Articles by "Kami"
Showing posts with label Kami. Show all posts
hai assalammualaikum


Wanita atau perempuan ni ada macam-macam perangai tau. Ada ceria, ada kuat merajuk, ada kuat membebel, ada tu suka cakap banyak..haahha. Eh best apa perempuan macam ni, ada juga orang lelaku nak kena buat, dari perempuan yang takda perasaan kan...hahahaha. Cuba bayangkan, lelaki tanya soalan, dia jawab apa yang ditanya je, lepas tu senyap. Lepas tu si perempuan akan tanya soalan apa yang nak ditanya je. Dapat jawapan senyap..eh boringnyaaa..haha.


Bukan tu je perangai perempuan ni, ada tu perangai dia, lelaki tanya soalan, tapi dia jawab berjela-jela..haaha. Okla tu kan, lelaki tak perlu tanya soalan banyak kali, si perempuan dah menerangkan dengan lebih jelas. Hah!!, yang tu perangai nad..hahaaha. Mr mafia tanya sikit je soalan, nad jawab panjang lebar. Yela nanti kang dia tanya kenapa, mengapa..lalalaa..

Dalam jawab panjang lebar, sebenarnya ada maksud dalam tu..hehe. Yela kadang perempuan ni takut nak cakap terus terang. Sebab pernah, cakap terus terang pun tak dapat. Jadi mainla kias-kias. Lor, rupanya main kias-kias pun tak dapat tangkap..hahaaha..geram je rasa.

Sebenarnya sama je pun, kadang perempuan pun tak paham apa yang lelaki nak..haahhaa. Jadi sama adil..
hai assalammualaikum

Akhirnya, pasangla juga penapis air jenis tong besar ni. Penapis ni bukan untuk minum tu, tapi penapis jenis tong besar yang digunakan untuk seluruh rumah. Jadi seluruh air dalam rumah dalam keadaan yang bersih dan tak kotor. Yela, kita mana tau air yang mengalir dekat paip ni macam mana.


Sebenarnya, jenis penapis macam ni, rumah mak ayah nad ada. Dekat kampung ayah pasang sebab air kotor sangat. Selalu tengok ayah bersihkan air, memang kotor giler. Nad pulak memang tak terfikir nak pasang dekat rumah sendiri. Sebab apa? Sebab penapis jenis macam ni harganya riban-riban tau. Memang kitaorant tak pernah survey pun penapis air ni.

Sampailah suatu hari tu, ada budak datang, offer pasang penapis air ni untuk tempoh 7 hari tempoh percubaan. Dia desak punya desak suruh nad ambik juga. Nad mulanya taknak, tapi lepas tu panggil mr mafia, dia bincang dengan budak tu, akhirnya dia setuju pasang penapis ni untuk tempoh 7 hari percubaan.


Masa pasang ni semua percuma. Dari pasang, sampai la selesai pasang. Bagus pekerja ni, ramah pulak tu. Orang Melayu kita weii..Masa tu dia bagi cakapla, kelebihannya penapis tong air ni sikit-sikit, kita iyakan jela. Kita tengok 7 hari tu. Selepas penggunaan 7 hari tempoh percubaan, nad tengok okla air, bersih. Macam rumah nad guna tangki air untuk semua saluran air, macam sinki, bilik air, bilik jamban.

Lepas 7 hari, orang tu tak datang-datang, risau juga nad. Eh kang terlebih hari kena bayar pulak. Tungu punya tunggu, akhirnya dia datang juga. Rupanya dia pergi ek Sungai Buloh. Lagi sekali, nad suruh mr mafia pergi bincang dnegan dia, nak atau tidak penapis air ni...hahaa..nak suruh nad memang tak tau la. Walaupun sebenarnya memnag bagus pasang penapis air tong ni. Yela boleh tapis air dari segala kekotoran dan kekaratan.



