Top News

TAPAK IKLAN BERBAYAR | EMAIL UNTUK LEBIH LANJUT
https://www.facebook.com/groups/KELABBLOGGERBA/

hai assalammualaikum

Kalau sebelum ni, nak pakai inai, pakai yang dekat pokok. Sebab inai dekat pokok ni suci, semulajadi, takde bahan kimia. Punya gigih petik inai lepas tu menumbuk sampai lumat. Nak bagi merah petuanya letak nasi, letak air. Hah!! macam-macam la. Kalau sebut inai, mesti fikir kawin, asal kawin mesti nak pakai inai. Yela baru nampak oh, yang ni la pengantinnya...hahaa. Tiba-tiba teringat nad kawin pakai inai daunla. Sekarang, nak pakai inai, bila-bila pun boleh.

Nad suka pakai inai, sebab macam fefeling baru kawin..hahaha..tapi nak menumbuk tu la yang malas. Boleh berpeluh ketiak tau menumbuk inai sampai lumat tu..hahaa. Kadang teringin pakai inai yang orang jual tepi jalan tu dekat kedai kecik, tapi disebabkan teringat gambar tangan gelembung disebabkan inai yang pernah dipostkan dekat facebook, terus lupakn jela..huhu!!..Kita tak tau inai dia datang dari mana, bahan yang digunakan apa..walaupun nampak cantik tapi taknak menyesal dikemudian hari, lupakan jela!!! Sebab tu masa kawin, nad tak ambil orang yang lukis inai-inai tu walaupun dalam hati teringiinn..


Inai Daun Asli Murah : Hennaart By Mila

Sekarang dah tak risau, dah ada inai ready made yang bahannya daripada pokok dan tiada bahan kimia. Murah pulak tu. Sekarang boleh pakai inai, nak lukis ke ape ke. Inai ready made dari Mila ni memang boleh dipercayai, sebab Mila ni kawan nad juga. Inai ni memang 100% daun inai daripada pokok yang dah diadun tanpa menggunakan bahan kimia. Proses dia sama macam kita buat, tapi dia dah dimasukkan siap-siap dalam tiub bentuk kon. Jadi mudah nak digunakan. Tinggal picit je, buatla apa bentuk dekat tangan, biarkan, dah kering lama, basuh tengokla merah ke idokkk...hahaa..Bagusnya inai dari Mila ni sesuai untuk yang ada ekzema..hah!!..jadi takda bahaya pun.

Macam jiran nad, dia selalu pakai inai, sebabnya kuku dia dah tak cantik dan rosak. Jadi pakai inai, nampak cantik je, takde nampak kuku rosak. Inai dari Mila ni juga boleh merawat kuku yang rosak. Inai pokok kan, banyak bagusnya. Nad suka bau inai pokok, segar je, wangi jeee...Kadang lepas pakai inai, masa tidur pun boleh cium jari kita..hahaha.

Sebelum guna, kenalah masukkan ke dalam peti ais dahulu. Kalau nak guna kena tunggu dia cair, pastu baru boleh guna. Lupa nak tanya tujuan kenapa masuk peti ais..mungkin sebab inai dari pokok, nak bagi sentiasa segar la kot.



Ni anak buah yang tolong buatkan. Kalau nad buat sendiri memang tak jadila dengan Farizanya yang suka mengusik. Lukis la apa-apa yang nak lukis. Nasib baik anak buah kita ni kreatif sikit. Selalu dah dia main-main inai ni.

Mila kata, pakai tebal-tebal lepas tu balut. Tujuan balut ni nak bagi inai sentiasa lembab dan lambat kering, jadi inai dapat meresap lebih lama pada jari dan buatkan kuku warna akan jadi lebih pekat..Wrna inai Mila ni bergantung pada darah kita. Lepas pakai, tunggula lama sikit, biar betul-betul kering.


Tadaaa..ni la hasilnyaaa...Merah tak, merah takk..wihuuuu..Macam nak kawin je..hahha..

