Articles by "artis"
Showing posts with label artis. Show all posts
hai assalammualaikum

Siapa layan drama TV3 pukul 10 malam Andainya Takdir, kita gen..hehe. Walaupun jalan ceritanya agak menggeramkan dan menyampah, tapi tetap nak layan, sebab nak tau apa kesudahan cerita ni. Perasan tak, heroin dalam cerita ni, Fatihah, watak kejap lembut, kejap geram. Bila tengok, memang kita geram kan, yela dah tau kena pukul, lagi nak balik rumah, boleh je mintak cerai kan. Tapi disebabkan laki dia kadang-kadang lembut, tu susah sikit, atau mungkin disebabkan anak. Dah namanya cerita kan, kena tanya pengarah la kalau nak ubah cerita tu..haaha.


Sebenarnya nad macam pernah tengok Fatihah ni berlakon sebelum ni, tapi mungkin tak perasan atau muka lain, atau bukan jadi heroin, jadi jarang tengok dia berlakon. Nama panggilan Fatihah ialah Nina Iskandar. Dia ada nama betul lagi..Bila tengok lakonan dia, memang menjadi, dia menjiwai watak. Perwatakan yang lemah lembut, raut wajah yang ayu, sesuai la berlakon dengan watak yang ayu dan sopan. Cantik je muka dia kan..


Baru tau Nina Iskandar ni asalnya dari Brunei. Patutla lawa. Nama sebenar dia Nur Akmalina Iskandar. Lahir 4 Ogos 1991. Umur sekarang 26 tahun..muda lagi weii..nad pun 29 tahun..hehee.

Pernah berlakon beberapa drama dan Filem antaranya:
Filem: Perempuan Muka Surat Tujuh, Sniper dan Lu, Gua Bro, Cari, Muka Surat Cinta, Pengantin Malam, Ada Apa Dengan Rina

Drama: Balkish, Rintihanku, Jika Itu Takdirku, Raya Ni Mesti Kahwin, Dendam Semalam, Terlarang Sudah Rinduku (2016), Andainya Takdir (2017)


Banyak rupanya, mungkin bila makeup lain, jadi lain, tu yang tak perasan tu. Bila dia berganding dengan Syukri Yahaya memang menjadi. Bagus betul.

hai assalammualaikum

Sebelum ni jarang ambil tau pasal pasangan suami isteri artis ni. Lepas kawan post satu gambar dia dekat instagram, mula tengok semua gambar diaorang. Memang sweet sangat tengok diaorang ni. Siapa lagi kalau bukan Aeril Zafril dan Wawa Zainal. Suka tengok diaorang berdua. Nad layan instagram Aeril, selalu upload gambar berdua dengan isteri, lepas tu caption kadang memang lawak..hahaa..Kalau tengok bila diaorang nyanyi lagu hindustan...pergh..dah macam Shah Rukh Khan dan Kajol..

Pasangan Romantis Aeril Dan Wawa Zainal

Paling romantik bila Aeril buat surprise birthday Wawa. Videonya dah macam cerita hindustan..Diaorang pergi ke Lombok untuk buat surprise birthday Wawa ni. Percutian istimewa ni merupakan hadiah istimewa Aeril kepada isterinya Wawa Zainal sempena ulang tahun kelahirannya. Siap buat tudung khas untuk Wawa lagi..hhaaahha..

Korang dah tengok video diaorang..Kalau belum nah layan..fuh..boleh berimaginasi kau..hahaa.






Sweet kann..
hai assalammualaikum

Persembahan Artis Kalam Sup Di Kenduri Kawin

Teringat waktu pertama kali jumpa Kalam ni, masa pertama kali dating berjumpa dengan mr mafia. Korang nak tau, perjumpaan pertama kali di Midvalley, yang tegur nad, si Kalam ni la. Bukan mr mafia. Ingatkan Kalam ni mr mafia, tapi lepas tu dia tunjuk mr mafia sebenar..hahhaa..adoii suami kita waktu tu pemalu habis. Ada ke patut, dia yang nak jumpa kita, orang lain tegur..hhhaha..Dari pertemuan tula, kita terpinga-pinga juga, siapa dia ni. Lama-lama baru terfikir, oh dia ni ke penyanyi kumpulan SUP tu..ok..hahha..

Dia la saksi kitaorang bercinta sampaila kitaorang kawin. Tapi sayang masa kitaorang kawin dia tak datang..huhuhu..Lepas tu sampai ada anak. Kalam ni kerap datang rumah sebab kerja sama dengan mr mafia. Fariza pun dah biasa dengan uncle Kalam ni. Tapi ade mood dia, masih malu-malu gitu dengan uncle Kalam, kalau mood ok, dia bantai kacau uncle Kalam dia buat kerja. Kalam ni dah macam bapak angkat Fariza. Dari kecik sampaila budak ni besar.

Nad pernah cerita  rupanya..nah baca ni, http://miszrockers.blogspot.my/2016/02/bila-uncle-kalam-layan-fariza-puteri.html?m=1

Haritu, Kalam bekerja dengan mr mafia, ambil video perkahwinan sepupu. Nad memang tak bagitau sepupu, yang Kalam ni akan ambil video, tapi dia tau juga..hahha. Malas nak kepoh-kepoh, yang penting video kawin jalan. Tapi tak sangka, Kalam dikenali dekat kenduri kawin sepupu tu. Nad rasa, masa tu takda siapa tau, sampaila dj bagitau artis akan buat persembahan iaitu Kalam dari kumpulan SUP. Gitula gamaknya..


Masa dekat kenduri kawin sepupu, Kalam buat aksi silat dia. Biasalah, sebelum duduk bersanding akan ada persembahan silat. Seronok bila ada silat-silat ni. Kalam ni memang ada belajar silat, sebab pernah bawak mr mafia pergi belajar silat. Ada gambar dia nad tengok. Sekali dia buka langkah.gitu kau..baru sikit..belum langkah besar..heheh


Lepas tu Dj mintak dia nyanyi. Nad pun tak pernah dengar dia nyanyi, dekat kenduri kawin tu la pertama kali dengar Kalam nyanyi..haaha. Masih sedap lagi nyanyian dia. Suara dia pun sedap lagi..Dia nyanyikan lagu dia sendiri la..Habis semua orang kat situ terpegun..eh yeke..hahahhaa..


