Top News

TAPAK IKLAN BERBAYAR | EMAIL UNTUK LEBIH LANJUT
https://www.facebook.com/groups/KELABBLOGGERBA/

hai assalammualaikum

Rumah Bersepah Anak Bijak - Hah!!..sebelum ni selalu nampak quote ni dekat facebook. para ibu semua kongsi quote ni..hahaa..Maka para ibu mesti bangga rumah bersepah sebab anak bijak..hahaha. Tapi sememangnya anak kita dah bijak sejak dalam perut lagi. Sebab masa mengandung, kita dah buat yang terbaik untuk anak kita.

Budak-budak biasa, suka menyepahkan rumah bukan sebab apa, sebab diaorang tengah berfikir apa nak dibuatnya dengan benda tu. Diaorang tengah berimaginasi bahawa benda tu ada dengan mereka, bermain dengan mereka. Cuba korang ibu bapa main sekali dengan anak-anak, mesti korang pun boleh berimaginasi..hahaaa.


Tengokla rumah ni, apa yan difikirkan Fariza pun tak tau la. Habis berterabur kertas dalam box Lazada tu. Dia meneliti kertas tu satu-satu. lepas keluar sikit, dia keluarkan lagi danlagi. Jadinya berselerak la macam ni. Nad akan biarkan dia main sampai puas. Bila dia dah tak suka, dia biarkan la macam ni dan main permaianan lain.

Bab ni pun satu hal, kadang para ibu malas kemas sebab penat. Yela, para ibu ni banyak keja lain nak dibuatnya. Tapi takdelah dibiarkan sampai berlarutan. Lepas anak tidur, mesti para ibu akan kemas juga. Walaupun dia tau, esoknya akan bersepah lagi. Biarkan jela..kita yang beli mainan untuk diaorang bermain, jadi jangan merungut bila bersepah. Nak lagi bagus, ajar anak sama-sama kemas. Kita pun turut sama kemas. kan budak ikut cara perbuatan ibu bapa.

Bila bermain kena kemas. Dah jadi satu amalan mendidik dan bijak..kann..Tak kira la mainan besar atau kecik boleh mengundang bahaya. Maunya tersepak, tersadung, terpijak, jadi lain pulak nanti. Hah!!..Kalau nak selamat, buat satu ruang untuk anak bermain. Kat situ jelah nak bersepah. Takdelah pening kan..hehehe..


hai assalammualaikum

Gula-Gula Mince Dan Gel Cool Rose 


 Setiap hari asyik pandang cermin je, cek lemak sana sini. Tak kat perut, kat bawah dagu, tak pun bawah lengan, sampailah ke peha. Stress nampaknya..kalau boleh nak ramping, ada bentuk, dan boleh selit sana sini.. Setiap tahun, mesti korang ada azam kan?? Salah satu yang wajib masuk dalam kategori ialah nak kurus. Apa kata korang capaikan azam korang nak kurus tu dengan dua produk yang nad nak kenalkan ni. Kurus dengan mudah, selamat dan sihat. Hanya kunyah gula-gula dan sapu gel..hah!!..best kan..Dua produk dari Dimar iaitu Gula-gula kurus Mince dan Gel Cool Rose.

Meh nad cerita details tentang dua produk ni..

Cara Untuk Kurus Dengan Mudah Dan Selamat.

Gula-Gula Mince


Mince diformulasikan dengan rasa masam manis , sangat sedap dikemam dan sesuai untuk mereka yang sibuk serta nak cepat dan takut telan capsul. Mince dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu Guarana, Garcinia, White Kidney Bean dan Vitamin C. Ia jugak telah mendapat kelulusan dari Pusat Racun Negara.