Inai Mila ni pun boleh digunakan untuk rambut. Hah!! korang yang suka kaler rambut, pakai inai Mila ni, suci, semulajadi. Tak yah risau pasal kimia ke apa, sebab memang takda. Boleh sahaja bawak sembahyang.

Nak tau harga berapa?? Murah je weii!!..RM10 je satu kon ni..huhuhu..Satu tiub boleh pakai untuk 10 jari. Jimat gilerr!!..Lagi jimat beli 5 kon terus sebab free postage bebeh!!...pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan cara guna ke korang boleh contact mila dekat 
Website: Blog Mila Ahmad
Facebook: Mila Ahmad
Instagram: Hennaart_bymila
Sms/whatsapp : 012-2531649.

Berita baik jugak untuk bakal-bakal pengantin diluar sana, Mila ada buat servis lukis inai pengantin terus ke rumah anda tau. suka tak? Untuk area batu pahat dan seangkatan dengannya dialu-alukan. Bukan takat pengantin je mak bapak pengantin adik beradik sepupu sepapat jiran sebelah kiri kanan klu nak berinai pun boleh..

Jangan lupa TAG & SHARE dgn kawan korang yg nak kahwin tu, sesiapa yang suka berinai nak fefeling pengantin baru pun bole pakai. Lagi yang tukang lukis inai di jari pengantin, korang beli inai ready made Mila ni..selamat tau..




hai assalammualaikum

Bila Mood Fariza Baik

Terima kasih yang mendoakan kesihatan Fariza. Demam kali ni, demam paling teruk juga dia alami. Sampai kena masuk ubat bontot dan masuk gas. Ni semua ujian. Alhamdulillah, doa korang semua buat kesihatan Fariza makin pulih. Bila sihat, mood dia pun baik, bila mood baik, dia mula senyum dan nak keluar jalan sendiri.



Nenek ajak jalan pergi pasaray NSK. Cari barang dapur untuk masak. Nad memang get ready bila atuk, nenek nak keluar..hehhe. Sebab selalu Fariza diajak daddy dia keluar jalan. Tapi kat kampung takde siapa nak ajak keluar..keluar dekat rumah je pun Fariza dah bosan. Bila nenek ajak pergi pasaraya, tu pun dah gembira..hahaha.

A post shared by Nadia Johari (@nadiasamjohari) on


Nampak muka gembira dia. Nampak dia senyum. Kalau tak nangis je. Biasalah budak tengah demam, tak sihat badan. Bila nampak muka senyum, mommy pun gembira. Kerisauan di hati tu pun kurang. Senyum pun dah terubat hati ni. Suara masih serak lagi. Tak bercakap sebab susah nak cakap. Jadi senyum jela.

Mood dia baik, dia akan jalan sendiri. Merayau sendiri. Nad biarkan je dia..Bila nampak nangka berhenti sekejap..hahhaa. Pelik nampak nangka besar tu.

Habis beli barang dapur, jalan-jalan kedai yang ada dekat situ. Nad pun dah lama tak jalan sini. Tengokla apa patut. Nampak pulak baju dan seluar..haishh..hahaha. Nak bagi Fariza jalan je sebenarnya.

Dah puas baru balik. Terima kasih korang yang mendoakan kesihatan Fariza.
hai assalammualaikum

Demam Dah Kebah, Batuk Pula Menyerang - alahaii, kesian anak mommy, Fariza ni. Demam dah pulih, tiba-tiba batuk pula. Masa demam sebelum ni, takde batuk sangat, semalam batuk makin teruk sampai hilang suara dia..sedih tengok sebab takde suara.

Suara serak dia. Fariza tau, tekak dia sakit, dia taknak cakap ape pun. Alahaii, rindu dengar suara dia. Dia jerit pun dah tak macam selalu. Jerit serak suara masa nak melekat je. Bila mood elok, dia main, tapi satu suara tak keluar..


