Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum

Elma Cosmetic Inspire BB Cushion


Memang sebelum ni dah aim dengan satu produk makeup ni iaitu BB Cushion. Kebanyakan yang review mengatakan BB Cushion ni best dan mudah je nak digunakan. Akhirnya, tercapailah hasrat untuk memiliki BB Cushion ni. Elma Inspire BB Cushion keluaran Elma Cosmetic. Elma Inspire BB Cushion produk keluaran tempatan tapi setanding dengan antarabangsa. Semestinya, kena la sokong produk keluaran kita. Sekarang produk kita pun bagus.

Walaupun BB Cushion yang nad dapat ni tak lah semahal dengan BB Cushion yang lain, tapi sejak nad pakai, nad dah jatuh cinta. Serius!! sebab apa??..


Elma BB Cushion mudah digunakan. Yup, sebelum ni tengok BB Cushion dekat gambar je, nampakla dia berbentuk seperti bedak compact. Nad ingat pakainya pun macam pakai bedak, rupanya BB Cushion ni sejenis foundation dalam bentuk compact. Perlu ditekan sedikit sahaja, dah keluar foundationnya. Elma Inspire BB Cushion ni dah sediakan span untuk kita sapu dekat muka, jadi tak payah susah-susah pakai tangan atau berus.




ELMA Inspire BB Cushion ada dua warna pilihan sahaja iaitu light dan Natural. Teksturnya pun ringan, dan sekata je. Bau dia pun wangi.


Bila nad sapu Elma BB Cushion dekat muka, memang dia bukan sahaja tutup cela, malah sekata dan buat muka nad bertambah flawless dan glowing. Nampak tak gambar di atas, tu nad nak pergi kenduri. Nad pakai Elma Inspire BB Cushion ni dan mekap tak sampai seminit. Kesan dekat muka memang tak nampak, dia memang full coverage. Nad pakai dari pukul 12 tengahri sampai pukul 6 petang. Muka tak berminyak, tak bercapuk, malah makin shining dan berseri. Bila pakai macam tak rasa pakai makeup.

Kebanyakan cosmetic sekarang nad tengok ia bukan sahaja mencantikkan wajah kita,malah merawat muka kita. Macam tu jugakla Elma Inspire BB Cushion ni. Antara fungsi Elma Inspire BB Cushion ni ialah:
1. Menyegar dan Melembutkan kulit
2. Melembapkan kulit.
3.Pelindung matahari. Spf 50++ UV protection
4. Merawat dan Memperbaiki wajah
5. Merawat masalah kulit berjerawat. Mengurang dan Mengecutkan jerawat.
6. Mengatasi masalah kulit berminyak
7. Menghilangkan kesan parut
8. Mengurangkan kedutan di kulit.
9. Sebagai agen anti penuaan.
10. Menegangkan kulit.
11. Mengurangkan masalah kegatalan kulit.
12. Mengecilkan pori-pori

Bahan utama ELMA Inspire BB Cushion adalah dari bahan semulajadi iaitu Minyak Argan, Vitamin E. Sebab tu ia bukan setakat produk makeup sahaja malah mampu merawat kulit.

Siapa yang sesuai guna ELMA Inspire BB Cushion ni?
- Yang nak cantik glowing dan flawless
- Yang tak nak ambil masa yg lama untuk makeup
- Yang ada masalah jerawat dan jeragat
- Yang ada masalah kulit TONA tak sekata
- Yang bermasalah pori-pori yg besar .
- Yang ada masalah bintik-bintik hitam
- Mereka yang hadapi masalah kulit kusam

Mekap 1 minit Sahaja Dengan Elma Inspire BB Cushion.



Video mekap dengan Elma Inspire BB Cushion.

BB Cushion dari Elma Cosmetic ni dah lengkap, bukan sahaja foundation malah ia powder, concealer dan moisturizer. Jadi kalau tak perlu kelam kabut nak bersiap.

