Articles by "Review"
Showing posts with label Review. Show all posts
hai assalammualaikum

Lazz Susu Kambing Untuk Ibu Hamil

Lazz Susu Kambing, Untuk Ibu Mengandung

Lazz Susu Kambing, Pilihan Nad Ketika Hamil - Hah!!, bila nad tau nad hamil je, terus terfikir nak minum susu. Yela, minum susu ketika hamil kan bagus, untuk kesihatan ibu dan anak. Tapi nad terfikir, susu apa yang bagus agaknya??. Susu apa yang boleh ngam dengan tekak nad masa mengandung ni. Selalu juga tengok iklan Lazz susu kambing. Terngiang-ngiang lagu dia " Lazz Susu kambinggggggg "...gitu. Pernah nampak kawan-kawan minum. Macam sedap. Apa lagi, nad pun dapatkan Lazz Susu Kambing.

Lazz Susu Kambing Pelbgaai Perisa

Memang sedap Lazz Susu Kambing ni

Lazz Susu Kambing Memang Sedap!!

Bestnya, Lazz Susu Kambing ni ada pelbagai perisa.  Macam nad, ada tiga perisa yang nad cuba iaitu Lazz Susu Kambing Asli, Lazz Kurma ( Susu Kambing Kurma ) dan LazzChoco ( Susu Kambing Kurma Perisa Coklat ). Masa dapat je, terus nad cuba. Weii serius,sedap sangat Lazz Susu Kambing ni. Pernah minum susu kambing satu jenama ni, memang tak boleh masuk tekak, rasa nak muntah dan pening je bila minum tapi Lazz Susu Kambing ni, memang tak hanyir, tak hamis bau kambing langsung walaupun ia 100% susu kambing organik. Tak rasa nak muntah pun. Rasa dia, sedap-sedap lemak manis, creamy macam tu. Korang yang tekak anti susu kambing, mesti boleh minum susu ni. Serius!!, rasa nak lagi dan lagi...hahaa. Tapi kenala ikut yang disarankan.

Banyak khasiat Amalkan Susu Kambing

Lazz Susu Kambing Banyak Khasiat!!

Semua orang tau, banyak khasiat susu kambing untuk mereka yang hamil, antaranya
- Mengelakkan sembelit
- Menaikkan HB dan membantu mencegah anemia
- Menghilangkan loya dan pedih ulu hati,
- Memberikan tenaga dan badan akan rasa ringan,
- Kaya asid folic dan tinggi kalsium, malah membantu perkembangan minda dan tulang bayi dalam kandungan.
- Nutrien sempurna untuk bayi
- PALING popular ialah utk mmbantu mengurangkan risiko bayi terkena kuning berpanjangan.

Kalau barcakap bab anak kuning ni, memang tension kan. Teringat masa Fariza kena kuning, terpaksa ulang alik klinik, ambil darah anak. Orang pesan minum susu kambing dan susukan anak untuk turunkan kuning anak tu. Jadi kita ikhtiar dari kita mengandung. Biar masa lahir, harap-harap anak nad nanti tak kena kuning.

Lepas minum Lazz Susu Kambing ni, badan nad pun segar, sihat dan bertenaga. Nad amalkan minum susu ni sejak kandungan masuk 3 bulan lagi sampai sekarang. Sebab tu boleh buat kerja macam-macam lagi. Masih kuat lagi. Jaga anak lagi..hahaa. Memang kadang letih gak, tapi takdela tak bermaya langsung.

Mudah dan senang nak minum

Cara Pengambilan Lazz Susu Kambing

Bila dah ada banyak perisa ni, nak minum pun mudah. Tak perlu la nak buat sendiri, rendam semalaman, lepastu blend lagi. Aduh!!, leceh..Dengan Lazz Susu Kambing, hanya buka, ambik beberapa scoop susu, bancuh dan minum. Senang!!..Macam nad, tuang 3 scoop susu dan tuang dengan air suam. Elakkan guna air panas yang mendidih, taknak khasiat susu hilang. Jadi bancuh dengan air suam atau boleh diminum sejuk..Hah!!, Lazzchoco tu diminum sejuk memang sedappp..

Semua Orang Boleh Minum Lazz Susu Kambing

Kalau korang nak tau, Lazz Susu Kambing ni, boleh diambil semua peringkat umur bukan setakat ibu mengandung, malah anak-anak dari usia 1 tahun, orang tua, orang muda, lelaki, perempuan yang belajar, yang bekerja, eh semua kategorilah sangat bagus minum dan amalkan susu kambing ni.

