih gilerrr..Lagi-lagi Ji Hyo..semua la sedih..entah-entah dengan nad sekali sedihh...huaaaa..why!!..why!!//why!!...Apa-apapun semoga berjaya Kang Gary.


hai assalammualaikum

Rancangan Gegar Vaganza - Dari Gegar Vaganza pertama sampaila nak masuk ketiga ni, nad suka tengok. Gegar Vaganza ialah sebuah program realiti terbitan Astro yang menyaksikan 12 penyanyi professional lama atau berpengalaman dalam industri muzik di Malaysia bersaing dalam satu pertandingan nyanyian. Rancangan realiti TV ini disiarkan di Astro Ria (104 & 123).

Sebab Gegar Vaganza Diminati

1) Artis lama muncul kembali
- Apa yang kita tengok, semua artis yang pernah menyinari dunia hiburan suatu ketika dulu. Semua artis ni memiliki suara yang masih mantap dan sedap didengar. Artis yang dah berpuluh tahun tak pernah kembali dalam dunia hiburan, dapat kembali menyanyi. Perghh!!..memang terbaik, sebab muka dahulu lain dengan sekarang, tapi suara masih mantap.

2) Lagu lama muncul kembali
- Konsep Gegar Vaganza yang lebih mengutamakan lagu-lagu yang pernah popular di era 80an dan 90an sememangnya menjadi. Lagu-lagu di dua zaman itu kebanyakannya malar segar, dan sudah tentu membuatkan penonton ternanti-nanti gaya persembahan dan nafas baharu dari peserta yang bertanding. Lagu-lagu laam ni feeling dia rasa lain sikit. Boleh mengamit memori kau..hehee. Lagi satu boleh nampak tak rentak, maksud sesebuah lagu lama dengan sekarang macam langit dengan bumi. Walaupun lagu lama, tapi masihingat lagi bila dinyanyikan..

3) Pengacara yang happening
- Dua pengacara yang tidak asing lagi, Nabil dan Jihan.Kalau sebelum ni, tengok jihan susah betul nak buat lawak, tapi makin lama makin happening program tu dengan dua orang ni. Diaorang makin serasi dalam mengacara. Lawak semakin menjadi. Nabil terutamanya, sering dikritik gara-gara sikapnya yang gemar menyampuk ketika juri memberikan komen. Namun hakikatnya, mereka adalah penyumbang kepada kemeriahan Gegar Vaganza.

4) Juri 
- Part ni nad suka tengok Tok Ram iaitu Datuk Ramli MS..hahaa..muka nampak garang, tapi kalau dah tergelak, si Nabil buat lawak, dia pun nak buat lawak juga. Pandai dah Tok Ram ni..hahaa. beliau tampak lebih relaks, sekaligus menyerlah sisi humour yang dimilikinya.

Ni bestnya Gegar Vaganza. Memang layan sampai habisla..
hai assalammualaikum

Johan Juara Super Spontan Superstar 2016 - Masa tengok Super Spontan superstar 2016 di astro warna 132, memang dah agakla Johan mesti menang..haha..Walaupun dia agak kepoh sikit, tapi malam tu semuanya lawak. Kalau ikut minggu lepas, Achey yang terkeluar, tapi si Fad telah bagi imuniti kepada Achey, jadinya Kamal Adli yang keluar. Kan bagus kalau Kamal Adli ada, takdela orang yang sama je kan. Atau adakah Fad memilih sebab tu geng dia??..ermm no komen. Apa yang penting, malam terakhir ni semua persembahan yang diberikan terbaik dan buat orang ramai ketawa.


Antara Finalis Super Spontan Superstar ialah Johan, Ozlynn, Tauke, Abam, Fad dan Achey. Malam tu semua dikira individu. Malam tu artis jemputan, Black, Tomok, Zizan, Ayda Jebat dan Apek, sebagai pembantu dan main sekali. Hans isaac sebagai tetamu bersama Afdlin shauki. Malam tu game yang dimainkan ialah beku, maju dan mundur,dahiku di dahimu, pantun dua kerat dan menari. Tapi nad suka tengok yang part menari. Bagi macam mana pun gaya menari, tapi bila menari gaya dengan lagu yang diberi. Lagu janam janam dengan lagu ayda jebat, pencuri hati kot..huhu..

