Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum

Macam mana persiapan raya korang, dah selesai belum..hehehe. Nad dah selesai, baju, kasut, tudung semua dah ada..Eh!!, baru perasan, barang makeup la. Lagipun, barang makeup nad nak hampir habis. Mestilah, nak melaram, nak cantik masa raya nanti. Kalau semua dah baru untuk raya, semestinya makeup pun nak baru juga..hahha. Masa ni la kita nak shoping. Shoping online je, tak perlu susah-susah keluar..Apa lagi pergi ke website barang makeup kegemaran nad, Althea la. Althea tengah ada diskaun ni.

Sebelum ni nad pernah beli beberapa barang dari Althea, memang best. Salah satu kegemaran nad masa beli dekat Althea ialah eyeliner yang nad guna setiap hari. Suka giler kot. Sejak tu, nad suka dengan Althea. Lagi menarik sebab kebanyakan barang makeup Althea ni murah, berkualiti dan paling utama semua barangan makeup original dari Korea ok..Sekarang pun tengah tengok barang apa nak dicari untuk raya nanti. Haishh..rambang mata kalau bab makeup ni.

Raya Bersama Althea: Beli Dan Dapat Hadiah Percuma

Ni nad nak ajak korang shoping dekat Althea sekarang. Sebab apa?? Sebab sekarang Althea sedang mengadakan satu giveaway iaitu Althea Raya Giveaway Special. Specialnya giveaway ni, setiap pembelian yang korang beli di Althea, korang akan dapat salah satu hadiah PERCUMA yang ada di dalam gambar seperti di bawah.




Raya bersama Althea, beli dan dapat hadiah percuma ok. Ya, ya betul ni, bukan cobaan. Lepas korang dah pilih barang apa korang nak beli, lepas tu tambah 1 item hadiah percuma ni di shopping cart korang, tapi terhad 1 hadiah percuma sahaja bagi setiap pelanggan. Althea buat promosi kaw-kaw punya. Siap dengan Free Postage lagi dengan setiap pembelian RM 99.


Lagi satu, Nad suka shoping dekat Althea sebab akan dapat box kiut dan comel warna pink tu. Tapi kali ni, sempena Althea Raya Giveaway Special ni, korang akan Limited Edition Box warna hijau. Kotak Althea ni memang cantik, nad dah kumpul kotak dia, tersusun rapi..hehe.

Apa lagi korang, jom shoping dekat Althea. Mata nad dari semalam tak berhenti tengok barang makeup nak masuk dekat shoping cart..ahaha. Nad pun nak hadiah percuma jugak..rugi weii kalau korang tak shoping dekat Althea sekarang, diskaun, dapat hadiah percuma lagi, dapat kotak limited yang cantik lagi..meriah raya weii..Jom kita terjah Althea
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : https://www.facebook.com/altheakorea
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea



hai assalammualaikum

Dalam banyak-banyak barang makeup, foundation la barang makeup yang wajib ada. Kalau takda foundation, boleh tak tentu arah hidup nad..hahaa. Sebab apa foundation penting?? Sebab foundation merupakan asas utama dalam seni solekan yang menjadikan wajah kita nampak cantik dan sempurna. Dengan foundationla mampu tutup segala kecelaan pada muka dan menjadikan makeup kita nampak cantik dan tahan lama. Nak nampak makeup cantik mestilah pilih foundation yang sesuai dengan kulit kita.


Ni foundation terbaru yang nad guna sekarang. Koreal Cosmetic Smoothie Foundation. Cantik kan botol dia..hehee. Pantang betul nampak benda cantik. Tapi, Nad pilih foundation ni bukan sebab botol, sebab kelebihannya 8 dalam 1. . Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni sesuai dengan semua jenis kulit dan warna kulit.


Warnanya nampak je putih, macam pekat tapi bila sapu dekat muka, dia tak nampak putih malah ikut kulit muka kita. Tak rasa macam pakai foundation.


Makeup Jadi Cantik 

Masa dapat je produk ni, esoknya nad terus pakai. Tekan sikit je, lepas tu nad guna span, dan dap-dapkan ke seluruh muka. Lembut, dan lembap je muka. Lepas tu nad pakai bedak compact sikit je. Memang cantik makeup lepas pakai Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni. Muka rasa ringan je, macam tak pakai apa-apa. Nad pakai dari siang sampai ke malam, elok je lagi. Muka tak berminyak, makeup tak bercapuk, tahan lama. Muka nampak licin dan glowing je. Tak nampak putih pun muka, sebab dia dah ikut warna kulit kita..suka giler!! Paling penting dia tutup parut jerawat tau..wihuu!!..

