Articles by "Review"
Showing posts with label Review. Show all posts
hai assalammualaikum

Happy Birthday Althea Korea - Happy Birthday To Althea Korea yang kedua. Tahniah kepada Althea sebab dah dua tahun dalam industri kecantikan shoping online. Nad suka sangat shoping dekat Althea, bukan sahaja dapat box yang comel, malah harganya yang murah dan dari Korea. Kebanyakan barang makeup nad semuanya dari Althea. Lengkap dah barang makeup kita..hehehe..Suka betul..Barang semua berkualiti, tau.

Hadiah Sempena Birthday Althea

Berita gembira untuk korang sempena birthday Althea ni. Althea juga nak kongsi kegembiraan bersama korang semua sambut birthday Althea dengan bagi korang macam-macam hadiah..woww best kan..Ada macam-macam korang akan dapat sempena birthday Althea korea Julai ni..antaranya
- birthday sale
- free product giveaway
- Althea Birthday Limited Edition Box + DIY Bday Kit
- Contest to win prizes


Happy Birthday Althea Korea Yang Kedua

Dikesempatan ini, nad nak wish semoga Althea Korea terus success dan sentiasa gembirakan kami para wanita dengan barangan makeup dan skincare yang awesomee..yihuu..I love Althea Korea. Lago bertambah gembira bila nad dapat hadiah daripada Althea. Sesuatu yang mengujakan bila birthday nad 18 Julai haritu, sama bulan dengan Althea, dan nad dapat hadiah daripada Althea. Terima kasih Althea, sebab selalu buat nad tersenyum, bila dapat voucher dan nad boleh pilih barang apa yang nad suka. Barang makeup dan skincare Althea memang best. Korang akan rambang mata bila tengok..hehehe.

Korang nak tengok apa yang nad pilih dekat Althea. Hah!!, ni nad nak kongsi dengan korang semua. Selalunya, nad akan pilih barang yang belum ada dalam senarai mkeup nad..hehehe..Jadi, tak rasa membazir bila beli. Barang yang nad beli ialah eyelash, nail care, mini berry cherry lip balm, sebum mineral powder, panda dream white hand cream dan sikat rambut.


My eyelash curler nad pilih sebab nad belum ada lagi. Nak lentikkan bulu mata ni, sebelum pakai maskara, pakai la eyelash ni. Biar melentikkau..hehehe.



Barang kedua, nail care set. Nad memang tengah cari barang untuk cantikkan kuku ni. Kuku nad pun bukan lawa. Nampak pulak nail care set. Cute je..hahaa. Jadinya kita ambikla. Benda kecik tu boleh ditukar yang mana kota nak. Nail care set ni guna nateri je.



Untuk bibir, nad pilih cherry lip balm. Bentuknya yang cute, pakai kat bibir, lagi cute. Lembap je bibir. Bersinar je bibir kita ni ha..hehehe.. Ni Fariza nampak,memang dia bawak lari ni. Bau pun wangi, bau cherry gitu.


Barang untuk muka, nad pilih sebum mineral powder. Haritu ada kawan cadangkan pakai sebum mineral powder dari innisfree ni sebab best. Nad baca feedback pun semua kata best. Jadinya kita ambil la. Sebum ni guna dekat bawah mata, bila kita selalu tengok tutorial, diaorang guna tranculent powder. Hah, nad pun nak cuba pakai la kan...hehehe.



Barang seterusnya ialah untuk tangan jadi putih..hehhee. Pandas dream white hand cream. Nad tak cuba lagi pakai, jadi tak tau tangan jadi putih ke tak..hehhee. Nanti nad pakai ye. Kalau berkesan, bagus ni. Boleh beli lagi. Putih tangan kita tau..hehehe. Bekas dia pun comel. Panda gitu..ada dua jenis barang panda nad ada, satu krim tangan ni, satu lagi maskara. Maskara tu nad ada cerita dekat SINI. Korang boleh baca.


Barang terakhir nad pilih ialah sikat rambut..hehhe. Mesti pelik kan, sikat rambut pun beli dekat Althea. Hey..kau jangan tak tau, sikat rambut ni besar, lembut pulak tu bila sikat rambut kita yang kasar ni. Tak sakit kepala bila sikat. Sikat rambut anak kita pun dia suka je. Dah la besar, murah pulak tu. Dalam RM6 je. Tengok orang lain beli macam best je. Jadi kita pun nak cuba.