Video persembahan silat dan nyanyian dari Kalam.




hai assalammualaikum

Pelakon Reen Rahim Buli Budak Usia Setahun


Budak tu tengah syok layan perasaan dia dengan jalan sana sini. Malas nak kacau urusan orang dewasa ni. Dia tak tau, dia duk merayau-rayau tu dia kacau kerja orang lain. Dia layan diri dia, dengan enjoy, apa dia nak buat. Sampaila pelakon Reen Rahim nampak gelagat dia. Lepas tu artis tu pun pergi ambil dia dan dukung.


Paham-paham jela, budak baru dapat kaki, taknaknya nak didukung. dia lebih suka berjalan sana sini. Kalau dengan mommy ida, dia ok lagi. Tapi kalau dengan orang lain, muka akan berubah. Seperti dalam kata hati " Saya tak kenal awak, jangan pegang saya, lepaskann..lepaskannnn "..dlaam bahasa Inggerinsnya " I dont know you, who are you, let me goooo..let me goo "..ok gituu..hahaaha..


Tapi apa pelakon Reen Rahim tu kisah. Dahla mulut budak tu comot baru lepas makan. Reen Rahim dengan baiknya, mengelap mulut dia..Mommynya yang segan..hahaaha..

Yeaaa..ni masa Majlis Sepetang bersama Reen Rahim dan Asianic. Nad berdua je dengan Fariza. Tapi masa tu Fariza behave. Nad lepaskan dia masa betul-betul kitaorang tengah layan diri masing-masing. Time kerja, nad kerja dan pegang Fariza.


Masa ambil gambar beramai-ramai, nad kenala dukung anak dara sorang ni. kalau tak dia kacau kitaorang nak bergambar. Masa tu pulak dia pegang straw. Paham-paham jela, budak kalau dah pegang straw, kita nak ambil dia marah. Tu la yang dibuat Reen Rahim dekat Fariza. Nad pun tak jangka, dia akan buat sampai Fariza marah..hahaa..ingat nak bergurau je..hahaa..Korang boleh tengok video dekat atas ni..haha.

Reen Rahim memnag seorang yang peramah dan rendah diri. Memang berbeza sangat. Dia jumpa kitaorang pun buat macam kawan. Bercakap sempoi je walaupun dia seorang artis terkenal. Reen Rahim duta Asianic. Korang cubalah produk Asianic ni, produk Halal..best tau..nad dah cuba..hehe..
hai assalammualaikum

AZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016


Semalam final Gegarvaganza 3. Harini nak update juga..hehee. Final konsert Gegar Vaganza 2016 berlangsung di Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak di Ria HD (123) bermula jam 9 malam pada hari Ahad 4 Disember 2016.

Untuk Gegarvaganza 3, nad memang layan sampai final. Tauk tau, best sangat sebab kebanyakan penyanyi yang dah lama tak muncul. Suara pun masih maintain. Antara peserta Gegarvaganza 3, nad paling suka Siti Sarah. Bukan sebab suami dia shuib pelawak tu, tapi nad suka suara dia dengan gaya dia. Memang nad target, dia akan jurara.

Final Gegarvaganza, memang semua artis buat yang terbaik. azharina suara yang besar tu. Nad memang tak berapa suka, hahaha..tapi orang lain suka kan. Zarul pun hebat juga malam tu. Ameng, Intan Safarina dan Gmie biasa-biasa je. Tapi yang menang yang and tak berapa suka..hahaa.

KEPUTUSAN DAN JUARA KONSERT AKHIR GEGAR VAGANZA 2016 Pada konsert final Gegar Vaganza 2016, enam finalis membuat tugasan akhir dengan menyanyikan dua buah lagu secara medley dan lagu dalam pusingan “Battle” yang telah diberikan kepada mereka.

JUARA GEGAR VAGANZA 2016 (GV3) DAN KEPUTUSAN PENUH KEDUDUKAN PESERTA.
Kedudukan     Pemenang        Hadiah
Juara             Azharina        RM100,000
Naib Juara     Siti Sarah              RM50,000
Ketiga      Zarul                 RM30,000
Keempat      Ameng                 RM15,000
Kelima      Intan Sarafina RM10,000
Keenam      Gmie                 RM5,000

Persembahan Pilihan Penonton   Siti Sarah RM5,000

Malam tu ada persembahan dari dato Siti Nurhaliza..memnag best gilerr..Suara Dato Siti memang takda siapa boleh lawan..ehehe. Kalau dia masuk, memang dia akan kaut semua..hahahha..Love Dato Siti.
hai assalammualaikum

Enam Peserta Mara Ke Final Gegarvaganza - Akhirnya setelah Nora tersingkir, enam peserta telah berjaya ke Pusingan Akhir Gegarvaganza. mereka semua telah buat sebaik mungkin menarik hati para juri. Dan yang terpilih ni memang bagus dan tiada masalah. Semua yang bertanding memang hebat-hebat belaka. Sampai tak tau siapa yang bakal menjuarai Gegarvaganza 2016 kali ni. Tak boleh nak agak, tapi ku tetap sokong Sarah..hehehe..

Keputusan Final Gegarvaganza 2016


Minggu depan, para peserta perlu menyanyikan dua buah lagu. Dan ini 6 peserta yang layak ke pusingan akhir Gegarvaganza 2016.

