Articles by "Review"
Showing posts with label Review. Show all posts
hai assalammualaikum

Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan - Pertama kali dengar pasal teh jenama 888 ni. Memang nad tak pernah nampak pun, sebab keluarga, sampaila dah berkahwin ni, tak pernah minum teh jenama 888 ni.
Sebetul-betulnya, memang ni kali pertama nad nampak dan rasa teh 888 ni masa di majlis Dazzle Five Sense 888 tea & coffee, walaupun kawan cakap, teh 888 ni dah lama dan memang sudah ada di pasaran.

888 Tea & coffee

Nad pasti, ada juga yang tak pernah dengar dan nampak berkenaan teh 888 ni. Korang mesti teringin nak beli dan rasai sendiri teh jenama 888 ni bila nad nak kongsikan betapa sedap dan harumnya teh jenama 888 ni. Tak sangka ada teh lagi sedap dari teh yang biasa kita minum tu..hehe..

Pengurus Besar Dato Ang Poon Chuan

MC yang memeriahkan majlis

Teh 888 ni dikeluarkan oleh Syarikat Thong Guan Trading Sdn Bhd ( STGT ) yang merupakan pembuat dan pengedar terbesar teh, kopi dan pelbagai lagi produk lain di bawah jenama 888. Terletak di Sungai Petani, Kedah, mereka telah menghasilkan dari 2000 tan teh, kopi dan minuman bijirin dalam setahun. Hebat tak hebat la kan. Masa di majlis Dazzles Five Sense High Tea ni, diaorang ada tunjuk video, apa yang nad kagum, company ni takdela besar mana, lepas tu, semua proses dibuat kebanyakan menggunakan tangan pekerja berbanding mesin.

Syarikat ni mengutamakan ISO standard pengurusan keselamatan makanan. Jadi tak perlu risau nak menikmati teh jenama 888 ni. Syarikat ni memperolehi:
- ISO 22000 dari Standard Antarabangsa mengenai pengurusan keselamatan makanan
- Memperolehi GMP
- Sijil HACCP dari Kementerian Kesihatan Malaysia
- Sijil Halal dari JAKIM

Cara memproses teh

Dazzle Five Sense: Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan

Bila nad tengok teh jenama 888 ni semuanya berbeza rupa dan warna dia. Apa yang nad fikir mungkin banyak pokok dia guna, tapi sebenarnya tak..Teh diproses dengan pelbagai cara dengan hanya menggunakan satu daun. Perkara yang membuat teh berbeza dan unik adalah cara setiap teh ditanam dan disediakan.

Teh yang telah diproses menjadi white tea, oolong tea, green tea and black tea

Sebab tu setiap rasa, bau dan kepekatan mempunyai keunikan sendiri.

Kelebihan teh

Kelebihan Teh:
- melegakan sistem pencernaan
- mengandungi antioksidan
- membantu mengurangkan uric acid
- jangka hidup yang panjang
- menghalang penuaan
- membantu membakar kalori

Pu-er tea

Piao xiang tea

Organic green tea

Black tea

Teh wangi ros

Produk dibawah jenama 888 ni dah banyak dikeluarkan antaranya Teh Ceylon, 888 3 dalam 1 Susu Instan, 888 Kopi 'O', dan 888 D'Co Chocolate Malt Drink, dan banyak lagi. Semua dijamin selamat dan halal. Dan Teh popular mereka iaitu Teh Wangi Ros 888.

Haritu, kami dapat merasai minuman komersil 888 yang paling popular, iaitu 888 Teh Wangi Rose. Teh lembut dengan bauan yang wangi daripada bunga kelopak mawar yang segar digunakan untuk membuatnya. Serius, memang wangi. Rasa minum pagi memang segar sangat kepala, dengan bau aroma mawar tu.

Minum dulu

Harum dan Segar minum teh wangi ros 888 ni

Kalau korang nak tau, ada cara nak dapat nikmat minum air teh atau kopi dengan merasai semua lima deria. Barulah kita dapat ketenangan dan kesegaran pada minuman tu. Pertama, lihat secawan teh dan bau aromanya. Rasakan kehangatan cawan. Dengarkan persekitaran anda, dan akhirnya rasa teh.