Macam nad cakap tadi, Elma inspire BB Cushion ni mudah je digunakan , tekan je, bukan gosok ye, tekan dekat bahagian coklat dengan span, nanti foundation akan melekat dekat span. Terus sapu dekat muka. Cuma dap-dap je, dah flawless dalan masa 1 minit.

Size yang kecik, senang nak bawak dalam handbag setiap masa. Jadi dekat mana-mana boleh apply BB Cushion ni.

Nad memang rekomen sangat untuk korang yang nak cantik, flawless, nak cepat makeup, nak nampak natural, pakai je Elma Inspire BB Cushion ni. Sangat bagus, muka tak berminyak, muka jadi lembut. Serius sangat. Parut jerawat pun makin hilang, jerawat pun kecut..hahaha..bagus weii..

Jangan risau, Elma BB Cushion menggunakan bahan-bahan yang telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan pengiktirafan halal.

Tengah ada promosi, untuk satu Elma Inspire BB Cushion I harganya RM65 termasuk postage..ape lagi..cepat beli..korang boleh dapatkan BB Cushion Elma ni di
Whatsapps : 018-239 1445
Website : www.elmacosmetic.com
Facebook : https://www.facebook.com/elmacosmetic/
Instagram : https://www.instagram.com/elmacosmetic









hai assalammualaikum

Garnier Micellar Cleansing Water

Untuk muka, nad memang ambil berat. Sebab sekarang muka nad dah beransur pulih dari jerawat. Jadi untuk elakkan muka naik jerawat, nad akan pastikan bahagian muka dibersihkan dengan betul. Selalunya, sebelum basuh muka dengan pencuci muka, nad akan lap muka dengan penanggal mekap, atau tisu basah. Bagi buang segala mekap atau kekotoran di muka. Lepas tu baru cuci muka dengan sabun pencuci muka.


Memandangkan tisu basah dah habis, jadi nad kena cepat-cepat beli lain. Haritu nampak kawan promote penanggal mekap Garnier. Haishh, kita ni pantan kalau benda baru masuk. Pergila Gurdian. Masuk sana teringat pulak iklan Nivea,..hahaha. Sebab lepas dia pakai, terus muka jadi macam budak comel je. Nad paham maksud nak disampaikan tu, iaitu muka akan moist macam baby. Tapi akhirnya nad beli.juga Garnier Miracle Cleansing Water. Sebab apa??? Sebab murah dan kawan blogger dah review. Lebih percaya dekat situ.

Penanggal Mekap Jenis Air

Garnier Micellar Cleansing Water terdapat dua jenis iaitu warna pink dan biru. Untuk warna pinj yang nad pajai ni sesuai untuk kulit normal atau kering. Warna biru pulak nama dia Garnier Micellar Cleansing Water Pure Active khas untuk kulit jerawat. Macam nad sepatutnya paling sesuai guna warna biru, tapi masa tu dah habis dekat Guardian. Jadi, terpaksalah beli warna pink.



Untuk kulit macam nad ni sensitif, jadi penanggal mekap jenis air ni memang sesuai untuk nad. Garnier Miracle memang jenis macam air tu, korang tuang dekat kapas, lap je pelan-pelan terus tertanggal mekap.



Penanggal mekap ni dia macam ada magnet iaitu micelles, mampu menanggal kotoran mekap dia seluruh wajah iaitu bahagian muka, mata dan bibir.

Lepas gunakan penanggal mekap Garnier Micellar Cleansing Water ni, korang boleh tak payah bilas dengan air, tapi macam nad, memang nak kene cuci muka dengan pencuci muka juga.


Video nad tanggalkan mekap dengan Garnier Micellar Cleansing Water. Hah korang yang kulit sensitif better cari pencuci muka jenis air. Bagus untuk kulit.
hai assalammualaikum

Hanie Foundation: Makeup Menjadi Mudah Dan Pantas


Kelmarin nad dah terima barang yang di tunggu. Apa lagi, barang makeup la..hehehe..Memandangkan foundation nad dah nak habis, jadinya kenala cepat-cepat tambah stok. Foundation benda penting kena ada dalam koleksi makeup. Sebab dengan foundation la boleh tutup segala cela dekat wajah..huhuhu.