Kelebihan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation

Macam nad cakap tadi, nad pilih foundation ni sebab kelebihannya 8 dalam 1. Mengandungi bahan Vitamin C, Vitamin E, TripleStemcell, Shining, SPF 35, Salmon Collagen, Titanium Dioxide dan Dimenthicone yang menjadikan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni bukan sekadar foundation makeup malah dapat mencerahkan kulit wajah dan boleh melindungi kulit wajah dari terdedah kepada cahaya matahari agar kulit wajah sentiasa dilindungi dan tak mudah menjadi gelap. Selain itu, kesan pakai Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni boleh mengurangkan bintik hitam dan membuatkan wajah nampak muda seawal 7 hari penggunaan.Perghh!!!, setiap kali keluar wajib pakai Smoothie Foundation ni. Baru berseri-seri muka macam artis kau..huhuhu..

Antara Kelebihan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation:
- Full Coverage
- Menjadikan kulit muka flawless sekelip mata!
- Menjadikan kulit muka ‘glowing’ tanpa dipinta
- Makeup dengan cepat
- Tidak berminyak
- Tahan selama 12 jam !
- Tidak bercapuk
- Tidak merekah
- Senang di pakai
- Melindungi kulit dari cahaya matahari.
- Menutup parut jerawat,jeragat
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Mudah dicuci
- Melembapkan kulit wajah
- Menurangkan bintik-bintik hitam

Testimoni mereka yang dah cuba Koreal Cosmetic Smoothie Foundation.







Serius best foundation ni. Koreal Cosmetic Smoothi Foundation tak melekit dan bercapuk yang popular sekarang ni, #SmoothieFoundation 8 dalam 1 keluaran Koreal Cosmetics. selamat digunakan.  Di bawah kawalan KKM (NOT170402257K).


Harga : RM87

Bestnya bila beli Smoothie Foundation ni akan dapat
**Free gift bernilai RM75 (Untuk 120 pelanggan terawal sahaja)
** Baucer hadiah bernilai RM10x5 = RM50

Korang apa tunggu lagi, tengah cari foundation sesuai..Ni la dia Koreal Cosmetic Smoothis Foundation. Nak raya ni mesti nak nampak cantik dan berseri-seri kan. Hah cepat-cepat whatsApp 019 2565 008 atau klik sini terus http://www.wasap.my/ 60192565008

Untuk tahu lebih lanjut tentang Smoothie Foundation boleh rujuk ke:
Website: www.korealcosmetics.com
Instagram: www.instagram.com/korealcosmetics

#korealcosmetic
#smoothiefoundation
#8in1
#No.1Malaysia
#takcubetakcantik



hai asslammualaikum

Sejak berjinak-jinak dengan makeup ni, suka sangat nak menconteng muka..hehee. Sanggup tengok video tutorial makeup sampai habis bateri phone..hehe. Tengok orang makeup, pandainya la. Dah la lawa. Jadi nad pun mula la nak mencuba. Tapi tengok event la kan, kalau pergi jalan-jalan je, makeup simple, kalau pergi event grand, makeup menyerlah sikit..hehee. Kita makeup ni nak nampak yakin.

Eyeshadow Pallete Miss Rose

Sebelum ni nad tak berani nak pakai eyeshadow. Sebab tak pandai nak sapu dekat mata ni. Nak sapu pun dah satu hal, apatah lagi nak pilih warna. Kalau sebelum ni, pilihan selamat, pilih eyeshadow yang jenis dua warna je. Tu pun kadang tak reti pakai juga..hahaa. Tapi sekarang, lepas tengok beberapa tutorial, nad cuba pakai eyeshadow, bukan dua warna tapi banyak warna..huhuhu.

Miss Rose Eyeshadow Pallete

Ni la eyeshadow nad yang tersimpan lama. Memang tak pernah pakai langsung, tengok je, masih lawa lagi. Eyeshadow Pallete Miss Rose ni permberian mr mafia. Disebabkan dulu tak reti nak pakai, jadi dia tersimpan sahaja.

Macam-macam Warna ade

Sekarang, nad keluarkan dia, sebab nak belajar pakai eyeshadow. Eyeshadow adalah pewarna mata yang boleh membuat mata dramatik atau kuat. Manfaatnya adalah mata kita boleh kelihatan lebih kecil atau lebih besar. Permainan warna yang baik boleh boleh memperbetulkan kawasan mata kita menjadi lebih cantik. Tetapi pemakaian eye shadow yang salah juga boleh menjadi Big Trouble untuk para fashionista. Sebab tu kena belajar makeup ni. Kalau tak jadi mata badut pulak..hehee.Kesian badut disalahkan.