Walaupun agak kelam kabut malam ni, sebab Johan asyik mencelah je, tapi okla..ahhaa. Lagi dengan soalan Amir yang panas tu, time bagi dekat Fad, sekali Amir yang kena balik..hahaa. Lawak time Amir dengan Dato Ac Mizal lawan dahiku di dahimu..hahaha..Kalah juga Dato Ac..Dan malam tu, Johan telah dinobatkan sebagai Juara Super Spontan Superstar 2016.


Keputusan Super Spontan Superstar 2016

Juara ialah Johan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi. Sebagai makluman, Johan sebelum ini pernah muncul sebagai juara Super Spontan 2014.‎

Tempat kedua pula dimenangi oleh Abam Bocey dan beliau berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM50,000 berserta trofi.

Tempat Ketiga Achey dan habuannya adalah hadiah wang tunai RM20,000 berserta trofi

Keempat Fad membawa pulang RM5000 beserta trofi.

Kelima Ozlynn yang merupakan finalis wanita pertama di Super Spontan Superstar menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.

Keenam Tauke masing-masing menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.


Suami Isteri Dapat Duit
Memang sweet bila nampak suami isteri ni dekat pentas. Siapa lagi kalau bukan Johan dan Ozlynn. Rezeki diaorang, pulang dengan wang tunai. Rezeki anak-anak juga. Lagipun Ozlynn pun dah lama tak keluar tv. Alhamdulillah..

Super Spontan Superstar 2016 yang diadakan secara langsung di Dewan Besar, Universiti Putra Malaysia

 


hai assalammualaikum

Patahnya Sebelah Sayap - Episod pertama bermula, dan nad pun terengok. Cuba layan cerita ni sampai habia. Wah!!macam best. Kadang ada drama mula je dah tak berapa best. Nad selalu tengok cerita bukan tengok pelakon sangat, tapi tengok jalan cerita..hehe.Pelakon yang berlakon dalam cerita ni pun pelakon hebat.

Sekarang dah episod ke berapa pun and dah lupa..ehehe. Drama Patahnya Sebelah Sayap akan dibintangi oleh Ummi Nazeera, Aeril Zafrel dan Izzue Islam. Antara barisan pelakon lain yang turut menjayakan drama ini adalah Wawa Zainal, Syainie Shuhaimi, Normah Damanhuri, Zainab Othman dan Neera Azizi.

Kenapa Suka Cerita Ni,


Mulanya nad tengok, dua pasangan ni, iaitu Wawa zainal dan Aeril Zafrel. Dah memang pasangan sah, masa berlakon romantik je. Dah lama tak tengok diaorang berlakon. Jadi terus layan. Lagi satu pasangan bahagia Ummi Nazeera dan Izzue Islam. Sekali Izzue dapat kerja bagus, tetiba makcik sebelah hasut mak izzue supaya jangan bagi rapat izzue dengan ummi nazeera. Yang nad tak paham, makcik tu dah kenapa, dok sibuk nak hasut-hasut...hahaa..Ingatkan nak kenankan dengan anak dia ke, tapi takde pulak. Mungkin dia bengang dengan mak ummi kot..haha..kisah silam agaknya..tak tau la. Ummi ni pulak baik hati giler, kadang belanja izzue apa-apa..fuhh..

Lepas tu kes dimana, Izzue dan Ummi telah melanggar orang dan lari. Maknanya kes langgar lari. Orang yan dilanggar ialah Wawa Zainal. Jadi untuk lakonan wawa dah takde. Sekejap dia berlakon..hehe..Lagipun nad pernah dengar yang Wawa tak suka berlakon dengan suami dia, sebab nanti semua tak kena, yela ni salah, tu salah..hahaa. Ok teruskan cerita, Ummi suruh izzue bagitau polis, tapi izzue taknak, jadinya dua-dua diam, tapi akhirnya ummi kena tangkap dengan polis kes langgar lari tu. Macam mana polis tau, lupa pulak, terlepas scene tu..hahaa. Yang geramnya dah kenapa ummi taknak bagitau izzue tu terlibat sekali..haishh..Dah sengsara sorang-sorang dalam penjara.

Dua Tahun sudah, Ummi pun keluar penjara, tapi maknya meninggal. Lepas tu Izzue pulak dah tak suka dengan Ummi. Huh!!..memnag takyah dengan lelaki macam Izzue tu. Dan Ummi memang lucky, tiba-tiba ada orang kaya suka dia. Dengan hanya memandang sahaja..perghh..hehe...Aeril Zafrel la, tapi sebenarnya Aeril ni suami kepada wawa zainal yang kena langgar lari tu. Romantik snagat Aeril berlakon. Cakap direct terus dia suka Ummi..hehee. Lepas tu..tengok jela cerita ni ye..