Kalau sebelum ni, nad pernah guna foundation jenis cecair, sebab jenis cecair ni memang best, dia tutup segala cela dekat muka. Nak sapu dekat muka pun mudah, tapi kalau salah pilih, akan berminyak muka, macam nad dulu la. Sebab tu nad takut nak guna jenis cecair ni. Tapi, bila tengok Hanie Foundation ni, nad tertarik pula. Walaupun foundation ni jenis cecair.

Nad baca testimoni, bukan sahaja sebagai makeup untuk menutup cela, malah mampu merawat kulit muka kita. Part tu yang nad tertarik..Muka nad memang sensitif sikit, pakai makeup yang tak sesuai dengan kulit, mesti naik jerawat. Sebab tu nad sekarang hati-hati pilih barang makeup. Sekarang proses nak baikpulih muka. Seronok dengar yang foundation pun boleh rawat muka. Sambil makeup sambil merawat..


Bahan berkualiti yang terkandung dalam Hanie Foundation seperti serbuk mutiara, jojoba oil, kolagen, dan vitamin E..mampu merawat kulit. Pulak tu ada SPF 35. Kulit kita ni pun kena ada perlindungan daripada cahaya matahari. Memang sesuai sangatla guna Hanie Foundation ni.

Semua dia ada..fuh lengkap. Tak payah dah nak tepek concealer, bedak bagai. Memang makeup pun tak sampai 5 minit weiii...Sebelum ni nad ambil masa nak makeup sebab berlapis-lapis pakai foundation semata nak tutup cela, sekarang, tengok je gambar dekat atas sebelum dan selepas pakai Hanie Foundation..kebabom kau..

Memang best pakai Hanie Foundation ni. Teksturnya ringan, macam tak pakai foundation. Muka nad tak berminyak, tak bercapuk, kira halus je. Muka pun nampak cerah dan glowing. Memang dia tutup semua cela dekat wajah. Takda nampak pun..fuh..Hanie Foundation ni tahan 24 jam.


Foundation ni takda banyak warna, maksudnya macam medium, light atau dark. Dia ada satu jenis je ni. Walaupun satu jenis, Hanie Foundation ni sesuai untuk semua jenis kulit. Hanie Foundation, botolnya comelnya je, ringan pulak tu. Mudah dibawa kemana-mana.


Foundation ni jenis tekan. Jadi korang kena tekan perlahan-lahan untuk keluarkan cecair foundation tu. Jangan tekan kuat-kuat, kang terkeluar, dah membazir. Lagi satu, jangan tekan terlalu banyak. Nanti jadi putih giler muka weii..haha.

Pertama kali pakai, tak tau pulak foundation ni jenis pekat. Punyalah kita tertekan banyak, dah tekan banyak, kita pun sapu semua dekat muka, habis putih muka kita oii..dah macam opera cina. Korang tekan sikit je, sikit jee macam dalam gambar..sikit tu pun dah boleh cover seluruh muka. Best sangat, kalau sikit macam ni, boleh tahan berbulan-bulan. Jimat weiii.. Korang boleh sapu dengan tangan, span atau brush. Macam nad suka sapu pakai span. Taknak tangan comot.


Hanie Foundation ni tahan 24 jam. Melainkan korang pergi cuci muka untuk solat, hilanglah foundation tu. Jangan risau, Hanie Foundation sangat mesra wudhuk. Jadinya mudah untuk dicuci ketika hendak solat.

Haishh korang tu yang dah jadi mak, ibu ,mommy, kalau nak bersiap mestila nak kena cepat kan, jadi nad sarankan gunalah Hanie Foundation ni. Yang nak makeup simple, nak pergi kelas atau kerja atau jalan-jalan nak siap cepat, sapu je Hanie Foundation ni, terus nampak cantik. Harga cuma RM80 je..tapi boleh tahan berbulan-bulan.

Psssttt...ni lah rahsia kecantikan muka nad..hahaaha..