Cuba pakai buat smokey eyes

Yang ni nad cuba buat eyes smokey..yeke..Nad pun tak pasti, tapi nampak macam smokey gitu. Lepas buat, fuh menjadi pulak. Untuk pemilihan warna, apa yang nad tengok dekat youtube, video semua, untuk tulang mata sapu dengan warna terang. Hujung mata warna gelap. Lepas tu kelopak mata warna yang cerah. Baru nampak berlainan.


Eh mesti tak paham kan. Nad ada buat video..boleh tengok. Maaf kita baru belajar, mungkin ada yang tak betul.

Belajar untuk bertambah lebih baik

Boleh pakai pergi event..

Nad tengok ok jugak..ehhee. Pertama kali pakai, menjadi pulak. Lepas ni kena cuba, cuba dan cuba lagi..Kalau tak mesti lupa. Ramai yang komen dekat instagram Nad cakap menjadi, cantik. Hah!!..okla tu..kene praktikkan lagi untuk cuba warna lain.

Harap hadiah harijadia ialah makeup..hahahaa..
hai assalammualaikum

Salah satu barang makeup nad yang paling nad suka, iaitu BB Cushion. Yup, sebelum ni nad pernah pakai BB Cushion, dan nad sukainya. Kali ni, nad tambah lagi koleksi BB Cushion daripada jenama Skiinz.

Apa itu BB Cushion??

BB Cushion ni berbentuk seperti bedak compact tapi dalam isinya bukan powder. Sebaliknya di dalam BB Cushion ni ada alas coklat, dan di dalamnya ada sejenis liquid seperti foundation. Kiranya, ia adalah foundation dalam bentuk bedak compact yang mana nampak kemas daripada foundation yang dalam botol dan tube tu. Hanya perlu tekan menggunakan span khas yang diberi, lepas tu, akan keluar foundation dalam tu. Cuma dap, dap atau gosok dekat muka macam korang pakai bedak compact.

Suka sangat dengan BB Cushion dari Skiinz ni

BB Cushion ni dah banyak keluar sebenarnya. Tapi kita pilih mengikut harga la kan. Macam ada setengah BB Cushion, kawan nad pakai, harga mahal, tapi muka berminyak..taknak la macam tu kan. BB Cuschion dari Skiinz ni memang best..Suka giler, Best memang best..haish tak tau nak cakap.

Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion Buat Muka Jadi Glowing

Kenapa nad suka dengan BB Cushion Skiinz ni?? Hah, nad ni suka nampak cantik bila keluar..Sebelum nad kenal BB Cushion, nad pakai bedak compact je dekat muka, muka kasar je, nak pakai foundation malas. Bila dah ada BB Cushion Skiinz ni mudah je, cuma dap, dap terus, dah cantik. Licin je muka. Muka pun nampak natural.

Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion 

Pergi event, majlis kawin, nak cepat siap pakai je BB Cushion Skiinz ni. Memang suka sangat, muka nampak bermaya dan glowing gitu. Nad sapu mula-mula lembap, tapi tak sampai beberapa saat dia kering, dan glowing muka. Bersinar,memancar gitu. Muka pun lembap je..lahai bertambah suka..Muka pun tak berminyak walaupun pakai dari pagi sampaila ke malam. Tak bercapuk walaupun muka berpeluh. Lagi peluh lagi glowing kau..


Teksturnya nipis, ringan dan lembut

Korang takyah risau, BB Cushion Skiinz Advanced Triple Stemcell ni teksturnya lembut dan tak pekat. Jadi boleh sapu berapa banyak korang nak..haha. Janganla banyak-banyak, melampau, kang putih bebenor. Cukup la sekadar menutup segala cela..Dengan hanya satu sapuan pun dah cantik ok. Kalau tengok dari dekat, warna liquid foundation ni macam warna purple, pink gitu. Tapi bila sapu dekat muka akan jadi natural je. Teksturnya nipis, tapi full coverage..fuh..best..




Video sikit nad bagi menggunaka Skiinz BB Cushion ni..

Benda ni wajib ada dalam beg. Lepas solat boleh pakai. Tak perlu kelam kabut nak bersiap. Dahla mesra wudhuk, mudah dicuci.