1) Siti Sarah dengan lagu I Will Always Love You dan Matahariku. Suka dengan lagu matahariku, mesti Sarah mampu buat.
2) Zarul - Gerhana dan Dendangan laguku
3) Azharina - Mama Aku Ingin Pulang dan Izinkanlah
4) Ameng - Bougenvilla dan Romantis
5) Intan Sarafina -Sedetik Lebih dan Kemelut Di Muara Kekasih
6) Gmie - Bila Bulan berwarna Biru dan Salam Terakhir.

Tak sabar nak tunggu minggu depan. Fuh..siapakah juara agaknya ye..

Boleh baca sini juga http://miszrockers.blogspot.my/2016/11/gegarvaganza-2016-separuh-akhir-malam.html
hai assalammualaikum

Gegarvaganza Separuh Akhir - Malam ni Gegarvaganza, keseluruhannya bagi nad memang menakjubkan. Setiap peserta menyanyikan dua lagu. Satu lagu nyanyi solo dan satu lagi berduet dengan artis. Nad semestinya sokong Siti Sarah..ahaha..bukan sebab dia kecik macam nad atau ramping macam nad, tapi suara dia memang mantap. Sekali dia lontar suara dia, fuh..nad dengar pun nak berjoget..hahaa.

Malam ni Sarah nyanyi lagu " Di Bwah Pohon Asmara " dan duet dengan Misha Omar lagu " Bunga-bunga Cinta "..Suka dengar masa dia nyanyi Di Bawah Pohon Asmara tu..juri pun puji..yeahh..kipidap Sarah. Selain itu, duet antara Gmie dan Tomok menyanyikan lagu " Sejarah Mungkin Berulang "..memang terkenang kembali lagu tu..aduh..masa jiwang-jiwang karat..hahahha...dan lagi satu nad suka bila Azharina dan Black. Dua-dua suara ni tinggi dan besar. Jadi bila dua-dua bergabung memang mantap. Memang bila dengar, fokus habis dengar diaornag nyanyi " Fantasia Bulan Madu "..terbaiklaa..

Ameng, Intan Sarafina, Zarul pun terbaik juga. Cuma satu artis ni jela, malam ni dia down sikit. Mungkin disebabkan ramai nitezin tak suka dia berkenaan lagu tukar minggu lepas. Nad ada baca juga dekat blog orang lain, Yang Artis yang bertanding ni, boleh mintak untuk tukar lagu yang sepatutnya telah ditetapkan diaorang. speatutnya dah masuk bertanding, kenala terima apa je yang diterima. Mana boleh request nak tukar itu ini. Dah namanya bertanding, kenala cabar diri tengok mampu tak bawak lagu-lagu yang telah disediakan..kann!!..Tapi ada juga taknak ikut. Tapi tak tau la betul ke tak..


Malam ni, untuk Nora, nad tengok dia baisa je. Sebelum ni nad suka tengok dia juga, sebab suara dia mantap. Nyanyi lagu rock pun ok. Tapi untuk separuh akhir malam ni, dia punya suara lain dah. Untuk Solo, dia nyanyi lagu sendiri, tapi dia campur dengan lagu orang putih. Jadi, suara dia macam tak sampai. Macam tunggang terbalik..Lagu duet dia bersama Aizat pun macam tak kena je..ermm..Tapi kesian dia sebab kena bahan dengan netizen..komen-komen netizen dasyat sangat..huhuhu..kita taknak la amik port..cuma malam ni Nora memang biasa je..

Dan malam untuk separuh akhir, Nora telah tersingkir. Takpela..lebih baik dia keluar daripada dicemuh orang..


hai assalammualaikum

Lee Kwang Soo Di Paradigm Mall - Korang yang minat giler dengan Lee Kwang Soo mesti tau kan harini dia dekat Paradigm Mall sempena Running Man Challenge 100 plus yang nad pernah war-warkan dekat blog sebelum ni. Tak dapat la nak pergi sebab tau mesti ramai orang giler. Siapa tak minat lee Kwang Soo, walaupun dia suka membelot dalam cerita Running Man, tapi sebab muka dia yang manis, baik hati tu, semua orang minat..huaaa..Dahla tinggi oii..


Untung gila siapa yang dapat selfie. Antara Ajak dengan Kwang soo, nad tetap pilih Kwang soo..hahhaha. Hensem dowhh!!..Walaupun tak dapat tengok depan-depan, dapat tengok video orang pun jadila..hahaha. Terasa macam tengok depan-depan. Harini habiskan masa tengok video Lee Kwang Soo dekat Instagram, facebook..aduhh jeles tengoknya.. Lagi untung yang dapat masuk Running Man Challenge by 100 plus.

Bila nad tengok video tentang Lee Kwang Soo dekat Paradigm Mall, nad tengok dia ni memang rendah diri, baik, suka senyum dan lambai pada peminat. Dia sayang peminatnya, tak kisah dia pergi negara mana pun. Sama macam rakan-rakan Lee Kwang Soo yang main dalam Running Man. Memang diaorang akan layan peminatnya, senyum, lambai walaupun waktu tu beresak-esak orang nak serbu diaorang. Tu yang nad suka gilerr!!.. Tak macam sesetengah artis, tengok bawah jela bila peminat macam tu..huhuhu..

Guard Rampas Telefon Ayda Jebat, Lee Kwang Soo Baik Hati Ambil Semula




Harini kejadian tak disangka masa nak bergamabr bersama Lee Kwang Soo. Nad tengok video dekat facebook. Kawan nad yang post. Ni video dia amik. Nampak tak, Ayda Jebat nak berselfie dengan Lee Kwang Soo, tiba-tiba, guard datang main ambil je telefon. Pergh!!..tengok muka Ayda Jebat terkejut, tu klau takda orang mesti dia maki hamun guard tu..ahahha. Masa tu semau orang terkejut, tapi Lee Kwang Soo baik hati, ambil balik telefon tu dan berselfie. Nampak tak dia sayang giler dekat peminat dia..huhuhuhu..