Sinopsis Patahnya Sebelah Sayap Di TV3

Drama Patahnya Sebelah Sayap adalah tentang Alisha lakonan Ummi Nazeera yang merupakan seorang gadis kampung yang setia mencintai Amzar. Hubungan Alisha dan Amzar lakonan Izzue Islam sangat bahagia pada awalnya. Sementara Amzar keluar mencari kerja, Alisha banyak membantu keluarga Amzar.

Satu hari Amzar lulus temuduga dan diterima bekerja sebagai seorang penguam di sebuah firma guaman. Alisha sangat teruja bila mendapat tahu bahawa Amzar berjaya menjadi seorang peguam, kerjaya yang selama ini diidamkan Amzar. Demi untuk memastikan Amzar selesa ke tempat kerja, Alisha membeli beberapa helai kemeja untuk kekasih hatinya itu sebagai tanda sokongan.

Kerana komited dan fokus bila menjalankan kerja, Amzar berjaya memenangi kes pertama yang dibicarakan. Amzar meraikan kejayaannya itu bersama Alisha di sebuah kedai makan. Amzar juga tidak melepaskan peluang untuk melamar Alisha. Alisha yang masih teruja dengan kejayaan yang baru dikecapi Amzar terus menerima lamaran itu.

Dalam perjalanan pulang selepas meraikan kejayaan Amzar, mereka berdua bergurau senda dalam kereta Alisha yang kebetulan waktu itu dipandu oleh Amzar. Tiba-tiba ada sebuah kereta hampir melanggar mereka dari arah bertentangan. Amzar cuba mengelak tetapi dia pula yang terlanggar sesuatu. Kerana hujan yang sangat lebat ketika itu, Amzar dan Alisha tidak nampak apa yang dilanggar. Amzar akhirnya turun dari kereta untuk melihat apa yang telah dilanggarnya. Bila dia kembali semula ke dalam kereta, Amzar berdalih mengatakan dia terlanggar sebuah tong besar.

Satu hari ketika Alisha sedang membelek surat khabar, dia terbaca sebuah artikel tentang satu kes langgar lari. Kejadian itu berlaku pada waktu yang hampir sama ketika dia dan Amzar terlanggar sesuatu. Hati Alisha mula tidak sedap, dia yakin insiden itu ada kaitan dengan mereka.

Belum sempat dia berbuat apa-apa, datang pula sekumpulan anggota polis ke rumah Alisha dan menahannya. Alisha dituduh sebagai suspek utama kes langgar lari tersebut. Mula-mula Amzar berjanji untuk membela Alisha tetapi bila kes mula dibicarakan di mahkamah Amzar tidak bersuara dan membiarkan Alisha bersendirian menjalani tempoh hukuman dua tahun yang dikenakan ke atasnya.

Selepas Alisha dibebaskan, dia bekerja sebagai tukang cuci di pejabat Kuzairi lakonan Aeril Zafrel. Sebenarnya Kuzairi adalah suami kepada mangsa langgar lari insiden dua tahun lepas. Namun hal itu langsung tidak diketahui Alisha.

TAJUK DRAMA : DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP
Bil Episod : 15
Waktu Mula tayang : 20 September 2016
Waktu Tayangan : Isnin-Rabu , Jam 10.00 malam

Tak sabar nak tunggu episod seterusnya..fuhh..harap dia pilih Aeril a.k.a Kuzairi.
hai assalammualaikum

Zukie Dan Jamal Tiada Lagi dalam Super Spontan Superstar - Nad tengok rancangan ni dari awal lagi. Kali ni, nad tengok kebanyakannya lawak dan menjadi. Tapi ada juga la yang tak menjadi lawaknya. Bukan senang nak buat lawak dan buat orang ketawa. Kira bagus diaorang dah perah idea nak buat lawak spontan tu.


Siapa tak kenal Zukie dan Jamal. Diaorang buat lawak di vlog. Diaorang ni femes, tapi nad tau pasal diaorang pun masa pergi satu event ni..hahaha. Kalau tak memang tak kenal. Kalau buat lawak sendiri lepas tu rakam, lepas tu post memang tak kisahla kan, sebab tak ada rasa malu atau apa bila lawak tak menjadi. Tapi bila berhadapan dengan orang memang berbeza. Lagi berganding dengan artis yang biasa masuk tv dan memang lawak.

