Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum

Dua hari sebelum nak raya, nad baru dapat barang yang nad beli dekat Althea ni. Tak sempat nak cerita apa yang nad beli sebab sibuk buat persiapan raya. Ni baru ada kesempatan nak kongsi dengan korang barang yang nad grab dekat Althea masa Ramadhan haritu.

Kalau korang ingat, nad ada buat entry berkenaan Althea Special Ramadhan Box. Barang-barang athea memang menarik dan murah. Korang boleh dapat 5 barang dengan harga RM150..kalau lagi bijak..boleh dapat lebih dari tu. Hah, cepat-cepat shoping dekat Althea..murah giler..best pun best. Ni kali kedua nad pakai barang Althea.

Dekat Althea, ada macm-macam jenis barang, dari makeup, skincare, dan macam-macam lagi.


Lima Barang Dari Althea dan Satu Free Giveaway

Haritu masa Ramadhan, nad grab 5 barang dekat Althea. Salah satu pulak adalah giveaway dari Althea sempena Ramadhan haritu. Rugilah korang tak shoping masa Ramadhan haritu.



Ok ni barangnya. Pertama sekali ialah Cover Perfection Tip Concealer- 1.0 Clear B. Nad memang tengah cari concealer yang sesuai dengan kulit muka. Haritu nad beli dekat watson, tak sesuai dekat muka dan berminyak. Jadi nampak dekat Althea, terus ambil. Concealer ni nak tutup lebam baah mata yang dah macam panda ni dan shading dekat hidung. Lagi boleh guna cover jerawat ni ha..hehee.



Barang kedua ialah Skin Liar primer. Sebelum pakai makeup, nad perasan ramai yang galakkan suruh pakai primer. Jadi kita pun carilah primer untuk muka kita sebelum makeup. Nad pilih yang ni sebab dia comel..hehe. Nad dah pakai, memang elok dekat muka ni ha. Rata je makeup.



Seterusnya, Pandas Dream Mascara. Nad ambil ni sebab dia cute..hahaa. Penutupnya ada panda. Pantang nampak benda comel. Lagipun maskara nad dah nak habis. Apa lagi, dah alang-alang tu, ambil je la. Bestnya pakai ni, bulu mata jadi lentik habis..hehe.



Sebum out - 02 Finish Powder. Nad ambil ni sebab selalu tengok tutorial makeup ada bubuh serbuk putih dekat baah mata. Orang panggil transculent..eh ke apa..alamak..jangan kecam..kita lupa..hehehe. Jadi nad ambik Sebum out ni. Tapi nad pakai macam bedak asas pulak..haha. Tapi best, serius best, muka tak berminyak..elok je.


Barang terakhir nad pilih ialah Face Designing Duo. Nad tengok macam contouring je. ambil jela. Sebab memang cari contouring jenis serbuk ni. Sebelum ni contouring nad, nad guna jenis batang tu. Jadi semuanya dah ada. Lengkap dah.



Haritu, siap ada free giveaway lagi. ada macam-macam hadiah diberi, dan nad pilih gincu ni, Dear Dariling wat ( Gel Tint_Plum Red ). Merah menyala kau..hehee..


Jadi masa raya, nad pakai hasil barang Althea ni. Memang best dan puas hati.hehee. Jadi korang kalau nak mekup dari Korea, murah dan berkualiti boleh pergi ke laman web https://my.althea.kr/


hai assalammualaikum

Macam mana persiapan raya korang, dah selesai belum..hehehe. Nad dah selesai, baju, kasut, tudung semua dah ada..Eh!!, baru perasan, barang makeup la. Lagipun, barang makeup nad nak hampir habis. Mestilah, nak melaram, nak cantik masa raya nanti. Kalau semua dah baru untuk raya, semestinya makeup pun nak baru juga..hahha. Masa ni la kita nak shoping. Shoping online je, tak perlu susah-susah keluar..Apa lagi pergi ke website barang makeup kegemaran nad, Althea la. Althea tengah ada diskaun ni.

Sebelum ni nad pernah beli beberapa barang dari Althea, memang best. Salah satu kegemaran nad masa beli dekat Althea ialah eyeliner yang nad guna setiap hari. Suka giler kot. Sejak tu, nad suka dengan Althea. Lagi menarik sebab kebanyakan barang makeup Althea ni murah, berkualiti dan paling utama semua barangan makeup original dari Korea ok..Sekarang pun tengah tengok barang apa nak dicari untuk raya nanti. Haishh..rambang mata kalau bab makeup ni.