Mencuba Pelbagai Jenis Teh 

Pengalaman yang tidak dilupakan, kitaorang disediakan pelbagai jenis teh yang datang dari pelbagai negara iaitu China, Indonesia, India, Kenya dan Sri Lanka . Pertama kali dapat rasa macam mi, memang teruja giler..hee..Setiap satu teh mempunyai ciri-ciri uniknya sendiri. Mempunyai rupa, rasa dan warna yang berbeza.

Teh dari 5 Negara

Slurpppp

Bila nad rasa, antara kelima-lima teh ni, teh ad paling suka.ialah China, lebih ringan dan lembut. Manakal yang paling kuat ailah ri Lanka dan Kenya. Tapi kalau nak buat teh tarik, sesuai guna teh dari Kenya dan Sri Lanka ni.

Go Green Nutritional Wrap

Homemade Black Tea Loaf With Salted Butter

Roasted Smoke Chicken

Black Tea Cookie And Rose Cake

Makanan Dicampur Teh

Bukan itu sahaja, kami disediakan makanan yang berasaskan teh. Wah macam tak caya, teh boleh dibuat dalam makanan. Tak sangka sedap juga makanan yang dicampur teh ni. Kreaftif sangat. Terliur tak tengok..hehehe..

Minum koktail 

Minuman Teh Cocktail

Lepas tu, kami dibawa ke rooftop level untuk minum minuman teh ala cocktail gitu sambil menikmati pemandangan atas bangunan. Minuman yang disediakan
tea-tails/mocktails ialah Romance Tutti Rose, Rapture Milk Rose, Awakening Icy Mango Rose and Choco Vanilla Rose..Segar dan sedap.

Sarapan pagi, malam dengan teh 888

Bila nad dengar sejarah jenama 888 ni sangat menarik. Ianya bermula sebagai sebuah perniagaan keluarga, Encik Ang Thong Guan berbasikal selama dua hari untuk meminjam sejumlah RM50 dari bapa mertuanya dan memulakanand perniagaan pengedaran teh 888 di pasar tempatan di Sungai Lalang Kedah sehinggalah ia berkembang maju, sehingga hari ini.

Teh dan Kopi 888 telah di edarkan secara meluas di Semenaryung Malaysia, Malaysia Timur dan juga di eksport ke negara-negara seperti Thailand, Brunei, China, Singapura, New Zealand, Hong Kong dan Taiwan.

Produk 888 boleh di dapati di pasaraya utama di Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur seperti Tesco, Giant, Econsave, Mydin, Aeon Big, TFValue, NSK, Hero, Pasamya Hwa Tai, KP Mart, Pasaraya Maslee, Sabasun, Servay Supermarket dan Pasaraya CKS.


Korang kalau tau lebih lanjut berkenaan Teh & Kopi Jenama 888 ni boleh ke:
Website : www.888teacoffee.com.my
Facebook : www.facebook.com/888teacoffee
Instagram: www.instagram.com/888teacoffee






hai assalammualaikum



Shinju Pearls Blogger's Day

Haritu nad dijemput ke Shinju Pearl Blogger's Day bersama dengan 30 blogger dan, penulis lain di Paradigm Mall, Petaling Jaya. Majlis memang meriah habis dengan adanya beberapa orang artis dan pengacara yang memang havoc meriuhkan suasana di kedai Shinju Pearls di Lot GF-28.


Acara dirasmikan oleh artis terkenal yang tidak asing lagi iaitu Dato Zainalabidin. Siapa tidak kenal dengan lagu "Hijau" yang dinyanyikan beliau. Sekali dia buka suara, fuh, terpegun tetamu yang hadir. Diajaknya kitaorang nyanyi bersama. Sangat ramah dan friendly. Kalau korang nak tau, Zainalabidin, artis muzik dunia terkenal di Malaysia yang terkenal dengan lagu-lagunya mengenai isu-isu kemanusiaan, alam sekitar dan sosial juga merupakan penggemar Shinju Pearls. Nampak, bukan wanita sahaja suka dengan Shinju Pearls ni, lelaki pun ada yang suka.