Ni barang percuma sempena Althea birthday. Macam-macam dapat. Nad suka..nad suka..


Terima kasih Althea untuk kesemua barang ni. Korang tunggu apa lagi, takkan nak tengok nad punya je, takkan nad seronok sorang-sorang, korang pun mesti la join sekali sempena birthday Althea ni juga. Cepat- cepat shoping barangan Althea, sebab banyak hadiah menarik menanti korang sempen birthday Althea. Promosi ni berlangsung sehingg 31 Julai ni tau..

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari
Website: www.althea.kr
Facebook: Althea Korea
Instagram: Althea Korea
hai assalammualaikum

Ambil Diploma Di Lake View College (LVC) - Dah jadi lumrah, lepas sahaja keluar keputusan SPM, masa tu dah fikir, nak sambung pelajaran di peringkat Universiti. Nak jadi orang yang berjaya. Adik-adik lepasan SPM pun apa lagi, diaorang cepat-cepat mengisi borang permohonan UPU untuk capai matlamatnya dan menyambung pelajaran di IPTA. Tambahan pula, dengan harapan ibu bapa yang ingin melihat setiap anak-anaknya berjaya dalam hidup, pasti semangat untuk menyambung pelajaran masih tinggi dan berkobar-kobar.

Tapi, bila keputusan UPU dan rayuan keluar, ada sesetengah mereka berjaya mendapat panggilan untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti, tapi ada juga nama adik-adik tidak tersenarai untuk melanjutkan pelajaran ke IPTA.

Tentu rasa kecewa kan? Mesti akan tanya dalam diri, " kenapa orang lain dapat, aku tak dapat"

Disebabkan itu, ada yang mula hilang minat untuk menyambung pelajaran kerana kecewa apatah lagi, apabila melihat rakan-rakan sebaya sedang sibuk membuat persiapan melangkahkan kaki ke menara gading.

Jangan mudah putus asa, tidakkah adik-adik mahu menyambung pelajaran sama seperti rakan-rakan yang lain. Tak dapat IPTA, takda masalah kerana ada satu tempat yang nad nak kongsi ni, untuk adik-adik lepasan SPM dapat melanjutkan pelajaran ke pringkat diploma.




Lake View College ( LVC ) Bukit Merah Laketown

Walaupun tidak berjaya mendapat tempat di IPTA, adik-adik masih berpeluang melanjutkan pelajaran di Lake View College (LVC) yang ditubuhkan pada tahun 2006 dan terletak di dalam persekitaran Bukit Merah Laketown Resort.



Tempat yang menarik dengan dikelilingi tasik dan kehijauan alam semulajadi, ianya menjadikan LVC sebagai suatu institusi pendidikan yang kondusif.

LVC menawarkan program pengajian di peringkat Diploma dalam bidang
- Diploma Kejururawatan,
- Diploma Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan,
- Diploma Kesihatan Persekitaran,
- Diploma Pengurusan Hotel,
- Diploma Pengurusan Pelancongan,
- Diploma Pengurusan Perniagaan
- Diploma Perakaunan.



Untuk makluman ibu bapa dan adik-adik, LVC merupakan antara kolej swasta yang menawarkan yuran pengajian yang berpatutan di negara ini bagi peringkat Diploma. Dengan pelbagai fasiliti pengajaran dan pembelajaran yang lengkap, pengajian di LVC bukan sahaja berbentuk teori malah turut merangkumi komponen amali dan latihan praktikal. Ini bertujuan mempersiapkan pelajar dengan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang perlu sebelum mereka menempuh alam pekerjaan kelak. Bagus kan Lake View College ni. Bantu adik-adik supaya tidak lupa apa yang dibelajarnya di situ.

Bantuan kewangan? 

Korang mesti terfikir, macam mana pula dengan bantuan kewangan? Jangan risau, kerana LVC ada menyediakan pinjaman pendidikan PTPTN bagi membantu merealisasikan impian adik-adik untuk menyambung pengajian. Bantuan zakat turut disediakan bagi yang kurang berkemampuan menerusi Badan Amal dan Kebajikan M K Land.


Pelajar yang telah tamat pengajian di LVC di peringkat diploma juga boleh menyambung pengajian ke  peringkat yang lebih tinggi di mana-mana universiti awam mahupun swasta di negara ini. LVC turut dalam usaha menjalinkan kerjasama dengan beberapa universiti tempatan sebagai kolej bersekutu.