Fariza suka minum Lazz Susu Kambig Choco

Jadi, nad pun bagi Fariza rasa. Susu kambing memang bagus untuk anak kita. Macam Fariza, lepas dia putus susu, nad ada bagi dia minum susu tepung coklat, sebab dia suka perisa coklat. Tapi lepas nad survey Lazz Susu Kambing, boleh diminum untuk kanak-kanak, nad pun cuba bagi Lazz Susu Kambing Choco dekat dia. LazzChoco ni gabungan " Goat + Malt " susu kambing pertama di Malaysia menghasilkan minuman Malt Coklat ditambah Ekstrak Kurma. Mula-mula, nad takut juga, takut dia tak suka. Tapi, syukur, dia minum sampai habis..hehehe. Bagi 1 scoop untuk 2 atau 3 oz dah memadai. Rasa dia pun coklat manis creamy gitu. Tapi manis bukan membahayakan.

Lazz Susu kambing ni pun tanpa bahan pewarna, untuk Lazz Susu Kambing Asli pula tiada gula tambahan, yang mana memang bagusla bagi dekat anak kerana mudah dicernakan dan anak cepat kenyang serta mendapat khasiat optimum untuk tumbesaran. Penghasilan Lazz Susu Kambing menggunakn bahan yang tidak diubah secara genetik atau dicampur dengan bahan kimia menjadikannya lebih berkualiti. Sebagai mak, memang nak yang terbaik untuk anak dia la kan, jadi kena la cari susu yang hampir kepada susu ibu dan banyak khasiatnya. Fariza sekarang pun amalkan minum Lazz Susu Kambing..ehhee.

Untuk Ibu berpantang dan menyusu Lazz Susu Kambing sangat tinggi zat besi bagi membantu pulihkan tenaga selepas bersalin dan dapat mencantikkan kulit.  Bagi pelajar pula sesuai amalkan Lazz Susu Kambing kerana ada vitamin A, B1 dan B2 bagi membantu menajamkan ingatan dan fokus semasa proses pembelajaran dan orang dewasa dan warga emas boleh mencegah osteoprosis, rendah kolesterol dan jantung sihat bila minum Lazz Susu Kambing.

Tak lupa juga bagi mereka yang dah berkahwin , dan ingin memiliki anak. Boleh cuba minum susu Lazz Susu Kambing. Kita kena berusaha dan mencuba. Ramai juga testimoni mereka yang dah berjaya, korang boleh cek website Lazz Susu Kambing ni. Lazz Susu Kambing ni, ada set-set dia, seperti Set Set Mak Buyung , Set Sejoli , Set Ibu Gembira, Set Lala A+, Set Caffein, dan Set Diet..Nampak tak semua set ada, ikut korang la mana nak..hehee.

Lazz Cafe

Hah!!!, ni kali pertama nad nampak susu kambing cafe tau. Huishh, siapa yang addict dengan coffee tu, bolehla minum Lazz Cafe ni. Takdelah memudaratkan tubuh badan korang. Aroma dia memang sedap. Macam coffee latin gitu..menyegarkan  bila minum.

Amalkan minum Lazz Susu Kambing..Terbaikk!!

Bagus kan Lazz Susu Kambing ni. Dah la untuk semua peringkat usia boleh ambil, banyak khasiat pula. Memang nad sarankan, korang amalkan minum Lazz Susu Kambing ni. Boleh terjah
Website : www.lazzsusukambing.com
Facebook : LAZZ Susu Kambing
Instagram : LAZZ Susu Kambing HQ
Tel : 013-3083354 | 018-2777290




hai assalammualaikum


Rambut Lebat, Tebal Dan Sihat Dengan HairMax+ - Rambut gugur, semakin nipis, ermm tak yah cakapla, memang nad dah alaminya..huhu..sedih..tengok rambut dah jarang dan hampir botak.
Dari sebelum kawin lagi dah start rambut gugur. Setiap kali shampoo atau sikat adala beberapa helai rambut akan ada. Lepas kawin dan dah ada anak makin teruk pulak. Best kan kalau rambut lebat, sihat dan tebal lagi. Siapa yang tidak mahu memiliki rambut lebat yang senang untuk digayakan untuk apa-apa style rambut yang kita mahu. Nad ada ternampak satu produk ni, tengok testimoni pun best. Jadi terasa la nak mencubanya. Hanya dua barang sahaja dapat membantu mengembalikan rambut yang sangat menawan.


HairMax+ Serum Dan Tonic Melebatkan Rambut

Masalah rambut gugur atau rambut nipis semestinya satu masalah besar bagi ramai orang tidak kira lelaki atau wanita. Ianya berpunca daripada faktor pemakanan yang tidak betul, cara penjagaan rambut yang salah,cuaca yang tidak menentu, stres dan banyak lagi.Kadang kala ianya buatkan lagi tekanan pada diri apabila melihat keadaan rambut yang gugur teruk dan menipis. Tapi masalah ni boleh selesai dengan HairMax+ Serum dan Tonic.

