Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

Muzium Warisan Melayu UPM Serdang

Lokasi Photoshoot Raya KBBA9 2017 kali ni sangat menarik, sesuai dengan tema Raya. Suasana ala kampung gitu. Bertempat di Muzium Warisan Kampung UPM yang terletak di Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi UPM. Terima kasih Muzium Warisan Melayu UPM Serdang kerana menaja lokasi phostoshoot KBBA9 kali ini.

Nak datang ke sini mudah je, cuma waze ke Muzium Warisan Melayu UPM, akan sampai tempat yang dituju. Tak sangka, UPM ada tempat menarik seperti ini. Memang sesuai untuk berphotoshoot.

Masa nad masuk, tengok macam biasa je. Tapi bila turun dan lihat sendiri, wah!!memang betul-betul kampung. Kawasan yang luas dengan persekitaran menarik, memang sesuai untuk kami semua blogger KBBA berphotoshoot.





Muzium Warisan Melayu mempunyai lokasi-lokasi menarik yang sesuai untuk penggambaran, sama ada sesi fotografi mahupun videografi. Ada beberapa jenis rumah dengan rekabentuk yang berlainan dan menarik. Antaranya:
1. Rumah Negeri Sembilan / Rumah Datuk Raja Diwangsa Muhammad Yunus bin Jabar 2. Rumah Perak / Rumah Uda Noh bin Kanda Jaafar
3. Rumah Terengganu / Rumah Hj Wan Muda bin Wan Hassan
4. Rumah Pahang / Rumah Penghulu Ismail bin Khatib Bakar

Masa tu setiap rumah kitaorang buat photoshoot..hehehe..


Hari photoshoot juga kami disajikan dengan makanan kampung. Ya Allah, masa tu memang tak terfikir apa bila nampak lauk yang dihidangkan. Habis photoshoot, perut rasa kapar, terus makan. Sedap!!, memang sedap. Lemak rebung dengan lemak daging salai yang memikat selera. Makan sambil bersila, makan dalam talam dan makan beramai-ramai..seronok kau..macam kenduri kampung. Makan dekat salah satu rumah tradisional yang ada dekat sini.



Rumah papan, semestinya sejuk. Mula la berborak dengan kawan blogger siap cakap " ni kalau ada bantal , letak dekat sini konfirm terus tidur"..hhaha..serius, korang akan seperti berada di sebuah kampung yang betul-betul kampung.

Banyak juga aktiviti yang boleh dijalankan di Muzium Warisan Melayu UPM ni. Antara aktiviti yang pernah dijalankan

Antara aktiviti dan majlis yang pernah diadakan di kawasan ini termasuklah;
- Majlis sambutan Hari Raya Aidilfitri
- Hari Keluarga
- Temasya Sukan Rakyat
- Majlis Berkhatan Beramai-ramai

Dekat sini pun ada buat pakej perkahwinan. Hah tertarik tak!!, kalau korang rasa nak juga suasana kampung ni, nak photoshoot ke atau majlis apa-apa boleh ke website mereka http://muziumwarisanmelayu.upm.edu.my atau boleh tengok instagram Muzium UPM untuk tau lebih lanjut lagi.


hai assalammualaikum

Produk Nurseri Multifunction Keluaran Babyhood Malaysia - Haritu nad dijemput untuk menghadiri event Babyhood Malaysia di Little Kingdom. Memang masuk dalam event, nampak la pelbagai katil baby yang menarik hati nad. Rasa macam nak mengandung lagi je sekarang..hahaa. Siapa yang tak suka tengok barang baby. Lagi-lagi katil baby. Dah lah cantik, comel pulak tu. Bukan satu fungsi je, tapi macam-macam fungsi boleh buat.

Kaylula 5 in 1 Sova Cot

Rasa Nak Mengandung Lepas Tengok Katil Kaylula 5 in 1 Sova Cot ( Classic and Clear )

Sebelum ni, masa dapat tau mengandung anak pertama, memang terfikir apa barang keperluan yang wajib ada untuk ibu bapa. Pernah terfikir nak beli katil baby, biar senang, tapi mr mafia cakap, nanti membazir, sebab pakai sekejap je. Tapi, lepas ternampak satu katil Kaylula ni, mr mafia boleh cakap " abang berkenan dengan katil ni, tapi dengan syarat kena ada baby la"..hahaa..paham tak maksud dia. Kalau dia kata macam tu, memang nak sangat ni..hahaha..

Syokla ada ni..main dalam tu je

Tertarik sangat tengok katil Kaylula ni. Katil ni bukan sahaja dijadikan katil, malah boleh dijadikan set meja dan kerusi. Sebab tu dia 5 in 1. Boleh pakai dari baby, lepas tu, kalau anak dah besar boleh dijadikan kerusi untuk belajar atau makan atau apa-apa sahaja. Bukan anak je boleh duduk, mak bapak pun boleh. Menarik kan!!. Kira tak membazir kalau beli katil ni. Boleh pakai sampai bila-bila. Memang multifunction dan inovatif sungguh. Beli satu katil ada banyak kegunaan.

Katil Kaylula ni ada 5 mod yang korang boleh gunakan iaitu, bassinet, cot, toddler bed, table and chairs dan playpen. Mestilah jadi ibu bapa yang bijak dalam membeli barang bayi supaya tiada pembaziran. Korang boleh tengok link SINI untuk katil Kaylula ni.