Untuk makluman adik-adik lagi dan para ibu bapa, sehingga kini, LVC telahpun melahirkan sekitar 1,400 graduan, di mana ada di antara graduan kejururawatan serta keselamatan dan kesihatan pekerjaan ditawarkan pekerjaan sebelum tamat pengajian. Apa yang lebih membanggakan, ada di antara graduan kejururawatan LVC turut ditawarkan pekerjaan di hospital-hospital luar Negara seperti di Singapura, Dubai, Jeddah dan Kanada. Tak sia-sia kalau adik-adik atau ibu bapa yang ingin menghantar anaknya di Lake View College ni. Telah terbukti keberkesanannya.

Bagi adik-adik yang berminat nak belajar di Lake View College, bolehlah layari
website: http://www.lvc.edu.my/
Contact: 60 5-890 8071
Facebook : Lake View College


hai assalammualaikum

Hah!!, siapa suka tengok cerita puteri-puteri cantik seperti Rapunzel. Nad suka tengok cerita kartun macam ni. Dah jadi mak orang pun tetap layan cerita macam ni..hehee..best kan..Hah!!, korang baca sampai habis tau, sebab nad ada buat contest, nak bagi korang hadiah best punya..baca sampai habis ok..contest mudah je..hehee..



Rapunzel buat kemunculan menerusi "Tangled: The Series" 

Hah ni nak bagitau, si gadis jelita berambut panjang, Rapunzel akan muncul dalam siri animasi terbaharu Saluran Disney, “Tangled: The Series”! Ditayangkan pada setiap hari Ahad, pukul 11:30 pagi di Saluran Astro 615, siri ini adalah gabungan di antara filem hebat, “Tangled” yang dihasilkan oleh Studio Animasi Walt Disney pada 2010 dan filem pendek, “Tangled Ever After”. Siri ini menyaksikan Mandy Moore dan Zachary Levi kembali memegang watak mereka sebagai Rapunzel dan Eugene.

Diserikan lagi dengan visual rekaan animasi menarik yang diinspirasikan dari lukisan Rapunzel dalam filem asal, siri ini akan mengisahkan tentang pengembaraan Rapunzel apabila dia mula mengenali dengan lebih dekat ibu bapanya, kerajaannya, dan rakyat Coronora. Sifat tidak mudah putus asa dan sentiasa ingin mempelajari benda baru membuatkan dia menyedari yang masih banyak perlu dia terokai dalam dunia ini sebelum boleh menggalas tanggungjawabnya sebagai Puteri Coronora.

Kisah utama yang akan diketengahkan dalam siri ini adalah hubungan Rapunzel dengan rakan-rakan dan keluarganya. Watak-watak kesayangan ramai dari filem asal akan turut memeriahkan siri ini. Antaranya, kekasih sang puteri, Eugene Fitzherbert (atau Flynn Rider); panglima diraja yang juga rakan baiknya, Pascal; kudanya yang setia, Maximus; dan Snuggly Duckling Pub Thugs. Siri ini akan memperkenalkan watak baharu, Cassandra (suara oleh by Eden Espinosa), seorang wanita kental yang menjadi orang kuat Rapunzel. Tidak ketinggalan, ibu bapa Rapunzal, King Frederic (Clancy Brown) dan Queen Arianna (Julie Bowen).

Kisah Rapunzel yang dekat dengan penonton, menyentuh hati dan penuh gelak ketawa menekankan tentang pentingnya untuk membina dan mengekalkan hubungan sesama manusia, di samping mengenali kekuatan diri dan sifat-sifat positif dalam diri kita. Kecekalan, keyakinan, sikap positif dan kreativiti Rapinzel menjadikan beliau contoh terbaik untuk para penonton cilik yang juga sedang belajar untuk menggalas tanggungjawab baharu seperti Rapunzel.


Jangan lupa ambil bahagian dalam The Tangled Quest dari 21 Mei hingga 30 Jun untuk memenangi hadiah-hadiah eksklusif “Tangled: the Series”!

Untuk meraikan kemunculan semula Rapunzel di Asia Tenggara, Saluran Disney memperkenalkan pencarian watak di pelbagai platform, Tangled Quest. Dari 21 Mei hingga 30 Jun, para kanak-kanak dan keluarga mereka boleh mengambil bahagian dengan mengambil gambar Rapunzel, Eugene, Maximus atau Pascal dengan lambang Tangled Quest di Saluran Disney dan platform sosial milik Disney dan memuat naik di laman web Tangled Quest (www.tangledquest.com). Lapan puluh (80) pemenang bertuah berpeluang memenangi beg cenderahati eksklusif yang bertemakan Tangled.