Kelebihan Skiinz Advanced Triple Stemcell  BB Cushion 

Ni nak bagitau, Skiinz BB Cushion ni bukan sahaja dapat melawa kan korang, malah dapat membantu menyelesaikan masalah kulit korang..Nampak tak, bagusnya BB Cushion ni. Antara kelebihan Skiinz Advanced Triple Stemcell Bb Cushion yang perlu korang tau:

- Membantu dlm penjagaan kulit dan berikan kesan AWET MUDA
- Membantu merawat kulit bermasalah seperti JERAWAT & JERAGAT
- Menegang serta melembapkan kulit
- Menganjalkan kulit, mengurangkan kedutan & garis halus
- Membantu mengurangkan keradangan & inflamasi kulit
- Memperbaiki sel yang rosak akibat sinaran UV matahari
- Mempunyai SPF 35 sesuai utk org Asia dan dapat melindungi kulit daripada sinaran UV
- Memberi effect GLOWING & FLAWLESS pada kulit wajah
- Mesra WUDHU – aqua based, mudah & pantas utk dibersihkan
- Tidak MELEKIT & BERMINYAK
- Warna NATURAL, sesuai utk semua jenis kulit
- Tekstur yg HALUS dan SGT RINGAN…

BB Cushion terbaik

Dah tengok video nad kan..takkan la tak puas hati lagi..hehee. Korang tu yang nak cepat siap, yang nak nampak lawa, nak nampak natural, simple, makeup cepat, bolehla pakai BB Cushion ni. Cepat-cepat grab. Kalau rasa-rasa nak beli, boleh pm nad..hehee..

Untuk tau lebih lajut berkenaan Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion ni korang boleh layari

Website: www.skiinz.com.my
Facebook Page: Skiinz BB Cushion
Instagram : Skiinz.Official
Harga : RM89

hai assalammualaikum

" Cantiknya lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni"..itulah kata pertama bila lipstik ni sampai di tangan. Kali pertama nampak lipstik yang unik dan cantik ni. Selalunya lipstik kita nampak, cuma warna sahaja, tapi kali ni, lipstik yang nad dapat berlainan sekali. Masa dapat lipstik ni, terus nad buka dan tengok. Amazing sangat weii!..macam tak percaya, ada bunga dalam lipstik. Macam mana dia masukkan bunga tu dalam lipstik ni, sampai nad perhati dalam-dalam, betul ke bunga..hahaha..Nad tak rabun lagi, betul ada bunga dalam gincu..hehee. Ni la keunikan lipstik yang dikeluarkan Cadeau Beauty.

Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow


Ada banyak jenis lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni kalau korang nak tau. Jenis-jenis bunga yang digunakan ialah
1) Chamomilla Recutita – Chamomile,
2) Hibiscus Sabdariffa – Roselle Hibiscus,
3) Calendula Officinalis – English Marigold/Calendula,
4) Rosa Damascena – Damask Rose,
5) Bellis Perennis – Common Daisy,
6) Magnolia Kobus – Kobushi Magnolia,
7) Lilium Tigrinum – Tiger Lily,
8) Lavandula Angustifolia – Lavender
9) Rosa Rugosa – Beach Rose




Tengok packaging dia pun dah lawa. Kotak warna putih, dengan lukisan bunga. walaupun simple, masih nampak cantik. Itu cuma kotak luar, bila buka je, nampak keemasan gincu tu. Fuh..memang nampak exclusive sangat lipstik ni. Lipstik nad dapat kod GL04 Viridiflora.


Nampak tulisan Limited Edition, yup!! produk ni sangat limited dan segala penjagaan untuk lipstik ni dijaga dengan rapi. Lagi satu, lipstik ni merupakan handmade atau produk buatan tangan dari Korea. lagilah bertambah wow!!!..patutla limited..kira nad ni orang bertuahla ye..hehee.


Tersangatla cantik lipstik Cadeau ni. Jernih macam jeli, rasa nak makan je..hehe. Bau dia dahla wangi. nampak je gincu ni jernih, tiada warna, tapi jangan tak caya bila disapu dekat bibir, terus bibir bertukar warna kepinkan. Macam gincu magik pulak kan..hehehe..Dekat lipstik ni juga ada taburan keemasan yang korang boleh nampak. Sebab tu bibir nad nampak shining gitu.


Bibir nad memang ada masalah hitam sedikit, nanti nak cari petua cara hilangkan bibir hitam tu..huhuhu. Tapi bila apply lipglow Cadeau Pure Flower Extract ni, tetap cantik.