Amani 4 in 1

Classic Sleigh 4 in 1 Cot

Selain Kaylula ada juga katil Katil 4 in 1 Cot. Katil ni boleh buat untuk tidur dan tempat duduk. Katil nie hampir semuanya ada 4 mod, bassinet level, toddler lever (apabila ketingiian diturunkan), toddler bed (apabila dropside sahaja di buka) dan day bed (apabila dua-dua bahagian tepi di buka) boleh tukar sebagai tempat duduk tau, haa..menarik kan..Kesemua produk boleh digunakan dari bayi sehingga kanak-kanak dan boleh menampung berat sebanyak 90kg.

Katil Gala Cradle


Katil Buaian Gala Cradle Boleh Dipisahkan Dan Dijadikan Buian Duduk

Ada juga katil buaian ni. Buaian ni memang sesuai untuk bayi, dan ia juga sesuai untuk dijadikan buian untuk kanak-kanak. Caranya, kena pisahkan antara dua tu, dan jadilah buian duduk..


Best sangat Fariza dalam ni..Syok kene buai.

Kayu Digunakan Sangat Kukuh 

Jangan risau tentang kayu, sebab kesemua kayu yang digunakan menggunakan kayu yang bergred tinggi, sangat tahan lasak dan tidak mudah reput. Semua produk Babyhood Malaysia dihasilkan dibawah piawaian Australia dan katanya lebih ketat dari kedua-dua piawai Eropah dan Amerika Syarikat. Kayu yang digunakan telah diuji dan dipantau oleh INPAA ( Infant & Nursery Products Association Of Australia) sebuah pertubuhan yang dimiliki dan dikendali secara persendirian, badan wakil utama dalam industri nuseri Australia.

Feeding Chair

Kerusi Ibu Menyusu

Hah!!, jangan tak tau, Babyhood Malaysia ada keluarkan produk kerusi untuk ibu menyusu juga. Nad dah cuba, memang best dan lembut je kerusi tu. Memang sangat-sangat selesa dan sesuai untuk ibu menyusu. Ibu menyusu ni kalau nak susukan anak kena tenang, tak boleh stress, barula penyusuan tu berjalan dengan lancar.

Ada 4 jenis kerusi menyusu ni iaitu Diva Glider , Manhattan Gilder ,Sovereign Glider
Savannah Glider. Boleh pilih mengikut saiz dan keselesaan korang.

Selalu proses penyusuan kita dengan posisi yang salah, menyebabkan penyusuan tu jadi tak selesa. Sampai boleh menyebabkan sakit pinggang. Disebabkan itu, maka terciptalah kerusi Feeding Chair ni untuk ibu yang menyusukan anak. Kerusi Feeding Chair ni bukan statik je tau, tapi boleh diselaraskan mengikut keselesaan kita. Ada tu kerusi siap boleh buai lagi..syok giler..Tu bukan anak je tidur masa menyusu, mak pun boleh tidur..hehee. Kerusi ni juga dibentuk untuk memberi sokongan pada bahagian leher, bahu dan belakang.

Penerangan tentang Feeding Chair

Kerusi ni bukan sahaja untuk ibu menyusu malah boleh digunakan untuk ibu mengandung. Kadang tu ibu mengandung tak selesa nak tidur kan, jadinya duduk dekat kerusi ni..memang best..

Lagi penting amat sesuai untuk bapa sekali..hahaa. Jangan main-main. Sambil mak buat kerja, bapak tolong jaga anak duduk dekat kerusi ni. Bapak layan bola dengan selesa je sambil pegang anak. Lagipun kerusi ni boleh tampung sampai 90kg.


Bagus kan Babyhood Malaysia ni, memahami keperluan ibu bapa dan anak. Kalau korang nak tau, jenama Babyhood sebenarnya dari Australia dan mereka mempunyai pengalaman lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam industri produk nuseri. Produk nie dikeluarkan oleh Supreme Global Marketing Sdn Bhd dan ditubuhkan pada 2010. Dikendalikan dan dimiliki oleh sebuah keluarga melayu di Malaysia. Mereka amat mementingkan keselesaan, kualiti dan keselamatan produk ini

Objektif utama mereka adalah untuk menerajui pembangunan produk nuseri lebih selamat dan mengalakkkan pengunaan produk selamat.

Gift Code Untuk Setiap Pembelian

Ada banyak lagi produk keluaran Baby hood Malaysia ni seperti carrier, car seat dan macam-macam lagi la. Nak tau lebih lanjut korang boleh pergi ke http://www.supremeglobal.com.my/products/b/babyhood . Explore ok..Kalau rasa berkenan mestilah beli..Ni hah!!, nad nak bagi code untuk korang semua pembaca blog nad. Mestilah nak diskaun kan..hehee.
BLG07

* Voucher sah dari 21/4/2017 ke 21/5/2017.
* Pembeli akan menikmati diskaun 15% ke atas semua barangan yang dipamerkan seperti katil dan kerusi


Supreme Global Marketing Sdn Bhd (862993-T)
21-2, Jalan USJ 21/1
Subang Jaya
47630 Selangor, Malaysia
Call us at: +603 8023 3277
Email: admin@babyhood.com.my
Website: www.supremeglobal.com.my
Website Product : www.supremeglobal.com.my/productBabayhood
hai assalammualaikum

Mengimbau kembali saat memliih butik pengantin di pameran pengantin

Teringat dulu, masa nad nak kawin, Masa tu memang dah last minit persiapan, nak pergi kedai butik memang tak sempat. Nak fikir cenderahati memang tak dapat buat sebab sibuk dengan kerja semua. Jadinya pilihan yang ada, pergi ke Pameran Pengantin, iaitu Malaysia Wedding Festival. Seingat nad, masa nad pergi MEFA, dibuat di SACC Mall Shah Alam. Dekat Malaysia Wedding Festival (MEFA) ni la nad dapatkan butik pengantin, dan cenderahati. Sebab masa ni, diaorang akan promote harga murah berbanding biasa. Masa tu memang lega, semua dah setel..hehee.