Tangled Quest akan membuat kemunculan di Malaysia dan mengajak peminat Saluran Disney menyertai keseronokan dengan menjejaki watak-watak siri ini di beberapa aktiviti menarik yang akan diadakan di Kuala Lumpur. Lokasinya akan diberitahu melalui petunjuk-petunjuk mingguan di Saluran Disney dan platform Astro Circle, jadi jangan ketinggalan! Selain beg cenderahati bertemakan Tangled, tiga pemenang bertuah akan berpeluang mengalami sendiri kisah pengembaraan Rapunzel di rumah dengan hadiah berupa ubah suai penuh bilik tidur bertemakan Tangled.

Siri ini memuatkan lagu-lagu yang diterbitkan oleh pemenang Academy Award dan Legenda Disney, Alan Menken, yang turut menggubah lagu filem asal.

Contest Hadiah Rapunzel Untuk Dimenangi 

Okeh! Macam yang nad janji kat atas tadi. Nad mencari 4 pembaca bertuah untuk diberikan hadiah menarik satu set dari Rapunzel:
1 x Rapunzel tote bags
1 x Rapunzel pouches
1 x Rapunzel dolls
1 x Disney Channel tumblers

Soalan:

Q: What day, time, and channel is “Tangled: The Series” aired? 
A: ???

Jawab soalan yang nad berikan seperti di atas,  dan Sambung ayat "Tie-breaker: Rapunzel is one of my kid’s favorite Disney Princesses because…( tidak melebihi 30 patah perkataan) di bahagian komen

Syarat peyertaan: Preferably the contest is only open to Malaysian parents with kids up to 14 years old

Contest tamat 31 jun ni..selamat mencuba..hadiah menarik ni...
hai assalammualaikum

Susu Kambing Hayra Untuk Kesihatan Dan Kecantikan - Sepanjang bulan puasa ni, nad amalkan minum susu kambing setiap kali bersahur dan berbuka untuk dapatkan tenaga. Lagi nad sekarang masih breasfeeding anak, jadi kena la ambil minuman yang boleh buat badan kita bertenaga selain ambil makanan berat. Seperti kita tau, susu kambing kan bagus untuk ibu yang menyusu. Bukan ibu je dapat khasiat, malah anak pun dapat. Tapi kali ni, nad minum susu kambing yang bukan sahaja beri kesihatan tubuh badan malah kecantikan. Hah!!, terkejut!!..hehee.

Susu kambing Hayra

Susu Kambing Hayra Campuran Kurma dan Tomato

Ni la Susu Kambing pilihan nad, Susu Kambing Hayra yang nad minum. Nampak tak ada gambar tomato. Kenapa nad cakap susu kambing ni untuk kecantikan? Hah!!, Susu Kambing Hayra ni lain dari yang lain. Selalu kita dengar susu kambing dicampur dengan kurma dan makanan sunnah lain, tapi susu kambing Hayra merupakan susu kambing pertama yang nad minum mempunyai campuran ekstrak kurma dan ekstrak tomato. Yaa tomato!!..kita tau kan tomato ni memang banyak khasiatnya untuk kulit kita, untuk kecantikan. Sebab tu, Susu Kambing Hayra kalau di ambil akan dapat mencantikkan wajah kita. Jarang kan kita nampak susu kambing dengan tomato. Kelebihan dua dalam 1, bukan sahaja untuk kesihatan malah kecantikan.

Minuman untuk berbuka dan bersahur

Mesti korang tertanya, kalau ada campur tomato, mesti warna air akan jadi warna merah atau pink ke. Eh!!, takdala, warna dia tetap putih. Tapi rasa dia, sedap betul..rasa vanila..serius, nad tak tipu. Sebab tu nad suka minum Susu Kambing Hayra ni. jangan risau, Susu Kambing Hayra ni takde pun bau hamis ke ape, bau wangi adalah..heehhe. Susu kambing Hayra ni bebas bahan chemical dan gula tambahan.