Bila nad tengok rancangan ni, Zukie dan Jamal memang agak kekok sikit. Mula-mula ok, lama-lama biasa je. Kadang tengok diaorang macam disisihkan dalam kumpulan..eh..cakap je..hahah..tak tau betul ke tidak..huhuhu..Zukie tersingkir minggu lepas, Jamal pulak minggu ni tersingkir di Super Spontan Superstar.

Apa pun tahniah untuk korang berdua sebab masuk dalam rancangan Superspontan Superstar. Sekurangnya mereka berani menyahut cabaran untuk menyertai rancangan ini. Lagipun diaorang dah ada peminat sendiri di kalangan masyarakat yang menyukai video yang diaorang buat sehingga menjadi viral. Mereka berdua lah satu-satunya kumpulan media sosial yang menyertai rancangan ini. Tahniah sekali lagi.
hai assalammualaikum

Super Spontan Superstar 2016 Memang Havoc - Program realiti Super Spontan Superstar bermula harini. Siang lagi dah siap-siap rekod sebab takut tertinggal. Jadi bolehla tengok semula nanti. Super Spontan program realiti yang mempunyai banyak game. Dari dulu sampai sekarang, memang layan Super Spontan ni, walaupun kadang-kadang ada part yang tak berapa nak lawak, kita layankan jela..hehee.. Tapi untuk Super Spontan kali ni, macam best pulak. Tapi ni baru episod pertama, banyak lagi episod oii..Kali ni ramai pulak pelakon yang masuk, termasuk sekali ada pelawak Zuki dan Jamal. Penyanyi pun masuk sekali..hehe..


PROGRAM : SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016
EPISOD : 10 Minggu
HARI / MASA : Jumaat, 10.00 malam
SIARAN : Astro Warna 132 & Mustika HD 134

Program realiti Super Spontan kembali dengan musim terbarunya, menampilkan 16 peserta terdiri daripada para selebriti dan pelawak popular tanahair. 16 selebriti ini akan dipecahkan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan Harimau Hipster dan Monyet Mafia. Tauke ketuai Harimau Hipster manakala Johan ketuai Monyet mafia.

SENARAI PESERTA SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016







HARIMAU HIPSTER1. Tauke
2. Abam Bocey
3. Syuk Joras
4. Fad Bocey
5. Zulin Aziz
6. Ozlynn
7. Jamal
8. Waris





MONYET MAFIA
1. Johan Raja Lawak
2. Achey
3. Ali Puteh
4. Amyza Adnan
5. Kamal Adli
6. Julia Ziegler
7. Altimet
8. Zuki
 
Pengacara masih lagi sama iaitu Ac Mizal bagi meriuhkan lagi suasana..hehee..memang best kalau Dato Ac jadi host, sebab dia pun kelakar. Ingatkan si Amir Raja Lawak dah takda, rupanya ada lagi..hehee..Takpela, die tanya soalan yang panas walaupun time dia kadang orang "Booo"..

Lainnya kali ni, ada tetamu jemputan setiap minggu menemani Afdlin Shauki sebagai komentor tetap..malam tadi Awie..minggu depan kita tengok pulak siapa..hehee..Malam ni best sikit..harap-harap malam seterusnya pun best..huhu..baru syok nak tengok.. 
hai assalammualaikum

Lambaian Ramadan Sentuh Hati Ramai Penonton - Nad tak pernah terlepas menonton cerita Lambaian Ramadan ni daripada episod pertama sehinggalah semalam episod yang terakhir. Drama ni mendapat pujian daripada semua penonton. Drama kekeluargaan yang menyentuh hati dan memberi message dan kesan mendalam kepada penonton. Rata-rata yang menonton drama ni, emosinya sama macam nad..sedih, marah, gembira..semua perasaan ada..hahaha..

Episod pertama je dah emosi, belum episod seterus dan seterusnya. Drama kekeluargaan yang jalam ceritanya simple, tiada watak datin, datuk, anak orang kaya, atau orang miskin, malah tiada watak membalas dendam. Yela selalu tengok cerita, bila tak dapat seseorang tu, dia akan balas dendam..tapi yang ni berakhir dengan baik je. Orang cakap " happy ending "..



Dalam cerita ni hanya seorang bapa je yang antagonis. Tapi mula sedar selepas mengetahui anaknya sakit. Si isteri yang sentiasa sabar dalam mengharungi rumah tangga. Anak-anak yang sentiasa ada je idea nak satukan ibu bapa. Adik beradik yang sentiasa memberi support menggembirakan si adik...dapat kita tengok semua tu.