Mula terfikir juga, kalau pakai gincu ni sampaila ke bunga tu..apa akan jadi ye..hehee. Tapi sayang nak apply hari-hari kan..dahla limited..cepat habis kang..haaha. Harga untuk satu gincu RM 95.00 tapi kalau korang beli sekotak harganya RM350.00 dengan dalamnya ada empat gincu. Korang mesti suka jugak kan bila tengok lipstik ni..Masa purchase tu jangan lupa guna CODE NADIA11..akan dapat free gift..cantik sangat weii..kalau korang nak boleh layari
website: https://www.cadeau-beauty.com/
Facebook : https://www.facebook.com/CadeauBeauty/
Instagram : https://www.instagram.com/cadeau_beauty/




hai assalammualaikum

Elma Cosmetic Inspire BB Cushion


Memang sebelum ni dah aim dengan satu produk makeup ni iaitu BB Cushion. Kebanyakan yang review mengatakan BB Cushion ni best dan mudah je nak digunakan. Akhirnya, tercapailah hasrat untuk memiliki BB Cushion ni. Elma Inspire BB Cushion keluaran Elma Cosmetic. Elma Inspire BB Cushion produk keluaran tempatan tapi setanding dengan antarabangsa. Semestinya, kena la sokong produk keluaran kita. Sekarang produk kita pun bagus.

Walaupun BB Cushion yang nad dapat ni tak lah semahal dengan BB Cushion yang lain, tapi sejak nad pakai, nad dah jatuh cinta. Serius!! sebab apa??..


Elma BB Cushion mudah digunakan. Yup, sebelum ni tengok BB Cushion dekat gambar je, nampakla dia berbentuk seperti bedak compact. Nad ingat pakainya pun macam pakai bedak, rupanya BB Cushion ni sejenis foundation dalam bentuk compact. Perlu ditekan sedikit sahaja, dah keluar foundationnya. Elma Inspire BB Cushion ni dah sediakan span untuk kita sapu dekat muka, jadi tak payah susah-susah pakai tangan atau berus.




ELMA Inspire BB Cushion ada dua warna pilihan sahaja iaitu light dan Natural. Teksturnya pun ringan, dan sekata je. Bau dia pun wangi.


Bila nad sapu Elma BB Cushion dekat muka, memang dia bukan sahaja tutup cela, malah sekata dan buat muka nad bertambah flawless dan glowing. Nampak tak gambar di atas, tu nad nak pergi kenduri. Nad pakai Elma Inspire BB Cushion ni dan mekap tak sampai seminit. Kesan dekat muka memang tak nampak, dia memang full coverage. Nad pakai dari pukul 12 tengahri sampai pukul 6 petang. Muka tak berminyak, tak bercapuk, malah makin shining dan berseri. Bila pakai macam tak rasa pakai makeup.

Kebanyakan cosmetic sekarang nad tengok ia bukan sahaja mencantikkan wajah kita,malah merawat muka kita. Macam tu jugakla Elma Inspire BB Cushion ni. Antara fungsi Elma Inspire BB Cushion ni ialah:
1. Menyegar dan Melembutkan kulit
2. Melembapkan kulit.
3.Pelindung matahari. Spf 50++ UV protection
4. Merawat dan Memperbaiki wajah
5. Merawat masalah kulit berjerawat. Mengurang dan Mengecutkan jerawat.
6. Mengatasi masalah kulit berminyak
7. Menghilangkan kesan parut
8. Mengurangkan kedutan di kulit.
9. Sebagai agen anti penuaan.
10. Menegangkan kulit.
11. Mengurangkan masalah kegatalan kulit.
12. Mengecilkan pori-pori

Bahan utama ELMA Inspire BB Cushion adalah dari bahan semulajadi iaitu Minyak Argan, Vitamin E. Sebab tu ia bukan setakat produk makeup sahaja malah mampu merawat kulit.

Siapa yang sesuai guna ELMA Inspire BB Cushion ni?
- Yang nak cantik glowing dan flawless
- Yang tak nak ambil masa yg lama untuk makeup
- Yang ada masalah jerawat dan jeragat
- Yang ada masalah kulit TONA tak sekata
- Yang bermasalah pori-pori yg besar .
- Yang ada masalah bintik-bintik hitam
- Mereka yang hadapi masalah kulit kusam

Mekap 1 minit Sahaja Dengan Elma Inspire BB Cushion.



Video mekap dengan Elma Inspire BB Cushion.

BB Cushion dari Elma Cosmetic ni dah lengkap, bukan sahaja foundation malah ia powder, concealer dan moisturizer. Jadi kalau tak perlu kelam kabut nak bersiap.

Macam nad cakap tadi, Elma inspire BB Cushion ni mudah je digunakan , tekan je, bukan gosok ye, tekan dekat bahagian coklat dengan span, nanti foundation akan melekat dekat span. Terus sapu dekat muka. Cuma dap-dap je, dah flawless dalan masa 1 minit.

Size yang kecik, senang nak bawak dalam handbag setiap masa. Jadi dekat mana-mana boleh apply BB Cushion ni.