Tak Ada pun Pantang larang time mengamalkan Mince nih, Cuma disarankan minum 3-4 liter air kosong sehari..Makan nasi 2 kali sehari, kalau boleh segenggam sahaja supaya dapat memenuhi karbohidrat yang kita perlukan seharian.  Sebenarnya bila ambil Mince ni, dia secara automatik akan kurangkan selera makan kita tanpa disedari. Makan sikit pun dah kenyang. So korang jangan risau lapar ok…


CARA PENGAMBILAN SWEET SOUR CANDY : 
Amalkan 1 Biji Sebelum Sarapan (Seeloknya 30minit sebelom Bfast)
Amalkan Sebiji lagi Sebelum Makan malam (30 minit Sebelom ye)

Kenapa Mince lain daripada produk kurus yang lain???
Kerana ....
MINCE ni rasanya sedap, masam-masam manis
MINCE ni mudah untuk dimakan, hanya masuk dalam mulut dan hisap macam gula-gula
MINCE ni terbukti berkesan
MINCE ni boleh kawal selera makan
MINCE ni senang untuk dibawa ke mana-mana
MINCE ni tiada seberang kesan sampingan
MINCE ni kesan seawal 14 hari

FUNGSI HEBAT MINCE atau GULA-GULA KURUS : 
- Membantu menyingkirkan lemak
- Menurunkan berat badan tanpa kesan sampingan
- Menghalang pembentukan lemak
- Mengawal berat badan
- Dapat menghentikan penyerapan lemak
- Meningkatkan metabolisme tubuh
- Menukarkan lemak yang tersimpan sebagai tenaga
- Membuang toksin dalam tubuh
- Mengawal kestabilan gula dalam darah
- Meningkatkan imunisasi tubuh
- Agen awet muda
- Bertindak sebagai Anti Kanser
- Menurunkan kolestrol

Gel Cool Rose


Gel cool rose ni sebenarnya fungsi dia membantu mengurangkan berat badan. Macam nad, sebab perut buncit..nampak je kurus tapi sebenarnya buncit. Suami pun pakai, sebab hari-hari tengok perut sebab buncit..hahaha..

Hah kalau korang nak tau, Gel Cool Rose ni bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan malah melembutkan kulit dan kalau ada sesiapa yang selulit pun sesuai pakai. Dan kalau nak tau, bila pakai gel cool rose ni, paling best part gel ni sejuk je bila sapu dekat kulit dan bau wangi semerbak satu bilik. Sejuk beranginnn je kulit. Fuhhhh, syiokkk.

Sebab ape & Kenapa korang H.A.R.U.S miliki Gel Cool Rose nih.... 


Sebab .....

- Rasa Sejuk Kulit Bila Sapu
- Tidak Melekit pada tapak tangan
- Bau sangat wangi yang Syok
- Tube Kecil yang sangat Senang dan Mudah untuk dibawa ke mana sahaja

Antara kelebihannya selain menjadi agen penghapus lemak ia jugak mampu.. 
- Menghilangkan kesan stretch mark pada kulit
- Memperbaiki struktur kulit kering dan melembutkannya kembali.
- Menghilangkan kulit kering dan pecah
- Membantu membakar lemak bawah kulit
- Merawat selulit dan rekahan kulit
- Pelembap untuk merawat dan mencegah kulit kering
- Melancarkan peredaran darah dengan meningkatkan pengangkutan oksigen dan lain-lain lagi


Cara Pakai :
Sapu dan urut dalam keadaan membulat untuk kesan yang lebih efektif seluruh badan secara perlahan-lahan.

Harga Produk Asal:
Gula-Gula Kurus Mince - RM80 (termasuk pos)
*promosi: beli 2 - RM140 (free pos)

Gel CoolRose - RM60 (tidak termasuk pos)
*promosi: beli 2 - RM120 (free pos) + free gift

Promosi sehingga 10 Disember
Dimar tengah buat promosi diskaun untuk dua barang ni..cepat-cepat grab korangg..

2 Gula² Kurus Mince + 1 Gel CoolRose :RM190
(Free pos+ Free Skipping + Free Tape + Free Kalendar 2017 )

Jadi nad sarankan gunalah kedua-dua produk dimar ni. nakkurus secara sihat , mudah dan selamat.