Jangan risau, Hanie Foundation selamat digunakan. Dah dapat kelulusan dari KKM. Ni nombor NOT KKM Hanie Foundation: 161002133k. MUA artis pun pakai foundation ni. Hanie Foundation dah setanding dengan produk lain ok..terlaris di pasaran gitu.

Makeup pantas, Tak Sampai 5 Minit!!!


Ni video nad pakai Hanie Foundation. Maafla pertama kali buat video..Sesaje nak cuba. Lampu pun suruh anak buah pegang.hahaha..Tiga jenis barang je, selalu nad buat 1 minit je, ni sebab depan video, bercakap lagi, tergugup sekejap, jadinya 3 minit..hahaha. Selalu 3 minit siap eyeshadow, eyebrow bagai...hehehe..

Bila tang bersiap, nadlah kena cepat bersiap. Pernah sekali, lambat bersiap, terus bapak dengan anak tertidur dekat kereta tunggu mommy bersiap..hahaha. Sekarang dah mudah dah..Tak sampai 5 minit, dah siap dengan Hanie Foundation.

Kalau korang berminat boleh layari

HANIE BUSINESS SOLUTIONS
NO 1-31 Jalan Anggerik Perdana 1, Taman Anggerik Perdana 43500, Semenyih,
Selsngor Darul Ehsan
HP : 010-2267854
Hotline : 0102267854/ 0146687854
Contact stokis/agent berdekatan boleh lihat di sini : SENARAI STOKIS DAN AGEN HANIE.FOUNDATION


hai assalammualaikum

Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat 

Masalah utama nad sejak masuk kolej ialah jerawat. Entah macam mana, boleh muncul pulak jerawat sana sini. Mungkin sebab hormone atau perbezaan persekitaran. Masalah ni sampai la nad kawin. Memang banyak produk untuk jerawat ni nad dah guna. Alhamdulillah, jerawat dah kurang, tinggal parut je. Parut pun boleh mencacatkan muka..hahaa..


Ada produk, kesannya lambat, ada produk kesannya cepat. Perubahan selalunya bergantung kepada individu. Ada orang perubahan nampak lamam sikit mungkin sebab sebelum ni pakai produk yang mengandungi merkuri yang paling tinggi. Ada testimoni cepat, 3 hari je dah nampak. Macam nad, dalam masa seminggu dah nampak perubahan. alhamdulillah..Tu nad suka dengan produk ni. Nak tau apa?? Nad pakai Luminous Serum dari Remedy. Produk dari Remedy ni memang dah dikenali dan diyakini. Jadi tanpa was-was, nad mencuba Lumious serum ni dari Remedy.

Kenapa Lumious Serum ni best?? Memandangkan nad dah cuba, dan nak masuk botol kedua, mehla nad share..hehee. Nad suka pakai produk jenis serum sebab dia terus meresap ke kulit muka. Macam biasa, sebelum pakai nad akan cuci muka bagi bersih dulu. Lepas tu baru sapu Lumious Serum ni. Lepas pakai Luminious Serum ni, muka nad akan segar dan lembut je.

Luminious serum ni diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat. 100% tiada bahan kimia yang merbahaya. Telah mendapat kelulusan KKM dan halal..



Jenis kulit nad memang sensitif. Dahla sensitif, berminyak pulak tu. Sebab tu timbulnya jerawat. Pakai Luminious Serum ni, muka nad dah tak berminyak. Yang bestnya, jerawat pun dah tak muncul banyak. Kadang dia taknak muncul dah..hahaa..suka giler.. Memang sejak pakai Luminous Serum ni, alhamdulillah, muka makin ok. Memang nad sentiasa pakai pagi dan malam. Muka pun nampak makin bercahaya je.


Dia ada jual pencuci sekali. Kalau pakai dua-dua kan bagus. Mengandungi Tea Tree Oil yang sangat bagus menghindarkan dan membersihkan muka daripada jerawat serta mengurangkan minyak di wajah. Tiada paraben, tiada mercury, tiada steroid dan 100% tiada bahan kimia. Diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang selamat.