Selalu memang kita nampak, bila seseorang tu sakit, baru masing-masing nak sedar. Bila dah tiada baru teringat-ingat. Sebab tu kita kene hargai mereka yang masih ada. Sayang mereka ketika mereka ada. Tak kiralah mak bapak, anak atau adik beradik. Kalau boleh, setiap saat tu buat perkara yang menggembirakan. Gaduh sekejap takpe..huhuhu..

Ni la drama melayu yang dapat menarik ramai penonton..tahniah kepada pengarah, pelakon,penulis skrip, dan krew-krew yang terlibat dalam drama ni..syabas korang..huhuhu..
hai assalammualaikum


Drama Bibik-Bibikku Kongsi Resepi Sempena Ramadhan - Memang setiap ulan Ramadhan mesti ada rancangan yang kan dselitkan dengan resepi-resepi khas untuk untuk berbuka atau bersahur. Kalau sebelum ni rancangan Azam Ramadhan Su yang dilakonkan oleh Rita Rudaini dan Faizal Hussin, kali ni rancangan terbaru di TV3 iaitu Bibik-bibikku. 



Sinopsis
Mengisahkan tentang kehidupan keluarga Dr Hanafi dan isteri Qaisara yang sibuk bekerja. Disebabkan itu, beliau terpaksa mengambil pembantu rumah aka bibik untuk menjaga anak-anaknya. Pelbagai ragam  dan insiden lucu berlaku apabila beliau sering bertukar pembantu rumah dari pelbagai negara. Sambil tu diselitkan pelbagai resepi yang boleh korang amik untuk bersahur atau berbuka.

Pengarah: Khalid Nadzri
Terbitan: Macheallstar United production
Pelakon: Ungku Ismail Aziz, Fasha Sandha, Wan Sharmila, Bell Ngasri, Amyza Adnan (sbg bibik Jawa), Balqish Semundur Khan (sbg bibik Thailand) , Bienda (sbg bibik Terengganu), Julia Ziegler (sbg bibik Filipina), Wan Maimunah (sbg bibik Melaka), Faye Kusairi (sbg bibik Sarawak), Noorkhiriah, Enot Abdullah, Syuhaida Abraz (Dottie), Ezzaty Abdullah, Kismah Johar, Nazia Mustafa, etc. 
Pelakon kanak-kanak: Duerra Mitilda, Syafi Danish
hai assalammualaikum

Terlalu Emosi Tonton Lambaian Ramadan - Dah nak masuk Bulan Ramadhan ni, semua rancangan sempena bulan puasa ni pun dah start ditayangkan di televisyen. Nad pun tak ketinggalan untuk menyaksikan rancangan yang pasti memberi keinsafan dan pengajaran kepada kita semua. Harini mula Episod satu untuk rancangan Samarinda di TV3. Drama melayu yang selalu ditayangkan jam 10 malam. Episod terbaru iaitu Lambaian Ramadan, lakonan Adiputra dan Elizad.


Nad tau cerita mesti best punya. Baru mula ditayangkan malam ni, dah buat nad emosional..hahaha..bukan sahaja nad, malah suami sekali..hahaha..Biasalah kami berdua memang macam ni. Kalau kami emosional tu, maknanya cerita tu sampai kepada penonton. Siap baling-baling bantal kau..eee geram sangat..!!!..hahaha..Syabas tuan pengarah, penulis skrip, pelakon yang menjayakan lakonan ni sampai menusuk hati ini..hehehhe..


Cerita berkenaan sebuah keluarga bahagia dahulunya selepas 16 tahun perkahwinan. Tiba-tiba muncul orang ketiga. Mana tak frust. Pulak tu suami, Adam ( Adiputra ) melebihkan perempuan tu pulak. Isteri, Shila ( Elizad) mana yang tak tercabar. Perempuan tu pulak ( Reen Rahim ) beria konon dialah paling memahami..choiii..masa bercinta memang memahami. Cuba kawin, tengok memahami ke tidakk...huh!!!..geramm..gerammm...

Isteri mungkin dah lama tahan amarah..lama-lama lepas jugakla geram kan. kesian anak-anak jadi mangsa. Lakonan Iman (Izz Ilham), Iskandar (Muntazar Ghani), Nurin (Puteri Balqis). Ni yang tak sabar nak tunggu episod seterusnya..haishh...