Untuk melihat testimoni atau nak tau lebih lanjut korang boleh layarai:
Website :http://www.dimarexclusive.com/
Facebook: DIMAR Gula Gula Kurus
Instagram: @dimar_official
hai assalammualaikum

Muka Fariza Bila Kenyang - Anak nad sorang ni, memang jenis kuat makan, almaklumla, masa nad pregnant, kerjanya makan je..hahaha..dah turun ke anak. Apa kita makan, dia pun nak makan. Sekarang dah kena berkongsi dengan anak. Kadang dah bagi bubur pun nak makan lagi..Dasyat perut Fariza ni..hahaha. Tapi lepas dia susu badan, semestinya dia akan berak. Jadi nad tak berapa risau la.



Bila nad buka Box Of Joy yang nad dapat, ada pulak Nestle Cerelac Bijirin ni..Perisa Pisang dan Strawberry. Fariza nampak terus amik..hahaaa. Budak ni memnag pantang nampak makanan dia. macam tau-tau je. Tak sabar suruh nad buka. Menangis-nangis nak suruh buka..hahaha.



Lepas makan satu, makan lagi dan lagi. paham-paham jela, kalau snack macam ni, memang takkan berhenti. Habis satu plastik dia makan..hahaha. Sambil layan tv sambil makan. Memang dia ni, semua nak sumbat dalam mulut.




lagi satu air Nestle Creamy Milk. Pertama kali rasa air susu ni. Sedap manis pulak tu. Fariza pun nak minum juga..Tengok je muka dia tu. Tak boleh blah betul...hahaha. Susu kan, siapa yang tak suka..hahaa. Boleh tengok link ni Nestle Milk : http://www.lazada.com.my/nestle/


Produk ni korang boleh beli dekat Lazada. lazada Memang ada macam-macam. Dari kelengkapan rumah, dapur, bilik mandi, makanan dan minuman. Kira semua adalah..Mudah beli dekat online kan. Korang boleh tekan link ni http://www.lazada.com.my/online-revolution/

#LZDMYRevolution
hai assalammualaikum

Nescafe White Coffee Rasa Pandan - Alhamdulillah, dekat Kuala Lumpur sekarang tengah musim hujan. Hujan kadang pagi, kadang petang, kadang malam, kadang tu ada dari pagi sampai malam. Sukanya bila hujan dekat KL ni, sejuk je selalu. Bila dah sejuk, mulalah nak panaskan badan. Dapat minum air teh ke, nescafe sedap jugak kan. sambil makan biskut..hehee.


Selalu rasa nescafe kosong je, ni kali pertama rasa Nescafe ada rasa pandan sekali..perghh..lain sangat. Cantik sangat botol dia ni..hahaha..Dah habis boleh buat tabung..hehee. Satu tin ni ada 8 sachet dalamnya. Selalunya untuk satu sachet, nad buat dua cawan..hehee..nak jimat. Lagipun satu sachet pun banyak.

Caranya, tuang serbuk dalam cawan dan bubuh air panas. Kemudian kacaula. Mungkin nak tambah manis masukkan la gula..hehee.


Pertama kali nad buat, aroma pandan tu menusuk hidung. Belum minum lagi. Bila dah minum, fuh lega tekak, segar je badan. ada rasa pandan sikit. Rasa sedap dan berkrim gitu. Nescafe ni tak berapa pekat, jenis macam light gitu. Nescafe White Coffe ni limited tau..jadi dapatkan segera ye di Lazada.


Lazada pun tengah ada sale ni. Korang boleh klik dekat sini ye.. http://www.lazada.com.my/online-revolution/
hai assalammualaikum

Ruang Telefon Besar Dengan Adanya Sandisk Ultra Drive 3.0 64gb - Dah lama nak beli pandrive yang boleh cucuk dekat telefon. Paham-paham jela, perempuan dengan telefon mesti penuh dengan gambar..hahaha. Lepas tu mula la, space telefon tinggal sikit gara-gara gambar sahaja. Nak transfer ke laptop kadang-kadang malas nak buka laptop, nak cucuk guna wayar USB. Lebih senang bila ada pandrive yang boleh cucuk dekat telefon.