MEFA di SACC Shah Alam Mei ni

Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) Di SACC Shah Alam

Memang setiap tahun Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) akan buat pameran pengantin untuk bakal pengantin di luar sana. Kepada bakal pengantin di luar sana, ni nad nak bagitau, Festival pengantin paling popular iaitu Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan kembali  pada 12-14 Mei 2017 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Ini adalah kali ke-16 Mefa Events menganjurkan pameran pengantin di sini dan pastinya ia dinantikan oleh semua bakal pengantin di luar sana kan. Sebabnya pelbagai tawaran  sehingga 70% diskaun pakej pengantin. Dikatakan diskaun ni hanya terhad untuk 3 hari pameran sahaja dari 10 pagi hingga 9 malam. Jangan lepaskan peluang ok!!..

Sebab perlu datang Malaysia Wedding Festival ( MEFA) ni, bakal pengantin boleh mencari idea, atau contoh dekorasi untuk mejlis perkahwinan nanti. Mana tau ada yang berkenan yang tempat lain susah nak dapat kan. Festival pengantin ini membantu bakal-bakal pengantin untuk melakukan
persiapan perkahwinan kerana MEFA menganjurkan pameran seperti One Stop Centre
Wedding, dari produk katering, pelamin, butik pengantin, kad kahwin, cenderahati, dewan
perkahwinan dan pelbagai lagi.

Dekorasi Pelamin

Banyak vendor yang akan turut serta

Kesemua vendor atau wedding planner yang menyertai MEFA adalah gabungan dari pelbagai kawasan dari Shah Alam, Ampang, Bangi, Kajang, Damansara, Gombak dan seluruh Lembah Klang. Keseluruhan vendor membuat promosi di MEFA melebihi 100 tapak promosi. Memang banyak pilihan yang korang akan nampak, dan semua akan buat korang rambang mata, macam nad dulu..hahaa..Tapi, korang juga kena bijak memilih mengikut kemampuan korang. Masa ni la korang dapat buat pilihan, nak cari pakej perkahwinan yang murah.

Paling penting setiap vendor yang mempromosikan produk di MEFA adalah yang dipercayai kerana pihak penganjur akan menapis terlebih dahulu senarai vendor yang ingin menyertai pameran kali ini. Jadi takdelah isu mua makeup tak elok ke, photographer lari ke, catering tak datang ke..kann..takank kita jadi macam tu di hari perkahwinan kita. Suatu perkahwinan biarlah yan terindah dan menjadi 1001 kenangan manis dalam diri kita.

Pelbagai hadiah untuk dimenangi

Apa yang menarik lagi tentang festival kali ini, dengan setiap tempahan mana-mana pakej
minima RM500 (terkumpul) di MEFA, bakal-bakal pengantin berpeluang memenangi hadiah
cabutan bertuah seperti pakej bulan madu, gadjet, t-shirt, barangan kecantikan dan sekurangkurangkan
coklat. Yang penting, setiap tempahan wajib dapat hadiah. Woww!!!, tu diaa..dapat hadiah lagi tau..

Pertunjukan fesyen dan pertandingan MUA akan diadakan

Mereka yang gemar melihat busana pengantin, makeup artist jangan ketinggalan untuk melihat pertunjukan fesyen, pertandingan makeup artist yang akan diadakan pada hari sabtu dan ahad. MEFA akan membuat pertunjukan tersebut pada 13 Mei dan 14 Mei. Masa ni, mungkin korang dapat tengok baju pengantin dengan design yang menarik dan lawa. Perkara penting bagi kaum perempuan mestila makeup, hah!!, suka tengok orang dimakeupkan, boleh datang tengok pertandingan makeup tu. Mana tau tergoda dengan MUA tu, dan nak ambil sebagai mekap kawin nanti kan..Memang nad cakap, korang bakal pengantin di luar sana, jangan lepaskan festival perkahwinan MEFA ni.

Untuk memudahkan pengunjung yang akan hadir ke MEFA nanti, penganjur akan menyediakan
maklumat terkini melalui saluran sosial media di Instagram iaitu MEFAPENGANTIN, Facebook:
Malaysia Wedding Festival (MEFA) dan juga laman web iaitu www.mefa.my

Sebarang pertanyaan atau ingin menempah booth jualan boleh hubungi En Azahari di talian
012 – 387 1775.
Website: www.mefa.my
Facebook: www.fb.com/mefaevent
Instagram: www.instagram.com/mefapengantin
hai assalammualaikum

Azam dan Pencapaian

Setiap tahun pasti akan ada keazaman yang ingin dicapai. Setiap individu memiliki azam yang berbeza, ada yang nak kurus, ada yang nak berjaya, ada yang berubah kepada yang lebih baik, namun kadangkala ia sukar untuk dicapai.

Untuk memberi keyakinan kepada mereka, Pharmaton ingin memberikan ganjaran kepada mereka yang bersemangat untuk mengekalkan azam tahun baru dan mencapai pencapaian yang lebih besar serta baik sepanjang tahun ini !


Kempen "Reward You Achivement": Pharmaton Beri Ganjaran Atas Kejayaan Anda!!!

Pharmaton memberi semangat semula kepada mereka yang ingin mencapai azam mereka dengan memperkenalkan kempen terbaru, iaitu "Reward Your Achievement" yang mengalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


"Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahteraan diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cabaran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia yang terpilih akan di taja Pharmaton dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan iaitu kesihatan, pembangunan diri serta mengembara.