Shinju Pearls Mutiara Idaman Wanita

Sebut pasal mutiara, mestilah kebanyakan wanita menyukainya. Nad sendiri melihat mutiara dari Shinju Pearls memang tak berkelip. Mutiara Shinju Pearls memang tidak jemu dipandang dengan membariskan rekaan kontemporari, dan menitikberatkan kualiti. Setiap inci rekaan memang menakjubkan. Mutiara Shinju Pearls sangat menawan apabila dipakai dan menjadi pilihan wanita yang mementingkan keanggunan.





Mutiara menjadi pilihan ramai wanita sekarang ini kerana, menampilkan rekaan menarik dan sesuai digayakan pada bila-bila masa. Ia juga diminati wanita muda atau remaja. Memang terpikat bila tengok mutiara Shinju Pearls ni. Memang nampak menyerlah keanggunan bila dipakai.



Masa nad tengok mutiara Shinju Pearls ni, macam biasalah, kita akan fikir, harganya mestilah mahal, tapi jangan tak caya, harganya sangat, berpatutan dan murah. Kiranya, semua orang boleh memiliki Shinju Pearls ni. Memang tak terjangka harga dengan rekabentuk dia yang nampak eksklusif.



Memperbaiki Barang Lama, Putus Menjadi Baharu

Mesti korang fikir, kedai mutiara Shinju Pearls hanya jual barang sedia ada, nad pun fikir macam tu, tapi masa hadir ke event tu, menurut pengasas Shinju Pearls Christina Toh, Shinju Pearls ada membuat custome made atau buatan tangan mutiara yang korang inginkan. Ada macam-macam jenis bentuk, korang boleh tengok di setiap kedai Shinju Pearls atau bentuk yang korang inginkan.

Paling best,, barang kemas atau mutiara korang seperti gelang, rantai boleh hantar ke Shinju Pearls untuk dibaiki dan, dicustome semula. Macam rantai lama yang dah putus tali, boleh hantar ke Shinju Pearls untuk diperbaharui supaya nampak baru. Hah!!, selalu kan kita buang kan, bila dah putus, biji bersepai, tak pun kita simpan je., sampai tak tau nak buat bila. Bawak je ke Shinju Pearls, tambah mutiara sikit, fuh mesti nampak cantik. Jimat dekat situ kan.

Nad nak bawakla gelang tangan nad yang dah putus tu..tali tak kuat. Nad perasan tali yang digunakan kukuh, lupa nak tanya tali jenis apa. Cara ikatan dia pun kuat, taknak bagi tanggal.


"Kami menawarkan perkhidmatan yang sangat peribadi kepada para pelanggan dan dapat menyediakan perkhidmatan perhiasan profesional dengan lukisan 3D menawarkan perhiasan halus custommade dengan 925 perak, 9k atau 18k emas bahkan berlian berlian GIA", kata Christina Toh, pengasas dan CEO.


Nama Shinju berasal dari terjemahan langsung perkataan" pearl "dalam bahasa Jepun, Korea dan Mandarin, dan dipilih untuk mencerminkan perdagangan profesional syarikat. Pengasas Shinju berharap Shinju akan terus membawa idea dan reka bentuk baru untuk pelanggan mereka.


Pada hari itu, majlis diserikan dengan artis penyanyi Salma Mentor, Reyhana Yunus, Ayu Damit, Thalia Mentor, SaraMentor. Suara masing-masing memang sedap ooo..Dalam tv macam tu, dekat luar macam tu jugakla..bergema shopping mall dengan suara mereka..hehehe. Sporting habis diaorang ni. Siap ajak joget bersama.