Nad ada baca komen dekat fb dia, ade orang tu cakap "' Mmg laa xleh selfie..bintang korea kot..bukan kwang soo je...klu nk tgk korean fan meeting sbelom ni pon limited kan klu nk begambar...daa byk kn gmba diambik..nk lgi bselfie..kire untung kwang soo ni ambik blik telipon tu..
Jgn kecam laa...bende betol"

Sekali sekala..nak ambil gambar. huhuhu..bukannya orang yang berkerumun nak amik..Takpela..akhirnya dapat juga Ayda Jebat selfie..

Kwang Soo sangat sporting, gentleman dan baik hati..walaupun dibenci sebab selalu jadi pembelot, i tetap suka you tau..hahhaa..ok bye..
hai assalammualaikum

3 Juara Tampil Kelainan - Siapa layan 3 Juara?? Angkat tangan, sebab kita sama..ehhee..Tau tak ramai tengok 3 Juara ni sebab sibuk layan Gegarvaganza, Nad layan juga Gegarvaganza, tapi nad record, sebab nak cepatkan iklan tu ha..hehee. Jadi setiap hari Ahad, pukul 9 malam, nad layan 3 Juara je. Bestnya cerita ni, sebab dia ikut kategori yang kita tau, iaitu Balada, Rock dan Irama Malaysia.


Tiga genre yang dipertandingkan ini bakal diwakili oleh komposer-komposer terkenal seperti Edrie Hashim untuk Rock, Ajai (Balada) dan Pak Ngah (Irama Malaysia). Hos untuk rancangan 3 Juara ni ialah Isey, Amar dan Mira Filzah.

Menaikkan Semula Irama Malaysia 

Genre Irama Malaysia dah lama tak muncul di televisyen. Kebanyakan sekarang lagu hip hop, balada, rock dan ada yang nad tak tau tu genre apa..heehehe. Rindu zaman-zaman Noraniza Idris dan Siti Nurhaliza, dan ramai lagi yang aktif dalam genre Irama Malaysia. Cerita ni melahirkan generasi penyanyi Irama Malaysia. Walaupun nad tau ada yang tak suka genre ni, tapi nad suka, sebab kalau buat persembahan mesti ramai penari.

“Biarpun ia irama zapin, dondang sayang, atau ghazal, setiap varian Irama Malaysia itu memerlukan teknik yang berbeza.

“Oleh itu, saya menggalakkan para peserta uji bakat untuk menyanyikan lagu Irama tradisional atau etnik negeri masing-masing dalam sesi uji bakat nanti, kerana ia merupakan markah tambahan untuk mereka yang menguasai irama etnik mereka. Jika ada peserta uji bakat yang ingin membawa instrumen muzik tradisional sendiri juga dialukan, tetapi hendaklah menyanyi dalam Bahasa Melayu,” jelas Pak Ngah.




Tapi nad lebih suka rock..hehe

Kelainan Program 3 Juara 

Tiga Juara akan diumumkan

Program ini bakal mengangkat 3 juara daripada 3 kategori iaitu sorang daripada Balada, Sorang daripada Rock dan sorang daripada Irama Malaysia. Setiap kategori ada pemenangnya.

Pertandingan Battle

Konsep program ini bakal memperlihatkan konsep 'battle' oleh dua peserta dari setiap kategori setiap minggu.

Tiada Penyingkiran

Pertandingan ini juga tiada penyingkiran.lima minggu pertama pertandingan tiada sebarang penyingkiran akan diadakan bagi memberi peluang kepada mereka mencari rentak sebelum yang benar-benar layak mara ke peringkat seterusnya.

Setiap minggu akan dipasangkan dengan lain-lain pasangan. Jadi boleh nampak mana bagus dan tak bagus. Mana makin menyerlah, dan komitmen.

Bakal juara program tersebut akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM300,000. Siapa bakal Juara, saksikanlah sampai habis..ehhee



hai assalammualaikum

12 Lagu Berjaya Ke Anugerah Juara Lagu 31 - Selalunya Separuh Akhir Muzik-Muzik akan buat tiga siaran pertandingan untuk ke Anugarah Juala Lagu, tapi kali ni dia buat dua kali sahaja. Ermmm..makin lama makin pendek pulak kan. Ke memnag dah tiada masa. Semua lagu-lagu yang tercalon, lagu terbaru, yang selalu kita dengar di radio.

Separuh Akhir Muzik Muzik 31 dihoskan oleh Fizie Hot FM dan Fara Fauazna, manakala persembahan peserta separuh akhir diadili oleh juri profesional iaitu AG Coco, Habsah Hassan, Yasin Sulaiman, Azlan Abu Hassan, Edrie Hashim, Johan Nawawi, Azlan Typewriter dan diketuai oleh Dato’ Ramli MS.


SENARAI 12 LAGU YANG BERJAYA KE ANUGERAH JUARA LAGU 31

Setelah dua hari berlangsung maka inilah 12 lagu yang berjaya ke Anugerah Juara Lagu ke 31
1) Lelaki Teragung – Dayang Nurfaizah (Natasyah/Iman Imran)
   
2) Terakhir – Sufian Suhaimi (Shirkhan/Rinkarnaen)

3) Sudah Ku Tahu – Projector Band (Razif)

4) Selamanya Cinta – Shila Amzah & Alif Satar (Shila Amzah)

5) Terimaku Seadanya – Misha Omar & Hafiz Suip (Ajai)

6) Ku Rela Dibenci – Aiman Tino (A.C.K/Riena)

7) Di Amaran Mama – Hazama/The Penglipur Lara (Ajai/Ad Samad)

8) Obses – Akim & The Majistret (Hang Nadim & Laq)

9) Setia – Elizabeth Tan feat Faizal Tahir (Faizal Tahir/Mike Chan, Ezra Kong)

10) Hang Pi Mana – Khalifah (Harry Khalifah/Yabang Khalifah)

11) Kalah Dalam Menang – Syamsul Yusof feat Mawi (Syamsul Yusof)

12) Anugerah Terindah – Black (Omar K)

Siapakah dan lagu manakah agaknya ye yang bakal merangkul gelaran juara nanti.. Sama-samalah kita tunggu dan lihat...
hai assalammualaikum

Pemain Drum Terkenal Black Wings - Haritu pergi kenduri kawin rumah kawan mr mafia. Dah habis makan tu,mr mafia borak dengan seseorang. Nad dalam hati macam biasa tengok lelaki ni, tapi dekat mana ye..ermm..Pelakon ke??..Biasalah , kadang ingat muka tak ingat nama..hehehe. Masa tu mr mafia pegang Fariza, tiba-tiba Fariza terus nak pergi dekat lelaki tu.