HairMax + Malaysia telah diasaskan oleh Dato 'Foo Mei Yen dan Sean Phan pada Disember 2016. Mereka telah mengeluarkan produk penyelesaian penjagaan rambut kepada mereka yang mengalami masalah rambut, seperti rambut gugur, rambut nipis, dan lain-lain lagi yang mudah digunakan dan berkesan pada harga yang berpatutan.

HairMax+ ni ada banyak produk antaranya :
- Hair Max+ Hair Growth Tonic ( Strong Formula )
- HairMax+ Hair Growth Tonic ( Medium Formula )
- HairMax+ Anti Hairfall Serum
- HairMax+ Anti HAirfall Shampoo
- HairMax+ Anti Hairfall Conditioner

Tapi nad guna dua barang je iaitu HairMax+ Hair Growth Tonic ( Strong Formula ) dan HairMax+ Anti Hairfall Serum.


HairMax+ Hair Growth Tonic membantu mengaktifkan semula folikel rambut yang tidak aktif. Sesuai digunakan untuk mereka yang mengalami rambut nipis dan botak. Ia datang dalam botol 150ml. Sangat mudah digunakan dengan hanya menyembur pada kulit kepala 1 hingga 2 kali sehari. Ramuannya dibuat dari 100% bahan semulajadi tanpa pengawet. Nak lagi best, disyorkan untuk menyimpannya di dalam peti sejuk, supaya terasa segar bila menyembur di kepala. Macam nad, lepas mandi, nad akan sembur di kulit kepala semalaman. Memang segar kepala ni.


Lagi satu produk ialah Serum. HairMax+ Anti Hairfall Serum adalah formula unik yang mengandungi campuran kompleks 6 bahan semulajadi yang dibuktikan untuk membantu rambut anda kelihatan lebih panjang, lebih tebal dan lebih kenyal dalam penggunaan 4 minggu pertama. Serum ini mampu mengurangkan penurunan rambut sebanyak 90%, menghentikan DHT hormon di kawasan kulit kepala, mengaktifkan semula folikel rambut yang tidak aktif, mempercepat pertumbuhan rambut, melembutkan folikel rambut, menguatkan akar rambut, yang digunakan untuk penipisan dan botak.

Didatangkan dalam botol berbentuk pump 30ml dan sangat jernih kerana bahan di dalamnya ialah minyak gooseberries liar yang membantu untuk mengaktifkan dan meningkatkan ketumpatan rambut. Cara memakai serum ni hanya picit sedikit dalam 1 atau 2 picit, jangan terlalu banyak sebab serum ini sangat berminyak.

Testimoni sendiri
Nad dah pakai dua minggu, memnag best, rambut pun ada tumbuh sikit. Pakai selalu ni boleh lebat ni..hehee. Nad pakaikan dekat suami nad juga. Paham-paham jela dia..makin berusia, rambut takda..hehee..Kot nanti nad tunjuk dekat korang ye..Kesan penggunaan pakai HairMax+ Tonic dan Serum ni selalunya nanpak hasil dalam dua minggu ikut kekerapan kita guna dan rambut kita. JAdi kena rajinkan diri. Benda senang je kan. Urut dan spray.



Diksaun 10 % Untuk Pembaca Blog Miszrockers

Korang kalau berminat nak beli, hah ni masanya, sebab ada diskaun 10% yang nad nak bagi dekat korang. Korang boleh guna promo code " Miszrockersblogspot10 " semasa membuat pembelian. Promo Code ni hanya boleh digunakan melalui pembelian di facebook 'HairMax + Seremban' atau whatsapp 0123649931 ye..ehhe

Nak tau lebih lanjut pasal HairMax+ boleh layari:
Website: https://hairmaxplus.com
Facebook: https://www.facebook.com/HairMaxPlusSeremban/
Instagram: https://www.instagram.com/hairmaxplus_malaysia/




hai assalammualaikum

Peluang Menangi Hadiah Produa Axia Sempena Kempen FPX & WIN - Siapa suka shopping online, kita geng..ehhee. Nad memang gemar shoping online, sebab mudah dan senang. Setakat ni Alhamdulillah, selama shoping online takde masalah. Salah satu shoping online yang nad gemar ialah Lazada. Kalau korang nak tau, ada satu kempen kerjasama antara Lazada dengan FPX dan Molpay Sempena Online Revolution yang bermula pada 11.11 dan akan berakhir pada 12.12 nanti di mana korang boleh memenangi hadiah bernilai 75K yang berupa kereta Perodua Axia, iPhone 8 Plus serta Samsung S8 dan beberapa gajet lain dengan hanya membeli dan menang. Menarik tak..hah!!, mudah je caranya nak menang hadiah ni semua. Baca entry nad sampai habis ye.