Fuh nasib baik, pandrive jenis cucuk telefon ni termasuk dalam list Box Of Joy yang nad terima. Gembira bukan main kau. Satu-satu apa yang nad nak sangat, akhirnya dapat juga. Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64 gb..woww!!!..besar tu. Mudah bila ada sandisk ni. Cucuk je dekat telefon, transfer semua gambar atau file dekat sandisk ultra dual drive ni. Space telefon pun sentiasa ada, tak penuh macam selalu. ooyeaahhh!!!..Selamat dah nad transfer semua dekat sandisk ni..hehee..

- free up space on your OTG-enabled android devices
- Speed up to 150MB to transfer files from drive to computer.





Bukan sahaja boleh cucuk dekat telefon, tapi boleh cucuk dekat tab, dan laptop juga PC. Bila ada sandisk ni, bolehla backup gambar. Takdala bila teelfon rosak ke, gambar hilang sekali.


Reka bentuk yang kecik, jenis tolak tarik sahaja, dengan dua mikro-USB dan USB 3.0 penyambung.
kelajuan tinggi USB 3.0 prestasi dengan sehingga 150MB / s ** pemindahan fail dari cakera ke komputer [untuk 32GB - 128GB sahaja]
USB kelajuan tinggi 3,0 prestasi dengan sehingga 130MB / s ** pemindahan fail dari cakera ke komputer [untuk 16GB sahaja]

Kelebihan Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64GB

1) Mudah untuk memindahkan fail
The SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 mempunyai penyambung mikro USB pada satu hujung, kelajuan tinggi USB 3.0 penyambung pada yang lain. Untuk memindahkan fail kegemaran anda, hanya plag penyambung mikro USB ke telefon pintar Android ™ anda atau tablet dan mula memindahkan muzik, video, gambar dan fail lain yang anda mahu untuk bergerak. Mudah berkongsi fail dari pemacu untuk peranti Android ™ OTG yang lain. Atau cepat menyalin fail dari cakera ke komputer dengan kelajuan tinggi USB 3.0 prestasi.

2) Kapasiti yang anda mahu
Jika anda mahu menyimpan fail, yang SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 mempunyai banyak ruang, sehingga 64GB *, untuk beban gambar, lagu, video atau kerja walaupun besar fail sedia untuk menggunakan dan perkongsian.

3) Menguruskan kandungan anda
Dengan SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0, menjaga kandungan anda adalah mudah.

Cara Menggunakan Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64gb


Cara menggunakan boleh lihat di video di atas.
- Lepas cucukkan sandisk ultra dual drive ke telefon, akan keluar perkataan external storage inserted. Tekan.
- Akan keluar perkataan USBdisk1.Itu adalah pendrive sandisk yang dicucuk tadi.
- Buat folder bagi memudahkan memindah gambar ke tempat yang hendak diletak.
- Pergi ke Internal storage dan pilih gamabr yang hendak dipindah. Select semua gambar pun ok.
- Dah tekan select gambar yang nak dipindah,kemudian tekan move to
- Pilih USBdisk, pilih folder yang telah dibuat. Gambar akan berpindah ke situ.
- Nak tengok dekat laptop, cucuk macam biasa. Dan adala gambar tadi.

Barang ni korang boleh dapatkan di Lazada. Tekan link yang nad bagi ni www.lazada.com/sandisk ultra dual drive 3.0 64gb


Mudah kan..hah!!..sekarang dekat Lazada tengah sales untuk Teknologi dan gajet..Cepat-cepatla grab. Tekan banner tu oii..cepat..best sangat sandisk ni. #LZMDYRevolution

Ada lagi satu barang gajet korang patut beli..ni dia..sila baca http://miszrockers.blogspot.my/2016/11/lapan-kelebihan-logitech-x100-wireless.html serius best..
hai assalammualaikum

Ameena KSK III - Setiap hari tengok mata dekat cermin. Ya Allah, teruknya mata, sebam , dah macam panda. Mana tak mata lebam, siang melayan anak, malam update blog. Kadang tidur lewat sebab nak siapkan kerja. tak cukup tidur pun ye. Macam ni la, rutin nad setiap hari. Maka muncullah lebam dan hitam di bawah mata. Masalah ni bukan sahaja wanita, malah lelaki pun ada. Tak lawa bila gelap bawah mata ni.