Raya Bersama Althea: Beli Dan Dapat Hadiah Percuma

Ni nad nak ajak korang shoping dekat Althea sekarang. Sebab apa?? Sebab sekarang Althea sedang mengadakan satu giveaway iaitu Althea Raya Giveaway Special. Specialnya giveaway ni, setiap pembelian yang korang beli di Althea, korang akan dapat salah satu hadiah PERCUMA yang ada di dalam gambar seperti di bawah.




Raya bersama Althea, beli dan dapat hadiah percuma ok. Ya, ya betul ni, bukan cobaan. Lepas korang dah pilih barang apa korang nak beli, lepas tu tambah 1 item hadiah percuma ni di shopping cart korang, tapi terhad 1 hadiah percuma sahaja bagi setiap pelanggan. Althea buat promosi kaw-kaw punya. Siap dengan Free Postage lagi dengan setiap pembelian RM 99.


Lagi satu, Nad suka shoping dekat Althea sebab akan dapat box kiut dan comel warna pink tu. Tapi kali ni, sempena Althea Raya Giveaway Special ni, korang akan Limited Edition Box warna hijau. Kotak Althea ni memang cantik, nad dah kumpul kotak dia, tersusun rapi..hehe.

Apa lagi korang, jom shoping dekat Althea. Mata nad dari semalam tak berhenti tengok barang makeup nak masuk dekat shoping cart..ahaha. Nad pun nak hadiah percuma jugak..rugi weii kalau korang tak shoping dekat Althea sekarang, diskaun, dapat hadiah percuma lagi, dapat kotak limited yang cantik lagi..meriah raya weii..Jom kita terjah Althea
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : https://www.facebook.com/altheakorea
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea



hai assalammualaikum

Dalam banyak-banyak barang makeup, foundation la barang makeup yang wajib ada. Kalau takda foundation, boleh tak tentu arah hidup nad..hahaa. Sebab apa foundation penting?? Sebab foundation merupakan asas utama dalam seni solekan yang menjadikan wajah kita nampak cantik dan sempurna. Dengan foundationla mampu tutup segala kecelaan pada muka dan menjadikan makeup kita nampak cantik dan tahan lama. Nak nampak makeup cantik mestilah pilih foundation yang sesuai dengan kulit kita.


Ni foundation terbaru yang nad guna sekarang. Koreal Cosmetic Smoothie Foundation. Cantik kan botol dia..hehee. Pantang betul nampak benda cantik. Tapi, Nad pilih foundation ni bukan sebab botol, sebab kelebihannya 8 dalam 1. . Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni sesuai dengan semua jenis kulit dan warna kulit.


Warnanya nampak je putih, macam pekat tapi bila sapu dekat muka, dia tak nampak putih malah ikut kulit muka kita. Tak rasa macam pakai foundation.


Makeup Jadi Cantik 

Masa dapat je produk ni, esoknya nad terus pakai. Tekan sikit je, lepas tu nad guna span, dan dap-dapkan ke seluruh muka. Lembut, dan lembap je muka. Lepas tu nad pakai bedak compact sikit je. Memang cantik makeup lepas pakai Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni. Muka rasa ringan je, macam tak pakai apa-apa. Nad pakai dari siang sampai ke malam, elok je lagi. Muka tak berminyak, makeup tak bercapuk, tahan lama. Muka nampak licin dan glowing je. Tak nampak putih pun muka, sebab dia dah ikut warna kulit kita..suka giler!! Paling penting dia tutup parut jerawat tau..wihuu!!..

Kelebihan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation

Macam nad cakap tadi, nad pilih foundation ni sebab kelebihannya 8 dalam 1. Mengandungi bahan Vitamin C, Vitamin E, TripleStemcell, Shining, SPF 35, Salmon Collagen, Titanium Dioxide dan Dimenthicone yang menjadikan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni bukan sekadar foundation makeup malah dapat mencerahkan kulit wajah dan boleh melindungi kulit wajah dari terdedah kepada cahaya matahari agar kulit wajah sentiasa dilindungi dan tak mudah menjadi gelap. Selain itu, kesan pakai Koreal Cosmetic Smoothie Foundation ni boleh mengurangkan bintik hitam dan membuatkan wajah nampak muda seawal 7 hari penggunaan.Perghh!!!, setiap kali keluar wajib pakai Smoothie Foundation ni. Baru berseri-seri muka macam artis kau..huhuhu..