Dah bincang-bincang, akhirnya mr mafia decide nak ambik penapis air ni. Nad tak kisah pun, yang bayar dia..haaha. Lepas tu budak ni ajarla cara nak bersihkan air. Ada kunci dia untuk penapis air ni bila nak cuci. Besar kunci dia. Boleh dicabut, untuk simpan, jadi selamat. Bila nak cuci, ambil kunci dia, pusingkan sampai ke wash, nanti dia keluarla airnya.

Budak tu cakap, nak bersihkan air paling bagus seminggu sekali. Tu kalau keluarga ramai. Macam nad, keluarga 3 orang je dalam rumah, jadi buatla 2 minggu sekali. Waranti 10 tahun.

Sejak pakai ni, air dalam rumah sejuk je..bersih je. Okla tu kan..Tapi kalau nak minum air kenala masak dulu ye. Ni bukan penapis air dalam rumah..hehe..


hai assalammualaikum

Anniversary kali ni, kitaorang tak rancang nak makan dekat tempat istimewa mana-mana, sebab nak jimat. Lagi pun, duit nak guna untuk benda yang lebih penting lagi. Kalau nad memang nak sambut dengan makan dekat luar, tapi mr mafia cakap tak perlu, kita ok jela..Paham sebab banyak lagi benda nak guna duit tu. Insyallah, dengan tahap kesabaran ku ni akan ada rezeki lebih untuk kami sekeluarga..ehhehe..

Malam tu, untuk sambut anniversary kami berdua, nad masakla sedap-sedap. Tak tau la bagi korang, bagi nad dah sedap..ahaha. Bagis mr mafia, air tangan isteri adalah terbaik..( sebenarnya tak tau juga tekak dia ni, kadang sedap, kadang tak )..Puas hati bila dapat masak untuk anniversary ni. Jadinya petang tu memang dah keluarkan bahan siap-siap yang ada dekat dapur.


Malam tu nad masak, mr mafia jaga Fariza. senang hati la nad masak. Maunya tak sedap..ahhaa. Menu kitaorang malam tu Ikan Sambal, sayur tumis campur ( ada udang, kobis dan kacang boncis ), daging goreng dan sotong masak kari. Masak dalam kuantiti sedikit, sebab kitaorang pun berdua. Ni pun dah mencukupi. Asalkan lengkap protein, semua ada..haahaa...





Kasi gambar dekat sikit..haaha..aummm..

Bila dah selesai makan, kenyang perut, masing-masing buat kerja masing-masing. Bila dah tengah malam, kita pun masuk tidurla. Kalau tidur, memang nad dengan Fariza. Suami ntah bila dia muncul, esok pagi akan ada dekat sebelah. Sebab kerja mengedit gambar dia tidak menentu. Macam biasalah malam tadi ntah bila dia ada dekat sebelah.



Ni pertama kali terjadi dekat nad. Selama ni dia tidur ok je. Malam semalam, ntah mimpi apa mr mafia tu. Tetiba tangan dia berdesupppp ke muka kita..adoii..kita pun tolak tangan dia, jadi lagi..Ya ampun, kenapa laki aku ni..apa lagi lari la tempat lain..Masa tu tertengok dekat dekoder astro pukul 4 pagi mungkin..anak lasak, bapak lagi lasak..

Esok pagi nad diamkan je la. Sampai masa sarapan dia cerita, "abang mimpi apa ntah malam tadi, macam-macam abang mimpi"..terus nad cakap pasal dia kasi tumbuk dekat muka kita..terkejut muka dia..haishh..sabar jela..bahaya betul mimpi dia sampai ada aksi lagi..

Mintak-mintak malam seterusnya jangan macam ni..seriauu weii,...
hai asslammualaikum

Eh dah tiga tahun dah..cepatnya, cepatnya rasa. Macam baru semalam je kawin., tup,tup dah tiga tahun dah..anak baru seorang..hehee..Tengah berusaha untuk menambah ni..hahaa. Kalau bab-bab tarikh istimewa ni ingat je..hahaa..ce tarikh yang takde kene mengena, memnag lupa habis..gituuww.. Kalau nak diikutkan, lepas kawin memang macam-macam dugaan datang, tapi semua dapat diharungi..Lama-lama kita dapat belajar cara nak mengawal sesuatu perkara tu. Perkahwinan ni buat kita jadi matang.