Dengan selambanya dia, terus melekat dekat lelaki tu. Daddynya nak amik dia tak mau..hahaa. Agaknya muka lelaki tu sama dah dengan daddy dia, cuma kulit berlainan sedikit..hahaha. hidung dah hampir sama tu..hahaha..


Relaks je..heyy awak..tu bukan daddy awak la..hahhaa..

Lepas tu baru dia tersedar kot. Terus pergi dekat daddy sebenar dia..Peluang nad bertanya dekat mr mafia. Siapa lelaki tu. Mr mafia pun cakap la " tu pemain drum kumpulan wings, Black '..lorrr yeke..hahaa..baru teringat..ok. Macam mana nak ingat, tengok rambut la dah pendek. Selalu rambut dia panjang..hahaa..


Video dia main drum..fuhh..


Oh ni pengantinnya..Selamat Pengantin Baru kak Putri. Semoga bahagia sampai ke anak cucu.
hai assalammualaikum

Lagu Viral Pen Pineapple Apple Pen Berhantu - Mulanya tak tau pun pasal lagu ni, sampaila selalu tengok ada orang post status, post viral lagu ni, pastu ada kawan pun buat juga..lor..mula tak layan, tiba-tiba masa nad nak buat video dekat viva video nak bubuh lagu, ada pula lagu Pen Pineapple Apple Pen ni. Pastu dengarla. Pastu nad tengokla video original dia.


Lor, lagu dia macam tu je. Pastu pelik, kenapa boleh viral..hahaa. Yang lagi pelik, apa yang cuba disampaikan dengan lagu tu..hahaa. Lagi pelik lagu tu hanya beberapa minit je, tapi dah jadi viral..hebat betul. Joget pun macam tu je..hahaa. Lagu macam ni pun boleh jadi ikutan..

Nath macam mana, lepas tengok video tu, nad pulak terjebak..perghh berhantu gila siott..Fariza, boleh pula dia berjoget. Mula-mula dia pelik juga..hahaha..tapi lepas tu, boleh pulak dia terjebak joget..lorr..tapi tak tengok dia banyak kali video tu, sebab takda manfaat. Tapi kadang-kadangterlepas nak menyanyi lagu tu..hahhaa..Giler berhantu lagu tu, asyik nak nyanyi je..hokaloh...


Ni video sebenar dia..hahhaa..


Yang ni video paling comel budak tu buat..hehehe..
hai assalammualaikum

Baby Chantiq Anak Johan dan Ozlynn - Nad ni selalu je layan lawak Johan dekat rancangan tv, dengan pertandingan lawak yang dia masuk. Walaupun dia ni agak kecoh sikit, tapi kalau dah lawak, kita gelak la. Nad tak pernah amik tau pasal dia kawin dan pasal anak dia, sebab tak terfikir nak pergi terjah instagram diaorang ni suami isteri sebab sebelum ni banyak isu. Lagipun diaorang macam jarang upload pasal anak.


Tapi lepas nad layan cerita Super Spontan Superstar tu, ada pulak suami isteri ni bertanding lain pasukan. Kira bermusuh dalam perlawanan la..hehee..lawak jugak diaorang. Ozlynn ni pun dah lama tak keluar tv, jadi bila tengok diaorang dekat atas pentas Super Spontan best pulak. Sejak tu nad layan instagram dan youtube diaorang. Bukan sebab nak tengok Johan dengan Ozlynn, tapi nak tengok gelagat Johan dengan anak dia, lagi-lagi dengan baby Chantiq anak perempuannya.


Dah la cantik, putih, gebus pulak tu..Ikut mak dia kot..hehe..


Pertama kali aku tengok dekat Instagram, ada video apa nad dah lupa, lepas tu terus layan yan lain. Bestnya bila johan selalu usik anak dia bila nak tidur. Dan paling best, baby Chanteeq ni mudah je nak tidur..hahaha. Walaupun diusik dengan daddy dia Johan, dia tidur lena je...hehhee. Korang mesti dah layan kan..ok..nad nak layan lagi dekat youtube..bye..
hai assalammualaikum

Johan Juara Super Spontan Superstar 2016 - Masa tengok Super Spontan superstar 2016 di astro warna 132, memang dah agakla Johan mesti menang..haha..Walaupun dia agak kepoh sikit, tapi malam tu semuanya lawak. Kalau ikut minggu lepas, Achey yang terkeluar, tapi si Fad telah bagi imuniti kepada Achey, jadinya Kamal Adli yang keluar. Kan bagus kalau Kamal Adli ada, takdela orang yang sama je kan. Atau adakah Fad memilih sebab tu geng dia??..ermm no komen. Apa yang penting, malam terakhir ni semua persembahan yang diberikan terbaik dan buat orang ramai ketawa.


Antara Finalis Super Spontan Superstar ialah Johan, Ozlynn, Tauke, Abam, Fad dan Achey. Malam tu semua dikira individu. Malam tu artis jemputan, Black, Tomok, Zizan, Ayda Jebat dan Apek, sebagai pembantu dan main sekali. Hans isaac sebagai tetamu bersama Afdlin shauki. Malam tu game yang dimainkan ialah beku, maju dan mundur,dahiku di dahimu, pantun dua kerat dan menari. Tapi nad suka tengok yang part menari. Bagi macam mana pun gaya menari, tapi bila menari gaya dengan lagu yang diberi. Lagu janam janam dengan lagu ayda jebat, pencuri hati kot..huhu..