Antara Kelebihan Koreal Cosmetic Smoothie Foundation:
- Full Coverage
- Menjadikan kulit muka flawless sekelip mata!
- Menjadikan kulit muka ‘glowing’ tanpa dipinta
- Makeup dengan cepat
- Tidak berminyak
- Tahan selama 12 jam !
- Tidak bercapuk
- Tidak merekah
- Senang di pakai
- Melindungi kulit dari cahaya matahari.
- Menutup parut jerawat,jeragat
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Mudah dicuci
- Melembapkan kulit wajah
- Menurangkan bintik-bintik hitam

Testimoni mereka yang dah cuba Koreal Cosmetic Smoothie Foundation.







Serius best foundation ni. Koreal Cosmetic Smoothi Foundation tak melekit dan bercapuk yang popular sekarang ni, #SmoothieFoundation 8 dalam 1 keluaran Koreal Cosmetics. selamat digunakan.  Di bawah kawalan KKM (NOT170402257K).


Harga : RM87

Bestnya bila beli Smoothie Foundation ni akan dapat
**Free gift bernilai RM75 (Untuk 120 pelanggan terawal sahaja)
** Baucer hadiah bernilai RM10x5 = RM50

Korang apa tunggu lagi, tengah cari foundation sesuai..Ni la dia Koreal Cosmetic Smoothis Foundation. Nak raya ni mesti nak nampak cantik dan berseri-seri kan. Hah cepat-cepat whatsApp 019 2565 008 atau klik sini terus http://www.wasap.my/ 60192565008

Untuk tahu lebih lanjut tentang Smoothie Foundation boleh rujuk ke:
Website: www.korealcosmetics.com
Instagram: www.instagram.com/korealcosmetics

#korealcosmetic
#smoothiefoundation
#8in1
#No.1Malaysia
#takcubetakcantik



hai asslammualaikum

Sejak berjinak-jinak dengan makeup ni, suka sangat nak menconteng muka..hehee. Sanggup tengok video tutorial makeup sampai habis bateri phone..hehe. Tengok orang makeup, pandainya la. Dah la lawa. Jadi nad pun mula la nak mencuba. Tapi tengok event la kan, kalau pergi jalan-jalan je, makeup simple, kalau pergi event grand, makeup menyerlah sikit..hehee. Kita makeup ni nak nampak yakin.

Eyeshadow Pallete Miss Rose

Sebelum ni nad tak berani nak pakai eyeshadow. Sebab tak pandai nak sapu dekat mata ni. Nak sapu pun dah satu hal, apatah lagi nak pilih warna. Kalau sebelum ni, pilihan selamat, pilih eyeshadow yang jenis dua warna je. Tu pun kadang tak reti pakai juga..hahaa. Tapi sekarang, lepas tengok beberapa tutorial, nad cuba pakai eyeshadow, bukan dua warna tapi banyak warna..huhuhu.

Miss Rose Eyeshadow Pallete

Ni la eyeshadow nad yang tersimpan lama. Memang tak pernah pakai langsung, tengok je, masih lawa lagi. Eyeshadow Pallete Miss Rose ni permberian mr mafia. Disebabkan dulu tak reti nak pakai, jadi dia tersimpan sahaja.

Macam-macam Warna ade

Sekarang, nad keluarkan dia, sebab nak belajar pakai eyeshadow. Eyeshadow adalah pewarna mata yang boleh membuat mata dramatik atau kuat. Manfaatnya adalah mata kita boleh kelihatan lebih kecil atau lebih besar. Permainan warna yang baik boleh boleh memperbetulkan kawasan mata kita menjadi lebih cantik. Tetapi pemakaian eye shadow yang salah juga boleh menjadi Big Trouble untuk para fashionista. Sebab tu kena belajar makeup ni. Kalau tak jadi mata badut pulak..hehee.Kesian badut disalahkan.