Semalam, Fariza batuk teruk sampai tidur tak lena. Sampai nak tarik nafas, macam susah je. Disebabkan cuak, bawak pergi klinik. Doktor cakap, kahak tersekat, suara serak sebab tonsil dia luka. Tapi doktor tetap suruh masuk gas untuk cairkan kahak. Ni pun pertama kali, fariza kena masuk gas.

Masa kena masuk gas, memang dia tak senang duduk. Yela pertama kali nampak bemda tu. Nad pulak cuak pegang dia, kang berlari tak pasal-pasal. Fariza ni tenaga dia kuat. Nad dah la kecik..memang kena tahan betul-betul. Nasib baik sekejap je, sebab kahak fariza tak berapa teruk. Lepas habis masukkan gas, dia senyap..macam takda apa berlaku..haishh...Malam tu lega sikit.

Paling kesian suara dia serak. Dia memang tak cakap langsung, sebab macam tau dia susah nak cakap..rindu nak dengar becok mulut dia ni. Cepat baik sayang..mommy nak borak dengan Fariza. Rindu dengar perkataan " tole,tole,tole"..itulah bahasa alien dia..hehhee..

Doakan Fariza cepat sembuh.
hai assalammualaikum

Masuk Ubat Bontot - Masuk empat hari dia demam. Alahaii, balik kampung ingat bercuti, tapi kena jangkit demam pulak. Panas dia kejap ada kejap takda. Tu biasa, yang penting kena pantau panas dia. Semalam, tiba-tiba badan panas, dia merengek je. Bawakla pergi klinik.


Cek punya cek, yup doktor cakap badan panas. Selsema, tekak ada luka sikit. Yang lain semua ok. Lepas tu, doktor suruh baringkan dia. Ku fikirkan nak kena cucuk, rupanya dia bagi masuk ubat bontot. Pertama kali Fariza demam teruk macam ni sampai kena bagi ubat batuk. Selama ni, dia demam biasa je. Demam nak ubah perangai la ni.


Dan nad, pertama kali nampak ubat bontot ni. Selama ni tak pernah dapat atau simpan dekat rumah. Ada baca mak-mak bubuh ubat bontot bila anak demam. Ubat bontot untuk kurangkan demam panas dari melarat. Langkah berjaga-jaga.

Ubat bontot ni sesuai diambil untuk demam yang suhunya agak tinggi contohnya 38°Celcius ke atas. Kalau suhu kurang, ambil ubat demam biasa je. Macam nurse klinik nad pergi tu pesan, kalau nak bagi ubat bontot jangan bagi ubat demam sekali. Tunggu 6 jam baru boleh bagi ubat demma kalau dah masukkan ubat bontot.

Nampaknya nad kena belajar cara nak masukkan ubat bontot ni.



hai assalammualaikum

Azam dan Pencapaian

Setiap tahun pasti akan ada keazaman yang ingin dicapai. Setiap individu memiliki azam yang berbeza, ada yang nak kurus, ada yang nak berjaya, ada yang berubah kepada yang lebih baik, namun kadangkala ia sukar untuk dicapai.

Untuk memberi keyakinan kepada mereka, Pharmaton ingin memberikan ganjaran kepada mereka yang bersemangat untuk mengekalkan azam tahun baru dan mencapai pencapaian yang lebih besar serta baik sepanjang tahun ini !


Kempen "Reward You Achivement": Pharmaton Beri Ganjaran Atas Kejayaan Anda!!!

Pharmaton memberi semangat semula kepada mereka yang ingin mencapai azam mereka dengan memperkenalkan kempen terbaru, iaitu "Reward Your Achievement" yang mengalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


"Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahteraan diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cabaran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia yang terpilih akan di taja Pharmaton dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan iaitu kesihatan, pembangunan diri serta mengembara.


Untuk tambah lebih yakin dan keterujaan lagi, salah seorang daripada 15 orang pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama Chef Selebriti dan duta jenama Pharmaton iaitu Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta.