Kekal bertenaga dengan susu kambing Hayra

Khasiat Susu Kambing Hayra

Produk pertama di Malaysia yang menggunakan
- Susu Kambing Asli
- Ekstrak Tomato
- Ekstrak Kurma

Khasiat Susu Kambing
- menguatkan tulang dan gigi
- membantu merawat pelbagai penyakit kulit
- baik untuk kesihatan keseluruhan
- baik untuk gastrik
- baik untuk kesihatan dalaman
- kulit lebih berseri dan halus
- mencantikkan kulit dan merawat sel kulit mati
- memulihkan tenaga dan awet muda
- sesuai untuk ibu hamil
- sesuai untuk ibu menyusu
- sesuai untuk seisi keluarga

Khasiat Tomato
- mengandungi Vitamin A dan Vitamin C
- mengecilkan pori-pori di muka
- menghaluskan kulit
- memutihkan kulit
- mengatasi kulit berminyak
- menggebukan kulit
- mencerahkan kulit

Khasit Kurma
- menguatkan daya ingatan
- mengatasi masalah sembelit
- merawat asma dan kahak
- mengatasi ekzema

Cara penyediaannya pun senang.
- Campurkan 1 sachet ke dalam 200ml air suam atau panas
- Minum sebelum sarapan atau sebelum tidur
- Boleh di ambil 1-2 sachet sehari.

Minuman Susu Kambing Hayra ni boleh diambil oleh semua peringkat umur.
- Bayi (6 bln keatas) & Kanak-Kanak
- Ibu Mengandung
- Ibu Menyusu
- Warga Tua
- Penderita Penyakit
- Ahli sukan
- Pelajar & Pekerja
- Wanita yang Pentingkan Kecantikan
- Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Susu kegemaran nad sekarang..cubalah

Susu Kambing kaya dengan kalsium, pottasium, phosphurus dan trytophan dimana keempat-empat elemen ni mampu menguatkan tulang dan pembangunan anak-anak serta gigi yang kuat. Ia juga dapat meningkatkan dan menguatkan paru-paru imun dan bertindak sebagai anti arthritis ( keradangan sendi) dan juga mengimbangi paras gula dalam darah. Eloklah amalkan minum susu kambing Hayra ni sekarang. Untuk dapatkan tenaga sepenuhnya sepanjang hari. sambil sihat sambil cantik gituw..hehhe..

Untuk maklumat lanjut:
Contact: 019-918 8525
Facebook: https://www.facebook.com/susukambinghayra/
Instagramhttps://www.instagram.com/susukambinghayra_hq/
hai assalammualaikum

Haritu balik kampung, habis muka nad, sebab lupa nak bawak makeup remover dengan pencuci muka. Muka nad memang sensitif sikit, kena bersihkan dengan makeup remover, lepas tu baru cuci. Kalau tak, memang naik jerawat. Dah naik jerawat dua ketul dekat muka..geram je rasa. Membersih wajah merupakan perkara paling penting untuk mendapatkan kulit yang sihat samada anda menggunakan alat solek ataupun tidak. Membilas air semata-mata tidak mencukupi. Jadi kenala buang makeup dulu dengan pencuci makeup, lepas tu cuci muka dengan sabun pencuci.


Pembersih Makeup Dan Wajah Eversoft Baharu

Produk terbaru yang nad cuba pakai, produk pembersih makeup dan wajah daripada Eversoft. Produk ‘jimat masa’ ini menggabungkan langkah pembersihan yang pelbagai dalam 1 produk iaitu EVERSOFT™ 100% Organic Tomato Micellar Cleansing Water yang bertindak menanggalkan solekan, membersih dan menyegarkan kulit; manakala EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner sangat sesuai bagi individu yang tidak menggunakan solekan. Menggunakan formulasi berasaskan bahan dan teknologi dari Jepun, pembersih baharu ini bebas daripada paraben, SLS, alcohol serta minyak mineral.

Dua pembersih wajah baharu EVERSOFT™ ini memberi lebih dari sekadar pembersih asas. Ia membersihkan wajah sambil menyegarkan kulit dan menanggalkan solekan. Bukan tu sahaja, malah dengan adanya  ekstrak organik Yuzu dan Tomato dapat memberi khasiat serta melindungi wajah dengan cara yang selamat pada kulit. Bagus kan. Packaging dia memang lawa. Warna hijau gitu. Kedua-dua permbersih ni hadir dalam bentuk pam. Jadi sangat mudah digunakan. Picit je dah keluar.

Selalunya nad akan guna penanggal makeup dulu baru cuci muka dengan pencuci muka.