Walaupun agak kelam kabut malam ni, sebab Johan asyik mencelah je, tapi okla..ahhaa. Lagi dengan soalan Amir yang panas tu, time bagi dekat Fad, sekali Amir yang kena balik..hahaa. Lawak time Amir dengan Dato Ac Mizal lawan dahiku di dahimu..hahaha..Kalah juga Dato Ac..Dan malam tu, Johan telah dinobatkan sebagai Juara Super Spontan Superstar 2016.


Keputusan Super Spontan Superstar 2016

Juara ialah Johan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi. Sebagai makluman, Johan sebelum ini pernah muncul sebagai juara Super Spontan 2014.‎

Tempat kedua pula dimenangi oleh Abam Bocey dan beliau berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai RM50,000 berserta trofi.

Tempat Ketiga Achey dan habuannya adalah hadiah wang tunai RM20,000 berserta trofi

Keempat Fad membawa pulang RM5000 beserta trofi.

Kelima Ozlynn yang merupakan finalis wanita pertama di Super Spontan Superstar menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.

Keenam Tauke masing-masing menerima hadiah wang tunai RM5,000 serta trofi.


Suami Isteri Dapat Duit
Memang sweet bila nampak suami isteri ni dekat pentas. Siapa lagi kalau bukan Johan dan Ozlynn. Rezeki diaorang, pulang dengan wang tunai. Rezeki anak-anak juga. Lagipun Ozlynn pun dah lama tak keluar tv. Alhamdulillah..

Super Spontan Superstar 2016 yang diadakan secara langsung di Dewan Besar, Universiti Putra Malaysia

 


hai assalammualaikum

Patahnya Sebelah Sayap - Episod pertama bermula, dan nad pun terengok. Cuba layan cerita ni sampai habia. Wah!!macam best. Kadang ada drama mula je dah tak berapa best. Nad selalu tengok cerita bukan tengok pelakon sangat, tapi tengok jalan cerita..hehe.Pelakon yang berlakon dalam cerita ni pun pelakon hebat.

Sekarang dah episod ke berapa pun and dah lupa..ehehe. Drama Patahnya Sebelah Sayap akan dibintangi oleh Ummi Nazeera, Aeril Zafrel dan Izzue Islam. Antara barisan pelakon lain yang turut menjayakan drama ini adalah Wawa Zainal, Syainie Shuhaimi, Normah Damanhuri, Zainab Othman dan Neera Azizi.

Kenapa Suka Cerita Ni,


Mulanya nad tengok, dua pasangan ni, iaitu Wawa zainal dan Aeril Zafrel. Dah memang pasangan sah, masa berlakon romantik je. Dah lama tak tengok diaorang berlakon. Jadi terus layan. Lagi satu pasangan bahagia Ummi Nazeera dan Izzue Islam. Sekali Izzue dapat kerja bagus, tetiba makcik sebelah hasut mak izzue supaya jangan bagi rapat izzue dengan ummi nazeera. Yang nad tak paham, makcik tu dah kenapa, dok sibuk nak hasut-hasut...hahaa..Ingatkan nak kenankan dengan anak dia ke, tapi takde pulak. Mungkin dia bengang dengan mak ummi kot..haha..kisah silam agaknya..tak tau la. Ummi ni pulak baik hati giler, kadang belanja izzue apa-apa..fuhh..

Lepas tu kes dimana, Izzue dan Ummi telah melanggar orang dan lari. Maknanya kes langgar lari. Orang yan dilanggar ialah Wawa Zainal. Jadi untuk lakonan wawa dah takde. Sekejap dia berlakon..hehe..Lagipun nad pernah dengar yang Wawa tak suka berlakon dengan suami dia, sebab nanti semua tak kena, yela ni salah, tu salah..hahaa. Ok teruskan cerita, Ummi suruh izzue bagitau polis, tapi izzue taknak, jadinya dua-dua diam, tapi akhirnya ummi kena tangkap dengan polis kes langgar lari tu. Macam mana polis tau, lupa pulak, terlepas scene tu..hahaa. Yang geramnya dah kenapa ummi taknak bagitau izzue tu terlibat sekali..haishh..Dah sengsara sorang-sorang dalam penjara.

Dua Tahun sudah, Ummi pun keluar penjara, tapi maknya meninggal. Lepas tu Izzue pulak dah tak suka dengan Ummi. Huh!!..memnag takyah dengan lelaki macam Izzue tu. Dan Ummi memang lucky, tiba-tiba ada orang kaya suka dia. Dengan hanya memandang sahaja..perghh..hehe...Aeril Zafrel la, tapi sebenarnya Aeril ni suami kepada wawa zainal yang kena langgar lari tu. Romantik snagat Aeril berlakon. Cakap direct terus dia suka Ummi..hehee. Lepas tu..tengok jela cerita ni ye..


Sinopsis Patahnya Sebelah Sayap Di TV3

Drama Patahnya Sebelah Sayap adalah tentang Alisha lakonan Ummi Nazeera yang merupakan seorang gadis kampung yang setia mencintai Amzar. Hubungan Alisha dan Amzar lakonan Izzue Islam sangat bahagia pada awalnya. Sementara Amzar keluar mencari kerja, Alisha banyak membantu keluarga Amzar.

Satu hari Amzar lulus temuduga dan diterima bekerja sebagai seorang penguam di sebuah firma guaman. Alisha sangat teruja bila mendapat tahu bahawa Amzar berjaya menjadi seorang peguam, kerjaya yang selama ini diidamkan Amzar. Demi untuk memastikan Amzar selesa ke tempat kerja, Alisha membeli beberapa helai kemeja untuk kekasih hatinya itu sebagai tanda sokongan.