Akhir sekali, aksi mereka runway show barangan mutiara Shinju Pearls. Tengok diaorang pakai, memang cantik kan. Nad ni tak berkelip, sebab mutiara ni besar-besar..hehehe. Nampak eksklusif sangat. Dapat satu ni, huishh..best ni

Serba Sedikit Tentang Shinju Pearls

Kisah kejayaan perusahaan kecil dan sederhana (SME) yang mantap, Shinju Pearl pertama kali dimulai pada tahun 2004 ketika bekas eksekutif properti, Christina Toh, menceburkan diri dalam reka bentuk perhiasan. Beliau yang pakar perhiasan, membantu kakaknya menjual di pasaran mingguan Mont Kiara, dia mula bereksperimen dengan mencipta kepingan perhiasan andelegant unik, mencampurkan batu dan mutiara separa berharga. Reka bentuknya diterima dengan baik oleh para fesyen, suri rumah, wanita kerja dan peminat barang kemas dari semua peringkat umur. Beliau mula mencipta reka bentuk yang lebih banyak dan menerus meningkatkan krafnya, dan membuat pembaharuan baru setiap hari.

Pada tahun 2006, Shinju Pearl mencatatkan kejayaan pertama pada tahun itu dengan melancarkan outlet pertama di Segi Tiga Emas Kuala Lumpur di Pusat Beli Belah Lot 10. Pada tahun yang sama, Christina dan adik perempuannya, Diana, bekerjasama untuk memulakan pelan organisasi untuk perniagaan dan jenama. Mereka bersama-sama menguruskan runcit dan operasi syarikat itu, sambil mengetuai usaha reka dengan mengonsepkan koleksi baru, Memberikan input dan perhatian berharga kepada setiap item yang dihasilkan. Reka bentuk baru dilancarkan setiap dua bulan.

Pada tahun 2009, Shinju Pearl membuka butik kedua di Great Eastern Mall di Jalan Ampang. Hari ini, Shinju Pearl mempunyai 10 cawangan termasuk kaunter-kaunter yang terletak di pelbagai pusat membeli-belah yang popular di sekitar Lembah Klang. Setiap kedai mempunyai konsepnya yang tersendiri dan dilengkapi dengan pelbagai jenis penyesuaian yang disahkan, yang disahkan dengan sijil keaslian.

Untuk maklumat lanjut boleh layari:
Online Store : www.shinjupearls.net

HQ 
Lot 1, Level 6, Bangunan Bangsaria 45E,Jalan Maarof, Bangsar59000 Kuala Lumpur,Malaysia
+603 2202 2482

Pavilion 
Lot 4.15.01 4th Floor, Pavilion Kuala Lumpur No 168, Jalan Bukit Bintang,55100, Kuala Lumpur
+603 21459986

Bangsar Village
Lot 1F-33 First Floor, Bangsar Village II,No 2, Jalan Telawi Satu, Bangsar Baru,59100,Kuala Lumpur
+603 22023180

Great Eastern Mall
Lot 1.10 First Floor, Great Eastern Mall, No. 3030, Jalan Ampang50450 Kuala Lumpur
+603 42578986

Bangsar Shopping Centre
F123, First Floor, Bangsar Shopping Centre, Jalan Maarof, Bukit Bandaraya 59000 Kuala Lumpur
+603 20118308285,

Paradigm Mall
G-28, Level G, Paradigm Mall, No. 1, SS7/26A, Kelana Jaya47301 Petaling Jaya, Selangor
+603 78878308

Sunway Pyramid
G1.25A, Ground Floor , Sunway Pyramid Shopping MallNo.   3,   Jalan   PJS   11/15,   Bandar   Sunway   47500 Selangor 
+603 56121716

Mid Valley
F-084, 1st Floor, Mid Valley Megamall , Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
+603 22018896

Isetan KLCC 
Jewellery Department

Isetan Midvalley City 
Jewellery Department

hai assalammualaikum

Minyak Yu Yee Cap Limau Digemari Seisi Keluarga

Minyak Yu Yee Cap Limau Minyak Turun Temurun - Siapa tak kenal Minyak Yu Yee ni, minyak popular ni tau ni, dari zaman nenek moyang kita. Minyak Yu Yee Cap Limau diemari seisi keluarga. Minyak yang mudah didapati di kedai-kedai pasaraya dan harganya pun murah. Minyak Yu Yee Cap Limau diperkenalkan pada tahun 1860 dan sudah berada di pasaran selama 153 tahun dari generasi ke generasi. Lama giler kan. Sampai sekarang, masih digunakan lagi.