Nad memang rekomen sangat untuk korang yang nak cantik, flawless, nak cepat makeup, nak nampak natural, pakai je Elma Inspire BB Cushion ni. Sangat bagus, muka tak berminyak, muka jadi lembut. Serius sangat. Parut jerawat pun makin hilang, jerawat pun kecut..hahaha..bagus weii..

Jangan risau, Elma BB Cushion menggunakan bahan-bahan yang telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan pengiktirafan halal.

Tengah ada promosi, untuk satu Elma Inspire BB Cushion I harganya RM65 termasuk postage..ape lagi..cepat beli..korang boleh dapatkan BB Cushion Elma ni di
Whatsapps : 018-239 1445
Website : www.elmacosmetic.com
Facebook : https://www.facebook.com/elmacosmetic/
Instagram : https://www.instagram.com/elmacosmetic









hai assalammualaikum

Garnier Micellar Cleansing Water

Untuk muka, nad memang ambil berat. Sebab sekarang muka nad dah beransur pulih dari jerawat. Jadi untuk elakkan muka naik jerawat, nad akan pastikan bahagian muka dibersihkan dengan betul. Selalunya, sebelum basuh muka dengan pencuci muka, nad akan lap muka dengan penanggal mekap, atau tisu basah. Bagi buang segala mekap atau kekotoran di muka. Lepas tu baru cuci muka dengan sabun pencuci muka.


Memandangkan tisu basah dah habis, jadi nad kena cepat-cepat beli lain. Haritu nampak kawan promote penanggal mekap Garnier. Haishh, kita ni pantang kalau benda baru muncul. Pergila Guardian. Masuk sana teringat pulak iklan Nivea,..hahaha. Sebab lepas dia pakai, terus muka jadi macam budak comel je. Nad paham maksud nak disampaikan tu, iaitu muka akan moist macam baby. Tapi pilihan nad ialah Garnier Micellar Cleansing Water. Sebab apa??? Sebab murah dan kawan blogger dah review. Lebih percaya dekat situ.

Penanggal Mekap Jenis Air

Garnier Micellar Cleansing Water terdapat dua jenis iaitu warna pink dan biru. Untuk warna pink yang nad pakai ni sesuai untuk kulit normal atau kering. Warna biru pulak nama dia Garnier Micellar Cleansing Water Pure Active khas untuk kulit jerawat. Macam nad sepatutnya paling sesuai guna warna biru, tapi masa tu dah habis dekat Guardian. Jadi, terpaksalah beli warna pink.



Untuk kulit macam nad ni sensitif, jadi penanggal mekap jenis air ni memang sesuai untuk nad. Garnier Micellar memang betul-betul macam air tu, korang tuang dekat kapas, lap je pelan-pelan terus tertanggal mekap.



Penanggal mekap ni dia macam ada magnet iaitu micelles, mampu menanggal kotoran mekap dia seluruh wajah iaitu bahagian muka, mata dan bibir.

Lepas gunakan penanggal mekap Garnier Micellar Cleansing Water ni, korang boleh je  tak payah bilas dengan air, tapi macam nad, memang nak kene cuci muka dengan pencuci muka juga.


Video nad tanggalkan mekap dengan Garnier Micellar Cleansing Water. Hah korang yang kulit sensitif better cari pencuci muka jenis air. Bagus untuk kulit.
hai assalammualaikum

Hanie Foundation: Makeup Menjadi Mudah Dan Pantas


Kelmarin nad dah terima barang yang di tunggu. Apa lagi, barang makeup la..hehehe..Memandangkan foundation nad dah nak habis, jadinya kenala cepat-cepat tambah stok. Foundation benda penting kena ada dalam koleksi makeup. Sebab dengan foundation la boleh tutup segala cela dekat wajah..huhuhu.


Kalau sebelum ni, nad pernah guna foundation jenis cecair, sebab jenis cecair ni memang best, dia tutup segala cela dekat muka. Nak sapu dekat muka pun mudah, tapi kalau salah pilih, akan berminyak muka, macam nad dulu la. Sebab tu nad takut nak guna jenis cecair ni. Tapi, bila tengok Hanie Foundation ni, nad tertarik pula. Walaupun foundation ni jenis cecair.

Nad baca testimoni, bukan sahaja sebagai makeup untuk menutup cela, malah mampu merawat kulit muka kita. Part tu yang nad tertarik..Muka nad memang sensitif sikit, pakai makeup yang tak sesuai dengan kulit, mesti naik jerawat. Sebab tu nad sekarang hati-hati pilih barang makeup. Sekarang proses nak baikpulih muka. Seronok dengar yang foundation pun boleh rawat muka. Sambil makeup sambil merawat..