Selamat ulangtahun sayang. Semoga kita sentiasa menjadi suami isteri yang selalu mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan di kala jauh, saling menghibur di kala duka, saling mengingatkan dikala bahagia dan saling mendoakan dalam kebaikan. Semoga kebahagiaan kita berkekalan selamanya..Dari dulu sampai sekarang kurus je kita berdua..hahahhaa..love you so much..

Teringat masa sebelum kawin, nad masa tu baru dapat kerja selepas beberapa bulan menganggur. Masa tu dah jadi tunang mr mafia rasanya. Huiishh tak ingat sangat la..hahaa..tapi yang pasti lepas setahun kerja, nad berhenti sebab nak kawin. Yela lepas kawin kena duduk dengan suami, rumah suami pulak dekat Kuala Lumpur. Nak taknak kena berhenti la.

Susah juga masa tu, yela baru kerja, duit tak banyak. Masa kerja tu memang nad jimat habis, sebab nak guna duit untuk perkahwinan. Masa tu juga, nad terpaksa la guna duit mr mafia sikit..ahhaa. Tapi tak banyak pun, berbaloi juga pinjam sikit duit suami, hasilnya dia dapat isteri rajin masak, kemas, jaga laki dan anak..hahaa..kau tengok..ni patutnya hantaran tinggi, tapi takkan nak mendera bakal suami kan..jadinya hantaran pun takyah la tinggi. Yang penting bakal suami tu jaga kita sebaik mungkin.

Masa tu semua perbelanjaan kawin guna duit kitaorang sendiri. Dari pelamin, cenderahati, kad, semuala duit sendiri. Nasib baik nad kawin dengan photographer, jadi mr mafia ramaila kenalan photographer. Dapat juga harga murah masa tu. Waktu tu takde pun nak meminjam orang atau buat pinjaman semata nak kawin. Oh sebenarnya, nad tak sangka, orang kawin pun ada buat pinjaman. nad tau semua ni pun lepas kawin..ish..ish..ish..suami yang bagitau dan bercerita. Sebab tu lepas kawin ada yang susah hidupnya sebab belengu dengan hutang.

Nad kira bersyukur, tak tau semua tu, kalau tak agaknya nad pun buat pinjaman..hahaa. Alhamdulillah, majlis perkahwinan berjalan lancar. Sampai sekarang kitaorang hidup aman jela, takde hutang mana-mana. Yang penting hidup susah senang bersama kawww..Cuma nad la, kene fikir hutang PTPTN..hahhhha..ye, ye nad bayar..nad tak suruh  pun suami bayar..

Korang yang nak kawin tu, boleh je nak kawin grand tapi iku bajet korang. Sekarang banyak cara, kena pandai cari butik murah semua, nak decoration sendiri lagi ok. Buat semua sendiri lagi puas hati. Macam nad dulu, takda siapa nak bantu, pastu blur nak buat macam mana..hahaa..last-last nak mudahkan kerja, kitaorang pergi Pameran Pengantin MEFA..hah itulah penyelesaiannya. Masa tu diskaun pun ada, pakej pun banyak. Tinggal pilih je..okla..pesanan terakhir, jangan berhutang ye..
hai assalammualaikum

Sebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si mell bagitau lengkap. Berkenaan makanan, harga, apa yang ada masa party. Lepas tu setujula. Oh berkenan makanan, masa tu ada dua pilihan, sama ada nak western atau makanan kampung. Jadi nad pilih untuk western.