Cuba pakai buat smokey eyes

Yang ni nad cuba buat eyes smokey..yeke..Nad pun tak pasti, tapi nampak macam smokey gitu. Lepas buat, fuh menjadi pulak. Untuk pemilihan warna, apa yang nad tengok dekat youtube, video semua, untuk tulang mata sapu dengan warna terang. Hujung mata warna gelap. Lepas tu kelopak mata warna yang cerah. Baru nampak berlainan.


Eh mesti tak paham kan. Nad ada buat video..boleh tengok. Maaf kita baru belajar, mungkin ada yang tak betul.

Belajar untuk bertambah lebih baik

Boleh pakai pergi event..

Nad tengok ok jugak..ehhee. Pertama kali pakai, menjadi pulak. Lepas ni kena cuba, cuba dan cuba lagi..Kalau tak mesti lupa. Ramai yang komen dekat instagram Nad cakap menjadi, cantik. Hah!!..okla tu..kene praktikkan lagi untuk cuba warna lain.

Harap hadiah harijadia ialah makeup..hahahaa..
hai assalammualaikum

Salah satu barang makeup nad yang paling nad suka, iaitu BB Cushion. Yup, sebelum ni nad pernah pakai BB Cushion, dan nad sukainya. Kali ni, nad tambah lagi koleksi BB Cushion daripada jenama Skiinz.

Apa itu BB Cushion??

BB Cushion ni berbentuk seperti bedak compact tapi dalam isinya bukan powder. Sebaliknya di dalam BB Cushion ni ada alas coklat, dan di dalamnya ada sejenis liquid seperti foundation. Kiranya, ia adalah foundation dalam bentuk bedak compact yang mana nampak kemas daripada foundation yang dalam botol dan tube tu. Hanya perlu tekan menggunakan span khas yang diberi, lepas tu, akan keluar foundation dalam tu. Cuma dap, dap atau gosok dekat muka macam korang pakai bedak compact.

Suka sangat dengan BB Cushion dari Skiinz ni

BB Cushion ni dah banyak keluar sebenarnya. Tapi kita pilih mengikut harga la kan. Macam ada setengah BB Cushion, kawan nad pakai, harga mahal, tapi muka berminyak..taknak la macam tu kan. BB Cuschion dari Skiinz ni memang best..Suka giler, Best memang best..haish tak tau nak cakap.

Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion Buat Muka Jadi Glowing

Kenapa nad suka dengan BB Cushion Skiinz ni?? Hah, nad ni suka nampak cantik bila keluar..Sebelum nad kenal BB Cushion, nad pakai bedak compact je dekat muka, muka kasar je, nak pakai foundation malas. Bila dah ada BB Cushion Skiinz ni mudah je, cuma dap, dap terus, dah cantik. Licin je muka. Muka pun nampak natural.

Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion 

Pergi event, majlis kawin, nak cepat siap pakai je BB Cushion Skiinz ni. Memang suka sangat, muka nampak bermaya dan glowing gitu. Nad sapu mula-mula lembap, tapi tak sampai beberapa saat dia kering, dan glowing muka. Bersinar,memancar gitu. Muka pun lembap je..lahai bertambah suka..Muka pun tak berminyak walaupun pakai dari pagi sampaila ke malam. Tak bercapuk walaupun muka berpeluh. Lagi peluh lagi glowing kau..


Teksturnya nipis, ringan dan lembut

Korang takyah risau, BB Cushion Skiinz Advanced Triple Stemcell ni teksturnya lembut dan tak pekat. Jadi boleh sapu berapa banyak korang nak..haha. Janganla banyak-banyak, melampau, kang putih bebenor. Cukup la sekadar menutup segala cela..Dengan hanya satu sapuan pun dah cantik ok. Kalau tengok dari dekat, warna liquid foundation ni macam warna purple, pink gitu. Tapi bila sapu dekat muka akan jadi natural je. Teksturnya nipis, tapi full coverage..fuh..best..




Video sikit nad bagi menggunaka Skiinz BB Cushion ni..

Benda ni wajib ada dalam beg. Lepas solat boleh pakai. Tak perlu kelam kabut nak bersiap. Dahla mesra wudhuk, mudah dicuci.