Untuk tambah lebih yakin dan keterujaan lagi, salah seorang daripada 15 orang pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama Chef Selebriti dan duta jenama Pharmaton iaitu Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta.

Sherson Lian yan dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personsifikasi sempurna seorang penguna Pharmaton. Komited juga untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

Kalau berminat, jom sertai peraduan kempen “Reward Your Achievement” oleh Pharmaton. Untuk sertai peraduan, sila ambil borang di mana-mana kedai atau farmasi yang terlibat kemudian nyatakan kurang dari 30 patah perkataan mengapa anda layak untuk menang.

Jangan lupa untuk hantar borang pada kotak pengumpulan yang disediakan atau secara mudahnya boleh terus menghantar mesej pesanan WhatsApp ke nombor 017 – 235 2960 untuk menyertai.

Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang. Untuk lebih maklumat sila layari www.pharmaton.com.my


hai assalammualaikum

Zaman canggih ni semua benda pun canggih. Sekarang nak buang lemak pun mudah, tanpa pembedahan yang menyakitkan. Kedatangan teknik pengkonturan badan terkini, dikenali sebagai generasi kedua Cryo-lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dengan menggunakan teknologi Jerman-kejuruteraan, generasi kedua Cryo-lipolysis menggabungkan Z Lipo (Cryo-lipolysis) dengan Z WavePro (Shockwave US FDA diluluskan) merupakan satu berita yang mengembirakan mereka di luar sana yang ingin membuang lemak di badan.

Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic

Dr Pablo Naranjo (second from right), Medical Director of Elite Laser Clinic and Key Opinion Leader of Zimmer Aesthetics officiating the launch of Zimmer Z Lipo and Z WavePro products. With him are (from right) Ms Jess Kong, General Manager of Med III Division of Neoasia, Mr Henry Holitschke, Zimmer Area Sales Manager from Germany, Dr Alice Prethima from Ageless Medispa and Clinic, Dr Serina Binti Haji Abdul Latif from The Life Clinic and Dr Chan Boon Khai from TDOX Clinic

Generasi Kedua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic

Menurut pakar, produk Zimmer ini memastikan jangka masa rawatan yang lebih pendek dan hasil yang lebih cepat untuk semua orang. Bagi mereka yang lebih suka mencapai matlamat badan mereka secara semula jadi, generasi kedua Cryo-lipolysis berjanji untuk membantu mereka dalam mencapai impian mereka.

Dr Pablo Naranjo presenting to the audience on Z Lipo and Z WavePro by Zimmer Aesthetics - the fat-freezing system for non-invasive body contouring and the second generation of Cryo-Lipolysis technique at the media launc recently

Pada pelancaran itu, Dr. Pablo Naranjo, Pengarah Perubatan Elite Laser Clinic memberi penjelasan mengenai bagaimana teknologi baru ini berfungsi. Tidak seperti melakukan pembedahan atau liposuction yang menusuk tubuh serta menyakitkan, Generasi KeDua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic bukan lah satu proses penyedutan lemak yang merbahaya. Telah mendapat kelulusan pada 2009 dan sangat popular di kalangan wanita dan lelaki untuk mendapatkan tubuh badan yang diimpikan.

Generasi KeDua Teknologi Cryo-Lipolysis Dari Zimmer Aesthetic ini mengabungkan Zimmer Z Lipo (Cryo-Lipolysis) dan Z WavePro (Shockwave) merupakan satu teknik contouring badan terkini menggunakan Jerman Engineered Teknologi.

Menurut kajian klinikal yang dilakukan Dr Michael Ingargiola (pakar bedah plastik), dengan lebih daripada 20 artikel yang diterbitkan, rawatan ini telah menjana purata 20 peratus daripada pengurangan lapisan tisu lemak selepas beberapa bulan, manakala trigliserida (asid lemak dan gliserol) akan dihapuskan secara semulajadi melalui sistem limfa dan kemudian diproses oleh hati.

Salah seorang blogger yang sedang menjalankan rawatan buang lemak dengan menggunakan Cryo-lipolisis

Lemak-lemak yang berada di sekitar lengan, pinggang, perut, punggung dan peha sebenarnya boleh dirawat dengan berkesan dan selamat menggunakan teknologi ini dengan penurunan menggunakan tahap suhu yang tidak berbahaya untuk merehatkan sel-sel lemak, ianya memastikan tisu sekitarnya tidak mengalami sebarang kesan luka.

Gabungan generasi ke-2 Cryo-lipolysis oleh Zimmer Z Lipo dan Z WavePro dua mesin estetik inovatif yang direka untuk pembekuan lemak dan badan Contouring dalam rawatan selulit sehingga bertindak di kawasan yang lemak yang keras. Satu produk yang memenangi anugerah tahun ini pada 2016, Z Lipo adalah alat yang sangat serba boleh yang datang dengan tiga aplikator yang berbeza (kecil, sederhana dan besar) yang dioptimumkan mengikut bentuk badan yang berbeza dan saiz.

Keberkesanan Cryo Lipolisis yang menakjubkan

Penggunaan sedutan berdenyut meningkatkan kesan positif ke atas sistem saliran limfa dan metabolisme, dan intensiti boleh ditetapkan kepada salah satu daripada sepuluh tahap yang berbeza yang juga boleh dilaraskan semasa rawatan. Untuk mengelakkan kerosakan pada kulit, pad gel khas diletakkan pada kawasan rawatan semasa proses tersebut.

Sistem Z WavePro US FDA Diluluskan menggunakan Shockwave radial untuk mengetatkan tisu penghubung yang meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kolagen semula pada lengan perut dan atas, serta selulit pada kaki dan punggung.