Kalau korang nak tau, Molpay iaitu salah satu platform pembayaran yang memudahkan penjual menggunakannya dalam menerima bayaran daripada pelbagai jenis bank di Malaysia berkerjasama dengan FPX dan Lazada telah mengadakan pertandingan dengan hadiah yang menarik dengan hanya menggunakan FPX sebagai pembayaran secara online semasa shoping di Lazada. Kempen ini berlangsung dari 6 November hingga 3 Disember 2017.

Macam nad, bila shopping online, nad suka bayar dengan menggunakan online banking. Ia mudah dan selamat. Lagi satu semuanya berjalan dengan lancar . Siap bayar dan tunggu barang. Hah!!, beli dan menang. Shopping dan membayar menggunakan Online Banking atau FPX, korang diberi ganjaran apabila shopping di Lazada sekurang-kurangnya RM30, dan paling tinggi RM100.


Cara-cara menyertai Kempen FPX & WIN
- 4 langkah mudah. Pastikan semua post adalah public.
1. Shopping di Lazada melalui laman web Lazada atau apps.
2. Pilih Online Banking (FPX) untuk pembayaran.
3. Ambil gambar FPX dalam cara yang paling kreatif & upload di Facebook/Instagram.
4. Nyatakan kenapa FPX adalah pilihan pembayaran anda (masukkan order number & #FPXMOLPayLazada)

Masih tak paham, meh nad tunjukkan caranya.


Macam biasa, lepas membeli di lazada ( www.lazada.com.my ), mestilah masuk dalam ADD TO CART (symbol troli tu). Tengah mengandung ni carilah barang baby ye..hehe. Keluar seperti dekat gambar. Lepas tu tekan Proceed to check out.


Step kedua, keluar berkenaan shipping. Pasal nama, alamat mana nak dihantar. Macam nad dah biasa beli dekat Lazada, jadi dah siap-siap tertera alamat, nombor telefon semua tu. Tekan je continue.


Lepas tu keluar berkenaan payment.  Kempen ni berkenaan FPX kan, jadi tekan online banking ( FPX ). Lepas tu pilih bank mana yang korang nak. Ada 5 bank iaitu CIMB cliks, Public Bank, Ambank , Maybank dan RHB. Macam nad pilih Maybank. Lepas tu tekan Place Your Order.

Gambar kreatif, sekreatif yang boleh

Dah selesai pembelian, ada langkah seterusnya pulak iaitu korang perlu mengambil gambar dengan cara yang kreatif dan nyatakan kenapa FPX adalah pilihan pembayaran anda (masukkan order number & #FPXMOLPayLazada). Post anda mestilah public.


Untuk Grand Prize iaitu Hadiah berupa Perodua Axia, Muat naik resit / bukti pembayaran anda (jpg) yang menunjukkan pembelian minimum RM100 dari Lazada.P / S: Jangan lupa untuk memuat naik foto kreatif anda FPX di Facebook / Insta untuk menjadi eligble untuk turut serta Perlu mengisi boring di https://www.molpay.com/fpxmolpaylazada/ seperti dalam gambar tu.

Syarat-syarat Kempen FPX & Win!
- Ada banyak cara nak menang, baca dengan teliti ye.

A) To participate in Daily prize & Weekend Special Campaign
- MINIMUM RM30 mesti dibelanjakan semasa membeli-belah di www.lazada.com.my atau aplikasi Lazada menggunakan saluran Online Banking (FPX) SAHAJA dalam tempoh kempen.
- Peserta MESTI memuat naik foto kreatif mereka di Facebook / Instagram dan caption mengapa FPX adalah pembayaran pilihan mereka.
- Peserta MESTI memasukkan nombor pesanan dalam caption.
- Peserta MESTI memuatkan pos mereka pada hari pembelian untuk layak menyertai peraduan ini. -  - Mereka yang memuat naik lewat dari hari pembelian mereka tidak akan dilayan.
- MESTI menggunakan hashtag #FPXMOLPayLazada dan post adalah PUBLIC.
- Hanya sah untuk pembelian dari 6 November hingga 3 Disember 2017.

B) To participate in Grand Prize Campaign
- MINIMUM RM100 mesti dibelanjakan semasa membeli-belah di www.lazada.com.my atau aplikasi Lazada menggunakan saluran Perbankan Dalam Talian (FPX) SAHAJA dalam tempoh kempen.
- Peserta MESTI memuat naik foto kreatif mereka di Facebook / Instagram dan kapsyen mengapa FPX adalah pembayaran pilihan mereka
- Peserta MESTI memasukkan nombor pesanan dalam kapsyen.
- Peserta MESTI memuatkan pos mereka pada hari pembelian untuk layak menyertai peraduan ini. -  - Mereka yang memuat naik lewat dari hari pembelian mereka tidak akan dilayan.
- Contestant MESTI hashtag #FPXMOLPayLazada dan pos MEMILIKI menjadi AWAM.
- Peserta PERLU menghantar borang penyertaan hadiah kepada MOLPay. Borang penyertaan lebih -dengan MINIMUM perbelanjaan RM100 dalam tempoh kempen yang dinyatakan akan mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menang.
- Hanya terpakai untuk pembelian dari 6 November hingga 3 Disember 2017.