Stok Minyak Yu Yee Cap Limau

Nad sendiri menggunakan Minyak Yu Yee Cap Limau ni. Dari mak nad guna sampai la bila nad dah jadi ibu, masih menggunakan Minyak Yu Yee ni. Mesti akan simpan stok dalam dua, tiga botol sebab takut cepat habis. Best sangat guna Minyak Yu Yee ni bila sakit sendi, sakit urat, sebab rasanya yang panas tu, melegakan kesakitan.

Bau minyak yu yee yang menyegarkan

Minyak Yu Yee Cap Limau Pelbagai Fungsi

Korang suka hidu Minyak Yu Yee Cap Limau ni tak??..Macam nad suka sangat dengan minyak ni sebab bau dia sedap. Kalau korang nak tau kandugan minyak yu yee ada Peppermint Oil (36.0% w/v), Clove Oil (2.6% w/v), Nutmeg Oil (0.6% w/v), dengan bau-bauan peppermint, sangat selesa dihidung kita. Nad kalau pening-pening sapu je minyak yu yee ni, segar rasa kepala. Lagi-lagi sekarang tengah pregnant, masuk kereta memang mabuk, jadi bau je Minyak Yu Yee ni, pejam mata, lena sekejap. Hilang mabuk.

Bawa minyak yu yee ke mana sahaja

Jadi nad memang standby satu botol dalam handbag, dan bawa ke mana-mana sahaja. Kadang bawak dua botol.

Sukanya dia

Selesa bila diurut dengan minyak yu yee

Minyak Yu Yee ni pun selamat untuk bayi. Boleh dijadikan minyak telon. Boleh sapu dekat perut, belakang, tapak kaki dan kepala selepas mandikan bayi. Tapi nak gunakan dekat bayi, korang letak Minyak Yu Yee Cap Limau ni dekat tapak tangan korang, lepas tu usap tapak tangan korang baru letak dekat perut bayi dan tempat-tempat lain. Takut bayi tak selesa dekat minyak yu yee ni. Yela kadang ada bayi yang sensitif. Tapi, masa nad pakaikan Fariza, dia serasi je dengan Minyak Yu Yee ni. Haritu Fariza selsema, dan batuk, nad pun sapula dengan Minyak Yu Yee ni, alhamdulillah, lega dia, tidur pun lena. Kehangatan Minyak Yu Yee tu buat dia rasa selesa.

Minyak yu yee digemari seisi keluarga

Mak pulak haritu ngadu, kaki dan dia sakit. Jadi nad pun ambil Minyak Yu Yee yang nad bawak masa balik kampung, urut mak dengan minyak ni. Mak cakap sedap, lega dia segala sakit hilang sekejap. Sebenarnya banyak kegunaan Minyak Yu Yee Cap Limau ni. Sebab tu minyak ni digemari seisi keluarga. Dalam satu botol, boleh guna macam-macam. Jimat, murah pulak tu.

Minyak Yu Yee Cap Limau Halal

Minyak Yu Yee Cap Limau, Halal

Pernah dengar, dikatakan minyak yu yee ni tak halal sebab ada kandungan babi. Kita ni sebagai orang Islam, mestilah akan was-was kan bila orang dah kata macam tu. Tapi, korang jangan risau, dah cek dah, Minyam Yu Yee ni Halal dan telah disahkan oleh Jakim. Lega bila dapat tau minyak ni selamat digunakan. Minyak kesayangan ni takkan hilang dek zaman. Mungkin sampai ke generasi cucu cicit kita pula nanti.

Bawak stok Minyak Yu Yee ke kampung

Minyak Yu Yee Cap Limau boleh didapati di farmasi dan kedai-kedai yang sedia ada di pasaran. Maklumat lanjut, korang boleh layari facebook https://www.facebook.com/Minyak-Yu-Yee-Cap-Limau-1611335482473951/ .
hai assalammualaikum

FemMist Spray Furley Bioextract beri Kesegaran Dan Kebersihan Pada Bahagian Keintiman.

Bahagian tersembunyi, tapi sangat penting untuk wanita. Bahagian keintiman merupakan aset yang memerlukan penjagaan yang rapi. Ada wanita yang kurang mengambil berat kebersihan alat sulit mereka lalu menyebabkan risiko terkena pelbagai penyakit. Walaupun tertutup, tapi bila tak bersih mesti rasa tak selesa dan lagi tak teruk bila berbau.