Z Lipo Lipo Dan Z WavePro
  • Generasi ke -2 Cryo-Lipolysis oleh Zimmer Z Lipo dan Z WavePro
  • Jerman Engineered
  • Kelulusan US FDA pada kombinasi shockwave
  • Lebih rawatan kepada lemak! (oleh kerana terapi kombinasi Cry0-lipolysis + US FDA di luluskan oleh US FDA shockwave yang juga merawat selulit, kulit longgar dan lain-lain)
  • Tiada kesan sampingan yang teruk
  • Bukan Invasif
  • Hanya sedikit ketidakselesaan semasa melakukan rawatan
  • Hasil boleh dilihat dengan cepat
  • Jangka masa rawatan sekitar 60 minit

Jadinya sekiranya anda berminat untuk dapatkan rawatan ini terdapat 5 buah klinik yang menyediakan rawatan ini iaitu:

1. Tdox Clinic 
51B, Jln ss21/37, Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor
+60377337768

2. Esadsa House
Lot 5q, uth floor Signature office, The boulevard Mid Valley City, lingkaran syed putra, 59200 KL
+60322878569

3. Ageless medispa & clinic
257 jln maarof, bangsar park, 59000 kl
+60320950458

4. Re plastic surgery clinic
A4-UG1-03, solaris dutamas, jln dutamas 1, 50480 Kl
+60362079004

5. The life clinic
Lot 6-2A jalan batai, damansara heights, 50490 kl
+60328569292

Untuk keterangan lebih lanjut, 
Tentang Zimmer : zimmer-aesthetics.com.sg
Tentang NeoAsia : neoasia.com.sg

hai assalammualaikum

Bertuahnya insan bernama wanita. Nad sendiri berasa bangga menjadi seorang wanita. Sebagai seorang wanita yang bergelar ibu, isteri, anak, kakak dan sahabat, nad ingin ucapkan Selamat Hari Wanita kepada wanita-wanita di luar sana. Setiap hari, adalah hari wanita untuk kita. Hebatnya wanita apabila tangan yang menghayun buaian mampu megoncang dunia, mampu membuat pelbagai kerja. Pentingnya wanita kepada lelaki, kerana kitalah wanita yang sentiasa menyokong dan menjadi tulang belakang kepada lelaki sehingga berjaya. Wanita memang hebat!!

Sambutan Hari Wanita Stellanvingze International
Sesi memotong kek


Sambutan Hari Wanita Anjuran Stellavingze International

Banyak peranan seorang wanita ni sebenarnya. Sebab tu, hari wanita ni perlulah disambut bagi memperingati jasa dan usaha kaum wanita dalam pelbagai aspek. Nad tidak terkecuali untuk turut serta menyambut Hari Wanita ni. Ni kali pertama nad turut serta dalam Sambutan Hari Wanita ni. rasa dihargai sangat. Terima Kasih kepada suami sebab izinkan datang ke majlis ni..hehee. Terima ksih juga sebab tolong hantarkan. Sambutan Hari Wanita Anjuran Stellavingze International ni telah diadakan di Melilea Tower.

Stellavingze International merupakan badan organisasi yang membantu wanita seluruh dunia untuk mengecapi kebahagiaan dan kejayaan. Stellavingze International yang diasaskan oleh Datuk Stella Chin yang juga merupakan seorang usahawan wanita tempatan, dan juga seorang ibu, telah menerima pelbagai anugerah dan berjaya mendidik wanita untuk menemukan titik keseimbangan dalam kehidupan dan memulakan sebuah kehidupan yang lebih bahagia.

Sambutan Hari Wanita pada malam itu bertujuan majlis diadakan adalah untuk menggalakkan wanita di Malaysia untuk keluar daripada zon selesa mereka dan temui potensi diri untuk berusaha memajukan negara sama ada dalam bidang ekonimi ataupun menyumbang ke arah menjadikan Malaysia sebuah negara yang makmur.

Panel jemputan Dari Kiri, Datin Azizan Bt Hj Shariff, Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai, Tan Sri Paduka Seri Hajah Zaleha binti Ismail, Pengerusi Yayasan Suara Wanita (YASNITA), Datin Nor Faezah Binti Mohd Ashref, Naib President Yayasan Wanita Cemerlang dan Ms Wee Siew Ling, pengarah urusan Stellavingze International

Pada malam itu, Stellavingze International telah menjemput beberapa orang wanita hebat yang dah banyak menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan kemakmuran negara. Kehadiran wanita hebat ini, berkongsi cerita dan seterusnya memberi inspirasi kepada wanita-wanita Malaysia. Tokoh Wanita yang dijemput ialah
- Tan Sri Paduka Seri Hajah Zaleha binti Ismail, Pengerusi Yayasan Suara Wanita (YASNITA)
- Datin Azizan Bt Hj Shariff, Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai
- Ms Wee Siew Ling, pengarah urusan Stellavingze International
- Datin Nor Faezah Binti Mohd Ashref, Naib President Yayasan Wanita Cemerlang.

Bak kata Tan Sri Datin Paduka hajah Zaleha Ismail, wanita adalah unik

Perkongsian Tokoh Wanita Yang Memberi Inspirasi

Malam tu, banyak perkongsian yang diceritakan. Memang membakar semangat apabila mereka berkata. Bak kata Tan Sri Datin Paduka hajah Zaleha Ismail, wanita adalah unik kerana mampu mencorak modal insan yang cemerlang dan mampu melakukan beberapa tugasan pada satu masa. Hanya wanita sahaja yang mampu memikul tanggungjawab sedemikian; melahir, membesarkan, mendidik dan juga memberi sokongan. Zaman

Tidak seperti zaman yang lalu, wanita kini mempunyai pendidikan dan kuasa untuk mengubah dunia. Seorang wanita yang berpendidikan mampu menjadi 'influencer' dan contoh akhlak serta budi yang baik.Pentingnya bagi seorang wanita untuk mempunya prinsip dan intergriti serta bijak membahagikan waktu dalam kempimpinan keluarga mahupun organisasi. Beliau berpesanan bagi kaum wanita untuk sentiasa menjaga kesihatan  dan menimba ilmu, imbangi kesihatan fizikal, mental dan emosi kerana itulah aset wanita yang paling berharga

Wanita yang meninggalkan kerjaya dan menjadi suri rumah harus mempunyai kemahiran dan bijak berniaga untuk menambah pendapatan keluarga.

Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai, Datin Azizan pula menekankan kepentingan memiliki prinsip, ikhlas dalam menjalankan tanggungjawab dan utamakan keluarga. Wanita yang meninggalkan kerjaya dan menjadi suri rumah harus mempunyai kemahiran dan bijak berniaga untuk menambah pendapatan keluarga.

wanita mampu menjadi pemimpin yang cemerlang hanya dengan memimpin dengan kasih sayang

Datin Noor Faezah pula berpendapat bahawa wanita hebat kerana tugas dan tanggungjawab beliau begitu banyak kepada keluarga, kerjaya dan masyarakat. Wanita yang hebat mampu berdiri teguh, menyokong insan lain, memberi didikan dan memberi motivasi khususnya bagi insan-insan yang tidak bernasib baik. Ayat paling best bila beliau mengatakan wanita mampu menjadi pemimpin yang cemerlang hanya dengan memimpin dengan kasih sayang yang akan meningkatkan motivasi pekerja dan pengikut mereka.

Formula Kebahagiaan 

Hah!!, masa ni ada satu formula yang dikongsikan oleh Ms Wee Siew Ling yang selaku Pengarah Urusan Stellavingze International. Bekenaan dengan masa, memang setiap hari tidak cukup masa untuk lakukan semua benda. Sebab tu, wanita perlu bijak mengendalikan keluarga, kerjaya dan masa untuk diri sendiri. Tidak mustahil segala tanggungjawab dapat dilaksanakan jika wanita pandai membahagikan masa.Berpandukan formula itu selama 13 tahun karier beliau berlangsung dan mendapati diri beliau adalah lebih bahagia. Beliau juga menggunakan kesempatan ini untuk mengajak wanita menyertai Stellavingze International, dan menemui kebahagiaan dalam kehidupan yang seimbang.

formula Datuk Stella Chin Pengasas Stellavingze International; Kebahagiaan wanita

Antara formula Datuk Stella Chin Pengasas Stellavingze International; Kebahagiaan wanita =
(+) Kasih sayang/cinta ,
(-) Kebencian/ kemarahan ,
(x) Kesyukuran ,
(÷) Umpatan/ gosip



Nampak tak kesungguhan mereka dalam memartabatkan kaum wanita. Kata-kata mereka memang memberi inspirasi dalam diri. Majlis Sambutan Hari Wanita ini telah membuka mata ramai wanita bahawa kebolehan wanita setanding dengan lelaki. Wanita menjunjung separuh langit. Majlis diakhiri dengan kata-kata semangat wanita iaitu " Kami Wanita Hebat ".

Stellavingze International juga mengajak semua wanita untuk menjadi sebahagian daripada mereka


Menjadi sebahagian daripada Stellavingze International

Stellavingze International juga mengajak semua wanita untuk menjadi sebahagian daripada mereka dengan menyertai kursus dan latihan untuk membina dan meningkatkan nilai kewanitaan dalam diri...terdapat dua kursus dan latihan yang boleh disertai:

❤ Stellavingze Guiding Star - Melahirkan Usahawan Wanita Berkredibiliti

Objektif:
1. Peluang untuk wanita mencipta keupayaan menjana pendapatan, mengecapi transformasi dalam kejayaan
2. Membina asas yang kukuh dan menuju kearah kehidupan yang lebih berjaya
3. Mentransformasikan bakat kepimpinan anda, membantu orang lain untuk berjaya

Stellavingze Guiding Star menyediakan:
~ Kursus pengurusan, pembentangan dan kelas untuk memperbaharui imej dalam membantu wanita untuk membina asas perniagaan yang kukuh.
~ Menyediakan penyelesaian perniagaan yang sesuai dengan permintaan pasaran.
~ Menyediakan rakan niaga dengan operasi yang mudah dan tenaga kerja.

Kursus dan Latihan:
➔ Kelas Imej Perniagaan
➔ Latihan Skill Perniagaan
➔ Kursus Ekslusif Home Party MELILEA
➔ Latihan Profesional Kesihatan dan Kecantikan
➔ Kelas Pengurusan Perniagaan
➔ Kelas Kualiti Kepimpinan

Kelayakan Penyertaan:
Pendidikan : Ijazah
Pengalaman: Bekerja dalam bidang korporat selama setahun/lebih
Umur: 25 - 60 tahun

❤ Stellavingze Smart Star - Peningkatan Nilai Kewanitaan

Objektif:
Membantu wanita dalam mengurus Diri, Kerjaya, Perkahwinan, Keluarga, Anak-anak dan Mempunyai Kehidupan Yang Seimbang Dan Indah

Kursus 90 Hari Stellavingze Smart Star:
➔ Kelas Imej
➔ Kesihatan dan Kecantikan
➔ Pembentukan Minda dan Rohani
➔ Pengurusan Rumah Tangga
➔ Interaksi Bersama Anak
➔ Formula Kehidupan Yang Seimbang dan Indah