Flora Kafe Ampwalk

Ni pertama kali nad datang ke Flora Kafe Ampang ni. Memang decoration tempat ni buat pasangan rasa romantik. Mana taknya, penuh dengan bunga-bungaan. Nama pun Flora kan..hehee. Waktu tu, nad datang dalam pukul 4 petang, tak ramai orang,jadi selesa bagi nad la sebab tak sesak tempat..hehee. Nak sambut harijadi orang tu pun tenang je.

Set Western Sambut Birthday

Hah, makanan yang nad pilih western. Makanan bukan datang sekaligus, tapi satu-satu dia hantar. Macam makanan course pertama, second course, main course, sehinggala ke dessert. Ni menu kitaorang.

Green And Chicken Pasta Salad

Sup. Sup ni macam mushroom sup tapi rasa lain sikit. Yang ni Fariza suka giler

Nasi Goreng Cina, Fish and chip, chicken Grilled, mash potato, biji jagung rebus, black peper sauce

Lepas tu ada bubur kacang tau, tapi nad lupa nak ambil gambar. Anak dah kebosanan, nak keluar la, nak merayau..hahaa. Air pulak, air sirap. Bagi nad, makanan dia ok je. Tapi macam lagi sedap makanan kampung..hahaa. Takpe next time boleh datang sini cuba makanan kampung diaorang. Ni pun dah kenyang..

Untuk makanan kampung diaorang sediakan
- Rojak buah
- Sup
- Nasi putih, lauk asam pedas ikan jenahak, ayam goreng berempah, sambal belacan, ikan masin dan ulam-ulaman serta kailan goreng.
- Bubur manis
- Air Sirap

Kek Disediakan 

Cake Span Coklat dan minuman air sirap

Kek pun diaorang sediakan, bukan nad bawak. Jadi datang sini lenggang kangkung je..hehee.

Suasana di Flora Kafe Ampang

Kalau untukkeluarga,bolehlah buat dekat kawasan ni.

Berbunga-bunga gitu

Depan pintu Flora Kafe
Suasana dan decorationnya memang TIPTOP! Tenang, romantik dan berbunga-bunga gitu kannn...
Memang tempat tu sesuai sangat kalau nak buat birthday party ataupun anniversary...Kalau korang nak sambut sini boleh contact 03-21618010 / 012 20700166 (Mell)

Alamat
Flora Kafe, 
Lot G.08B-1, Ground Floor, The Ampwalk 218,
Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Waktu operasi : 10 pagi - 10.30 malam.





hai assalammualaikum

Baru sempat nak update berkenaan sambut birthday suami haritu. Almaklumla, anak ni memang tak suka kita duduk depan laptop ni. Jadinya, nak update tu terbekanglai sekejap. Birthday suami 12 Februari haritu, dan sambut secara romantik gitu. Ala sekali sekala, kang tahun depan, sambut ala kadar jela..hahahaa.

Pagi tu, bangun tidur je, dia terus cakap " eh macam mana kawan abang boleh tau birthday abang"..dah nampak hint dia bagi tu..hahhaa. Lepas tu dia cakap lagi " kawan abang ingat, tapi isteri abang tak ingat birthday abang "..kau nampak lagi dia cakap. Majuk mengalahkan perempuan..hahaha. Nad buat-buat cakapla, eh ingat birthday abang 14 Februari"..sebab kadang-kadang terkonfius tarikh birthday suami ni..hahaa. Tapi kali ni dah set dah, siap ada perancangan lagi yang di tak tau.

Haritu jugakala nad cakap, " abang pukul 3 siap ye "..terpaksala cakap keluar sebab suami la tukang bawak kereta..hahaa. Mungkin dia tau nak sambut birthday dia, tapi dia tak tau dekat mana, dan rupa nak sambut tu..huhuhu.

Sambut Birthday Suami Di Flora Kafe Ampang

Bila semua orang dah siap, jadi bergerakla ke tempat yang dituju. Nak taknak terpaksa juga tunjuk nama tempat semua. Dah cakap dia tukang bawak kereta. Sampai je sana, tadaaaa..hehhee. Tersenyum dia. Tak sangka dia isterinya sambut birthday dekat Flora Kafe Ampang, siap candle light, siap belon, siap bunga-bunga lagi kau..nah!!!..

