Articles by "Kami"
Showing posts with label Kami. Show all posts
hai assalammualaikum

Sebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si mell bagitau lengkap. Berkenaan makanan, harga, apa yang ada masa party. Lepas tu setujula. Oh berkenan makanan, masa tu ada dua pilihan, sama ada nak western atau makanan kampung. Jadi nad pilih untuk western.

Flora Kafe Ampwalk

Ni pertama kali nad datang ke Flora Kafe Ampang ni. Memang decoration tempat ni buat pasangan rasa romantik. Mana taknya, penuh dengan bunga-bungaan. Nama pun Flora kan..hehee. Waktu tu, nad datang dalam pukul 4 petang, tak ramai orang,jadi selesa bagi nad la sebab tak sesak tempat..hehee. Nak sambut harijadi orang tu pun tenang je.

Set Western Sambut Birthday

Hah, makanan yang nad pilih western. Makanan bukan datang sekaligus, tapi satu-satu dia hantar. Macam makanan course pertama, second course, main course, sehinggala ke dessert. Ni menu kitaorang.

Green And Chicken Pasta Salad

Sup. Sup ni macam mushroom sup tapi rasa lain sikit. Yang ni Fariza suka giler

Nasi Goreng Cina, Fish and chip, chicken Grilled, mash potato, biji jagung rebus, black peper sauce

Lepas tu ada bubur kacang tau, tapi nad lupa nak ambil gambar. Anak dah kebosanan, nak keluar la, nak merayau..hahaa. Air pulak, air sirap. Bagi nad, makanan dia ok je. Tapi macam lagi sedap makanan kampung..hahaa. Takpe next time boleh datang sini cuba makanan kampung diaorang. Ni pun dah kenyang..

Untuk makanan kampung diaorang sediakan
- Rojak buah
- Sup
- Nasi putih, lauk asam pedas ikan jenahak, ayam goreng berempah, sambal belacan, ikan masin dan ulam-ulaman serta kailan goreng.
- Bubur manis
- Air Sirap

Kek Disediakan 

Cake Span Coklat dan minuman air sirap

Kek pun diaorang sediakan, bukan nad bawak. Jadi datang sini lenggang kangkung je..hehee.

Suasana di Flora Kafe Ampang

Kalau untukkeluarga,bolehlah buat dekat kawasan ni.

Berbunga-bunga gitu

Depan pintu Flora Kafe
Suasana dan decorationnya memang TIPTOP! Tenang, romantik dan berbunga-bunga gitu kannn...
Memang tempat tu sesuai sangat kalau nak buat birthday party ataupun anniversary...Kalau korang nak sambut sini boleh contact 03-21618010 / 012 20700166 (Mell)

Alamat
Flora Kafe, 
Lot G.08B-1, Ground Floor, The Ampwalk 218,
Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Waktu operasi : 10 pagi - 10.30 malam.





hai assalammualaikum

Baru sempat nak update berkenaan sambut birthday suami haritu. Almaklumla, anak ni memang tak suka kita duduk depan laptop ni. Jadinya, nak update tu terbekanglai sekejap. Birthday suami 12 Februari haritu, dan sambut secara romantik gitu. Ala sekali sekala, kang tahun depan, sambut ala kadar jela..hahahaa.

Pagi tu, bangun tidur je, dia terus cakap " eh macam mana kawan abang boleh tau birthday abang"..dah nampak hint dia bagi tu..hahhaa. Lepas tu dia cakap lagi " kawan abang ingat, tapi isteri abang tak ingat birthday abang "..kau nampak lagi dia cakap. Majuk mengalahkan perempuan..hahaha. Nad buat-buat cakapla, eh ingat birthday abang 14 Februari"..sebab kadang-kadang terkonfius tarikh birthday suami ni..hahaa. Tapi kali ni dah set dah, siap ada perancangan lagi yang di tak tau.

Haritu jugakala nad cakap, " abang pukul 3 siap ye "..terpaksala cakap keluar sebab suami la tukang bawak kereta..hahaa. Mungkin dia tau nak sambut birthday dia, tapi dia tak tau dekat mana, dan rupa nak sambut tu..huhuhu.