Kelebihan Skiinz Advanced Triple Stemcell  BB Cushion 

Ni nak bagitau, Skiinz BB Cushion ni bukan sahaja dapat melawa kan korang, malah dapat membantu menyelesaikan masalah kulit korang..Nampak tak, bagusnya BB Cushion ni. Antara kelebihan Skiinz Advanced Triple Stemcell Bb Cushion yang perlu korang tau:

- Membantu dlm penjagaan kulit dan berikan kesan AWET MUDA
- Membantu merawat kulit bermasalah seperti JERAWAT & JERAGAT
- Menegang serta melembapkan kulit
- Menganjalkan kulit, mengurangkan kedutan & garis halus
- Membantu mengurangkan keradangan & inflamasi kulit
- Memperbaiki sel yang rosak akibat sinaran UV matahari
- Mempunyai SPF 35 sesuai utk org Asia dan dapat melindungi kulit daripada sinaran UV
- Memberi effect GLOWING & FLAWLESS pada kulit wajah
- Mesra WUDHU – aqua based, mudah & pantas utk dibersihkan
- Tidak MELEKIT & BERMINYAK
- Warna NATURAL, sesuai utk semua jenis kulit
- Tekstur yg HALUS dan SGT RINGAN…

BB Cushion terbaik

Dah tengok video nad kan..takkan la tak puas hati lagi..hehee. Korang tu yang nak cepat siap, yang nak nampak lawa, nak nampak natural, simple, makeup cepat, bolehla pakai BB Cushion ni. Cepat-cepat grab. Kalau rasa-rasa nak beli, boleh pm nad..hehee..

Untuk tau lebih lajut berkenaan Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion ni korang boleh layari

Website: www.skiinz.com.my
Facebook Page: Skiinz BB Cushion
Instagram : Skiinz.Official
Harga : RM89

hai assalammualaikum

" Cantiknya lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni"..itulah kata pertama bila lipstik ni sampai di tangan. Kali pertama nampak lipstik yang unik dan cantik ni. Selalunya lipstik kita nampak, cuma warna sahaja, tapi kali ni, lipstik yang nad dapat berlainan sekali. Masa dapat lipstik ni, terus nad buka dan tengok. Amazing sangat weii!..macam tak percaya, ada bunga dalam lipstik. Macam mana dia masukkan bunga tu dalam lipstik ni, sampai nad perhati dalam-dalam, betul ke bunga..hahaha..Nad tak rabun lagi, betul ada bunga dalam gincu..hehee. Ni la keunikan lipstik yang dikeluarkan Cadeau Beauty.

Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow


Ada banyak jenis lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni kalau korang nak tau. Jenis-jenis bunga yang digunakan ialah
1) Chamomilla Recutita – Chamomile,
2) Hibiscus Sabdariffa – Roselle Hibiscus,
3) Calendula Officinalis – English Marigold/Calendula,
4) Rosa Damascena – Damask Rose,
5) Bellis Perennis – Common Daisy,
6) Magnolia Kobus – Kobushi Magnolia,
7) Lilium Tigrinum – Tiger Lily,
8) Lavandula Angustifolia – Lavender
9) Rosa Rugosa – Beach Rose




Tengok packaging dia pun dah lawa. Kotak warna putih, dengan lukisan bunga. walaupun simple, masih nampak cantik. Itu cuma kotak luar, bila buka je, nampak keemasan gincu tu. Fuh..memang nampak exclusive sangat lipstik ni. Lipstik nad dapat kod GL04 Viridiflora.


Nampak tulisan Limited Edition, yup!! produk ni sangat limited dan segala penjagaan untuk lipstik ni dijaga dengan rapi. Lagi satu, lipstik ni merupakan handmade atau produk buatan tangan dari Korea. lagilah bertambah wow!!!..patutla limited..kira nad ni orang bertuahla ye..hehee.


Tersangatla cantik lipstik Cadeau ni. Jernih macam jeli, rasa nak makan je..hehe. Bau dia dahla wangi. nampak je gincu ni jernih, tiada warna, tapi jangan tak caya bila disapu dekat bibir, terus bibir bertukar warna kepinkan. Macam gincu magik pulak kan..hehehe..Dekat lipstik ni juga ada taburan keemasan yang korang boleh nampak. Sebab tu bibir nad nampak shining gitu.