Birthday mr mafia

Terharu suami ku..hahaha. Siap cakap jangan susah-susah, ececeh..padahal dalam hati, sukanyaaa..hahaa. Dari raut wajah dia, memang nampak gembira habis. Sebab dia cakap " sebab tu abang pilih sayang, sayang ada keistimewaannya"..ceh kembang semangkuk jap..hahaa. Hilang merajuk dia. Suami cakap lagi, dalam banyak-banyak perempuan dia kenal dulu, dulula sebelum kawin, takde orang sambut birthday dia macam ni..hahaaa. Nad ni mampu buat ni la, nak bagi hadiah, suami kita ni memilih sikit. Susah, jadinya nah, buat macam ni je. Nasibla dia suka.

Terharu katanya

I will make you happy, walaupun kadngkala bercakaran mulut..hahaa

Decoration romantik

Memang dekat sini, korang kalau dah booking, diaorang memang dah siap hias semua, termasuk sekali dengan makanan dan kek. Datang je sini, semua dah siap sedia..heheee. Datang sini, sebut je nama, sebab dah booking kan, nanti dia tunjuk tempat. Tinggal duduk, tinggal tunggu makanan sampai. Makanan ada dua pilihan, sama ada nak makanan melayu atau western, tapi nad pilih western masa tu. Nak tau makanan apa, nanti nad update entry lain. Ni nak tunjuk gambar je..kihkihkih.

Comel tak..

I am a rabbit

Dengan tempat anak sekali dihiasnya..hehee. Dekat sini memang macam-macam prop ada. Mula-mula diaorang yang bagi prop tu, tapi lepas tu boleh je nak pakai yang lain ambil sendiri dekat meja depan kaunter bayaran. Tapi jangan rosakkan sudah..

My Pari-pari

Comel dak anak kita. Pari-pari gendut Fariza.

Dialah suamiku

Walaupun ada anak romantik kene ada

Queen control..eh..no..no

Potong kek

Ya, its your birthday

I sentiasa cantik..hahaa

Happy Family

Masa ni pun ada jurugambar ambil gambar kitaorang sambut birthday. Fuh..memang dilayan habis. Gambar tu ditag dekat facebook Flora kafe II. So tak perlu risau..kihkihkih. Korang boleh layan gambar ni.

Dekat sini macam-macam boleh buat, sambut birthday, sambut perkahwinan ke, sambut apa-apa yang disambut. Pastikan booking dahulu. Kalau korang nak booking boleh contact no 03-21618010 / 012 2070166 (Mell)

Aku yang terlebih excited

Flora Kafe Ampwalk Ampang

Terima kasih Flora Kafe Ampwalk sebab berjaya buat kejutan untuk suami kita..hehee..



hai assalammualaikum

Perkahwinan Jarak Jauh Yang Mencabar

Nad terfikir macam mana diaorang lalui perkahwinan jarak jauh ni. Ada sesetengah kawan nad, terpaksa lalui perkahwinan jarak jauh ni atas urusan kerja, atau belajar. Namun, ia bukan sesuatu yang mustahil untuk mempertahankan hubungan tersebut.


Walaupun nad tak lalui perkahwinan jarak jauh ni, tapi bila nad tinggalkan suami dalam jangka masa yang lama sebab balik kampung, tu pun lepas seminggu dah rasa tak sedap hati. Lagi resah bila suami cakap dia tak sihat. Risau, sampai rasa nak balik terus, tapi kenderaan pulak takda. Macam tu la mr mafia, bila isteri takda dekat sisi. Pasti akan sakit atau demam. Memang kitaorang berdua tak boleh berpisah jauh.