Nak bagitaula Elizad retweet kita punya twitter..hahaa..Jangan lupa tengok drama Samarinda Lambaian Ramadhan TV3 setiap Isnin-Rabu jam 10 malam.

hai assalammualaikum

Kuat Betul Pengaruh Didi & Friends - Sejak ditayangkan dekat Astro Ceria, memang dapat sambutan betul rancangan ni. Bukan sahaja kanak-kanak usia 6 tahun ke atas suka tengok cerita ni, malah baby usia 7 bulan ni pun suka..hahaha..siapa lagi kalau bukan baby Fariza. Huh!! Pantang dengar suara Didi terua senyum lebar, duduk senyap dalam walker, khusyuk tengok rancangan tu. Sampai nad pun terjebak..hahaha..


Rancangan ni bagus, sebab ia merupakan rancangan yang memperkenalkan lagu-lagu lama yang pernah kita nyanyi dulu. Bila dengar teringat balik zaman nad kecik-kecik dulu. Tapi ada sesetengah lagu yang diubahsuai sedikit. Dan ada jugak lagu yang nad baru dengar macam " Pak atan ada kucing namanya Bingo"..lagu " Semut".. hahaha macam-macam lagi la..


Tengokla gelagat dia bila dengar lagu Didi & Friends ni. Macam mana budak-budak tak suka, semua lagu,lepastu menari..kalau kita pun suka..pastu watak dari anak ayam comel, ada pak atan la, tatak la,kucinglaa..Lagu pun bagus sebab masukkan unsur-unsur kebaikan..


Nah nad sampai tersasul nyanyi ke anak...ish..ish..lagu-lagu ni sampai kene download dengan kakak untuk anak dia..hahha..nak bagi budak diam pun senang..heehhe


hai assalammualaikum

Sayangku Kapten Mukriz Slot Akasia TV3 - Hah!! cerita Duda Terlajak Laris dah habis, nah ni la cerita terbaru bakal ditayangkan di TV3. Memang setiap petang akan ada cerita melayu ni. Lagi satu Cerita diadaptasi daripada novel jugak. Tapi kali ini drama adaptasi novel Anugerah Terindah karya Sophilea. Tajuk novel lain,tajuk cerita lain..


Drama yang diberi tajuk Sayangku Kapten Mukhriz itu bakal menampilkan gandingan baru Raja Afiq dan Niena Baharun sebagai pelakon utama. Diarahkan oleh Idora Abdul Rahman dibawah terbitan Creative Skill Solution Sdn Bhd. Pelakon lain yang turut membintangi drama ini seperti Ikhlas Jalil, Fezrul Khan, Alif Aziz, Neera Azizi dan ramai lagi. Nantikan tayangannya di TV3. Nampaknya sekarang banyak pelakon baru kan..

Sinopsis Sayangku Kapten Mukhriz

 
Berpangkat kapten bergelar ustaz. Siapa yang tak nak kan. Gediknya Ariana (Arin) hanya untuk Ustaz Mukhriz. Bukan tak tahu malu. Perasaan malu sanggup ditolak ke tepi. Janji ustaz sedar kewujudan dia. Abang Izuddin sampai tebal muka tengok adiknya tergilakan kawan baik. Nak cakap segan, tak cakap kesian kat si adik. Disampaikan juga hasrat si adik yang sengal. SMS sudah, hantar bunga selang sehari, kuih lapis dan segala jenis makanan dah disua pada ustaz, surat cinta siap berpantun pun dah dihantar, tapi susahnya nak dapatkan hati ustaz.

Si abang jual mahal sangat ye. Tak per, Arin ada jalan nak berbaik dengan adik beradik Ustaz. Kebetulan Sakinah yang demam denggi dirawat di hospital tempat Arin bekerja akhirnya dijadikan kawan. Kebetulan lagi Arin yang bercuti di Perlis, bertembung dengan adik kedua Ustaz, itupun dibuatnya kawan. Sayangnya orang tak perasan kalau2 ada peranan besar adik Ustaz dalam menyatukan mereka.

Usaha tangga kejayaan. Sampai akhirnya Ustaz Mukhriz tak dapat lagi nak elak, dicabarnya Arin yang masuk meminang kalau betul bersungguh. Kecoh pula keluarga Arin dengan permintaan anak yang dah langgar adat. Dipihak Mukhriz pun dah rasa semacam sampai lah ibu Mukhriz mengambil keputusan untuk masuk meminang Arin. Dulu nak masuk meminang si Husna gadis sekampung tu tak nak, tup tup anak dara orang pula nak pinang Mukhriz. Pening ibu dibuatnya. Tapi sapa tak suka, calon menantu Doktor, cantik pulak tu.