Sherson Lian yan dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personsifikasi sempurna seorang penguna Pharmaton. Komited juga untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

Kalau berminat, jom sertai peraduan kempen “Reward Your Achievement” oleh Pharmaton. Untuk sertai peraduan, sila ambil borang di mana-mana kedai atau farmasi yang terlibat kemudian nyatakan kurang dari 30 patah perkataan mengapa anda layak untuk menang.

Jangan lupa untuk hantar borang pada kotak pengumpulan yang disediakan atau secara mudahnya boleh terus menghantar mesej pesanan WhatsApp ke nombor 017 – 235 2960 untuk menyertai.

Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang. Untuk lebih maklumat sila layari www.pharmaton.com.my


hai assalammualaikum

Demam Dah Berjangkit Dekat Fariza Dah - Cuti sekolah balik kampung sebab suami kene outstation. Tak sangka pulak anak buah tengah demam, atuk Fariza pun tak sihat. Yela cuaca pun sekejap sejuk, sekejap panas. Fariza pulak, dah jumpa cousin dia memang suka, main jela. Jadinya bakteria pun merebakla.

Tiga hari dia masih ok, malam semalam dah start selsema dan macam tersekat dekat leher. Malam tadi, tidur tak selesa, asyik terjaga je. Pagi ni, tengah susu, tiba-tiba dia muntah. Muntah banyak pulak tu. Ni pertama kali dia muntah. Sebelum ni demam, ke ape ke, tak da muntah. Alahai anak mommy, tak sedap badan, badan panas.


Tropika Baby Herbal Cream

Lepas muntah, nad terus mandikan dia. Lepas tu, urut badan dia, kaki, kepala dengan minyak tropika herba. Sebelum ni guna batook ori dengan minyak anugerah bebe, tapi dua-dua dah habis. Kakak nad cadang cuba pakai minyak tropika herba ni. Lepas tu sapu sikit minyak bawang putih bakar.


Tropika baby herbal cream dengan ramuan minyak kelapa dara, minyak kayu putih, halia dan beberapa herba tropika lain membantu memberikan ketenangan kepada bayi.

Keistimewaan Tropika Baby Herbal Cream:
- krim tidak panas dan sesuai dengan bayi
- krim mudah meresap, tidak meleleh atay meleket
- krim tidak mempunyai sebarang bahan kimia
- krim dibuat daripada bahan asli

Sedap je kena urut. Alhamdulillah, ok dah dia. Demam dah baik sikit. Dah main dah. Kalau tak, tak sedap badan, nak mommy je..biasalah kan, kalau tak sihat, nak bermanja. Sekarang, Fariza tengah main dengan cousin dia.

Memang kalau demam, nad tetap mandikan dia dan sapu minyak bawang putih bakar. Wajib kene buat. Minyak telon sekali sapu.
hai assalammualaikum

Indahnya Dunia Bersama Mereka - Minggu ni nad balik kampung sebab mr mafia outstation tiga hari. Fariza pun dah rindu dengan sepupu dia. Bukan main suka bila dah sampai kampung. Yela dekat kl keseorangan..hehehe..asal bangun tido, terus paksa suruh keluar bilik. Tak sabar, nak main.

Kadang, kesian dia dekat kl takda siapa-siapa.  Balik kampung adela riuhnya. Tengok gelagat anak buah, tengok gelagat Fariza dengan sepupu dia. Layan budak ni best, kalau kita pandai. Takkan ade rasa rimas atau penat.

Biasalah, kadang ada benda kita tak puas hati, geram dengan budak-budak ni. Lumrah budak selalu akan melakukan sesuatu untuk ambil perhatian kita. Bila ada mereka, bahagia hidup kita, jangan fikir mereka ni menyusahkan. Tegur mana yang salah. Tinggikan suara, tapi bukan dalam nada yang rasa menyampah. Tinggikan suara untuk mengajar.