Kerana komited dan fokus bila menjalankan kerja, Amzar berjaya memenangi kes pertama yang dibicarakan. Amzar meraikan kejayaannya itu bersama Alisha di sebuah kedai makan. Amzar juga tidak melepaskan peluang untuk melamar Alisha. Alisha yang masih teruja dengan kejayaan yang baru dikecapi Amzar terus menerima lamaran itu.

Dalam perjalanan pulang selepas meraikan kejayaan Amzar, mereka berdua bergurau senda dalam kereta Alisha yang kebetulan waktu itu dipandu oleh Amzar. Tiba-tiba ada sebuah kereta hampir melanggar mereka dari arah bertentangan. Amzar cuba mengelak tetapi dia pula yang terlanggar sesuatu. Kerana hujan yang sangat lebat ketika itu, Amzar dan Alisha tidak nampak apa yang dilanggar. Amzar akhirnya turun dari kereta untuk melihat apa yang telah dilanggarnya. Bila dia kembali semula ke dalam kereta, Amzar berdalih mengatakan dia terlanggar sebuah tong besar.

Satu hari ketika Alisha sedang membelek surat khabar, dia terbaca sebuah artikel tentang satu kes langgar lari. Kejadian itu berlaku pada waktu yang hampir sama ketika dia dan Amzar terlanggar sesuatu. Hati Alisha mula tidak sedap, dia yakin insiden itu ada kaitan dengan mereka.

Belum sempat dia berbuat apa-apa, datang pula sekumpulan anggota polis ke rumah Alisha dan menahannya. Alisha dituduh sebagai suspek utama kes langgar lari tersebut. Mula-mula Amzar berjanji untuk membela Alisha tetapi bila kes mula dibicarakan di mahkamah Amzar tidak bersuara dan membiarkan Alisha bersendirian menjalani tempoh hukuman dua tahun yang dikenakan ke atasnya.

Selepas Alisha dibebaskan, dia bekerja sebagai tukang cuci di pejabat Kuzairi lakonan Aeril Zafrel. Sebenarnya Kuzairi adalah suami kepada mangsa langgar lari insiden dua tahun lepas. Namun hal itu langsung tidak diketahui Alisha.

TAJUK DRAMA : DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP
Bil Episod : 15
Waktu Mula tayang : 20 September 2016
Waktu Tayangan : Isnin-Rabu , Jam 10.00 malam

Tak sabar nak tunggu episod seterusnya..fuhh..harap dia pilih Aeril a.k.a Kuzairi.
hai assalammualaikum

Fahrin Ahmad Sudah Menjadi Bapa - Semalam nad ternampak satu gambar dekat instagram kawan. Gambar yang direpost dari Instagram Fahrin Ahmad. Kelakar gambar tu,sebabnya reaksi muka Fahrin yang kepenatan menjaga baby..hahhaa..biasalah, giliran ibu dah selesai selepas berjuang melahirkan anaknya, giliran bapa pula menjaga anak membantu isteri. Bayi seberat 2.7 kilogram itu dilahirkan pada jam 4.15 petang.


Hah!! ni la gambar dia. Nad amik dari instagram Fahrin. "Tidurlah wahai anaknda.. menyusu sudah... diletak anaknda menangis.. bonda sedang tidur keletihan berjuang bersalinkan anaknda siang tadi.. Di pangkuan ayahnda dikau tenang.. mata ayahnda lah yang rabak namun rela demi kasih sayang dunia akhirat.. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜„ haha...." 

"Alhamdulillah syukur di atas kurniaan ini lebih-lebih lagi anak sulung kami ini berkongsi tarikh lahir dengan isteri. Saya juga bersyukur apabila semuanya berjalan dengan mudah, selamat dan lancar. Ini satu lagi pengalaman yang berharga dan tak dapat dilupakan bagi saya sebagai suami. Tambahan pula apabila menunggu dan melihat isteri melalui proses bersalin serta berada di sisinya," Menurut Fahrin, dia juga diberi peluang oleh doktor untuk memotong tali pusat anaknya itu.


Beberapa jam sebelum itu, Fahrin sempat membuat kejutan hari jadi kepada isterinya ketika di bilik bersalin.



hai assalammualaikum

Zukie Dan Jamal Tiada Lagi dalam Super Spontan Superstar - Nad tengok rancangan ni dari awal lagi. Kali ni, nad tengok kebanyakannya lawak dan menjadi. Tapi ada juga la yang tak menjadi lawaknya. Bukan senang nak buat lawak dan buat orang ketawa. Kira bagus diaorang dah perah idea nak buat lawak spontan tu.


Siapa tak kenal Zukie dan Jamal. Diaorang buat lawak di vlog. Diaorang ni femes, tapi nad tau pasal diaorang pun masa pergi satu event ni..hahaha. Kalau tak memang tak kenal. Kalau buat lawak sendiri lepas tu rakam, lepas tu post memang tak kisahla kan, sebab tak ada rasa malu atau apa bila lawak tak menjadi. Tapi bila berhadapan dengan orang memang berbeza. Lagi berganding dengan artis yang biasa masuk tv dan memang lawak.

Bila nad tengok rancangan ni, Zukie dan Jamal memang agak kekok sikit. Mula-mula ok, lama-lama biasa je. Kadang tengok diaorang macam disisihkan dalam kumpulan..eh..cakap je..hahah..tak tau betul ke tidak..huhuhu..Zukie tersingkir minggu lepas, Jamal pulak minggu ni tersingkir di Super Spontan Superstar.