5 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata atau lebam bawah mata.
1. Keturunan
2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan
3 . Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.
4. Pertambahan Usia atau Penuaan
5. Alergik atau Alahan
6. Kekurangan Zat Besi atau Anemia

Cara Menghilangkan Lebam Bawah Mata

Petua orang lama ajar cara nak hilangkan lebam bawah mata ni dengan
- dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan.
- Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif).
- Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh.


Kadang dah buat semua tu pun tak menjadi, jadi kena pakai produk khas untuk bawah mata ni kan. Haritu nad diperkenalkan dengan satu produk oleh seorang blogger ni. Tertarik sangat dengan produk ni. Produk Ameena KSK III khas untuk hilangkan lebam bawah mata. Setiap pagi dan sebelum tidur nad sapu dekat bawah mata. Sekarang dah seminggu nad pakai, alhamdulillah, makin lama, makin berkurangan lebam bawah mata ni. Masa pakai pun tegang je mata.


Cara pakai pun mudah. Hanya titiskan beberapa titik dan sapu dibawah mata dan urut dengan lembut. Boleh gunakan minimun 3 kali atau 5 kali sehari, selama  24 jam.

Jenis Water Base

Formulasi Khas yang pertama  jenis 'BIOMIST,  AQUA - water base , ia sangat halus  8 kali ganda kelebihan ianya  mudah meresap jauh lebih dalaman kulit .Berfungsi pelindungan masalah kulit lebam merawat mengawal kulit dari cepat kusam hitam gelap, ia meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran kulit bawah mata mengurangkan gelap hitam menebalkan merawat mencegah hilangkan sembab kantung dibawah mata , diciptakan keunikkan meresap jauh ke dalam kulit  mengawal melindungi serta  mengurangi garis garis halus kedut kedutan bayangan  yang nampak jelas.



AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula negara Jepun & Malaysia yang mempunyai kandungan bahan semulajadi menggabungkan pelbagai ramuan yang sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki yang lapisan umur 18  tahun ke atas . Keistimewaan bagi dalaman & luaran khas untuk kulit bawah mata menjadi urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata , cerah , lembap , licin , bersih dan gebu serta berseri



Kelebihan Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator   

- Menolong  serikan menegangkan kawasan sekeliling kulit .
- Segarkan hilangkan bulatan lingkaran hitam kulit dibawah mata.
- Melembapkan kulit mengurangkan kesan lebam sekeliling mata.
- Menenangkan kitaran di kawasan kulit bawah mata.
- Mengurangkan lindungi  rasa letih pada kulit bawah mata.
- Menjadikan kulit bawah mata lebih segar  dan sihat.
- Merawat memberi pelindungan menghilangkan garis-garis kulit bawah kulit mata.
- Membantu menjadikan lebih cantik lebih licin , halus gebu ke seluruh sekitar kulit bawah mata , ia - juga  memperbaiki tekstur kulit di sekeliling mata dan seluruh kulit muka.

Jangan risau, produk Ameena KSK III ni tanpa bahan kimia, 100%   BAHAN HALAL ! dan telah difomulasi  oleh kajian pakar. Produk ini telah didaftarakan  dengan No. Kelulusan :NOT KKM   15120 5676 K

Sekarang memang nad konsisten pakai Ameena KSK III ni.Kalau korang berminat boleh hubungi
website : http://www.ameenacare.com/
Eyda : 019-5081433

#ameena
#lebambawahmata
#lebammata
#ubatmatalebam
#misiterusjalan
hai assalammualaikum


Aku Jiran dengan Blogger Hebat - Nad pun tak sangka boleh berjiran dengan blogegr ni. Kenal denagn blogger ni pun lepas nad kawin dan pindah ke Kuala Lumpur. Tu pun lepas kawan dia dekat facebook. Nad ni memang jenis pemalu nak berkawan dengan blogger lelaki..hahahaha. Ntah tak ingat, nad add dia atau dia add nad..hahaha..lupa lah..