Video kempen FPX & WIN

Mudah bukan.  Jadi korang yang gemar shoping online jangan lepaskan peluang.  Mudah je, beli di laman web www.lazada.com.my dan bayar menggunakan FPX online banking lepas tu  upload di media sosial pada hari sama pembelian. Kempen ini berlangsung dari 6 November hingga 3 Disember 2017.Untuk maklumat lanjut, layari lamanweb << https://www.molpay.com/fpxmolpaylazada >>

hai assalammualaikum

Nivea Protect  & Care Run Di Putrajaya - Haritu 29 Oktober, telah diadakan Nivea Protect & Care di Presint 6 Putrajaya. Pergh semua biru wehh..suka tengoknya..hehee. Sekarang aktiviti larian memang selalu diadakan di amna-mana kan!. Memang bagus, sebab galakann orang ramai untuk sihat dengan berlari. Bagus ramai yang support. Larian Nivea Protect & Care ni bagi menggalakkan rakyat Malysia mengutamakan penjagaan disamping menderma.


Seawal 7 pagi ramai dah ada dekat Putrajaya. Terbaikla semua. Ada yang bawak anak kecil juga bangun pagi untuk aktiviti larian ni..Bagus tersangat la bagus. Waktu tu artis juga ada di sana iaitu Siti Saleha.



Nivea Protect & Care Galakkan Rakyat Malaysia Utamakan Penjagaan Diri Dan Mereka Yang Mememerlukan

Hampir 2,500 rakyat Malaysia berkumpul di Putrajaya untuk menyertai NIVEA Care Run yang dianjurkan oleh NIVEA Protect & Care, deodoran yang direka khusus untuk memberi perlindungan berpanjangan pada kulit bawah lengan. Bertemakan ‘Protects What You Care’ yang juga merangkumi kasih sayang terhadap komuniti, sumbangan sebanyak RM20,000 daripada larian tersebut telah didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang memberi bantuan kepada  rakyat Malaysia yang memerlukannya.


Dengan formula yang bebas alkohol, deodoran NIVEA Protect & Care diperkayakan dengan esen NIVEA Crème dan haruman yang lembut. Ia memberikan kulit anda perlindungan yang berpanjangan sehingga 48 jam, serta menyuburkan dan memberikan anda bawah lengan yang lembut dan licin.

“Kami di NIVEA bertuah kerana dapat bekerjasama dengan PENYAYANG dalam usaha mereka untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukannya,” kata Ng Hock Guan, Pengurus Negara Beiersdorf Malaysia & Singapura. “Tema NIVEA Care Run ini adalah selari dengan nilai penjagaan teras NIVEA Protect & Care yang menggabungkan perlindungan dan penjagaan rapi. Kami bersyukur mendapat sokongan daripada rakan niaga kami untuk memastikan larian ini berjalan dengan lancar. Kami juga berbangga dengan kehadiran ramai rakyat Malaysia yang memberikan sokongan kepada NIVEA Care Run. Setiap hadiran pada hari ini memainkan peranan penting dalam  kejayaan acara ini.”

Bagi meningkatkan kesedaran umum tentang penjagaan kulit bawah lengan, pihak NIVEA Care Run berkongsi tentang fakta-fakta kulit menarik seperti 36% kulit disingkirkan apabila seseorang mencukur dan juga kesan pencukuran dan pencabutan bulu yang boleh menyebabkan kerosakan kulit.*


Aktiviti lain yang turut diadakan termasuklah dinding “NIVEA Protect & Care” yang membolehkan peserta menulis mesej kepada orang tersayang, khemah PENYAYANG, cabutan bertuah dan kios foto. Selebriti tempatan iaitu Siti Saleha, Nadia Heng dan Fiqrie turut memeriahkan NIVEA Care Run ini.

Secara keseluruhannya, NIVEA Care Run telah mencatat kejayaan cemerlang dari segi mendidik rakyat Malaysia tentang kepentingan penjagaan kulit bawah lengan di samping membantu mereka yang kurang berkemampuan.

Deodoran NIVEA Protect & Care roll-on 50ml dan NIVEA Protect & Care spray 150ml masing-masing dijual pada harga RM11.30 dan RM17.50 di semua pasar raya dan farmasi seluruh negara.

Layari www.facebook.com/mynivea untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk NIVEA.

hai assalammualaikum

Enchanteur 24h Moist Losyen Haruman Badan - Nad memang suka produk Enchanteur ni, sebab dia wangi sangat. nad memang guna losyen dari Enchanteur, memang wangi, sampai orang sekeliling cakap, " wanginya kau "..hehee. Haritu nad terima barang berkotak pink yang dihiasi dengan cantik dari Enchanteur. Kali ni, nad terima losyen haruman badan yang mampu melembapkan kulit kita selama 24 jam.