EVERSOFT™ 100% Tomato Micellar Cleansing Water 

Harga: RM22.90 (Semenanjung)/ RM24.00 (Sabah & Sarawak)
Saiz: 300ml

Pertama sekali mesti tanggalkan makeup dengan EVERSOFT™ 100% Tomato Micellar Cleansing Water. Penanggal makeup ni merupakan pembersih wajah berasakan air, yang lembut dan berkesan untuk menanggal solekan dan membuang kotoran. Diperkaya dengan ekstrak organik Tomato yang tekenal dengan ciri-ciri antioksida bagi melawan radikal bebas yang disebabkan oleh sinaran UV dan pencemaran, pada masa yang sama menyegarkan kulit serta mengecilkan pori.



Produk ini turut mengandungi Bio-Hyaluronic Acid bagi mengekalkan lembapan dan mencegah nyahidrat. Ia menjadikan kulit wajah terasa bersih dan lembab sentiasa. Dengan pembersih solekan yang tidak memerlukan bilasan air ini, pengguna boleh melangkau langkah membersih wajah dengan buih pembersih serta penggunaan toner. Anda hanya perlu memakai pelembab setelah menanggalkan solekan dan siap!


EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner 

Harga  RM17.80 (Semenanjung)/ RM18.70 (Sabah & Sarawak)*
Saiz: 150ml


EVERSOFT™ 100% Organic Yuzu 2 in 1 Cleanser & Toner terhasil daripada formula gabungan 2 langkah pembersih kepada 1. Manik-manik merah jambu diperkaya dengan Tea Tree Oil dan Vitamin E yang membersih jauh kedalam kulit untuk menarik kotoran, manakala ekstrak organik buah Yuzu membantu meredakan kemerahan kulit, mengurangkan pembentukan jerawat, dan membuang cela pada wajah. Pembersih ini membersih dan mencerah dalam satu langkah tanpa meninggalkan sebarang kotoran. Langkah ini boleh diteruskan dengan penggunaan serum serta pelembab sebagai pelengkap kepada rejim penjagaan kulit wajah.

EVERSOFT™ Cleansers diperbuat daripada formulasi yang lembut pada kulit wajah dan berkesan untuk membersih jauh kedalam tanpa mengeringkan kulit sambil mengekalkan keseimbangan lembapan secara semula jadi. Setiap bilasan membekalkan kulit anda dengan nutrien agar kulit semakin cerah dan sihat sentiasa.

Kedua-dua produk boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya besar dan farmasi seluruh negara. *Harga tertera termasuk 6% GST. Untuk maklumat lanjut, boleh layari Facebook Eversoft Skinz di https://www.facebook.com/EversoftSkinz/
hai assalammualaikum


Haish tak tertahan rasanya setiap kali cheesetart dia post dekat facebook dan instagram. Gebu-gebu kau. Akhirnya cheesetart dia dalam genggamanku..hehehe. Nad memang suka makan cheesetart yang isinya penuh. Baru puas makan. Lagi best cheesetart macam-macam jenis. Baru tak jemu nak makan.


Hah!! Jangan tak percaya, ni la dia tukang buat cheesetart tu, abang Korie. Tapi bukan dia seorang buat, dia dibantu bersama isteri tercinta..hehhee. Selalu, kalau ada event KBBA, dia akan, sponsor kek yang dia buat, haritu pertama kali dia bawak kek mangga. Masyallah sedap sangat..Lepas tu event lain pulak, dia bawak congo bar..Setiap kali bawak, nad memang akan rasa. Sedap siott!!..tak tipu..Dan baru-baru ni untuk photoshoot, dia sponsor kek brownies..terbaikk kau..


Suka sangat brownies dia sebab tak manis dan bercorak-corak gitu. Bukan satu masuk dalam mulut, lebih dari satu..sampai jilat jari kau!!..Terima kasih abang korie..

Disebabkan mereka yang order kata sedap, nad pun dah jadi salah seorang pelanggan dia..hahha. Tak tahan tengok..seriuss..Nad order mixed cheesetart dengan abang Korie. Mixed cheesetart dia ada coklat, ada strawberry, ada yang biasa..


Rangup tart dia. Makan satu, lagi satu dan satu..hahhaha...tak sedar dah makan 5 biji. Seriuss, sedap, terbaik!!..korang meleleh tak tengok nad makan..hahha..maaf-maaf. Korang kalauyang nak, bolehmr je order dengan abang Korie ni,.