Masa tu pulak dia ada post kot dekat facebook, pasal siapa nak masuk dalam group whatsup. Kita pun beria la nak komen cakap nak..hahaha. Lepas tu dia massage dekat facebook tak silap. Lepas tu entah macam mana sebut pasal tempat tingal..ok semua dah lupa..hahaha. lepas sebut nama tempat dan taman, dia cakap rumah dia dekat belakang je..hahaa..gitu rupanya


hah!!, ni la orangnya..Kenal takk...hahaha. Feroz owner jiwarosak..rosak betul jiwa dia..hahaha. Seorang teruna..sedang mencari kekasih..hahaha..Hari-hari status nak bini..hah, den promote sekali..hahaa.

Walaupun tinggal berjiran, nad takdalah jumpa dia selalu. Oii nad dah bini orang. Lainla single, boleh hari-hari pergi rumah dia..hahaa. Baik hati sangat dia ni, kalau nad nak tau pasal macam mana nak dapat duit dengan blog dia la ajar. Ajar dengan whatsup jela. Macam-macam la dia ajar. Hoii!!..jangan puji lebih-lebih, kembang semangku dia nanti. Dahla mok..hahaha..

Kitaorang jarang pergi event sama. Tak pernah kot. yang gambar tu jela satu gambar event bersama. Dia pun memang jarang pergi event, busy dengan kerja..huhuhu..

Rumah kitaorang kat Pandan Jaya..Taman..takyahla bagitau..ahaha..k bai..selamat malam.
hai assalammualaikum

Tefal Manual Chopper 5 Saat - Bila bab-bab memasak ni, kalau boleh, nak masak tak sampai setengah jam. Cukupla amik masa 5 minit je. Nad ni bukanla jenis tangan chef yang laju je cincang bahan. Kalau nad buat macam tu, maunya terbilah tangan sendiri..hahaa. Sebab pernah terjadi, acah-acah nak potong bahan laju, sekali zasssss!!!, amik berdarah dah tangan...hahaa. Bila ada Tefal Manual Chopper ni..memang mudah kerja cincang mencincang ni. Ni lagi satu barang yang nad suka giler dari Lazada.

Kelebihan tefal Manual Chopper


Tefal Manual Chopper penyelesaian yang lengkap untuk menyediakan dan mencincang bahan dengan cepat dan cekap. Ambil masa 5 saat sahaja untuk mencincang bahan-bahan yang korang nak buat. Kalau sebelum ni guna lesung, atau pun bleneder, tapi sekarang guna Tefal Manual Chopper je, sangat jimat, sebab apa?? Jimat masa, tenaga dan elektrik. Tefal ni tak perlu guna elektrik pun.



Tefal Manual chopper ni sangat ringan dan mudah dibasuh. Korang tinggal keluarkan semuanya ni dan basuh. Yup pisau tu memang boleh ditanggal dan dipasang begitu sahaja. Berhati-hati dengan pisau tu, tajam oii..Best kan sebab boleh bawak pergi mana-mana, macam camping ke, berkelah ke..hahaa..


Memang bila ada Tefal Manual Chopper ni, kerja nad cepat dan mudah je. Yela, ada anak ni, sikit-sikit nak merengek suruh temankan dia. Sekarang, masa cincang bawang ke, nak buat bumbu ke, duduk sekali dengan dia. Tangan dia pun nak menyibuk join sekali guna ni..hahaa. Sambail layan anak, sambil tengok tv, sambil cincang bahan. Benda ni selamat sebab dia ada penutup, dan ketat penutupnya.

Kelebihan Tefal Manual Chopper ni.