Bibir nad memang ada masalah hitam sedikit, nanti nak cari petua cara hilangkan bibir hitam tu..huhuhu. Tapi bila apply lipglow Cadeau Pure Flower Extract ni, tetap cantik.


Mula terfikir juga, kalau pakai gincu ni sampaila ke bunga tu..apa akan jadi ye..hehee. Tapi sayang nak apply hari-hari kan..dahla limited..cepat habis kang..haaha. Harga untuk satu gincu RM 95.00 tapi kalau korang beli sekotak harganya RM350.00 dengan dalamnya ada empat gincu. Korang mesti suka jugak kan bila tengok lipstik ni..Masa purchase tu jangan lupa guna CODE NADIA11..akan dapat free gift..cantik sangat weii..kalau korang nak boleh layari
website: https://www.cadeau-beauty.com/
Facebook : https://www.facebook.com/CadeauBeauty/
Instagram : https://www.instagram.com/cadeau_beauty/




hai assalammualaikum

Elma Cosmetic Inspire BB Cushion


Memang sebelum ni dah aim dengan satu produk makeup ni iaitu BB Cushion. Kebanyakan yang review mengatakan BB Cushion ni best dan mudah je nak digunakan. Akhirnya, tercapailah hasrat untuk memiliki BB Cushion ni. Elma Inspire BB Cushion keluaran Elma Cosmetic. Elma Inspire BB Cushion produk keluaran tempatan tapi setanding dengan antarabangsa. Semestinya, kena la sokong produk keluaran kita. Sekarang produk kita pun bagus.

Walaupun BB Cushion yang nad dapat ni tak lah semahal dengan BB Cushion yang lain, tapi sejak nad pakai, nad dah jatuh cinta. Serius!! sebab apa??..


Elma BB Cushion mudah digunakan. Yup, sebelum ni tengok BB Cushion dekat gambar je, nampakla dia berbentuk seperti bedak compact. Nad ingat pakainya pun macam pakai bedak, rupanya BB Cushion ni sejenis foundation dalam bentuk compact. Perlu ditekan sedikit sahaja, dah keluar foundationnya. Elma Inspire BB Cushion ni dah sediakan span untuk kita sapu dekat muka, jadi tak payah susah-susah pakai tangan atau berus.




ELMA Inspire BB Cushion ada dua warna pilihan sahaja iaitu light dan Natural. Teksturnya pun ringan, dan sekata je. Bau dia pun wangi.


Bila nad sapu Elma BB Cushion dekat muka, memang dia bukan sahaja tutup cela, malah sekata dan buat muka nad bertambah flawless dan glowing. Nampak tak gambar di atas, tu nad nak pergi kenduri. Nad pakai Elma Inspire BB Cushion ni dan mekap tak sampai seminit. Kesan dekat muka memang tak nampak, dia memang full coverage. Nad pakai dari pukul 12 tengahri sampai pukul 6 petang. Muka tak berminyak, tak bercapuk, malah makin shining dan berseri. Bila pakai macam tak rasa pakai makeup.

Kebanyakan cosmetic sekarang nad tengok ia bukan sahaja mencantikkan wajah kita,malah merawat muka kita. Macam tu jugakla Elma Inspire BB Cushion ni. Antara fungsi Elma Inspire BB Cushion ni ialah:
1. Menyegar dan Melembutkan kulit
2. Melembapkan kulit.
3.Pelindung matahari. Spf 50++ UV protection
4. Merawat dan Memperbaiki wajah
5. Merawat masalah kulit berjerawat. Mengurang dan Mengecutkan jerawat.
6. Mengatasi masalah kulit berminyak
7. Menghilangkan kesan parut
8. Mengurangkan kedutan di kulit.
9. Sebagai agen anti penuaan.
10. Menegangkan kulit.
11. Mengurangkan masalah kegatalan kulit.
12. Mengecilkan pori-pori

Bahan utama ELMA Inspire BB Cushion adalah dari bahan semulajadi iaitu Minyak Argan, Vitamin E. Sebab tu ia bukan setakat produk makeup sahaja malah mampu merawat kulit.

Siapa yang sesuai guna ELMA Inspire BB Cushion ni?
- Yang nak cantik glowing dan flawless
- Yang tak nak ambil masa yg lama untuk makeup
- Yang ada masalah jerawat dan jeragat
- Yang ada masalah kulit TONA tak sekata
- Yang bermasalah pori-pori yg besar .
- Yang ada masalah bintik-bintik hitam
- Mereka yang hadapi masalah kulit kusam

Mekap 1 minit Sahaja Dengan Elma Inspire BB Cushion.