Harga: 
Serum 15ml: RM79
Cleanser 50ml : RM60


Kelebihan Luminous Serum

- Sesuai untuk kulit normal dan sensitif
- Menghilangkan jerawat dan menghilangkan parut
- Menghilangkan ketuat
- Memberi kesan glowing pada wajah
- Mengecut dan menghilangkan milia seed/oil seed
- Untuk kulit berminyak dan nipis/

Bestnya Lumious Serum ni, boleh hilangkan ketuat dan milia seed..Hah!!..Korang ada masalah ni bolehla cuba pakai Luminious Serum.


Luminous Serum dihasilkan dari serbuk berlian yang dapat meningkatkan warna kulit dan menyerikan wajah. Serum ini dicipta dengan campuran khas dan bahan perlindungan aktif seperti glucan beta, sodium hyaluronate dan ekstrak kaktus.

Empat Produk Serum Remedy Yang Lain


Selain Luminous Serum, Remedy juga turut menawarkan 4 Serum lain yang mana ia berfungsi merawat masalah kulit tertentu.

Serene Serum - Serene ni ada Aloe Vera, jadi ia sesuai untuk kulit sensitif, gatal-gatal, jerawat merah, parut merah dan jerawat nanah. sesuai juga untuk kulit kering.

Plush Serum -  Untuk kulit berminyak dan berjerawat hitam/batu, pori tersumbat
dan sesuai untuk orang lelaki. Yang ni kulit nipis tak boleh pakai.

Radiance -  Membantu membaiki permukaaan kulit berparut,
mengecilkan pori, membaiki sel kulit muka sera menyerikan wajah. Yang ni sesuai untuk masalah kulit yang sangat teruk.

Gold - Berfungsi seperti Luminous tetapi sesuai untuk
pengguna yang berumur 30 tahun ke atas. Untuk kulit yang normal sehingga yang sensitif. Hilangkan jeragat pun boleh.

Sesiapa nak beli serum ni, perlu ada consult dulu dari penjual untuk kenalpasti serum mana yang sesuai berdasarkan jenis dan masalah kulit korang. Yela, lagi bagus macam ni, sekurangnya dia tau, serum mana sesuai untuk korang, untuk merawat kulit korang tu.

Korang kalau berminat bolehlah layari
Instagram@staygorgeous_byzyra
Contact : 019 370 9368
Name : Zura / Zyra
hai assalammualaikum


Budak Kecil Pandai Makeup - Baya-baya macam ni, nad dulu selekeh. Main pondok-pondok, main gelang getah, main permainan tradisional. Macam-macam la. bab-bab mekup memang tak pernah amik tau. Dulu pakai bedak Johnson je..hahaha. Yela dulu internet takda. Jadi permainan kita macam tu la kan.

Ambil tahu pasal makeup pun masa masuk sekolah menengah. Tu pun pakai bedak compact dengan lipstik. Masuk Kolej, baru belajar pakai eyeliner, foundation semua tu..Dah kawan dengan blogger beauty ni, baru nak berfashion dan bermakeup semua. Nak belajar macam mana cara makeup dengan betul. Buat shading muka..fuh..


Sekali tengok budak ni..mak aihh..advance dari kita waakkk..hahahhaa..Tengok cara dia buat, macam main conteng-conteng je dekat muka. Nad ni punya tengok tutorial sana- sini nak belajar makeup..hahaa..Nak conteng muka kita pun takut..hahhaa..Kang jadi badut pulak. Haishh..tak boleh kalah dengan budak ni..

Nampaknya kena main conteng-conteng muka juga ni..Nad ada ternampak jenama NYXWonderstick..ok ke..korang pernah dengar dan ada yang pernah guna ke..Kot ade review..kalau ok nad nak beli..hehee..Bolehla belajar buat shading dan contour muka ni ha..heheee..


Power of makeup, perempuan nak cantik ok..
hai assalammualaikum

The Covets Online Beauty Magazine - Cakap je pasal kecantikan, penjagaan dan makeup, memang perempuan suka sangat. Perempuan ni suka jaga penampilan untuk sentiasa nampak cantik dan yakin. Perempuan ni memang suka baca bab-bab tips kecantikan, tak kisah dekat youtube, majalah, blog atau di mana-mana. Antara salah satu majalah online yang berkongsi tentang kecantikan yang nad baca ialah The Covets.