Sambut Birthday Suami Di Flora Kafe Ampang

Bila semua orang dah siap, jadi bergerakla ke tempat yang dituju. Nak taknak terpaksa juga tunjuk nama tempat semua. Dah cakap dia tukang bawak kereta. Sampai je sana, tadaaaa..hehhee. Tersenyum dia. Tak sangka dia isterinya sambut birthday dekat Flora Kafe Ampang, siap candle light, siap belon, siap bunga-bunga lagi kau..nah!!!..

Birthday mr mafia

Terharu suami ku..hahaha. Siap cakap jangan susah-susah, ececeh..padahal dalam hati, sukanyaaa..hahaa. Dari raut wajah dia, memang nampak gembira habis. Sebab dia cakap " sebab tu abang pilih sayang, sayang ada keistimewaannya"..ceh kembang semangkuk jap..hahaa. Hilang merajuk dia. Suami cakap lagi, dalam banyak-banyak perempuan dia kenal dulu, dulula sebelum kawin, takde orang sambut birthday dia macam ni..hahaaa. Nad ni mampu buat ni la, nak bagi hadiah, suami kita ni memilih sikit. Susah, jadinya nah, buat macam ni je. Nasibla dia suka.

Terharu katanya

I will make you happy, walaupun kadngkala bercakaran mulut..hahaa

Decoration romantik

Memang dekat sini, korang kalau dah booking, diaorang memang dah siap hias semua, termasuk sekali dengan makanan dan kek. Datang je sini, semua dah siap sedia..heheee. Datang sini, sebut je nama, sebab dah booking kan, nanti dia tunjuk tempat. Tinggal duduk, tinggal tunggu makanan sampai. Makanan ada dua pilihan, sama ada nak makanan melayu atau western, tapi nad pilih western masa tu. Nak tau makanan apa, nanti nad update entry lain. Ni nak tunjuk gambar je..kihkihkih.

Comel tak..

I am a rabbit

Dengan tempat anak sekali dihiasnya..hehee. Dekat sini memang macam-macam prop ada. Mula-mula diaorang yang bagi prop tu, tapi lepas tu boleh je nak pakai yang lain ambil sendiri dekat meja depan kaunter bayaran. Tapi jangan rosakkan sudah..

My Pari-pari

Comel dak anak kita. Pari-pari gendut Fariza.

Dialah suamiku

Walaupun ada anak romantik kene ada

Queen control..eh..no..no

Potong kek

Ya, its your birthday

I sentiasa cantik..hahaa

Happy Family

Masa ni pun ada jurugambar ambil gambar kitaorang sambut birthday. Fuh..memang dilayan habis. Gambar tu ditag dekat facebook Flora kafe II. So tak perlu risau..kihkihkih. Korang boleh layan gambar ni.

Dekat sini macam-macam boleh buat, sambut birthday, sambut perkahwinan ke, sambut apa-apa yang disambut. Pastikan booking dahulu. Kalau korang nak booking boleh contact no 03-21618010 / 012 2070166 (Mell)

Aku yang terlebih excited

Flora Kafe Ampwalk Ampang

Terima kasih Flora Kafe Ampwalk sebab berjaya buat kejutan untuk suami kita..hehee..



hai assalammualaikum

Perkahwinan Jarak Jauh Yang Mencabar

Nad terfikir macam mana diaorang lalui perkahwinan jarak jauh ni. Ada sesetengah kawan nad, terpaksa lalui perkahwinan jarak jauh ni atas urusan kerja, atau belajar. Namun, ia bukan sesuatu yang mustahil untuk mempertahankan hubungan tersebut.


Walaupun nad tak lalui perkahwinan jarak jauh ni, tapi bila nad tinggalkan suami dalam jangka masa yang lama sebab balik kampung, tu pun lepas seminggu dah rasa tak sedap hati. Lagi resah bila suami cakap dia tak sihat. Risau, sampai rasa nak balik terus, tapi kenderaan pulak takda. Macam tu la mr mafia, bila isteri takda dekat sisi. Pasti akan sakit atau demam. Memang kitaorang berdua tak boleh berpisah jauh.

Perkara Dilakukan Sekiranya Lalui Perkahwinan Jarak Jauh

Nad cuba bayangkan, kalau nad hidup macam tu. Walaupun tak lama, tapi nad fikir macam lama je. Jadi kalau nad tinggal dekat kampung, nad akan selalu berhubung dengan mr mafia. Zaman dah berteknologi tinggi, zaman gadget, takkan tak guna sebaik mungkin. Lagila, sekarang whatsup dah boleh buat video, hah!! gunalah yee..walaupun berjauhan, boleh nampak muka juga.