Selalunya, cara kita nak lembapkan kulit dengan mengambil 8 hingga 10 gelas air sehari untuk memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi, tanpa kita sedari bahawa hanya dengan meminum air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan. Kita kalau boleh, nak kulit kita sentiasa lembap. Jadi kenala pakai losyen badan untuk membantu melembapkan kulit kita. Hah!! ni losyen badan terbaru dari Enchanteur nad nak kenalkan dekat korang.

Tak kira la wanita tu suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
Enchanteur 24h Moist Losyen Haruman Badan

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!

Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari.

Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
Losyen Terbaru Enchanteur

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan.

Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan  ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
3 variasi Enchanteur 24h Moist losyen

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
ENCHANTEUR Charming

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
ENCHANTEUR Romantic

ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)
Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)
Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.

Sekarang, sesibuk mana pun wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi.

Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY.


hai assalammulaikum

Perjanjian Pengurusan Hotel Avillion Dengan Tanglir Hospitaliti - Bukit Tinggi di Bentong Pahang merupakan salah satu destinasi tempat peranginan yang menarik dan popular di Malaysia. Bukit Tinggi menjadi destinasi percutian yang tenang kerana udaranya yang nyaman dan segar. Disebabkan tempat ini semakin popular, bagi mereka yang suka melancong ke sini dan inginkan penginapan yang mewah dan menarik, menjelang tahun 2020, sebuah resort iaitu Avillion Resort akan dibuka di Bukit Tinggi. Resort yang sangat selesa untuk dinginapi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion Resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio


Signing Ceremenony Avillion Hotel Management Dengan Tanglir Hospitaliti 

Avillion Hotel Group Sdn Bhd, sebuah rantaian hotel terkemuka di Malaysia, mencapai persefahaman dengan Tanglir Hospitality Sdn. Bhd. untuk membuka dan menguruskan resort baharu di Bukit Tinggi di Bentong, Pahang, yang merupakan destinasi popular pelancong di negara ini. Majlis menandatangani Avillion Bukit Tinggi di Lavo @ Menara Lien Hoe, Persiaran Tropicana PJ.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Mr Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion)
Credit Pic Kerex Studio

Perjanjian itu akan menyaksikan Avillion Hotel Group menguruskan pra-pembukaan dan operasi resort bukit mewah bermula tahun 2020. Avillion Bukit Tinggi Resort bersedia untuk melengkapkan senarai pertumbuhan hartanah Kumpulan di Malaysia dan rantau ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Dato Ang Hock Chai, Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik), Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion), Encik See Ah Sing (MD dari Avillion Hotel Group)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

Avillion Bukit Tinggi Resort akan dibangunkan oleh Unique Project Development Sdn Bhd dan dikendalikan oleh Tanglir Hospitality Sdn. Bhd., Sebagai satu resort yang mampan yang akan dibina di atas 9.875 ekar hutan sekunder di sepanjang Sungai Tanglir. Hanya satu jam perjalanan dari ibu kota Kuala Lumpur, Bukit Tinggi menjadi semakin popular dengan pencari pengembara dan pencinta alam.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio

Nad tengok dia punya video pun, nampak resort ni menarik dan akan menjadi tumpuan para pelancong. Dengan kawasan yang strategik, memang Avillion Resort akan menjadi resort pilihan pengunjung. Tengok modelnya pun memukau. Lagi-lagi kolam renang dia..hehee.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
2 rooms suite
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Bilik yang ada private swimming pool
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
menarik swimming pool dia
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion resort bakal menjadi tumpuan pelancong
Credit Pic Kerex Studio

Resort bukit mewah akan memiliki 207 bilik terdiri daripada 120 bilik Studio dan 87 villa. The Studios datang dalam pakej 40 meter persegi yang luas untuk unit standard, manakala vila adalah antara 1 hingga 4 unit bilik tidur. Setiap unit dilengkapi dengan dek kesihatan yang lengkap dengan kolam renang peribadi 14.8 meter persegi untuk para tetamu menikmati ruang peribadi mereka sendiri.

Kemudahan tetamu lain termasuk kolam renang yang besar, spa mewah dengan panel kaca yang menghadap ke kolam renang dan Sungai Tanglir, gimnasium, restoran 2-tingkat, bilik mesyuarat dan geladak untuk semua majlis-majlis khas ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Mr Choo Yoke Cheong
Credit Pic Kerex Studio

Pengarah Urusan Tanglir Hospitality Sdn Bhd, Encik Choo Yoke Cheong berkata syarikatnya menyaksikan Avillion Hotel Group sebagai rakan kongsi yang sempurna untuk mengembangkan hartanahnya.