Perkara Dilakukan Sekiranya Lalui Perkahwinan Jarak Jauh

Nad cuba bayangkan, kalau nad hidup macam tu. Walaupun tak lama, tapi nad fikir macam lama je. Jadi kalau nad tinggal dekat kampung, nad akan selalu berhubung dengan mr mafia. Zaman dah berteknologi tinggi, zaman gadget, takkan tak guna sebaik mungkin. Lagila, sekarang whatsup dah boleh buat video, hah!! gunalah yee..walaupun berjauhan, boleh nampak muka juga.

Bila berjauhan, kena tetapkan keyakinan. Yakin dan percaya antara satu sama lain. Biasalah dah jauh kadang kita fikir negatif, jadi jauhkan fikiran negatif tu, sentiasa fikir positif. Selalu bercerita apa yang dilakukan.

Sentiasa berdoa semoga hubungan elok dan urusan dipermudahkan. Melalui fasa perkahwinan PJJ memerlukan banyak kesabaran dan ketabahan diri. Sentiasa melihat sesuatu dari sudut kebaikan dan sentiasa berdoa. Satu senjata yang paling kuat bagi orang yang terpaksa tinggal berjauhan dengan pasangan ialah doa dan sentiasa dekatkan diri pada Allah.


Last sekali, kalau dapat berjumpa, habiskan masa terluang dengan sebaiknya. Lakukan aktiviti bersama supaya ia dapat mengeratkan silaturahim dalam keluarga serta ikatan kasih dalam keluarga dapat dikukuhkan lagi.

Ni la antaranya kalau nad berjauhan dengan suami. Paling lama pun sebulan..huhuhu..Memang orang anggap Kuala Lumpur dengan Klang tak jauh, tapi disebabkan sumber kewangan tak menentu, bila nad dapat balik kampung, nad akan duduk lama, dan suami cari rezeki dekat bandar. Nak ulang alik memang tak cukup. Sebab tu kadang suami kena tinggal, tapi dia paham.

Respek dengan mereka yang lalui perkahwinan jarak jauh ni..fuh..bila jauh gaduh kurang, sayang makin erat..hehhe..



hai assalammualaikum

Cemburu Dengan Anak Sendiri

Pergh tajuk, takleh tahan. Kalau cemburu dengan pakwa atau suami ade perempuan lain boleh la gak. Ni dengan anak pun nak cemburu..hahahha. Nak buat macam mana, sifat cemburu dah memang ada dalam diri manusia. Kalau takde sifat tu, maknanya tak sayang la orang tu. Kan orang cakap, kalau cemburu tandanya sayang..hahaha..


Kalau macam kita, bila dah boleh berfikir, mestila ada benda yang kita gemar kan. Macam tu jugakla, budak dah masuk setahun ke atas. Dah tau berfikir, dah tau mana yang dia suka dan tak suka. Bukan setakat barang mainan dia, tapi orang yang paling rapat dengan dia pun, dia akan pilih mana dia lebih suka ikut.

Anak Perempuan Rapat Dengan Ayah Lebih Berjaya

Biasalah, pernah dengar kan, anak perempuan lebih rapat dengan ayah. Sikit-sikit cari daddy die. Daddy pun layan jela, dah anak dia kan. Yela didikan seorang daddy kan berbeza dengan mommy dia. Bila ada masa terluang, mestila main dengan anak. Lepas tu, bila jumpa kawan, mesti nak bawak anak. Anak pulak jenis memang suka membontoti daddynya je..Kira Fariza ni teman jela daddynya ke mana sahaja.



Bila keluar, terkinja-kinja nak ikut daddy dia. Padahal, mommy dia pun nak keluar juga. Sekarang Fariza dah pandai jalan, semestinya la daddy akan pegang tangan anak..yang ni memnag jeles weiii.hahaha..Dulu bercinta bukan main care lagi pakwa kita ni kat kita, sekarang dia jalan tak hirau kita. Yela dah ade awek baru..Mommy pun jalan sendiri-sendirilaa..