Indahnya dunia bersama mereka ni. Bila dah tidur mcam ni, memang rasa lega kan. Dalam masa yang sama, tersenyum sebab mereka bersama, bermain bersama..kejap lagi bangun..pung pang..pung pang..hahahha..tapi itulah keseronokannya..


hai assalammualaikum

Pump It Milkbooster Hanya Sapu Sahaja - Alhamdulillah, syukur sangat nad masih menyusukan Fariza yang sekarang berusia 1 tahun 5 bulan. Mungkin nad akan berterusan susukan dia sampaila Fariza bersedia nak minum susu tepung. Sangat indah pengalaman susukan anak ni. Bila dia susu kita, rasa kita sebagai ibu memang rapat dengan dia. Masa mula-mula bersalin, nad ingat mudah je susukan anak, rupanya tak. Nad fikir, disebabkan susu dah ada, anak tinggal sedut je, rupanya menyusukan anak ni memang melalui pelbagai cabaran dan rintangan.





Masalah Penyusuan Yang Dihadapi Oleh Ibu Menyusu

Antara masalah yang berlaku ialah:
1) Terasa sakit dan pedih ketika anak menyusu.
Masa mula-mula anak hisap tu, rasa lain macam la kan. Pulak tu asyik nak merap je kejenya. Mana tak sakit puting kita ni. Nak tak nak kena biarkan bagi dia diam.

2) Puting susu sakit dan melecet.
Ok!!, yang ni paling seram..hahaa. Baru nad tau, masa mula-mula, anak hisap je boleh melecet puting kita. Aduh seriau nengoknya, bila dia nak susu lagi puting yang melecet tu. Sakit oo!!

3) Bengkak susu.
Payudara akan jadi bengkak bila susu kita banyak. Nad ni jenis tak pam susu, jadi akan bengkak la susu ni. Sepatutnya tak elok bagi di abengkak, korang kena pam susu tu, tapi cara nad, nad kejutkan Fariza dan susukan dia.

4) Susu Ibu tak banyak
Memang dilema mak-mak bila susu kurang. Lepas tu sedih sebab tak dapat susukan anak. Yela kita, kalau boleh nak susukan anak kita dengan susu badan ibu ni. Susu ibu banyak khasiat.

5) Stress
Ibu yang menyusukan anak ni sebenarnya tak boleh stress, tapi dah masalah keliling kadang hadir, masalah rumah, masalah kerja, sebab tu susu boleh rudum. Ibu menyusu ni kena relaks, tenang.


Pump It Breastfeeding Survival Kit 

Itulah antara masalah-masalah yang dihadapi ibu menyusu. Nad sendiri pernah menghadapi masalah diatas.  Namun, setiap masalah itu ada jalan penyelesaiannya dan ibu perlu tahu bagi memastikan proses penyusuan berjalan lancar dan ibu tidak mudah berputus asa. Salah satu cara untuk menyelesaikan masalah ni ialah dengan Pump It Breastfeeding Survival Kit.


Apa tu Pump It??

Pump It Breastfeeding Survival Kit digubal oleh kaunselor laktasi bertauliah yang juga seorang ibu yang menyusukan bayi untuk membantu ibu untuk mempunyai perjalanan penyusuan indah. Setiap ibu mahu menyediakan khasiat yang paling sihat yang terbaik untuk bayi mereka

Bila ada masalah penyusuan ni, perkara paling penting korang perlulah kenal pasti dulu mengapa dan apa punca susu  merudum dan cara untuk mengatasinya. Paling penting kena tahu apa hormon-hormon yg terlibat dalam penghasilan susu ibu. PUMP IT adalah satu-satunya milk boosters yg tackle kedua2 hormon penghasilan(prolaktin) dan pengeluaran(oxytocin) susu ibu dgn extrak tumbuhan 100% semulajadi, herba dan bunga berasaskan minyak. Tiada sintetik, tiada parabens, tiada sulfat, tiada tiruan, wangian. Takder bahan kimia dan selamat untuk mommy dan baby.