Bahan berkualiti yang terkandung dalam Hanie Foundation seperti serbuk mutiara, jojoba oil, kolagen, dan vitamin E..mampu merawat kulit. Pulak tu ada SPF 35. Kulit kita ni pun kena ada perlindungan daripada cahaya matahari. Memang sesuai sangatla guna Hanie Foundation ni.

Semua dia ada..fuh lengkap. Tak payah dah nak tepek concealer, bedak bagai. Memang makeup pun tak sampai 5 minit weiii...Sebelum ni nad ambil masa nak makeup sebab berlapis-lapis pakai foundation semata nak tutup cela, sekarang, tengok je gambar dekat atas sebelum dan selepas pakai Hanie Foundation..kebabom kau..

Memang best pakai Hanie Foundation ni. Teksturnya ringan, macam tak pakai foundation. Muka nad tak berminyak, tak bercapuk, kira halus je. Muka pun nampak cerah dan glowing. Memang dia tutup semua cela dekat wajah. Takda nampak pun..fuh..Hanie Foundation ni tahan 24 jam.


Foundation ni takda banyak warna, maksudnya macam medium, light atau dark. Dia ada satu jenis je ni. Walaupun satu jenis, Hanie Foundation ni sesuai untuk semua jenis kulit. Hanie Foundation, botolnya comelnya je, ringan pulak tu. Mudah dibawa kemana-mana.


Foundation ni jenis tekan. Jadi korang kena tekan perlahan-lahan untuk keluarkan cecair foundation tu. Jangan tekan kuat-kuat, kang terkeluar, dah membazir. Lagi satu, jangan tekan terlalu banyak. Nanti jadi putih giler muka weii..haha.

Pertama kali pakai, tak tau pulak foundation ni jenis pekat. Punyalah kita tertekan banyak, dah tekan banyak, kita pun sapu semua dekat muka, habis putih muka kita oii..dah macam opera cina. Korang tekan sikit je, sikit jee macam dalam gambar..sikit tu pun dah boleh cover seluruh muka. Best sangat, kalau sikit macam ni, boleh tahan berbulan-bulan. Jimat weiii.. Korang boleh sapu dengan tangan, span atau brush. Macam nad suka sapu pakai span. Taknak tangan comot.


Hanie Foundation ni tahan 24 jam. Melainkan korang pergi cuci muka untuk solat, hilanglah foundation tu. Jangan risau, Hanie Foundation sangat mesra wudhuk. Jadinya mudah untuk dicuci ketika hendak solat.

Haishh korang tu yang dah jadi mak, ibu ,mommy, kalau nak bersiap mestila nak kena cepat kan, jadi nad sarankan gunalah Hanie Foundation ni. Yang nak makeup simple, nak pergi kelas atau kerja atau jalan-jalan nak siap cepat, sapu je Hanie Foundation ni, terus nampak cantik. Harga cuma RM80 je..tapi boleh tahan berbulan-bulan.

Psssttt...ni lah rahsia kecantikan muka nad..hahaaha..

Jangan risau, Hanie Foundation selamat digunakan. Dah dapat kelulusan dari KKM. Ni nombor NOT KKM Hanie Foundation: 161002133k. MUA artis pun pakai foundation ni. Hanie Foundation dah setanding dengan produk lain ok..terlaris di pasaran gitu.

Makeup pantas, Tak Sampai 5 Minit!!!


Ni video nad pakai Hanie Foundation. Maafla pertama kali buat video..Sesaje nak cuba. Lampu pun suruh anak buah pegang.hahaha..Tiga jenis barang je, selalu nad buat 1 minit je, ni sebab depan video, bercakap lagi, tergugup sekejap, jadinya 3 minit..hahaha. Selalu 3 minit siap eyeshadow, eyebrow bagai...hehehe..

Bila tang bersiap, nadlah kena cepat bersiap. Pernah sekali, lambat bersiap, terus bapak dengan anak tertidur dekat kereta tunggu mommy bersiap..hahaha. Sekarang dah mudah dah..Tak sampai 5 minit, dah siap dengan Hanie Foundation.

Kalau korang berminat boleh layari

HANIE BUSINESS SOLUTIONS
NO 1-31 Jalan Anggerik Perdana 1, Taman Anggerik Perdana 43500, Semenyih,
Selsngor Darul Ehsan
HP : 010-2267854
Hotline : 0102267854/ 0146687854
Contact stokis/agent berdekatan boleh lihat di sini : SENARAI STOKIS DAN AGEN HANIE.FOUNDATION


hai assalammualaikum

Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat 

Masalah utama nad sejak masuk kolej ialah jerawat. Entah macam mana, boleh muncul pulak jerawat sana sini. Mungkin sebab hormone atau perbezaan persekitaran. Masalah ni sampai la nad kawin. Memang banyak produk untuk jerawat ni nad dah guna. Alhamdulillah, jerawat dah kurang, tinggal parut je. Parut pun boleh mencacatkan muka..hahaa..