Bila berjauhan, kena tetapkan keyakinan. Yakin dan percaya antara satu sama lain. Biasalah dah jauh kadang kita fikir negatif, jadi jauhkan fikiran negatif tu, sentiasa fikir positif. Selalu bercerita apa yang dilakukan.

Sentiasa berdoa semoga hubungan elok dan urusan dipermudahkan. Melalui fasa perkahwinan PJJ memerlukan banyak kesabaran dan ketabahan diri. Sentiasa melihat sesuatu dari sudut kebaikan dan sentiasa berdoa. Satu senjata yang paling kuat bagi orang yang terpaksa tinggal berjauhan dengan pasangan ialah doa dan sentiasa dekatkan diri pada Allah.


Last sekali, kalau dapat berjumpa, habiskan masa terluang dengan sebaiknya. Lakukan aktiviti bersama supaya ia dapat mengeratkan silaturahim dalam keluarga serta ikatan kasih dalam keluarga dapat dikukuhkan lagi.

Ni la antaranya kalau nad berjauhan dengan suami. Paling lama pun sebulan..huhuhu..Memang orang anggap Kuala Lumpur dengan Klang tak jauh, tapi disebabkan sumber kewangan tak menentu, bila nad dapat balik kampung, nad akan duduk lama, dan suami cari rezeki dekat bandar. Nak ulang alik memang tak cukup. Sebab tu kadang suami kena tinggal, tapi dia paham.

Respek dengan mereka yang lalui perkahwinan jarak jauh ni..fuh..bila jauh gaduh kurang, sayang makin erat..hehhe..



hai assalammualaikum

Cemburu Dengan Anak Sendiri

Pergh tajuk, takleh tahan. Kalau cemburu dengan pakwa atau suami ade perempuan lain boleh la gak. Ni dengan anak pun nak cemburu..hahahha. Nak buat macam mana, sifat cemburu dah memang ada dalam diri manusia. Kalau takde sifat tu, maknanya tak sayang la orang tu. Kan orang cakap, kalau cemburu tandanya sayang..hahaha..


Kalau macam kita, bila dah boleh berfikir, mestila ada benda yang kita gemar kan. Macam tu jugakla, budak dah masuk setahun ke atas. Dah tau berfikir, dah tau mana yang dia suka dan tak suka. Bukan setakat barang mainan dia, tapi orang yang paling rapat dengan dia pun, dia akan pilih mana dia lebih suka ikut.

Anak Perempuan Rapat Dengan Ayah Lebih Berjaya

Biasalah, pernah dengar kan, anak perempuan lebih rapat dengan ayah. Sikit-sikit cari daddy die. Daddy pun layan jela, dah anak dia kan. Yela didikan seorang daddy kan berbeza dengan mommy dia. Bila ada masa terluang, mestila main dengan anak. Lepas tu, bila jumpa kawan, mesti nak bawak anak. Anak pulak jenis memang suka membontoti daddynya je..Kira Fariza ni teman jela daddynya ke mana sahaja.



Bila keluar, terkinja-kinja nak ikut daddy dia. Padahal, mommy dia pun nak keluar juga. Sekarang Fariza dah pandai jalan, semestinya la daddy akan pegang tangan anak..yang ni memnag jeles weiii.hahaha..Dulu bercinta bukan main care lagi pakwa kita ni kat kita, sekarang dia jalan tak hirau kita. Yela dah ade awek baru..Mommy pun jalan sendiri-sendirilaa..


Masa makan pun, boleh pulak dia pergi ke daddy dia. Nak mintak daddy dia suap. Bila mommy nak suapkan dia tak mau. Melainkan waktu tu, daddy dia takda, baru terhegeh-hegeh mintak mommy suapkan..eee..gigit kang.

Cemburu nad pun bukannya cemburu gila-gila..hahaha. Nad sebenarnya suka tengok bila mr mafia dengan Fariza. Nampak keakraban anak dengan daddy. Yela, mr mafia kadang sibuk bekerja, bila ada masa, itu jelah yang ada untuk anak beranak ni bersama. ( eh mommy pun nak bersama tau..bukan masa tutttt je bersama..hahaha)..