Dalam ni nad selalu tengok bab  The Care dan The Lifestyle. Antara artikel yang menarik minat nad ialah Makeup Storage Tips & Tricks – How To Organize Makeups dan 5 Tips for Your Perfect Eye Shadow Makeup. Dari sini nad tau macam mana nak menyusun barang-barang makeup supaya nampak tersusun dan kemas. Berkenaan dengan eye shadow, selalu belajar macam mana buat eyshadow yang betul.




The Covets merupakan sebuah blog majalah online tentang kecantikkan. Banyak tip yang dikongsikan seperti penjagaan kuku, tentang makeup, tentang penjagaan mata, tentang kesihatan rambut,tentang kulit wajah, perfume dan lain-lain. Baru-baru ini The Covets berkolaborasi dengan blogger lebih daripada 100 orang dan nad salah seorang daripadanya. Blogger tersebut terdiri dari blog Beauty dan lifestyle blogger. Jadi nantikan perkongsian seterusnya..Tunggguuu.....



he Covets ( Malaysia's First Beauty Platform )
Untuk maklumat lanjut boleh layari :

Website : www.thecovets.com
Facebook : TheCovets
Instagram : @the.covets
hai assalammualaikum

Dua Produk Olay Regenerist Hadiah Untuk Mak - Bila umur dah capai 30 ke atas, mula risau dengan kedutan sana sini dan garis halus. Bukan tu je, dengan masalah liang pori, kering lagi. Aduh!!..mula la berfikir, dah tua dah weii..Ok, perkataan tua tu semestinya kita taknak dengar. Kalau boleh, biar usia meningkat dan tua tapi jangan wajah tua. wajah biar kekal muda dan cantik..kann!!..Jadi penyelesaiannya, produk Olay Regenerist ni.


Facial Skin Jenama Dunia, Olay, memperkenalkan dua produk terbaru iaitu Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence and Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream. Ia direka sebagai anti-penuaan dan melembap dan telah dipertingkatkan untuk memberi pembaharuan kepada kulit supaya kulit nampak lebih muda. Tengok kedua-dua botol, cantik je, merah menyala kau. Kedua-dua ni nad dapat daripada Lazada. Best seller di Lazada ok.!!

Meh nad kongsi dengan korang berkenaan dua produk ni. memang sesuai la untuk korang yang berusia 30 ke atas tu.

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence 


Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre- Essence merupakan salah satu cara penjagaan kulit yang amat mudah. Kenapa nad cakap mudah?? Lepas je korang cuci muka dengan pencuci, korang boleh terus sapukan Miracle Boost Youth Pre- Essence ni ke muka. Dia macam serum tapi bukan serum. Bila korang sapu dekat muka, ia terus meresap ke kulit.


Pertama kali tengok , nad ingat jenis tuang ke telapak tangan, tapi rupanya dia jenis penitis. Tekan dekat penutup atas botol, pastu cabut penutup tu, kemudian tekan lagi untuk dapatkan sedikit titisan Miracle Boost. Nad suka sangat bau dia, bau wangi macam ros tapi tak terlalu kuat. Tekstur dia adalah lut jenis air gel cecair. Bila nad letak dekat tangan sedikit, ia menyerap dengan cepat ke dalam kulit dan ia meninggalkan kemasan lembut kepada kulit.


Kelebihan Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre- Essence membantu meningkatkan motabolism sel dan pembaharuan pada kulit. Ia juga dapat mengurangkan garis-garis halus dan liang muka lebih tegang. Ni kalau bagi mak ni mau muka dia berseri-seri..gitu..pakai pun senang. Yela kadang orang tua ni susah dah nak pakai skincare ni sebab rumit sangat..hehee.

 Harga RM 79.90 untuk 40ml.

Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream


Selalunya kalau nak kulit nampak berkesan, kalau boleh biar produk tu berpasangan, baru nampak hasil yang lebih optimum. Jadi selepas guna Miracle Boost, korang perlu pakai Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream. Ini kerana Olay Regenerist Mikro Sculpting Krim mengandungi Amino-Peptida  Complex yang mampu menembusi jauh ke dalam permukaan kulit untuk mengurangkan kedutan pada kulit. Selain itu ia juga juga mengandungi asid hyaluronik, amino-peptida dan Vitamin B3 yang membantu membantu menganjalkan kulit daripada dalam. Pelembap ini juga akan melembutkan kulit dan mengurangkan garisan halus dan kedutan.



Krim ni berwarna putih. Tak melekit. Cara penggunaan, amik sedikit krim dan sapu di seluruh wajah, dan leher. Pakai dua kali sehari.

Harga RM 99.00 untuk 50gram.


Gabungan kuat Miracle Boost Youth Pre-Essence dan Micro-Sculpting Cream dapat meningkatkan pembaharuan sel-sel permukaan dan memberi dua kali lebih anti-penuaan penembusan aktif  ke dalam kulit. Hasilnya ialah, kulit muda menakjubkan yang terbukti untuk melihat sehingga 10 tahun lebih muda.


Nad tau, produk ni memang bagus dan diyakini, sebab tu nak bagi dekat mak..hehee..untuk pembaca blog nad, ada special nak bagitau. Nak dapatkan produk olay ni, korang boleh ke laman web Lazada dan guna code “15LAPOCT30” untuk dapatkan  15%  diskaun. Korang boleh tekan link di SINI.

If you would like to participate in reviews like this in the future, please contact affiliate@lazada.com.my to join the Lazada Family!
hai assalammualaikum

Iman Suci Wipes - Selepas makeup, nad memang wajib kena pakai makeup remover. Kalau terus basuh, takut makeup masih ada, dan buat kulit nad naik jerawat. Sebab tu makeup remover amat penting bagi nad. Lagi satu, kulit nad jenis sensitif, tak boleh yang jenis berminyak atau ape, jadi untuk makeup remover pun nad amik berat isi kandungan dia.



Kalau sebelum ni nad pakai makeup remover jenis air. Haritu kawan perkenalkan nad dengan tisu basah Iman Suci Wipes khas untuk makeup remover. Macam biasa nad akan tengok kandungan dia dan feedback orang lain tentang Iman Suci Wipes. Bestnya tisu Iman ni, ia tanpa alkohol, pembuang solekan water proof dan berfungsi sebagai 2 dalam 1 iaitu membersih dan menyegar. selain itu, ia sesuai dengan semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, memang sesuai dengan nad.



Kalau sebelum ni, nad pakai makeup remover jenis botol, jadi kalau nak pergi mana-mana penuhla beg tu. Botol dahla besar..hahaha..Tapi dengan adanya Iman Suci Wipes ni, nad boleh bawa ke mana sahaja, sebab saiz dia yang kecik. Dalam satu plastik pun ada 10 helai. banyak dah kan tu.



Boleh dibuat untuk wudhu pun. Yela kalau nak solat, muka mesti kena bersih kan. Jadi bawalah Iman Suci Wipes ni. Cepat je dia tanggalkan makeup kita. Tak perlu lap muka kasar-kasar, cuma lap biasa je, dah tertanggal makeup. Best sangat Iman Suci Wipes ni..

Satu tisu basah Iman boleh cuci selurih muka. Dari maskara, gincu, jimat dah dekat situ..


Iman suci wipes ni wangi, baunya macam minyak wangi. Jadi bila sapu dekat muka, sedap je bau dia. Muka pun jadi lembut je. Sejak nad pakai Iman suci Wipes ni, jerawat nad kurang naik. Tu bestnya. Kadang makeup remover boleh penyebab jerawat naik. Selain itu, Iman Tisu Wipes ni boleh digunakan untuk kesegaran muka, contoh kalau panas, kau lap je muka dengan Tisu Iman ni..hehee..best giler..