"Sebagai jenama Malaysia yang mempunyai pencapaian memenangi anugerah dalam industri ini, Avillion adalah rakan kongsi yang dipilih untuk intipati Malaysia dan rangkaian pemasaran dan pengedaran antarabangsa.

"Kami yakin keupayaan Avillion untuk menyampaikan prestasi yang baik dalam menguruskan penghunian dan pendapatan harta benda," kata Encik Choo.

Dengan pengalaman luas dalam industri perhotelan, Avillion Hotel Group sekali lagi akan membawa sentuhan uniknya ke Avillion Bukit Tinggi - sentuhan berdasarkan layanan mesra Asia. Avillion yakin tambahan aset hartanah ini berpotensi menarik pengunjung dalam dan luar negara. Lokasi Bukit Tinggi juga terletak berdekatan dengan taman tema baharu yang akan dibuka dua tahun lagi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.
Credit pic Kerex Studio

"Avillion sangat percaya bahawa tambahan terbaru ini kepada hartanahnya yang stabil mempunyai potensi untuk menarik pelancong domestik dan asing," kata Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.

"Bukit Tinggi terletak berhampiran tapak taman tema baru yang akan memulakan operasi dalam tempoh dua tahun akan datang dan kawasan itu dijangka menjadi destinasi pelancongan utama. Kumpulan Avillion of Hotels sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada pertumbuhan pelancongan Bukit Tinggi, "kata Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

"Kami bercita-cita menjadi pemain serantau terkemuka dalam industri perhotelan, membawa kami pengalaman Avillion dari Port Dickson, Melaka, Cameron Highlands dan Bali ke banyak lagi destinasi tempatan dan dalam rantau ini. Dengan ini, kami teruja untuk menambah Bukit Tinggi ke senarai hartanah kami, "tambah Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion Resot Bukit Tinggi
Credit pic Kerex Studio

Bukit Tinggi di Pahang ni memang salah satu tempat wishlist nad nak pergi jalan-jalan. Nad belum sampai lagi Bukit Tinggi ni. Makin menarik Bukit Tinggi ni nanti.

Link penuh gambar boleh tengok di http://kerex.zenfolio.com/avillion


hai assalammualaikum

Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan - Pertama kali dengar pasal teh jenama 888 ni. Memang nad tak pernah nampak pun, sebab keluarga, sampaila dah berkahwin ni, tak pernah minum teh jenama 888 ni.
Sebetul-betulnya, memang ni kali pertama nad nampak dan rasa teh 888 ni masa di majlis Dazzle Five Sense 888 tea & coffee, walaupun kawan cakap, teh 888 ni dah lama dan memang sudah ada di pasaran.

TEH 888
888 Tea & coffee

Nad pasti, ada juga yang tak pernah dengar dan nampak berkenaan teh 888 ni. Korang mesti teringin nak beli dan rasai sendiri teh jenama 888 ni bila nad nak kongsikan betapa sedap dan harumnya teh jenama 888 ni. Tak sangka ada teh lagi sedap dari teh yang biasa kita minum tu..hehe..

TEH 888
Pengurus Besar Dato Ang Poon Chuan

TEH 888
MC yang memeriahkan majlis

Teh 888 ni dikeluarkan oleh Syarikat Thong Guan Trading Sdn Bhd ( STGT ) yang merupakan pembuat dan pengedar terbesar teh, kopi dan pelbagai lagi produk lain di bawah jenama 888. Terletak di Sungai Petani, Kedah, mereka telah menghasilkan dari 2000 tan teh, kopi dan minuman bijirin dalam setahun. Hebat tak hebat la kan. Masa di majlis Dazzles Five Sense High Tea ni, diaorang ada tunjuk video, apa yang nad kagum, company ni takdela besar mana, lepas tu, semua proses dibuat kebanyakan menggunakan tangan pekerja berbanding mesin.

Syarikat ni mengutamakan ISO standard pengurusan keselamatan makanan. Jadi tak perlu risau nak menikmati teh jenama 888 ni. Syarikat ni memperolehi:
- ISO 22000 dari Standard Antarabangsa mengenai pengurusan keselamatan makanan
- Memperolehi GMP
- Sijil HACCP dari Kementerian Kesihatan Malaysia
- Sijil Halal dari JAKIM

TEH 888
Cara memproses teh

Dazzle Five Sense: Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan

Bila nad tengok teh jenama 888 ni semuanya berbeza rupa dan warna dia. Apa yang nad fikir mungkin banyak pokok dia guna, tapi sebenarnya tak..Teh diproses dengan pelbagai cara dengan hanya menggunakan satu daun. Perkara yang membuat teh berbeza dan unik adalah cara setiap teh ditanam dan disediakan.