Fungsi dan Cara Penggunaan Pump It Breastfeeding survival Kit

Pump It ni ada tiga jenis botol iaitu Milk Up, Relax Mama dan Sore Away. Ketiga-tiga jenis ni mempunyai fungsi yang berbeza. Selalunya untuk milkbooster atau untuk bagi susu kita bertambah, korang mesti makan, minum atau telan pil ubat milkbosster kan. Hah!!, Pump It ni, bukan makan, dan bukan minum. Ia hanya sapu sahaja.


1. MILK UP 
- Membantu dalam merangsang penghasilan susu ibu melalui herba2 natural
- Merangsang hormon prolaktin yg lebih tinggi untuk menghasilkan lebih bnyk susu
- Boleh digunakan untuk membantu melegakan kesakitan ketika haid

Cara penggunaan:
Hanya Sapukan pada payudara mengelakkan kawasan puting selepas menyusukan atau mengepam atau urutan pada tulang belakang tentang kawasan payudara.

.

2. RELAKS MAMA
- Membantu ibu untuk kekal tenang tanpa stress sekaligus melancarkan pengeluaran susu ibu
- Merangsang hormon oxytocin yg lebih tinggi untuk pengeluaran susu yg lebih lancar

Cara penggunaan:
Mengusap di belakang leher dan tulang di belakang telinga atau gosokkan pada tapak tangan dan sedut.


3. SORE AWAY
- Membantu melegakan masalah puting melecet atau puting luka
- Boleh digunakan untuk menganjalkan payu dara

Cara Penggunaan
Urut pada puting dua kali sehari.


Jangan fikir panjang. Nak bagi yang terbaik untuk anak, kena ada penyelesaiannya. Tak salah mencuba kan. Kalau berminat boleh pergi ke
Website: www.milkwithlove.com.my
Facebook: www.facebook.com/Milkwithlove
Contact: +60127718784







hai assalammualaikum

Zaman canggih ni semua benda pun canggih. Sekarang nak buang lemak pun mudah, tanpa pembedahan yang menyakitkan. Kedatangan teknik pengkonturan badan terkini, dikenali sebagai generasi kedua Cryo-lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dengan menggunakan teknologi Jerman-kejuruteraan, generasi kedua Cryo-lipolysis menggabungkan Z Lipo (Cryo-lipolysis) dengan Z WavePro (Shockwave US FDA diluluskan) merupakan satu berita yang mengembirakan mereka di luar sana yang ingin membuang lemak di badan.

Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic

Dr Pablo Naranjo (second from right), Medical Director of Elite Laser Clinic and Key Opinion Leader of Zimmer Aesthetics officiating the launch of Zimmer Z Lipo and Z WavePro products. With him are (from right) Ms Jess Kong, General Manager of Med III Division of Neoasia, Mr Henry Holitschke, Zimmer Area Sales Manager from Germany, Dr Alice Prethima from Ageless Medispa and Clinic, Dr Serina Binti Haji Abdul Latif from The Life Clinic and Dr Chan Boon Khai from TDOX Clinic

Generasi Kedua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic

Menurut pakar, produk Zimmer ini memastikan jangka masa rawatan yang lebih pendek dan hasil yang lebih cepat untuk semua orang. Bagi mereka yang lebih suka mencapai matlamat badan mereka secara semula jadi, generasi kedua Cryo-lipolysis berjanji untuk membantu mereka dalam mencapai impian mereka.