Setelah menamatkan Kursus 90 Hari Stellavingze Smart Star:
· Majlis meraikan Stellavingze Smart Star dan lahirnya seorang wanita yang lebih bahagia

Kelayakan:
· Pendidikan:Diploma / Ijazah
· Pengalaman:2 tahun ke atas
· Status Perkahwinan : Berkahwin/Bujang

Syarat-syarat kemasukan:
· Bersedia untuk meningkatkan nilai kewanitaan dan jati diri sebagai wanita
· Perlu menjadi ahli Stellavingze International

Untuk maklumat lanjut, boleh klik ke www.stellavingzeinternational.com/malaysia





hai assalammualaikum

Jom Lari!! Daftar Coway Run 2017 Sekarang

Amalkan Hidup Sihat Dengan Berlari

Jom sihat dengan berlari!!!. Amalkan gaya hidup sihat dengan berlari banyak manfaat yang kita dapat antaranya dapat meningkatkan tenaga, memberi kekuatan pada otot kita dan stamina dan pada masa yang sama dapat menurunkan berat badan. lagi seronok kalau dapat berlari ramai-ramai kan. Nad nak ajak korang jom sama-sama kita berlari sempena Coway Run 2017 ni yang bakal diadakan pada 7 Mei 2017 bertempat di Starling Mall Damansara Uptown.

Produk Coway, sudah lama berada di pasaran. Coway merupakan produk penapis air yang membekalkan minuman yang bersih kepada seisi keluarga. Air yang bersih, hidup pun sihat. Untuk
sentiasa kekal sihat, Coway mengajak semua untuk sama-sama berlari  untuk mencapai gaya hidup yang lebih sihat. Di samping memberi inspirasi orang lain untuk mengikuti jejak mereka.

Mr Kyle Choi Ki Ryong, Pengarah urusan Coway

Menurut Mr Kyle Choi Ki Ryong, Pengarah Urusan Coway , Coway Run bertujuan untuk menjadi medium bagi rakyat Malaysia untuk melangkah keluar dari zon selesa mereka dan menjadi berani untuk mengambil langkah pertama kepada kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat.

Coway Run 2017 Officially launch. register Now

"Ini dijalankan bukan soal yang datang di tempat pertama tetapi ia adalah mengenai memanggil keberanian yang menghadapi kebimbangan anda dengan kesediaan untuk membawa perubahan, peningkatan yang akan membina anda untuk menjadi lebih kuat dan yakin dalam menangani kesusahan baru," kata Encik Kyle pada sidang akhbar itu hari ini.

Coway Run 2017

Coway Run 2017

Terdapat dua kategori Larian Coway Run 2017 iaitu 5KM dan 10KM sekitar kawasan Starling Mall Simpan tarikh 7 Mei 2017 untuk Coway Run nanti ye. Bayaran untuk daftar Coway Run 2017 antara RM45 dan RM35

Kategori
- 10 KM untuk Lelaki (18 – 39 Tahun)
- 10KM Wanita Open (18 – 34 Tahun)
- 10KM Lelaki Veteren (40 Tahun ke atas)
- 10KM Wanita Veteren (35 Tahun ke atas )
- 5KM Fun Run (18 Tahun ke atas)

Setiap kategori yang dipertandingkan akan membawa pulang hadiah yang lumayan iaitu hadiah berupa duit sebnayak RM1000 untuk tempat pertama, RM800 tempat kedua, dan RM500 untuk tempat ketiga. Wow!!..tempat pertama tu RM1000..

Meet Jordan Yeoh ( Model kecergasan ) and Carey Ng ( Miss Universe Malaysia )

Masa Coway Run 2017 nanti, korang berpeluang menemui model kecergasan terkenal Jordan Yeoh dan bekas Miss Universe Malaysia Carey Ng berjalan bersama pelari lain untuk sama-sama gembira dan memberi motivasi kepada mereka pada setiap langkah dari jalan. Apa tunggu lagi, cabar diri korang untuk turut serta dalam larian Coway Run 2017 ni. Takkan yang ratu cantik dan model gagah boleh berlari, korang tak boleh kan.

Di samping itu untuk menggantikan cecair yang hilang semasa berlari, Coway akan meletakkan tiga pembersih air gergasi di ketiga-tiga stesen air untuk memastikan bahawa peserta akan kekal terhidrat sepanjang hari. Terdapat juga sebuah klinik berjalan untuk mendapatkan persiapan pra-jangka.

Penaja rasmi Coway Run termasuk Mall Starling dan 100Plus.

Bestkan dapat berlari beramai-ramai. Pada masa yang sama dapat jumpa kawan baru dan berkongsi minat yang sama. Mereka yang berminat dialu-alukan untuk mendaftar di www.myraceonline.com.

Untuk mengetahui maklumat lebih Coway Run 2017 sila layari https://www.facebook.com/cowayMalaysia/

hai assalammualaikum

Bertempat di Kolaborasi Event Space Bangi,  nad dijemput oleh pihak Q"Manda untuk pelancaran produk mereka dan memperkenalkan duta terbaru mereka. Produk Q'Manda ni dah lama di pasaran, dekat setahun juga, tapi baru nak dihebahkan kepada orang ramai tentang kebaikan Q'Manda Magic Skincare setelah mendapat feedback yang baik dari pengguna yang telah menggunakan produk ini. Terutama sekali duta terbaru Qmanda iaitu seorang pelakon.