Kesian juga kat Arin, dia bukan calon isteri idaman Mukhriz. Rupanya Mukhriz pernah menyimpan perasaan pada seorang gadis Indonesia yang berniqab tetapi cinta tak kesampaian disebabkan tiba-tiba Rabiatul Adawiyah menghilang diri tanpa khabar berita. 10 tahun terpisah pun Mukhriz masih boleh terperasan Adawiyah yang hanya nampak mata. Kecik hati Arin, dia yang dok sebelah Mukhriz 9 tahun lalu dalam kereta api Sinaran Utara langsung Mukhriz tak ingat walhal siap bertukar novel. ( kat sini point yang bagus). Kelemahan Ustaz yang menunjukkan dia juga manusia biasa, dia takut dengan komitmen sedangkan dia selalu jadi kaunselor untuk pasangan yang bermasalah dalam rumahtangga. Dalam bab buat keputusan, boleh saja buat istikharah, tapi ditangguh-tangguh. Pastu nampak macam tak yakin dan tak redha kahwin dengan Arin.

Lepas kahwin gedik Arin makin menjadi tapi malu-malu kucing. Ustaz pula tunjuk taring sampai tersipu malu pulak si isteri. Mereka telus, tiada rahsia yang disembunyikan. Bahagia walaupun Ustaz tak pernah lafazkan cinta. Cerita Zakuan abang sepupu yang ada hati pd Arin tu seperti kudis sahaja. Tak tahu pulak lepas tu jadi kudis buta. Pada Cik Pah, Zakuan tiba2 jadi meroyan sebab tak dpt kahwin dengan Arin sampai sanggup cederakan Arin tu tak ada pun tak apa, sbbnya penulis jadikan Amrina adik Arin sebagai pengganti di akhir cerita. Cepat sungguh berubah hati dan rasa bersalah padahal ada kes culik, cedera dan langgar lari. Macam tak ada pun tak apa. Kalau nak adakan juga, buat watak Zakuan sebaik Adawiyah, biar Ustaz Mukhriz makan hati dan pembaca pun ada pilihan. Eceh sesuka hati nak tukar cerita ;)

Konflik sebenar yang menjadikan cerita ini menarik tapi masih boleh dipertikaian adalah seorang banduan (Awina) minta Ustaz peristerikan dia selepas bebas dari penjara atas kesalahan membunuh bekas suami tanpa niat kerana cuba selamatkan diri. Dia bilang lepas dia keluar penjara tak ada orang nak bimbing dia lagi dan nasib anak perempuan dia tak terbela. Hellooo, sesenang jek ek minta suami Arin kahwin dgn alasan tu. Sanggup pula bermadu. Atas satu insiden, si Arin ni tetiba lembut hati izinkan ustaz yang susah di tackle tu kahwin dengan si Awina yang nak derma buah pinggang secara bersyarat kat ustaz yang koma akibat kemalangan. Mmg buat orang lagi bengang dengan tambahan drama Arin lari bawa diri ke Indonesia masa ustaz selamat dibedah. Tang derma buah pinggang bersyarat tu dah ok sangat tapi tang lari bawa diri tu yang buat orang cemuih. Emm korang baca la sendiri.

Ok kita tengok best ke tidak cerita ni..standby setiap Isnin-Khamis jam 7 petang di TV3..
hai assalammualaikum

Duda Terlajak Laris Akhir : Akhirnya Inas Menerima Zack - Nad ni bukan layan sangat cerita ni..skip, skip jugakla..Mula tengok awal, pastu terlepas part dia diceraikan..pastu tengok balik time berJumpa dengan anis, lepas tu terjumpa inas balik yang dah cantik..sekarang tengok penutupnya..hahaha..Tapi taula jalan ceritanya sikit-sikit walaupun skip.


Selepas 8 tahun berlalu, ibu Zack mahukan Zack berkahwin semula dan memiliki keluarga sendiri. Setelah beberapa kali Zack putus tunang, ibu Zack mulai putus asa. Kakak Zack cuba memperkenalkan Idayu. Idayu telah lama menyukai Zack. Zack sekadar merelakan dirinya ditunangkan dengan Idayu.

Selapas itu muncul pula Anis Nabihah. Melihatkan Anis, Zack teringatkan Pehah. Zack mula merapati Anis namun tindakannya itu membuatkan Idayu cemburu. Ketika membawa rasa kecewa, Idayu terlibat dalam satu kemalangan jalan raya dan telah meninggal dunia.