Ketidakselesaan biasanya datang dari:
- Rambut bercambah
- Split Ends
- Agen pencuci kimia yang agresif
- Kerengsaan rambut kemaluan
- Tekanan
- Kebersihan diri

Bahagian ini memerlukan produk yang khusus untuk memastikan miss v kita sentiasa terjaga dan bersih. Ni salah satu produk femenine wash yang korang boleh cuba. Dikeluarkan oleh Furley Bio, FemMist atau Feminine Mist membantu menjaga keintiman kita para wanita.

FemMist Spray, pencuci keintiman wanita

FemMist Spray, Sembur Dan Segar

Selalunya, kita nampak, feminine wash ni jenis sabun dan cuci kan, tapi yang ni berlainan, sangat mudah digunakan dan dibawa ke mana sahaja. FemMist ni digunakan dengan hanya menyembur sahaja di bahagian keintiman kita. Syok kan, sembur-sembur sahaja. Lepas tu biarkan selama 1 minit. Selesai..Nak hasil yang menakjubkan, korang gunakan secara kerap 3 kali sehari. Bau pun sedap.
Aroma Lavender Nice & Pure yang membuatkan bahagian keintiman berasa bersih dan segar.

Mudah digunakan, sembur sahaja

Manfaat FemMist Spray Furley Bio

Nad dah cuba, memang mudah dan best. Sentiasa segar je bahagian keintiman ni. Korang jangan risau, FemMist adalah 100% berasaskan air. Tiada bahan chemical, hanya bahan semulajadi, sebab tu boleh sembur-sembur sahaja. Feminine Mist / FemMist sesuai untuk semua jenis kulit, diperbuat dari ekstrak buah manggis dan Manjakani membantu melawan jangkitan bakteria, fungus, keputihan dan menganjalkan kulit serta yang penting sangat mesra pH.

Antara manfaat lain termasuklah:
• Mengekalkan keseimbangan pH optimal vagina
• Anti-bakteria dan anti-fungus
• Mengatasi masalah keputihan
• Menghilangkan gatal-gatal dan inflamasi
• Kelegaan segera daripada simptom dan ketidakselesaan akibat jangkitan vagina
• Melegakan kegatalan akibat rambut yang tumbuh
• Kesan melecet
• Menganjalkan dan memutihkan
• Selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit
• Semulajadi dan berasaskan air, tidak merengsakan

Rekabentuk yang ramping dan sofistikated

Mudah dibawa kemana-mana

Botol pun comel je. Macam bentuk badan wanita gitu, ringan, kecik dan sofistikated. Reka bentuk yang ramping, diisi dalam botol aluminium boleh dikitar semula untuk matlamat mesra alam sekitar. Bawak masuk dalam beg, dan dibawa ke mana sahaja.

Produk syarikat ini telah mendapat: -
1.      Pensijilan HALAL oleh JAKIM
2.      Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
3.      Kilang mendapat pensijilan HACCP & GMP

Kering, gatal & tidak selesa? Peluh, Haba, Ketidakselesaan dan Bahkan Bau boleh terjadi. Guna je Beauté - Feminine Mist ni, dapat bantu masalah keintiman korang. Dalam masa 7 hari ia mengurangkan kerengsaan, keradangan, bengkak, bau dan ketidakselesaan.

SEMUA penyemburan VAGINAL NATURAL. Tiada bahan kimia yang keras, Tiada SLS, Paraben percuma, Gliserin percuma, bebas Deodarant, asid Borik percuma, hypoallergenic, ALCOHOL-FREE. SELAMAT MENGGUNAKAN.

FemMist didatangkan dalam botol bersaiz 35ml berharga RM48.00 sebotol. Tekan link ni https://store.furleybio.com/beaute-fem-mist-35ml.html .Korang boleh dapat diskaun RM10 dengan menggunakan kod FBIO-FBV 

Korang boleh layari:
Website: https://store.furleybio.com
Facebook: www.facebook.com/furleybio
Instagram: www.instagram.com/furleybio