Ada produk, kesannya lambat, ada produk kesannya cepat. Perubahan selalunya bergantung kepada individu. Ada orang perubahan nampak lamam sikit mungkin sebab sebelum ni pakai produk yang mengandungi merkuri yang paling tinggi. Ada testimoni cepat, 3 hari je dah nampak. Macam nad, dalam masa seminggu dah nampak perubahan. alhamdulillah..Tu nad suka dengan produk ni. Nak tau apa?? Nad pakai Luminous Serum dari Remedy. Produk dari Remedy ni memang dah dikenali dan diyakini. Jadi tanpa was-was, nad mencuba Lumious serum ni dari Remedy.

Kenapa Lumious Serum ni best?? Memandangkan nad dah cuba, dan nak masuk botol kedua, mehla nad share..hehee. Nad suka pakai produk jenis serum sebab dia terus meresap ke kulit muka. Macam biasa, sebelum pakai nad akan cuci muka bagi bersih dulu. Lepas tu baru sapu Lumious Serum ni. Lepas pakai Luminious Serum ni, muka nad akan segar dan lembut je.

Luminious serum ni diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat. 100% tiada bahan kimia yang merbahaya. Telah mendapat kelulusan KKM dan halal..



Jenis kulit nad memang sensitif. Dahla sensitif, berminyak pulak tu. Sebab tu timbulnya jerawat. Pakai Luminious Serum ni, muka nad dah tak berminyak. Yang bestnya, jerawat pun dah tak muncul banyak. Kadang dia taknak muncul dah..hahaa..suka giler.. Memang sejak pakai Luminous Serum ni, alhamdulillah, muka makin ok. Memang nad sentiasa pakai pagi dan malam. Muka pun nampak makin bercahaya je.


Dia ada jual pencuci sekali. Kalau pakai dua-dua kan bagus. Mengandungi Tea Tree Oil yang sangat bagus menghindarkan dan membersihkan muka daripada jerawat serta mengurangkan minyak di wajah. Tiada paraben, tiada mercury, tiada steroid dan 100% tiada bahan kimia. Diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat.

Harga: 
Serum 15ml: RM79
Cleanser 50ml : RM60


Kelebihan Luminous Serum

- Sesuai untuk kulit normal dan sensitif
- Menghilangkan jerawat dan menghilangkan parut
- Menghilangkan ketuat
- Memberi kesan glowing pada wajah
- Mengecut dan menghilangkan milia seed/oil seed
- Untuk kulit berminyak dan nipis/

Bestnya Lumious Serum ni, boleh hilangkan ketuat dan milia seed..Hah!!..Korang ada masalah ni bolehla cuba pakai Luminious Serum.


Luminous Serum dihasilkan dari serbuk berlian yang dapat meningkatkan warna kulit dan menyerikan wajah. Serum ini dicipta dengan campuran khas dan bahan perlindungan aktif seperti glucan beta, sodium hyaluronate dan ekstrak kaktus.

Empat Produk Serum Remedy Yang Lain


Selain Luminous Serum, Remedy juga turut menawarkan 4 Serum lain yang mana ia berfungsi merawat masalah kulit tertentu.

Serene Serum - Serene ni ada Aloe Vera, jadi ia sesuai untuk kulit sensitif, gatal-gatal, jerawat merah, parut merah dan jerawat nanah. sesuai juga untuk kulit kering.

Plush Serum -  Untuk kulit berminyak dan berjerawat hitam/batu, pori tersumbat
dan sesuai untuk orang lelaki. Yang ni kulit nipis tak boleh pakai.

Radiance -  Membantu membaiki permukaaan kulit berparut,
mengecilkan pori, membaiki sel kulit muka sera menyerikan wajah. Yang ni sesuai untuk masalah kulit yang sangat teruk.

Gold - Berfungsi seperti Luminous tetapi sesuai untuk
pengguna yang berumur 30 tahun ke atas. Untuk kulit yang normal sehingga yang sensitif. Hilangkan jeragat pun boleh.

Sesiapa nak beli serum ni, perlu ada consult dulu dari penjual untuk kenalpasti serum mana yang sesuai berdasarkan jenis dan masalah kulit korang. Yela, lagi bagus macam ni, sekurangnya dia tau, serum mana sesuai untuk korang, untuk merawat kulit korang tu.

Korang kalau berminat bolehlah layari
Instagram@staygorgeous_byzyra
Contact : 019 370 9368
Name : Zura / Zyra