Apa pun tahniah untuk korang berdua sebab masuk dalam rancangan Superspontan Superstar. Sekurangnya mereka berani menyahut cabaran untuk menyertai rancangan ini. Lagipun diaorang dah ada peminat sendiri di kalangan masyarakat yang menyukai video yang diaorang buat sehingga menjadi viral. Mereka berdua lah satu-satunya kumpulan media sosial yang menyertai rancangan ini. Tahniah sekali lagi.
hai assalammualaikum

Super Spontan Superstar 2016 Memang Havoc - Program realiti Super Spontan Superstar bermula harini. Siang lagi dah siap-siap rekod sebab takut tertinggal. Jadi bolehla tengok semula nanti. Super Spontan program realiti yang mempunyai banyak game. Dari dulu sampai sekarang, memang layan Super Spontan ni, walaupun kadang-kadang ada part yang tak berapa nak lawak, kita layankan jela..hehee.. Tapi untuk Super Spontan kali ni, macam best pulak. Tapi ni baru episod pertama, banyak lagi episod oii..Kali ni ramai pulak pelakon yang masuk, termasuk sekali ada pelawak Zuki dan Jamal. Penyanyi pun masuk sekali..hehe..


PROGRAM : SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016
EPISOD : 10 Minggu
HARI / MASA : Jumaat, 10.00 malam
SIARAN : Astro Warna 132 & Mustika HD 134

Program realiti Super Spontan kembali dengan musim terbarunya, menampilkan 16 peserta terdiri daripada para selebriti dan pelawak popular tanahair. 16 selebriti ini akan dipecahkan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan Harimau Hipster dan Monyet Mafia. Tauke ketuai Harimau Hipster manakala Johan ketuai Monyet mafia.

SENARAI PESERTA SUPER SPONTAN SUPERSTAR 2016







HARIMAU HIPSTER1. Tauke
2. Abam Bocey
3. Syuk Joras
4. Fad Bocey
5. Zulin Aziz
6. Ozlynn
7. Jamal
8. Waris





MONYET MAFIA
1. Johan Raja Lawak
2. Achey
3. Ali Puteh
4. Amyza Adnan
5. Kamal Adli
6. Julia Ziegler
7. Altimet
8. Zuki
 
Pengacara masih lagi sama iaitu Ac Mizal bagi meriuhkan lagi suasana..hehee..memang best kalau Dato Ac jadi host, sebab dia pun kelakar. Ingatkan si Amir Raja Lawak dah takda, rupanya ada lagi..hehee..Takpela, die tanya soalan yang panas walaupun time dia kadang orang "Booo"..

Lainnya kali ni, ada tetamu jemputan setiap minggu menemani Afdlin Shauki sebagai komentor tetap..malam tadi Awie..minggu depan kita tengok pulak siapa..hehee..Malam ni best sikit..harap-harap malam seterusnya pun best..huhu..baru syok nak tengok.. 
hai assalammualaikum

Lambaian Ramadan Sentuh Hati Ramai Penonton - Nad tak pernah terlepas menonton cerita Lambaian Ramadan ni daripada episod pertama sehinggalah semalam episod yang terakhir. Drama ni mendapat pujian daripada semua penonton. Drama kekeluargaan yang menyentuh hati dan memberi message dan kesan mendalam kepada penonton. Rata-rata yang menonton drama ni, emosinya sama macam nad..sedih, marah, gembira..semua perasaan ada..hahaha..

Episod pertama je dah emosi, belum episod seterus dan seterusnya. Drama kekeluargaan yang jalam ceritanya simple, tiada watak datin, datuk, anak orang kaya, atau orang miskin, malah tiada watak membalas dendam. Yela selalu tengok cerita, bila tak dapat seseorang tu, dia akan balas dendam..tapi yang ni berakhir dengan baik je. Orang cakap " happy ending "..



Dalam cerita ni hanya seorang bapa je yang antagonis. Tapi mula sedar selepas mengetahui anaknya sakit. Si isteri yang sentiasa sabar dalam mengharungi rumah tangga. Anak-anak yang sentiasa ada je idea nak satukan ibu bapa. Adik beradik yang sentiasa memberi support menggembirakan si adik...dapat kita tengok semua tu.



Selalu memang kita nampak, bila seseorang tu sakit, baru masing-masing nak sedar. Bila dah tiada baru teringat-ingat. Sebab tu kita kene hargai mereka yang masih ada. Sayang mereka ketika mereka ada. Tak kiralah mak bapak, anak atau adik beradik. Kalau boleh, setiap saat tu buat perkara yang menggembirakan. Gaduh sekejap takpe..huhuhu..

Ni la drama melayu yang dapat menarik ramai penonton..tahniah kepada pengarah, pelakon,penulis skrip, dan krew-krew yang terlibat dalam drama ni..syabas korang..huhuhu..
hai assalammualaikum


Drama Bibik-Bibikku Kongsi Resepi Sempena Ramadhan - Memang setiap ulan Ramadhan mesti ada rancangan yang kan dselitkan dengan resepi-resepi khas untuk untuk berbuka atau bersahur. Kalau sebelum ni rancangan Azam Ramadhan Su yang dilakonkan oleh Rita Rudaini dan Faizal Hussin, kali ni rancangan terbaru di TV3 iaitu Bibik-bibikku. 



Sinopsis
Mengisahkan tentang kehidupan keluarga Dr Hanafi dan isteri Qaisara yang sibuk bekerja. Disebabkan itu, beliau terpaksa mengambil pembantu rumah aka bibik untuk menjaga anak-anaknya. Pelbagai ragam  dan insiden lucu berlaku apabila beliau sering bertukar pembantu rumah dari pelbagai negara. Sambil tu diselitkan pelbagai resepi yang boleh korang amik untuk bersahur atau berbuka.

Pengarah: Khalid Nadzri
Terbitan: Macheallstar United production
Pelakon: Ungku Ismail Aziz, Fasha Sandha, Wan Sharmila, Bell Ngasri, Amyza Adnan (sbg bibik Jawa), Balqish Semundur Khan (sbg bibik Thailand) , Bienda (sbg bibik Terengganu), Julia Ziegler (sbg bibik Filipina), Wan Maimunah (sbg bibik Melaka), Faye Kusairi (sbg bibik Sarawak), Noorkhiriah, Enot Abdullah, Syuhaida Abraz (Dottie), Ezzaty Abdullah, Kismah Johar, Nazia Mustafa, etc. 
Pelakon kanak-kanak: Duerra Mitilda, Syafi Danish