Dr Pablo Naranjo presenting to the audience on Z Lipo and Z WavePro by Zimmer Aesthetics - the fat-freezing system for non-invasive body contouring and the second generation of Cryo-Lipolysis technique at the media launc recently

Pada pelancaran itu, Dr. Pablo Naranjo, Pengarah Perubatan Elite Laser Clinic memberi penjelasan mengenai bagaimana teknologi baru ini berfungsi. Tidak seperti melakukan pembedahan atau liposuction yang menusuk tubuh serta menyakitkan, Generasi KeDua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic bukan lah satu proses penyedutan lemak yang merbahaya. Telah mendapat kelulusan pada 2009 dan sangat popular di kalangan wanita dan lelaki untuk mendapatkan tubuh badan yang diimpikan.

Generasi KeDua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic ini mengabungkan Zimmer Z Lipo (Cryo-Lipolysis) dan Z WavePro (Shockwave) merupakan satu teknik contouring badan terkini menggunakan Jerman Engineered Teknologi.

Menurut kajian klinikal yang dilakukan Dr Michael Ingargiola (pakar bedah plastik), dengan lebih daripada 20 artikel yang diterbitkan, rawatan ini telah menjana purata 20 peratus daripada pengurangan lapisan tisu lemak selepas beberapa bulan, manakala trigliserida (asid lemak dan gliserol) akan dihapuskan secara semulajadi melalui sistem limfa dan kemudian diproses oleh hati.

Salah seorang blogger yang sedang menjalankan rawatan buang lemak dengan menggunakan Cryo-lipolisis

Lemak-lemak yang berada di sekitar lengan, pinggang, perut, punggung dan peha sebenarnya boleh dirawat dengan berkesan dan selamat menggunakan teknologi ini dengan penurunan menggunakan tahap suhu yang tidak berbahaya untuk merehatkan sel-sel lemak, ianya memastikan tisu sekitarnya tidak mengalami sebarang kesan luka.

Gabungan generasi ke-2 Cryo-lipolysis oleh Zimmer Z Lipo dan Z WavePro dua mesin estetik inovatif yang direka untuk pembekuan lemak dan badan Contouring dalam rawatan selulit sehingga bertindak di kawasan yang lemak yang keras. Satu produk yang memenangi anugerah tahun ini pada 2016, Z Lipo adalah alat yang sangat serba boleh yang datang dengan tiga aplikator yang berbeza (kecil, sederhana dan besar) yang dioptimumkan mengikut bentuk badan yang berbeza dan saiz.

Keberkesanan Cryo Lipolisis yang menakjubkan

Penggunaan sedutan berdenyut meningkatkan kesan positif ke atas sistem saliran limfa dan metabolisme, dan intensiti boleh ditetapkan kepada salah satu daripada sepuluh tahap yang berbeza yang juga boleh dilaraskan semasa rawatan. Untuk mengelakkan kerosakan pada kulit, pad gel khas diletakkan pada kawasan rawatan semasa proses tersebut.

Sistem Z WavePro US FDA Diluluskan menggunakan Shockwave radial untuk mengetatkan tisu penghubung yang meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kolagen semula pada lengan perut dan atas, serta selulit pada kaki dan punggung.

Z Lipo Lipo Dan Z WavePro
  • Generasi ke -2 Cryo-Lipolysis oleh Zimmer Z Lipo dan Z WavePro
  • Jerman Engineered
  • Kelulusan US FDA pada kombinasi shockwave
  • Lebih rawatan kepada lemak! (oleh kerana terapi kombinasi Cry0-lipolysis + US FDA di luluskan oleh US FDA shockwave yang juga merawat selulit, kulit longgar dan lain-lain)
  • Tiada kesan sampingan yang teruk
  • Bukan Invasif
  • Hanya sedikit ketidakselesaan semasa melakukan rawatan
  • Hasil boleh dilihat dengan cepat
  • Jangka masa rawatan sekitar 60 minit

Jadinya sekiranya anda berminat untuk dapatkan rawatan ini terdapat 5 buah klinik yang menyediakan rawatan ini iaitu:

1. Tdox Clinic 
51B, Jln ss21/37, Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor
+60377337768

2. Esadsa House
Lot 5q, uth floor Signature office, The boulevard Mid Valley City, lingkaran syed putra, 59200 KL
+60322878569