TEH 888
Teh yang telah diproses menjadi white tea, oolong tea, green tea and black tea

Sebab tu setiap rasa, bau dan kepekatan mempunyai keunikan sendiri.

TEH 888
Kelebihan teh

Kelebihan Teh:
- melegakan sistem pencernaan
- mengandungi antioksidan
- membantu mengurangkan uric acid
- jangka hidup yang panjang
- menghalang penuaan
- membantu membakar kalori

TEH 888
Pu-er tea

TEH 888
Piao xiang tea

TEH 888
Organic green tea

TEH 888
Black tea

TEH 888
Teh wangi ros

Produk dibawah jenama 888 ni dah banyak dikeluarkan antaranya Teh Ceylon, 888 3 dalam 1 Susu Instan, 888 Kopi 'O', dan 888 D'Co Chocolate Malt Drink, dan banyak lagi. Semua dijamin selamat dan halal. Dan Teh popular mereka iaitu Teh Wangi Ros 888.

Haritu, kami dapat merasai minuman komersil 888 yang paling popular, iaitu 888 Teh Wangi Rose. Teh lembut dengan bauan yang wangi daripada bunga kelopak mawar yang segar digunakan untuk membuatnya. Serius, memang wangi. Rasa minum pagi memang segar sangat kepala, dengan bau aroma mawar tu.

TEH 888
Minum dulu

TEH 888
Harum dan Segar minum teh wangi ros 888 ni

Kalau korang nak tau, ada cara nak dapat nikmat minum air teh atau kopi dengan merasai semua lima deria. Barulah kita dapat ketenangan dan kesegaran pada minuman tu. Pertama, lihat secawan teh dan bau aromanya. Rasakan kehangatan cawan. Dengarkan persekitaran anda, dan akhirnya rasa teh.

Mencuba Pelbagai Jenis Teh 

Pengalaman yang tidak dilupakan, kitaorang disediakan pelbagai jenis teh yang datang dari pelbagai negara iaitu China, Indonesia, India, Kenya dan Sri Lanka . Pertama kali dapat rasa macam mi, memang teruja giler..hee..Setiap satu teh mempunyai ciri-ciri uniknya sendiri. Mempunyai rupa, rasa dan warna yang berbeza.

TEH 888
Teh dari 5 Negara

TEH 888
Slurpppp

Bila nad rasa, antara kelima-lima teh ni, teh ad paling suka.ialah China, lebih ringan dan lembut. Manakal yang paling kuat ailah ri Lanka dan Kenya. Tapi kalau nak buat teh tarik, sesuai guna teh dari Kenya dan Sri Lanka ni.

TEH 888
Go Green Nutritional Wrap

TEH 888
Homemade Black Tea Loaf With Salted Butter

TEH 888
Roasted Smoke Chicken

TEH 888
Black Tea Cookie And Rose Cake

Makanan Dicampur Teh

Bukan itu sahaja, kami disediakan makanan yang berasaskan teh. Wah macam tak caya, teh boleh dibuat dalam makanan. Tak sangka sedap juga makanan yang dicampur teh ni. Kreaftif sangat. Terliur tak tengok..hehehe..

TEH 888
Minum koktail 

Minuman Teh Cocktail

Lepas tu, kami dibawa ke rooftop level untuk minum minuman teh ala cocktail gitu sambil menikmati pemandangan atas bangunan. Minuman yang disediakan
tea-tails/mocktails ialah Romance Tutti Rose, Rapture Milk Rose, Awakening Icy Mango Rose and Choco Vanilla Rose..Segar dan sedap.

TEH 888
Sarapan pagi, malam dengan teh 888

Bila nad dengar sejarah jenama 888 ni sangat menarik. Ianya bermula sebagai sebuah perniagaan keluarga, Encik Ang Thong Guan berbasikal selama dua hari untuk meminjam sejumlah RM50 dari bapa mertuanya dan memulakanand perniagaan pengedaran teh 888 di pasar tempatan di Sungai Lalang Kedah sehinggalah ia berkembang maju, sehingga hari ini.

Teh dan Kopi 888 telah di edarkan secara meluas di Semenaryung Malaysia, Malaysia Timur dan juga di eksport ke negara-negara seperti Thailand, Brunei, China, Singapura, New Zealand, Hong Kong dan Taiwan.

Produk 888 boleh di dapati di pasaraya utama di Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur seperti Tesco, Giant, Econsave, Mydin, Aeon Big, TFValue, NSK, Hero, Pasamya Hwa Tai, KP Mart, Pasaraya Maslee, Sabasun, Servay Supermarket dan Pasaraya CKS.


Korang kalau tau lebih lanjut berkenaan Teh & Kopi Jenama 888 ni boleh ke:
Website : www.888teacoffee.com.my
Facebook : www.facebook.com/888teacoffee
Instagram: www.instagram.com/888teacoffee