Lagipun dengar -dengar macam anak rapat dengan ayah lebih berjaya..hehehe..kalau betul alhamdulillah...hah rapatla nakk..rapatt..

Pernah terbaca, bapa bunuh anak sendiri, kerat anak disebabkan cemburu dengan anak tersebut rapat dengan isteri. Allahuakbar, sampai macam tu sekali. Mungkin isteri dia tak layan langsung isterinya atau..ermm entahla. Biasalah kita ni perempuan, ada je kejenya. Nak.masak, jaga anak, kemas rumah, lipat kain, sidai kain, buat itu ini, lepas tu penat. Kadang tak terlayan suami. Nak taknak suami kena paham tugas isteri. Lagi baik ringankan beban isteri. Kalau sengaja abaikan tu lain ceritala ye dak.

Cemburu manja-manja gitu..


hai assalammualaikum

Baju Pengantin Kembang Bawah Macam Puteri - Ada korang tengok baju pengantin pelakon Amyra Rosli yang telah selamat bernikah dengan Amar Baharin. Cantik sangat weeii. Dah macam puteri. Artis ni kalau lawa, pakai baju pengantin yang direka oleh pereka terkenal seperti Rizman Ruzaini memang cantik.




Rekaan baju pengantin untuk Amyra Rosli yang penuh dengan berlian swarovski dan renda Perancis. Memang cantik, baju pengantin gaun kembang bawah, ditambah dengan kain panjang diilhamkan dalam cerita dongeng. Untung jadi artis popular ni, dapat rasa pakaian yang direka pereka terkenal..huhuhu..kalau kita orang biasa, mau bajet lari. Lainla orang tu orang berada..orang kaya.

Sesekali nak imbas balik time nad kawin..hahaa..Haritu dah cerita pasal bridesmaid, sekarang cerita pasal baju kawin pulak. Sebenarnya tak pernah cerita pasal baju kawin nad dekat blog, waktu tu sibuk betul. Sekarang dah ada anak satu baru nak cerita..hahaa..Takpe, boleh throwback kan.. Tema baju pengantin nad semestinya biru. nad kan memang suka biru. Ingat nak juga kain kembang dibawah, tapi takde, dan nad dapat kembang tak berapa kembang sangatla..hahaha.


Tak ingat apa nama butik pengantin ni, tapi butik ni dekat Batu Caves. Nad pilih butik ni masa dekat Event Kawin yang diadakan di Shah Alam. Biasalah, dulu kalau ade event kawin, orang panggil ape ye, lupa la, selalu tengok orang post, lepas tu date, ajak tunang masa tu. Siapa lagi mr mafia la. Tapi pergi sekali je, tu pun dua bulan lagi kot nak kawin..Pilih punya pilih butik dekat situ, itu yang nad pilih sebba tawaran ok.





Datang kedai dia dekat Batu Caves, pilihla baju yang berkenan di hati. Alhamdulillah, ada baju biru yang berkenan di hati..heehhe. Cuma dia straight pastu kembang sikit je dekat bawah. Tak meleret kainnya.


Satu lagi untuk majlis berinai, nad amik kain songket. Yang ni lawa, sebab kain dia meleret, lepas tu designnya memnag unik..Waktu tu mr mafia pun cakap lawa baju ni.

Saje nak throwback.


hai assalammualaikum

Melihat Pemandangan Kuala Lumpur Di Bukit Ampang - Dah lama nak pergi tempat ni, dari sebelum kawin lagi. Tapi tak sampai-sampai. Ingat dah kawin, dapat orang KL ni dapatla pergi, tapi tak dapat juga. Bila dapat jenis lelaki yang tak suka tempat sesak dan kesibukan orang ramai, redha jela. Disebabkan mr mafia tau tempat tu macam mana, dia taknak pergi, tapi yang kesiannya, nad la, teringin nak pergi tak dapat-dapat. Sampaila dah ada anak ni, cukup setahun baru dapat jejak Bukit Ampang ni. Kesian tak..kesian tak..huhuhu.



Banyak tempat lain juga nad nak pergi dekat Kuala Lumpur ni tapi ni salah satu tempat nak pergi sangat. Sebab nak tengok pemandangan Kuala Lumpur. Lagi canik bila dapat tengok sunset. Tapi masa nad pergi ni hujan, jadi tak berapa cantik sunset. Masa nad pergi waktu petang. Lepas hujan. Sejuk betul, sebab atas bukit. Dapatla rasa angin tu kuat betul..Terasa la macam dekat Genting..hehee.