Masa makan pun, boleh pulak dia pergi ke daddy dia. Nak mintak daddy dia suap. Bila mommy nak suapkan dia tak mau. Melainkan waktu tu, daddy dia takda, baru terhegeh-hegeh mintak mommy suapkan..eee..gigit kang.

Cemburu nad pun bukannya cemburu gila-gila..hahaha. Nad sebenarnya suka tengok bila mr mafia dengan Fariza. Nampak keakraban anak dengan daddy. Yela, mr mafia kadang sibuk bekerja, bila ada masa, itu jelah yang ada untuk anak beranak ni bersama. ( eh mommy pun nak bersama tau..bukan masa tutttt je bersama..hahaha)..

Lagipun dengar -dengar macam anak rapat dengan ayah lebih berjaya..hehehe..kalau betul alhamdulillah...hah rapatla nakk..rapatt..

Pernah terbaca, bapa bunuh anak sendiri, kerat anak disebabkan cemburu dengan anak tersebut rapat dengan isteri. Allahuakbar, sampai macam tu sekali. Mungkin isteri dia tak layan langsung isterinya atau..ermm entahla. Biasalah kita ni perempuan, ada je kejenya. Nak.masak, jaga anak, kemas rumah, lipat kain, sidai kain, buat itu ini, lepas tu penat. Kadang tak terlayan suami. Nak taknak suami kena paham tugas isteri. Lagi baik ringankan beban isteri. Kalau sengaja abaikan tu lain ceritala ye dak.

Cemburu manja-manja gitu..


hai assalammualaikum

Baju Pengantin Kembang Bawah Macam Puteri - Ada korang tengok baju pengantin pelakon Amyra Rosli yang telah selamat bernikah dengan Amar Baharin. Cantik sangat weeii. Dah macam puteri. Artis ni kalau lawa, pakai baju pengantin yang direka oleh pereka terkenal seperti Rizman Ruzaini memang cantik.




Rekaan baju pengantin untuk Amyra Rosli yang penuh dengan berlian swarovski dan renda Perancis. Memang cantik, baju pengantin gaun kembang bawah, ditambah dengan kain panjang diilhamkan dalam cerita dongeng. Untung jadi artis popular ni, dapat rasa pakaian yang direka pereka terkenal..huhuhu..kalau kita orang biasa, mau bajet lari. Lainla orang tu orang berada..orang kaya.

Sesekali nak imbas balik time nad kawin..hahaa..Haritu dah cerita pasal bridesmaid, sekarang cerita pasal baju kawin pulak. Sebenarnya tak pernah cerita pasal baju kawin nad dekat blog, waktu tu sibuk betul. Sekarang dah ada anak satu baru nak cerita..hahaa..Takpe, boleh throwback kan.. Tema baju pengantin nad semestinya biru. nad kan memang suka biru. Ingat nak juga kain kembang dibawah, tapi takde, dan nad dapat kembang tak berapa kembang sangatla..hahaha.


Tak ingat apa nama butik pengantin ni, tapi butik ni dekat Batu Caves. Nad pilih butik ni masa dekat Event Kawin yang diadakan di Shah Alam. Biasalah, dulu kalau ade event kawin, orang panggil ape ye, lupa la, selalu tengok orang post, lepas tu date, ajak tunang masa tu. Siapa lagi mr mafia la. Tapi pergi sekali je, tu pun dua bulan lagi kot nak kawin..Pilih punya pilih butik dekat situ, itu yang nad pilih sebba tawaran ok.





Datang kedai dia dekat Batu Caves, pilihla baju yang berkenan di hati. Alhamdulillah, ada baju biru yang berkenan di hati..heehhe. Cuma dia straight pastu kembang sikit je dekat bawah. Tak meleret kainnya.


Satu lagi untuk majlis berinai, nad amik kain songket. Yang ni lawa, sebab kain dia meleret, lepas tu designnya memnag unik..Waktu tu mr mafia pun cakap lawa baju ni.

Saje nak throwback.