Khaisya Delite Homemade
019 622 8446 / 017 349 5797
Instagram : Khaisya Delite
hai assalammualaikum

Seronoknyaa nad dapat produk skincare terbaru dari Tony Moly..excited sangat masa dapat. Lagipun, jenama Tony Moly memang dah lama di pasaran dan dipercayai. Tony Moly merupakan produk kecantikan dari korea yang merangkumi penjagaan badan, penjagaan wajah dan makeup.


Untuk pengetahuan korang, Tony Moly telah melancarkan  TONY MOLY New Arrival Products & E-store Opening di www.tonymoly.com.my pada 31.3.2017. Jadi, korang yang menggunakan produk Tony Moly, dah boleh dapatkan produk diaorang di website mereka..cepat-cepat buka website tu, sebab ada produk terbaru dari Tony Moly antaranya yang nad terima ni iaitu Floria Skin Care Set with Argan Oil.


Floria Skin Care Set With Argan Oil

Floria Skin Care Set ni merupakan produk terbaru dari Tony Moly yang datang dari Korea. Ia merangkumi Toner dan Cream muka.  terdapat saiz besar dan saiz kecik trial punya. Yang trial tu sesuai kalau nak pergi travel dan di bawa ke mana sahaja.



i) Tony Moly Floria Nutra Energy Toner 145ml
ii) Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion 145ml
iii) Tony Moly Floria Nutra Energy Toner ( Trial/Travel) 20ml
iv) Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion (Trial/Travel) 20ml

Floris Skin Care Set ni sesuai untuk kulit yang kering dan sensitif, macam kulit nad la. Memang sangat sensitif. Kurang tidur, silap makan, akan datangla masalah dekat muka terutama jerawat. Jadi nad pun sapu toner dan Emulsion cream dekat muka untuk mengekalkan kelembapan kulit muka dan melembutkan kulit. Setakat ni, nad pakai, ia sesuai dengan kulit nad.


Tony Moly Floria Nutra Energy Toner merupakan hydrating toner yang memberi tenaga kepada kulit.Ia juga mengandungi hazel yang merawat kulit sensitif.Ia bertindak sebagai nutrasi kepada kulit wajah yang kelesuan.


Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion pula bertindak sebagai pelembab. Membekalkan nutrisi dan kelembapan dan menggantikan sel kulit mati kepada kulit yang lebih sihat.

Kelebihan produk Floria Skin Care ni dia mengandungi Argan Oil, yang mana kita tau, argan oil ni banyak khasiatnya. Selain tu, bahan yang ada ialah bahan-bahan semulajadi seperti witch hazel,safflower water, resurrection plant, eternal P, phyto oligo dan naturally-derived oil complex. Kesemua bahan ni mempunyai kebaikan masing-masing untuk membantu dan melindungi kulit muka kita.

Jadi korang yang kulit sensitif dan kering tu, cubala pakai Floria Skin Care ni. Mudah je nak pakai, selepas membersihkan wajah sapukan toner pada wajah dan leher.Kemudian, sapukan pula Emulsion rata ke bahagian wajah dan muka. Hanya dua benda ni sahaja mampu membantu masalah kulit.


Percuma Voucher RM20 

Korang nak juga shoping, ni ada berita gembira..untuk 10 orang terawal. Guna code voucher #NadiaVTonyMoly , akan dapat RM20 cash voucher on each purchase item

Cash your redemption T&C
- one email per voucher code
- first come first serve
- with no min purchase condition
- validity until 15 April




Cepat-cepat, dah nak 15 Aprl dah oiii...sebelum terlambat..sekarang website Tony Moly tengah ada diskaun. Penghantaran percuma dengan pembelian RM60 ke-atas serta hadiah-hadiah percuma untuk dimiliki. Boleh layari


Ade set Pokemon yang kiut miut ni..rambang mata nad tengokk...

hai assalammualaikum

Mengimbau kembali saat memliih butik pengantin di pameran pengantin

Teringat dulu, masa nad nak kawin, Masa tu memang dah last minit persiapan, nak pergi kedai butik memang tak sempat. Nak fikir cenderahati memang tak dapat buat sebab sibuk dengan kerja semua. Jadinya pilihan yang ada, pergi ke Pameran Pengantin, iaitu Malaysia Wedding Festival. Seingat nad, masa nad pergi MEFA, dibuat di SACC Mall Shah Alam. Dekat Malaysia Wedding Festival (MEFA) ni la nad dapatkan butik pengantin, dan cenderahati. Sebab masa ni, diaorang akan promote harga murah berbanding biasa. Masa tu memang lega, semua dah setel..hehee.

