hai assalammualaikum

Tak reti Membaca Atau Buta?? - Malam tu nad follow mr mafia pergi jumpa kawan dia dekat aatu R&R ni. Lepas tu terpandang la satu lelaki ni. Cukup sifat, takde cacat cela. Duduk minum air sambil baca suratkhabar..


Terpandang dekat tangan dia, ada sebatang rokok. Dia hisap rokok dengan selambanya.Oiii!!!.. tak nampak ke banner depan ko tu tulis "KAWASAN REHAT ADALAH TEMPAT DILARANG MEROKOK".. tak paham dengan manusia sekarang ni kan..benda sebesar alam pun tak nampak..

Sikap segelintir masyarakat yang pentingkan diri sendiri. Kalau laki nad, dah lama kene sound..huhuhu..sound lembutla..takpun amik banner tu tampal dekat muka..hahaha..kadang-kadang ade jugak yang merokok sebelah budak..kesian budak tu..tapi bukan mr mafia..dia tau sendiri, asap rokok ni tak baik untuk kanak-kanak.Dia akan hisap rokok jauh-jauh.

Tak tau asap rokok tu tak baik untuk diri sendiri jugak..orang dah selalu hisap rokok memang susah nak berenti..boleh je nak berenti, kene pekan-pan, tapi laki nad cakap susah..ermm...kadang kalau nad geram, nad cakap " abang nak sakit baru nak berenti ke, kan membazir beli rokok tu..baik duitb tu bagi sayang..sayang simpan duit tu untuk emergency ke apa..mesti dah beribu duit kalau tak beli rokok..hahhaa"

Ermm..lepastu boleh die ketawa gak..ceh..tak kisahla nak merokok tapi biar kene tempatnya ye..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Cik akak memang marah kalau orang merokok dalam umah...
    Nak merokok juga...pergi lah jauh-jauh

    ReplyDelete
  2. klu tempat larangan merokok jgn la merokok..kt situ ada orang tua dan baby juge..

    ReplyDelete
  3. Memang banyak spesis camni..kita yg sakit hati menengoknya..

    ReplyDelete
  4. mmg susahla nk berhentikan..bebel camne pun x lekat T_T

    ReplyDelete