Berminat nak try Iman Suci Wipes ni, boleh contact info kat bawah ye.. Sebarang pertanyaan mengenai harga juga boleh wasap je Hazirah Syah tu haa.. Agen Imaan Suci Cleansing Wipes yang berdaftar :). Iman Suci Wipes boleh digunakan bukan sahaja perempuan malah lelaki..hehee..

Info Lanjut
Fb : https://www.facebook.com/ms.hazirah
Instagram : instagram.com/iuzira
Whatsapp : 0193922261
hai assalammualaikum

Muka Nampak Natural Dan Mesra Wudhuk - Ni salah satu barang makeup yang nad dah jatuh cinta sekarang ni.



Ni la dia Glowing DD Moist Cake 3 dalam 1 daripada Nurraysa. Produk ni dah dikenali, tapi baru ni nad tertarik nak beli..hehe. Sebab apa???.. sebab produk ni tidak menggunakan bahan kimia dan mampu merawat kulit. Semua dari bahan semulajadi. Tu yang bestnya. Nad pun sekarang, kena cari produk yang bahan semulajadi untuk rawat muka.


Namanya Moist Cake, tapi bukan kek coklat tu..hahaha..Teksturnya macam moist cake tu..Sangat ringan bila sapu dekat muka dan tak pekat. Muka nampak natural gitu. Code kaler pulak ada tiga, dark, medium dan light. Ikut kesesuian kulit korang la ye.

Tak payah bawak foundation, concealer dan bedak compact sebab Glowing DD Moist Cake ni dah memang 3 dalam 1. Sesuai untuk mereka yang suka berjimat, tak suka beli banyak barang makeup dan nak bersiap cepat. Sapu terus dekat muka, bubuh eyeliner sikit dan gincu..siap..


Suka dengan Glowing DD Moist Cake ni sebab cara pakai pun mudah. Cuma sapu je dekat muka. Macam nad bekas jerawat ada, jadi, nak tutup bekas jerawat tu, nad sapu banyak sikit la. Dalam masa 5 saat je muka nampak glowing. Tak nampak macam pakai bedak langsung.

Muka nampak natural dan tak perlu makeup tebal. Lagipun ia tak nampak bercapuk, kulit tak kering dan rasa lembap moist gitu. Lagi satu nad suka sebab lepas sapu dekat muka dia bau wangi sangat..yeee..wangii betull..

Meh nad beritahu kelebihan lain


DD MOIST CAKE- Menyerap air, mesra wuduk & boleh dipakai ketika bersolat.

✔ Teksturnya ringan dan tidak melekit.
✔ Nampak seperti tidak pakai make-up.
✔ Produk halal & menggunakan bahan semula jadi.
✔ Water-base foundation
✔menyerap air tanpa silicon
✔ Boleh pakai ketika solat


Macam nad cakap tadi, selain mencantikkan dia mampu merawat. Glowing DD Moist Cake memberi 6 manfaat dalam 1 iaitu sebagai Makeup - Treatment - Defence - Whitening - Moisture - Oil Control
Makeup - kulit wajah lebih glowing & flawless.
Treatment - merawat masalah kulit wajah seperti
Masalah Jeragat, Jerawat, Kulit Berminyak,
Kulit Gelap, Kulit Kering, Kulit Sensitif, Parut Jerawat,
Penuaan Kulit dan Pori-pori Terbuka.
Defence - Dengan SPF 50, kulit wajah anda akan
dilindungi dari sinar UV matahari dengan lebih lama.
Whitening - memutihkan wajah ada secara semula
jadi dan 2x lebih pantas dari biasa.
Moisture - mengekalkan kelembapan
& meningkatkan kolagen pada bahagian muka anda.
Oil Control - Mengawal masalah kulit berminyak
berlebihan walau di bawah terik matahari.

Nad dah guna selama dua minggu lebih..alhamdulillah sesuai dengan muka. Dah jatuh cinta dengan produk Nurraysa. Owner Nurraysa pun cantik kan..Kalau korang nak boleh contact
Aima Mohammad
Fb : Aima Babycomel
ig : Babyaima
Tel : 0175040585
Email : aimacomel787@gmail.com