3. Ageless medispa & clinic
257 jln maarof, bangsar park, 59000 kl
+60320950458

4. Re plastic surgery clinic
A4-UG1-03, solaris dutamas, jln dutamas 1, 50480 Kl
+60362079004

5. The life clinic
Lot 6-2A jalan batai, damansara heights, 50490 kl
+60328569292

Untuk keterangan lebih lanjut, 
Tentang Zimmer : zimmer-aesthetics.com.sg
Tentang NeoAsia : neoasia.com.sg

hai assalammualaikum

Masih teringat main air dekat Sunway Lagoon. Terbayang-bayang air dekat situ..hehee..haishh nad, mengalahkan budak kecik. Korang kalau tak tau nak buat apa cuti sekolah nanti, boleh pergi ke Sunway Lagoon. Memang sesuai untuk orang dewasa dan anak-anak enjoy. Jangan lupa pergi ke Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash ye..heehee..


Earth Hour With Blackout Beach BBQ 

Hah!! Sunway Lagoon ni memang akan buat macam-macam aktiviti dia. Bukan waktu siang sahaja, waktu malam pun ada. Salah satu aktiviti yang bakal dijalankan di Sunway Lagoon ialah Earth Hour With Blackout Beach BBQ. Menarik kan. Korang tau kan Earth Hour tu ape. Earth Hour di mana semua orang diminta untuk menutup segala lampu bagi menyelamatkan bumi. Di Sunway Lagoon, diaorang sama-sama menyokong Earth Hour sambil membuat BBQ. Jadi masa lampu matai takdela bosan tak tau nak buat ape kan..boleh datang Sunway Lagoon.

Kalau rasa nak suasana yang berlainan, nak berBBQ bersama keluarga dan rakan boleh join acara Earth Hour With Blackout Beach BBQ di Sunway Lagoon ni pada 25 March 2017 , hari Sabtu pada jam 7.30 malam sehingga 11.30 malam.

Harga sangat menarik dan murah gegiler!!..hanya RM360 untuk 4 orang. Seorang hanya RM90. RM90 bukan datang tengok apai duduk sahaja tau, ia sekali package makan, dan persembahan dan beberapa permainan.

Makanan

1) welcome drink - kelapa jelly. Auch dah laa tepi pantai, dihidangkan dengan air kelapa pula.

2) Salad- Mixed Garden Greens, Carrots with Raisin & Nuts, Cucumber & Tomato [Dressing: Thousand Island Dressing, Vinaigrette & French]

3) Soup -  Creamy Tomato Soup [Buns / Garlic Bread]

4) Main Dishes- Mediterranean Rice, Roasted Vegetables, Roasted Sweet Potato and Spaghetti Chicken Bolognaise

5) Grilled Station
- Grilled Mini Burger
- Batter Fry Fish
- Whole Lamb
- Beef Skewer with - Capsicum
- Grilled Prawn & Squid - Skewer with Pineapple
- Chicken Teriyaki - Skewer with Mushroom
- Satay Chicken with Beef

[Sauces : Tartar, Mustard Mayo, Black Pepper, BBQ, Chili & Tomato]

6) Dessert - Fruits in Jelly and Bread Butter Pudding

7) Beverages - Mango Peach and Plain Water




Persembahan

- Stunning Fire show featuring Fire Dances, Fire Breathers & Eaters, Poi Spinning, and much more.
- Live Music Acoustic Session
- Sensational Themed Dance Performances
- Lighting up of the 16 feet long Sunway Lagoon Sand Castle

Games Dan Aktiviti Untuk Pengunjung

- Lighting up of the Earth Hour candles
- Sparklers Fireworks Play
- Family Fun Activities


Nampak tak, ada macam-macam. Berbaloi kalau datang. Dah rasa macam mana seronoknya suasana malam ni..korang boleh book tiket di www.sunwaylagoon.com atau hubungi 03-5639 0000.