- mempunyai mekanisma “pull to chop” dan bilah mudah dibersihkan.
- boleh memuatkan hingga 500ml isian.
- sangat memudahkan kerja dapur.
- mengurangkan penggunaan tenaga.
- Mudah penggunaan, hanya menggunakan tangan
- hasil progresif dan mudah dikawal
- produk direka dengan baik.


Pertama kali guna, nad buat nasi bubur untuk anak..ahhaha. Amik nasi yang telah ditanak, sekali dengan kentang yang distim. Kasi tarik dan tarik...





Lepas tu nad buat bumbu cili padi untuk masak dengan ikan..Hah masukkan semua bahan, tinggal tarik je..terus jadi bahan dia..

 http://www.lazada.com.my/online-revolution/

Hahaha..best sangat pakai Tefal Manual Chopper ni. Korang mesti nak jugak kan. Boleh dapatkan Tefal Chopper ni dengan harga promo di Lazada. Ada macam-macam jenis manual chopper ada dekat Lazada dengan harga murah. Boleh tekan link di SINI atau


Boleh guna code ni untuk diskaun. Klik jangan tak Klik.. #LZDMYRevolution
hai assalammualaikum


Budak Kecil Pandai Makeup - Baya-baya macam ni, nad dulu selekeh. Main pondok-pondok, main gelang getah, main permainan tradisional. Macam-macam la. bab-bab mekup memang tak pernah amik tau. Dulu pakai bedak Johnson je..hahaha. Yela dulu internet takda. Jadi permainan kita macam tu la kan.

Ambil tahu pasal makeup pun masa masuk sekolah menengah. Tu pun pakai bedak compact dengan lipstik. Masuk Kolej, baru belajar pakai eyeliner, foundation semua tu..Dah kawan dengan blogger beauty ni, baru nak berfashion dan bermakeup semua. Nak belajar macam mana cara makeup dengan betul. Buat shading muka..fuh..


Sekali tengok budak ni..mak aihh..advance dari kita waakkk..hahahhaa..Tengok cara dia buat, macam main conteng-conteng je dekat muka. Nad ni punya tengok tutorial sana- sini nak belajar makeup..hahaa..Nak conteng muka kita pun takut..hahhaa..Kang jadi badut pulak. Haishh..tak boleh kalah dengan budak ni..

Nampaknya kena main conteng-conteng muka juga ni..Nad ada ternampak jenama NYXWonderstick..ok ke..korang pernah dengar dan ada yang pernah guna ke..Kot ade review..kalau ok nad nak beli..hehee..Bolehla belajar buat shading dan contour muka ni ha..heheee..


Power of makeup, perempuan nak cantik ok..
hai assalammualaikum


Apa tu Mannequin Challenge ?? - Sebelum ni, nad ada perasan la satu photographer ni buat video orang tak bergerak tu dengan macam-macam ragam. Memang unik dan menarik bila tengok. Yang nad tau, orang panggil tu video freeze..hahaa. Dan kali pertama nad buat video beku ni adalah masa event Blogger Day Out. Tapi masa tu dia panggil Mannequin Challenge. Nad tak tau ape tu, tapi nad layankan jela. Dia suruh kita beku jangan gerak. Ok kita fikir dia nak buat video yang tak bergerak tu.


Dan hasilnya, korang boleh tengok video dekat atas tu..ehehe..Comeljugak nad ye..ahhaa. Yang penting jangan gerak. Kalau gerak jadi tak lawa. Kenala tahan beberapa minit.

Mannequin Challenge Menjadi Trend

Dimana-mana diaorang buat Mannequin Challenge ni. Hashtag #MannequinChallenge telah digunakan untuk platform media sosial seperti Twitter dan Instagram. Mannequin Challenge ni ada lagu dia yang korang perlu padankan sesuai dengan situasi.


Tengok ni, masa nak bersalin pun boleh Mannequin Challenge..hahaha..Untung orang luar negara boleh buat apa sahaja. Kalau dekat sini, memang tak bagi la..hahaha..

Korang buatlah Mannequin Challenge ni ye..best. Kalau lagi ramai, lagi sporting mesti lagi best.