Bukit Ampang Melihat Panorama Kuala Lumpur

Jalan Bukit ampang yang menuju ke Hulu Langat memang tidak asing. Lokasi ini menjadi tumpuan menikmati pemandangan panorama indah Kota Kuala Lumpur sambil menikmati makanan di situ. Jangan risau, ade macam-macan gerai yang jual pelbagai makanan.

Start waktu petang, memang dah banyak kereta parking, berkumpul dekat situ. Masa nad sampai, dah ramai orang. Nad sampai dalam 6.30 petang, gerai bahagian atas pun dah penuh. Masa tu ada lagi gerai baru nak buka, gerai bahagian bawah. Bukit Ampang ni, orang akan lepak sampai ke malam. Sebab bila malam suasana lagi lawa.


Jika berkunjung kesini parking juga susah kerana jika paling dekat dengan gerai dah penuh kereta parking. jadi kalau datang lewat dan org sudah ramai kena la parking jauh sikit. Masa ni nad balik awal, lepak sekejap je, sebab budak kecik Fariza ni. Tapi masa datang ni dapatla parking betul2 tengah2. View pun cantik. Tak makan pun sebab baru lepas makan..hahaha..

Tempat ni memang menarik. Akhirnya dapatla lepak sini..hehee.
hai assalammualaikum

Penat Sangat Agaknya Sampai Tersalah Tarikh - Dari haritu nad cakap dengan mr mafia," 27.10.2016 Fariza pergi check up tau"..Beria ni, sungguh cakap tarikh tu. rasa dah tengok banyak kali dekat buku Fariza.Check up kali ni untuk setahun sekali dengan cucuk.


Last Fariza checkup bulan 7. Jadi bulan 8 dengan bulan 9 tak checkup. Nurse cakap check up terus untuk setahun. Ntah kenapa harini boleh tersalah tengok pulak. Dan pagi tadi, nad tengok balik dekat buku tu, bukan main terkejut lagi nad, rupanya tarikh salah. Sepatutnya checkup Fariza 24.10.2016. Nad tersalah tengok yang 27.7 tu..hahaha

Sampai klinik, cakapla macam tu, tapi terpaksa tukar appoinment jadi 2.11.2016..haish..Nad ni kalau bab cucuk Fariza memnag malas lambat-lambat. tapi salah nad juga. Dahla kena kejtkan Fariza pagi-pagi. paham-paham jela budak kecik kalau dikejutkan, mengamuk. Tapi lepas tu diamla bila naik kereta.


Lepas selesai, terus balik dan sarapan. Ayoyo..balik sampai rumah, Fariza sambung tido..hahaa. Sekali dengan nad..kihkih..Macam tu la, penat sangat kot nad. Buat macam-macam dekat rumah. Kemas, jaga anak, kurang tidur, kerja blog. Memang tak terkejar. Tapi takpela. Harap sampai 2 November nanti Fariza sihat je. Boleh dah cucuk setahun.
hai assalammualaikum

Suamiku Photographer - Banyak sangat dah drama tajuk macam-macam, tajuk entry nad pun nak buat macam drama..hahaha. Tapi nad punya cerita realiti punya, bukan drama semata..hehee. Nadia dan Mr mafia berkenalan di media sosial. Perkenalan ni pada mulanya hanya kawan semata. Bila mana pada masa tu, nadia sudah berpunya. Sampai satu masa, nadia akhirnya telah putus dengan kekasih hatinya dan dia keseorangan. Sehinggalah Mr mafia cuba mencuri hatinya..( hahahha..aku yang taip aku yang gelak).


Setelah Mr mafia berjaya mengayat Nadia, akhirnya Nadia mula jatuh hati kepadanya. Mempersoalkan berkenaan umur, memang jauh beza, Mr mafia otai, Nadia muda remaja..hahaa. Halangan tetap ada, namun akhirnya hubungan direstui. Dan akhirnya bersatu dan dikurniakan seorang anak..gituu..Cerita berkenalan nad pernah cerita details dekat SINI. Masa tu pulak dia dah memang ada kamera dslr.