Q'Manda Magic Skincare

Q'Manda Magic Skincare

Nad sendiri, pertama kali melihat produk Q'Manda ni. Packaging dia warna hitam putih, nampak eksklusif. Macam barang kecantikan berjenama. Tengok packaging je dah tertarik, belum tengok isi dalam dia lagi..hehehe. Selalunya, tengok produk kecantikan, dalam satu set banyak item, tapi untuk Q'Manda Magic Skincare hanya ada 3 jenis bahan sahaja iaitu Facial Treatment, Day Cream dan Vitamin E Serum. Tiga jenis item dah boleh selesaikan masalah kulit korang. Siapa yang tak suka kan, benda simple dan ringkas, hanya tiga produk sahaja.

Pengasas Q'manda Puan Norita Nordin

Lagi satu, kita kalau nak pakai sesuatu produk mestilah daripada bahan semulajadi. Hah!!, Produk ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia kerana ia diperbuat daripada bahan semula jadi seperti teh hijau, ekstrak 'bearberry' dan minyak semula jadi sesuai untuk semua jenis. nad tengok wajah mereka yang menggunakan produk Q'Manda ni memang cantik, flawless, berseri sangat.

Paling penting ada kelulusan KKM.

3 item iaitu, pencuci, serum dan day cream

Kelebihan Q'Manda Magic Skincare

Q'Manda Magic skincare Beauty boleh merawat, membaik pulih wajah yang kusam, kasar, kedut, berminyak, berjeragat seawal 7 HARI sahaja !!! Kenapa ia bagus, ni la bahan yang terkandung dalam setiap produk.

1) Facial Treatment ( cleanser )
Mempunyai Aloevera leaf Juice dimana dapat menjaga kelembapan kulit wajah dan mengelakkan kulit wajah kusam. Boleh menanggalkan kesan 'makeup' dan merawat sssecara semulajadi kulit berminyak serta berjeragat.

2) Vit E-Serum
Paling bagus, mempunyai 'Bearberry extract' dimana boleh menanggalkan kesan kotoran dan merawat kulit berminyak yang degil dari dalam pori-pori. Boleh bertindak sebagai agen pencerah kulit, mencerah dan melindungi kulit wajah yang rosak diaebabkan oleh pancaran matahari atau perubahan hormon seperti kulit berjerawat.

3) Day Cream
Day cream mempunyai Mineral Oil yang membantu melembapkan kulit wajah dan mengelakkan dari pantulan sinaran UV, Vitamin E & Berbau seperti "Candy"

Harga asal untuk satu set iaitu tiga item ni ialah RM119 tapi bersempena dengan pengenalan duta baharu mereka menawarkan harga promosi iaitu RM69 sahaja. Kau tengok jauh beza harga asal dengan harga promosi.

Salah seorang stokis dan pengguna Q'Manda

Ni antara seorang stokis Q'Manda Magic Skincare dan pengguna Q'Manda sendiri. Muka dia pun lawa je nad tengok..heehe.

Duta Baru Q'Manda Risteena Munim

Pelakon Risteena Munim Duta Baru Produk Qmanda

Dah kenal produk, meh nak kenalkan duta untuk produk Q'Manda ni. Ni la dia, Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, pelakon  " Playboy Itu Suami Aku " yang pernah popular dahulu. Drama jam 7 petang tak silap gandingan dengan Fattah Amin yang baru berjinak dengan dunia lakonan tu..hahaha.

Pelakon Risteena Munim 

Kalau tengok dia sebelum ni macam baisa je, tapi nad tengok depan-depan, manisnya la. Ayu sangat, suka tersenyum. Peramah, friendly. Bagus giler..hehehe. Suka pulak kita dengan Risteena ni. Risteena diambil sebagai duta Q'manda disebabkan personaliti yang sopan dan kurang kontroversi..hehee. Lagi satu kalau korang tengok, wajah Risteena dengan pengasas Q'Manda Beauty ni hampir sama..hehee.

Berceritakan pengalaman beliau mengalami kulit wajah rosak, dan kembali sihat selepas menggunakan Q'manda

Risteena sendiri telah mencuba produk Q'Manda ni. Risteena menceritakan bahawa sebelum ni, kulitnya sangat teruk akibat pemakaian produk yang salah ditambah pula dengan makeup semasa berlakon, mengakibatkan kulit wajah menjadi rosak. Mulanya, tidak berani untuk memakai Q'Manda disebabkan takut dengan produk yang mungkin akan menambahkan kerosakan muka beliau, namun semasa Risteena mengerjakan Umrah, cuaca di sana yang sangat panas menyebabkan kulit muka Risteena menjadi kering dan kusam. Jadi tergerak hati nak menggunakan Serum Vitamin E Q'Manda dan tidak disangka kulit kembali segar dan lembap semulajadi.

Disebabkan perubahan wajah itu, membuatkan dia untuk terus memakai Q'Manda ni. haishh nad tengok pun, macam rasa nak cuba juga.

Tandatangani kontrak

Pengasas Qmanda Puan Norita Nordin ( Kanan), Duta Risteena Munim ( Kiri )

Pada hari itu juga telah diadakan acara menandatangani kontrak selama setahun antara Duta Q'Manda Risteena Munim bersama Qiestinamanda International Sdn Bhd ( Pengasas Q'manda Magic Skincare, Puan Norita Nordin)

Bagi mereka yang berminat untuk mencuba produk Q'Manda boleh dapatkan di
Qmanda Boutique Cafe (Bangi Sentral)
Alamat: 3-23-3 Jalan Medan Pusat Bandar 8, Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi
Contact: 018 327 4770 / 018 777 2747 / 017 295 5521 / 019 659 2747
website: http://qmandaofficial.com
Facebook: https://www.facebook.com/qmandaofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/qmanda_beauty/

atau boleh dapatkan di stokis-stokis / ejen seluruh Malaysia, sabah, sarawak serta Singapore yang berdekatan.