Suatu hari Zack sakit gigi dan telah pergi mendapat rawatan di sebuah klinik pergigian. Di situ dia telah bertemu dengan seorang doktor gigi bernama Inas. Doktor gigi itu berpurdah. Zack merasakan ada sesuatu yang pelik pada diri Inas. Dan dalam masa yang sama dia turut menyukai Inas.


Inas tu la Pehah..Pehah yang telah bertukar cantik..huhuhu..Cantik sampai Zack tak cam. Bila dah tau itu Pehah, mula datang suka sangat..Cubalah bayangkan kau dah lama tak jumpa, dan perempuan tu lawa giler, kemas, cantik..mesti memang tak cam erk..hahahaa..kalau nad..ermm..ermm..jap fikir jap..hahahhaa..Lepas tu memaksa-memaksa suruh suka Zack balik..huhuhu..kalau nad memang tak layan dah..hahaha..




Masa perkahwinan Zack dengan Anis, tup-tup Zack tak boleh nak lafaz..Berlaku sedikit emosi..Akhirnya Inas menerima Zack..gituu..Yela, kadang kena bagi peluang kedua..Masing-masing dah matang kan. Jadi perangai pun dah berubah. Ikut la..kalau nad mungkin lupakan orang tu..hahaha..Tak kisahla jadi abang ipar pun atau adik ipar..biar berjumpa selalu..hati kalau tak suka..lantak kau la nak buat apa..huhuhu...


Dan akhirnya si Anis berkahwin dengan Aeril Zafri dan bahagia..hahahhaa



hai assalammualaikum


Tak Sangka Neelofa Dinobatkan Sebagai Pemenang ABPBH 29 - Malam tadi tak sangka ada Anugerah Bintang Popular Bintang Harian 29 ni..hahaha..Sebab macam takda iklan dia je dalam tv. Ke ada, tapi nad tak perasan. Almaklumla, banyak buka channel astro ceria sebab budak gendut tu. Nak layan TV3 tunggu ada cerita best. Dan malam tadi, lepas berita terus nad cek apa cerita seterusnya. Eh!! ada Anugerah Bintang Popular la..lor...hahaa..jadi layankan jela, malam tu pun macam takda cerita yang menarik.

Makin lama nad tengok, penyampaian anugerah ni semua kurang memuaskan hati. Pengacara untuk ABPBH 29 malam tu Zizan Razak, Mira Filzah ( woww), AG dan Haiza. Pengacara pun tak berapa nak havoc berbanding kalau ada Raja Azura, Sharifah Sharirah..ermm lagi siapa ye..huhuhu..


Tapi nasib baik malam tu ada part yang berlakon tu. Lakonan Zulin, Achong dan Ebby Yus, melakonkan watak cerita Azura. Lakonan ini khas untuk Fauziah Ahmad Daud..hehee..lagi best part Zulin tiru bagaimana Kak Oggy kita bercakap ketika menjadi juri...hahaha..tu lawak..Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Fauziah Ahmad Daud


Dalam tak sedar, dah part last..part  pengumuman siapapkah dinobatkan sebagai ABPBH 29 kali ini. Nad ingatkan Sharnaaz yang menang, tapi rupanya Neelofa. Macam tak sangka pulak dia boleh menang. Dia pun dah jarang berlakon. Cuma sekarang banyak dekat rancangan meletop jela. Ke sebab tudung dia..hhahaa..bak kata kawan nad..hehee..takpelah dah rezeki dia. Tahniah Neelofa.. Anugerah Bintang Paling Popular – Neelofa

Dan Jom tengok siapa pemenang malam tu.



Keputusan Utama ABPBH 29
Artis Baharu Wanita Popular – Mira Filzah 
Artis Baharu Lelaki Popular – Sufi 
Penyanyi Wanita Popular – Adira 
Penyanyi Lelaki Popular – Aizat Amdan 
Penyampai Radio Popular – DJ Lin 
Artis Versatil Popular – Ifa Raziah 
Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular – Wings 
Artis Komedi Popular – Abam 
Pengacara TV Popular – Neelofa 
Pelakon TV Wanita Popular – Emma Maembong 
Pelakon TV Lelaki Popular – Sharnaaz Ahmad  
Pelakon Filem Wanita Popular – Fathia Latiff 
Pelakon Filem Lelaki Popular – Sharnaaz Ahmad





Kategori Online ABPBH 29






Artis Selfie Popular – Saharul Ridzwan
Artis Ikon #RESPEK Popular – Datuk Aznil Nawawi
Artis Youtube Popular - Siti Nordiana
Artis Trending Popular – Ayda Jebat
Personaliti Media Sosial Popular – Lara Alana