Kenapa nad memilih bersuamikan photographer? Semestinya, nad ni suka bergambar, dan dalam fikiran, semestinya bila dapat suami jurugambar ni, setiap kenangan kau akan diabadikan dalam gambar..haaha. Tapi selalunya kita fikir macam tu, jadinya lain..hahahaha. Bukan tak ambil gambar, dia ambil tapi bukan setiap moment. Kerja dia pun memang photographer interior designer, event, dan ketelitian bila mangambil gambar, mengedit tu terlalu fokus kepada kerja. Takut bila campur dengan peribadi, lambat siap kerja. Akhirnya guna phone jela ambil gambar, tapi guna phone pun cantik..hehee.

Mencari rezeki dengan kamera


Dengan kamera la dia mencari rezeki untuk kami sekeluarga. Nampak je kerja photographer ni macam masyuk, mewah, tapi sebenarnya tidak. Dan bukan senang, yela, pertama sekali kena amik gamabr bawah terik matahari, melainkan event di dalam bangunan dan beraircond. Kedua perlu memilih gambar mana yang lawa. Dari beribu kau pilih ratus je, jenuh juga mata ni weii.. Ketiga semestinya edit. Macam Mr mafia, dia edit teliti, jadi satu gamabr kadang ambil masa berjam. Kadang sampai ke pagi dia buat..fuh jenuhh. sebab tu kadang nad tak kacau dia.

Sebab tu kadang income photographer ni  sebenarnya sikit je. Tapi nak bagi kepuasan kepada pelanggan, diaorang buat yang terbaik. Mulanya, memang geram juga sebab asyik kerja je, boring tak keluar, tapi lama-lama paham. Biasalah orang muda cepat memberonak..kihkih. Tapi bila dah semakin matang. dah paham situasi, sikit-sikit berubah.

Doa untuk suami


Ya Allah, berikanlah suamiku kemudahan rezekinya, jika letaknya masih jauh dekatkanlah. Jika masih ada dilangit turunkanlah untuknya. Jika didasar bumi hanya engkau saja yang mampu mengeluarkannya.

Ya Allah berkatilah rezeki yang diperoleh suamiku agar membawa kebaikan bagi kami sekeluarga di dunia dan di akhirat. Amin.




hai assalammualaikum

5 Kelebihan Suami Isteri Tidur Berpelukan - Bila dah ada suami ni, setiap malam, mestila tidur dengan suami kan. kalau sebelum kawin, benda yang dipeluk sama ada bantal peluk atau teddy bear..hehe. Lepas dah ade pasangan ni, mestila pasangan yang dipeluk kan. Bila dapat peluk pasangan yang sah ni, memang menenangkan jiwa, lagi-lagi kalau dibelai..ooopsss ni untuk orang yang berkahwin je tau..hahaa. Tup-tup kau tengah marah ke, lepas tu mesti tak boleh marah lama-lama, sebab rindu dengan pelukan. Bagi pelukan pun marah boleh reda..fuhh hebatnya pelukan kan. Peluk  suami atau isteri ni setiap hari banyak kebaikannya.


Kelebihan Suami Isteri Tidur Berpelukan Setiap Hari 

Pasangan suami-isteri yang selalu memeluk antara satu sama lain dapat menenangkan saraf tubuh kita, sehingga hidupnya lebih panjang umur. Buka tu sahaja, ada banyak kelebihan tidur berpelukan suami isteri ni, antaranya:

1.Cegah Stress

Ketika tidur dengan seseorang yang anda cintai, boleh membantu meringankan fikiran dan mengurangkan tahap stres. Apalagi kalau akhirnya anda pelukan dan bercinta, manfaatnya boleh lebih dari itu.

2.Tidur Nyenyak

Jika anda menderita gangguan tidur, mintalah pasangan memeluk semasa tidur. Ilmu membuktikan, tidur dengan seseorang secara automatik membantu anda menyingkirkan masalah seperti insomnia.

3.Bagus Untuk Jantung
Tidur di samping pasangan juga baik untuk kesihatan jantung anda. Oleh itu, rasa aman dan kehangatan menyebabkan jantung untuk mengalahkan pada kelajuan normal, sehingga tidak menyebabkan ketegangan pada jantung anda.

4.Bangun Penuh Tenaga

Kebahagiaan tiada habisnya saat bangun tidur, anda tetap melihat pasangan tetap di samping. Bahkan, para ahli mendakwa, anda bakal merasakan tenaga positif yang berlimpah dan semangat bekerja.