Video mekap dengan Elma Inspire BB Cushion.

BB Cushion dari Elma Cosmetic ni dah lengkap, bukan sahaja foundation malah ia powder, concealer dan moisturizer. Jadi kalau tak perlu kelam kabut nak bersiap.

Macam nad cakap tadi, Elma inspire BB Cushion ni mudah je digunakan , tekan je, bukan gosok ye, tekan dekat bahagian coklat dengan span, nanti foundation akan melekat dekat span. Terus sapu dekat muka. Cuma dap-dap je, dah flawless dalan masa 1 minit.

Size yang kecik, senang nak bawak dalam handbag setiap masa. Jadi dekat mana-mana boleh apply BB Cushion ni.

Nad memang rekomen sangat untuk korang yang nak cantik, flawless, nak cepat makeup, nak nampak natural, pakai je Elma Inspire BB Cushion ni. Sangat bagus, muka tak berminyak, muka jadi lembut. Serius sangat. Parut jerawat pun makin hilang, jerawat pun kecut..hahaha..bagus weii..

Jangan risau, Elma BB Cushion menggunakan bahan-bahan yang telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan pengiktirafan halal.

Tengah ada promosi, untuk satu Elma Inspire BB Cushion I harganya RM65 termasuk postage..ape lagi..cepat beli..korang boleh dapatkan BB Cushion Elma ni di
Whatsapps : 018-239 1445
Website : www.elmacosmetic.com
Facebook : https://www.facebook.com/elmacosmetic/
Instagram : https://www.instagram.com/elmacosmetic









hai assalammualaikum

Garnier Micellar Cleansing Water

Untuk muka, nad memang ambil berat. Sebab sekarang muka nad dah beransur pulih dari jerawat. Jadi untuk elakkan muka naik jerawat, nad akan pastikan bahagian muka dibersihkan dengan betul. Selalunya, sebelum basuh muka dengan pencuci muka, nad akan lap muka dengan penanggal mekap, atau tisu basah. Bagi buang segala mekap atau kekotoran di muka. Lepas tu baru cuci muka dengan sabun pencuci muka.


Memandangkan tisu basah dah habis, jadi nad kena cepat-cepat beli lain. Haritu nampak kawan promote penanggal mekap Garnier. Haishh, kita ni pantang kalau benda baru muncul. Pergila Guardian. Masuk sana teringat pulak iklan Nivea,..hahaha. Sebab lepas dia pakai, terus muka jadi macam budak comel je. Nad paham maksud nak disampaikan tu, iaitu muka akan moist macam baby. Tapi pilihan nad ialah Garnier Micellar Cleansing Water. Sebab apa??? Sebab murah dan kawan blogger dah review. Lebih percaya dekat situ.

Penanggal Mekap Jenis Air

Garnier Micellar Cleansing Water terdapat dua jenis iaitu warna pink dan biru. Untuk warna pink yang nad pakai ni sesuai untuk kulit normal atau kering. Warna biru pulak nama dia Garnier Micellar Cleansing Water Pure Active khas untuk kulit jerawat. Macam nad sepatutnya paling sesuai guna warna biru, tapi masa tu dah habis dekat Guardian. Jadi, terpaksalah beli warna pink.



Untuk kulit macam nad ni sensitif, jadi penanggal mekap jenis air ni memang sesuai untuk nad. Garnier Micellar memang betul-betul macam air tu, korang tuang dekat kapas, lap je pelan-pelan terus tertanggal mekap.



Penanggal mekap ni dia macam ada magnet iaitu micelles, mampu menanggal kotoran mekap dia seluruh wajah iaitu bahagian muka, mata dan bibir.

Lepas gunakan penanggal mekap Garnier Micellar Cleansing Water ni, korang boleh je  tak payah bilas dengan air, tapi macam nad, memang nak kene cuci muka dengan pencuci muka juga.


Video nad tanggalkan mekap dengan Garnier Micellar Cleansing Water. Hah korang yang kulit sensitif better cari pencuci muka jenis air. Bagus untuk kulit.