MEFA di SACC Shah Alam Mei ni

Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) Di SACC Shah Alam

Memang setiap tahun Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) akan buat pameran pengantin untuk bakal pengantin di luar sana. Kepada bakal pengantin di luar sana, ni nad nak bagitau, Festival pengantin paling popular iaitu Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan kembali  pada 12-14 Mei 2017 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Ini adalah kali ke-16 Mefa Events menganjurkan pameran pengantin di sini dan pastinya ia dinantikan oleh semua bakal pengantin di luar sana kan. Sebabnya pelbagai tawaran  sehingga 70% diskaun pakej pengantin. Dikatakan diskaun ni hanya terhad untuk 3 hari pameran sahaja dari 10 pagi hingga 9 malam. Jangan lepaskan peluang ok!!..

Sebab perlu datang Malaysia Wedding Festival ( MEFA) ni, bakal pengantin boleh mencari idea, atau contoh dekorasi untuk mejlis perkahwinan nanti. Mana tau ada yang berkenan yang tempat lain susah nak dapat kan. Festival pengantin ini membantu bakal-bakal pengantin untuk melakukan
persiapan perkahwinan kerana MEFA menganjurkan pameran seperti One Stop Centre
Wedding, dari produk katering, pelamin, butik pengantin, kad kahwin, cenderahati, dewan
perkahwinan dan pelbagai lagi.

Dekorasi Pelamin

Banyak vendor yang akan turut serta

Kesemua vendor atau wedding planner yang menyertai MEFA adalah gabungan dari pelbagai kawasan dari Shah Alam, Ampang, Bangi, Kajang, Damansara, Gombak dan seluruh Lembah Klang. Keseluruhan vendor membuat promosi di MEFA melebihi 100 tapak promosi. Memang banyak pilihan yang korang akan nampak, dan semua akan buat korang rambang mata, macam nad dulu..hahaa..Tapi, korang juga kena bijak memilih mengikut kemampuan korang. Masa ni la korang dapat buat pilihan, nak cari pakej perkahwinan yang murah.

Paling penting setiap vendor yang mempromosikan produk di MEFA adalah yang dipercayai kerana pihak penganjur akan menapis terlebih dahulu senarai vendor yang ingin menyertai pameran kali ini. Jadi takdelah isu mua makeup tak elok ke, photographer lari ke, catering tak datang ke..kann..takank kita jadi macam tu di hari perkahwinan kita. Suatu perkahwinan biarlah yan terindah dan menjadi 1001 kenangan manis dalam diri kita.

Pelbagai hadiah untuk dimenangi

Apa yang menarik lagi tentang festival kali ini, dengan setiap tempahan mana-mana pakej
minima RM500 (terkumpul) di MEFA, bakal-bakal pengantin berpeluang memenangi hadiah
cabutan bertuah seperti pakej bulan madu, gadjet, t-shirt, barangan kecantikan dan sekurangkurangkan
coklat. Yang penting, setiap tempahan wajib dapat hadiah. Woww!!!, tu diaa..dapat hadiah lagi tau..

Pertunjukan fesyen dan pertandingan MUA akan diadakan

Mereka yang gemar melihat busana pengantin, makeup artist jangan ketinggalan untuk melihat pertunjukan fesyen, pertandingan makeup artist yang akan diadakan pada hari sabtu dan ahad. MEFA akan membuat pertunjukan tersebut pada 13 Mei dan 14 Mei. Masa ni, mungkin korang dapat tengok baju pengantin dengan design yang menarik dan lawa. Perkara penting bagi kaum perempuan mestila makeup, hah!!, suka tengok orang dimakeupkan, boleh datang tengok pertandingan makeup tu. Mana tau tergoda dengan MUA tu, dan nak ambil sebagai mekap kawin nanti kan..Memang nad cakap, korang bakal pengantin di luar sana, jangan lepaskan festival perkahwinan MEFA ni.

Untuk memudahkan pengunjung yang akan hadir ke MEFA nanti, penganjur akan menyediakan
maklumat terkini melalui saluran sosial media di Instagram iaitu MEFAPENGANTIN, Facebook:
Malaysia Wedding Festival (MEFA) dan juga laman web iaitu www.mefa.my

Sebarang pertanyaan atau ingin menempah booth jualan boleh hubungi En Azahari di talian
012 – 387 1775.
Website: www.mefa.my
Facebook: www.fb.com/mefaevent
Instagram: www.instagram.com/mefapengantin