5.Panjang Umur

Sebuah ilmu pengetahuan menunjukkan, seseorang yang berehat di samping pasangan yang dicintainya dapat membuat otak, jantung, dan organ lain bekerja santai. Akhirnya, tanpa disedari kelonggaran ini meningkatkan umur anda.

Salah satu bestnya kawin..hahahha..sejak ada anak, anak pulak dok tengah, tapi pastikan dia tidur lena, lari dekat suami pulak..hahaa..

hai assalammualaikum

Nadia Johari Di Nona TV3 Dalam Segmen Cantik - Ni la pertama kali tengok wajah sendiri dalam TV. Pukul 2 petang dah terduduk depan TV, nak tengok Rancangan Nona. Satu-satu segmen keluar. Satu-satu cerita keluar, menunggu penuh debar bila segmen kita nak keluar ni. Betul ke ada ni?? Wartawan tu cakap Ahad ni??? Tunggu lagi, dan akhirnya, segmen last, iaitu Segmen Cantik, baru keluar kita punya cerita..hahaha..


Bila pengacara tu sebut bab makanan. " bercakap mengenai makanan, secara umumnya kalau seseorang tu kuat makan, tubuh badanya akan lebih cepat berisi, macam yana la kalau tak jaga pemakanan berat badan mesti naik. Tapi ada juga sesetengah orang walaupun makan banyak tapi berat badannya tak naik-naik. Malah masih kekal kurus kering"...hahaha part dia cakap kurus kering tu nad dah tergelak dah..Ramai je orang cakap nad kurus kering, jerangkung, papanla..hahaha..tapi nad tak amik kisah pun.. Sebab badan yang kurus ni ka berpeluang masuk dalam televisyen, TV3 lagi tu..



Yup, nad kalau makan, memang banyak macam ni. Tapi mesti lengkapla, kalau makan nasi mesti ada sayur, ikan atau ayam. Kadang tambah ulaman, atau makanan sampingan lain. Kadang lepas makan, nad suka cari dessert pulak. Kadang tu petang-petang makan kuih. Malam memang makan nasi berlauk juga. Lepas tu nad jenis tengah malam makan-makanan ringan macam coklat. Tak pun makan roti dengan jem coklat..hah!!! Macan tu sekali..hahaha. Mungkin disebabkan nad menyusukan Fariza, jadinya nak makan je. Lagi dengan nad penat, rehat tak cukup.

Tapi sebenarnya dari sekolah lagi berat badan maintain 40kg ke bawah. Sampai la dah kawin dan dah ada anak..hehehe.. Masa pregnant pun cecah sampai 50kg ke atas kot tapi tak sampai 60kg..eh ntahla tak ingat..kene tengok.balik buku pink tu..hehehe..


Kalau makanan dah sedap, memangla kita makan je..hahaha..sampai nampak macam gelojoh kau..kahkahakah!!!


Part paling comel, anak perempuan kita ni sorang ni..hehhee..boleh pulak mulut dia terkumat kamit..kuat makan macam mommynya..hehehe


Time tu nad berpeluang jumpa pakar pemakanan Mrs Boh di KPJ Damansara. Banyak jugakla nasihat yang dia bagi cara untuk naikkan berat badan Antaranya
- makan dua jam sekali.
- minum air milkshake
- tukar cara pemakanan contohnya amik buahan dan yogurt selepas makan nasi tu.
- bersenam
- jumpa doktor buat ujian darah untuk melihat hemoglobin

Tu la antaranya cara nak naikkan berat badan. Mungkin nad kena praktikkan juga. Kena buat satu entry ni..hehehe..


Siaran penuh nad dalam Nona TV3. Siapa yang tak tengok lagi boleh tengok ni..













Macam tu la pengalaman nad masuk tv. Tengok muka sendiri, dengan keluarga. Bukan sahaja keluarga, malah, saudara dan sahabat sekolah, sahabat blogger tengok. Terima kasih korang yang tag dan tonton nad dalam Nona TV3. Ada yang sanggup tengok semata nak tengok nad. Allah terharu sangat. Terima kasih terus support kita. Terus support blog kita. Semoga kita dimurahkan rezeki selalu. Amin. Kita amik ye gambar korang ni..hehee